Pug και σπυράκια...

Καλλιόπη

Active Member
9 Ιανουαρίου 2011
25
0
thessaloniki
η αληθεια ειναι οτι εχω φαει τρομερο κολλημα με το forum, εκτος της ασθενειας που εχει το μικρο μου γιορκι, το οποιο με εχει κανει να ξαχνω και να διαβαζω τα παντα γυρω απο το θεμα, θα ηθελα να ρωτισω .. εχω ενα πανεμορφο παγκ, 2,5 χρονων το οποιο που και που βγαζει σπιρακια στη μουσουδα του .. θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να τα αντιμετοπισω.. ο γιατρος λεει πως δεν ειναι τπτ..

Καλλιόπη

Active Member
9 Ιανουαρίου 2011
25
0
thessaloniki
ναι πολυ συχνα, ο γιατρος μου ειπε οτι μαλλον ειναι αλλεργικος στις γατεσ.. στεκι κατι τετοιο?? ειναι λογικο?? δεν εχω γατα απλα οταν το πηγαινω βολτα μπορει να μυρισει σε σημεια οποθ πηγαινουν γατες

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Ψιλο-κουλή μου ακούγεται η διάγνωση. Τα σπυράκια πως είναι - δεν βάζεις καμιά φωτό?

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Εμενα η εκτρωφεας μου οταν με ενημερωνε για τη ρατσα μου ειπε πως το καλυτερο ειναι να το πλενεις με μπετατιν(το σαμπουαν εννοω ετσι...)αλλα απο κει και περα καλο ειναι να το δει και ενας δευτερος και τριτος γιατρος αν χρειαστει.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν υπάρχει betadin σαμπουάν. Betadin υπάρχουν 2 ειδών ένα που κάνει σαν σαπουνάδα και το άλλο για τις πληγές. Δεν ξέρω αν ενδείκνυται για απλό πλύσιμο. Σκέψου οτι το αφρώδες το χρησιμοποιούν για να κάνουν καλό καθαρισμό (τύπου σαπουνάδας) στα χειρουργικά πεδία στο σημείο της εγχείρησης. Μήπως είναι too much για την χρήση που το θέλεις ? Και τα δύο την ίδια δουλειά κάνουν.

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Εννουσα το μπετατιν που το ανακατεβεις με το νερο συγνωμη που δεν το διευκρινησα...Τωρα βεβααια δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου απλα η εκτοφεας μου μου ειπε πως πολυ κτηνιατροι μονο και μονο για να βγαλουν λεφτα κατι απλο οπως ειναι τα σπυρακια για τη συγκεκριμενη ρατσα θα σου προτεινουν εμβολια χαπια ακριβες κρεμες χωρις να υπαρχει λογος ....τωρα αυτο μου προτεινε αυτη ...Θα πρεπει απλα να βρεις οπως και γω αλλωστε εναν καλο ευσυνειδητο κτηνιατρο.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εννουσα το μπετατιν που το ανακατεβεις με το νερο συγνωμη που δεν το διευκρινησα...... .
Και εγώ το ίδιο Betadin λέω αυτό που το διαλύεις στο νερό και κάνει σαπουνάδα. Στα χειρουργεία το διαλύουν με φυσιολογικό ορό.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Betadine scrub, Σταματία; (Το καλύτερο και για ''ευαίσθητες'' πλύσεις. Εναλλακτικά, το Εucerin.)
Τα σπυράκια μπορεί να είναι και αλλεργική αντίδραση απο κάτι που μύρισε ή έχωσε τη μούρη του, αφού βρίσκονται σε αυτό το σημείο, όπως και στην περίπτωση της Amaliaz που ήταν απο κάποιο φυτό και υποχώρησαν σύντομα.
Να τον αφήνεις να μυρίζει μόνο σε καθαρά σημεία, όχι βρώμικα και προσοχή στις γωνίες που έχουν ρίξει κίτρινη σκόνη (θειάφι; ).

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Betadine scrub, Σταματία; (Το καλύτερο και για ''ευαίσθητες'' πλύσεις. Εναλλακτικά, το Εucerin.)
).
Αυτό το betadin. Τα betadin δεν ενδείκνυνται για απλές πλύσεις πχ για καθαριότητα γιατί είναι μικροβιοκτόνα και ως εκ τούτου χαλάνε τις φυσιολογικές χλωρίδες (όπου είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μικρόβια).Χρησιμοποιούνται μόνο όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μην τα χρησιμοποιείται για απλή καθαριότητα.

alex1986

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
80
0
αλεξανδρουπολη
Εννοειται οτι οταν ειπα για το μπεταντιν δεν εννοουσα σε καθημερινη βαση.Μιλουσα για την περιπτωση που το παγκ μας εχει βγαλει ηδη πολλα σπυρια και αντι να παμε στον κτηνιατρο και να το χαπακωσει μπορουμε να κανουμε μια πλυση με αυτο...εννοειται διαλυμενο με νερο.Δεν ξερω βεβαια και ουτε το παιζω ειδημων απλα μεταφερω τα λογια της εκτροφεως μου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87