Pug lover

kws25mi

Member
5 Οκτωβρίου 2008
18
0
Καλημερα σας,
πριν 2 μερες απεκτησα ενα πανεμορφο Pugακι 2,5 μηνων,κατι που περιμενα αρκετο καιρο μιας και λατρευω αυτη την ρατσα μονο κ μονο απο την φατσα τους.Αρχισα να σας διαβαζω το ιδιο βραδυ που το πηρα...κ ειστε ολοι εδω καταπληκτικοι και ΠΟΛΥ συμβουλευτικοι...
Εχω καποιες αποριες/ερωτησουλες...
1.Το κουταβακι ειναι απο Ουγγαρια(οπως διαβασα γινονται πολλα κ διαφορα εκει με τα κουταβια...anyway...) κ το πηρα απο φιλο κτηνιατρο,μ ειπε να μην τ δωσω καθολου γαλα...ΑΛΛΑ...δεν εχει φαει το παραμικρο 2 μερες τωρα...και με πρωτοβουλια μου ειπα να δοκιμασω το γαλα επειδη το ειδα κ εγλυφε πολυ τα δαχτυλα μ...περιττο να σας πω οτι το αδειασε το μπολακι....
Μετα απο αυτο αναρωτιεμαι...ειναι οντως 2,5 μηνων???Γινεται να μην πλησιαζει ουτε κροκετες,ουτε κονσερβα,ουτε καν κρεας για δοκιμη,κ να θελει μονο γαλα??Μηπως ειναι πολυ μικροτερο κ με δουλεψε ο φιλος(μπορει εν αγνοια του)??
2.Κοιμαται τουλαχιστον 15-16 ωρες την ημερα και δεν εχει κεφι για παιχνιδια κτλ...καθολου...μωλις το βαζω στην αγκαλια μου απευθειας κοιμαται...
Τι να πω??

Τελειωνοντας...μηπως ειναι 1-1.5 μηνων και ειναι ολα φυσιολογικα???Ποια ειναι η γνωμη σας???

Για να μην κουραζω οι υπολοιπες ερωτησεις αργοτερα...

Σας ευχαριστω παιδια

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ερώτηση
σύμφωνα με την ρατσα οι διαστασεις του μικρού συγκλίνουν για 2,5 ή 1 μηνών σκυλί?
πολύ πιθανό η ηλικία να είναι ψεύτικη έτσι ώστε να περάσει τα συνορα....
πρεπει να ειναι πανω απο 2 μηνών κι εμβολιασμάνο έτσι πρέπει η ηλικία που δηλωνεται να ειναι ανω των 2.
το πιο πιθανό να σου είπε μην του δώσεις γάλα για πιθανή διάρροια.... δοκίμασε λίγο ψητό κοτοπουλο το οποίο να αντικατασταθεί απο κροκκέτεσ σιγά σιγά μεσ στην εβδομάδα...
καλή κι ευτυχισμένη συμβίωση

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Πάντως φίλε το αγελαδινό γάλα δεν προσφέρει τίποτα στο μικράκι σου.
και ίσως να έχεις και προβλήματα εξαιτίας του

ο τόσος ύπνος δεν είναι αφύσικος για τόσο μικρό ζωάκι

κατα πάσα πιθανότητα είναι πολύ νεαρότερο απ όσο σου είπαν
πήγαινε σε έναν άλλο κτηνίατρο χωρίς να αναφέρεις τον άλλον-πές ότι στο χάρισαν και δεν ξέρεις τι να κάνεις,ας πούμε...

βράσε στήθη κοτόπουλου και μετά κάτσε και κόφτα σε κοντά κομμάτια και κάντα νιανια με τα χέρια σου...για δώστου να δούμε θα τα γλείφει μετά?
θα το φάει σίγουρα...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Το timing δεν ήταν καλό. Έπρεπε να μας διαβάσεις ΠΡΙΝ πάρει σκύλο από ανήθικο κτηνίατρο/σκυλεμπορο και όχι τώρα που αντιμετωπίζεις προβλήματα.

Πρώτα απ’ όλα είναι απαράδεκτο να μένει 2 μέρες νηστικό το κουτάβι και δεύτερον, το αγελαδινό γάλα δεν ενδείκνυνται διότι περιεχει περισσότερη λακτόζη σε σχέση με το γάλα της σκύλας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διάρροια στο κουτάβι.

Εγώ στη θέση σου θα απαιτούσα να μάθω την αλήθεια σχετικά με την ηλικία του ζώου. Ακόμα και στα pet shop τα προς πώληση ζώα επιβάλλεται να έχουν απογαλακτισθεί και να είναι σε θέση να λάβουν μόνα τους την τροφή τους.
Πήγαινε το σε άλλο κτηνίατρο να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, απαίτησε να σου επιστρέψει τα χρήματα σου, καν' τον ρεζίλι που αν και κτηνίατρος εμπορεύεται σκυλιά από puppy mills/κολαστήρια ζώων και αγόρασε ένα κουτάβι από κάποιον υπεύθυνο εκτροφέα της φυλής.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς τον! Ο κτηνίατρος, όπως ειπώθηκε, μόνο φίλος σου δεν είναι...
Πήγαινε άμεσα σε άλλο γιατρό μήπως και βγάλεις άκρη. Ο "φίλος" σου μην περιμένεις να σου πει την αλήθεια.
Ναι, είναι ανησυχητικό και πολύ μάλιστα. Τα κουτάβια δεν πρέπει ούτε γεύμα να χάνουν, πόσω μάλλον να μην τρώνε επί 2 μέρες...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Aγαπητη Pug Lover

ο λογος που επιβαλλεται να παιρνουμε σκυλο απο εκτροφεα και οχι απο μεταπωλητες (πετ σοπ) ειναι ο εκτροφεας απαντα στις αποριες μας, βοηθα στα τυχον προβληματα και γενικα μας παρεχει τις οδηγιες και την εμπειρια του στο μεγαλωμα ...

Συμφωνω με τους προλαλησαντες, πηγαινε σε ενα ΚΑΛΟ κτηνιατρο το ζωακι...Πηγαινε στο πετ σοπ και απαιτησε τα δικαιωματα σου ως καταναλωτης...Αλλα πρωτα - πρωτα προεχει το κουταβι, που δεν φταιει σε τιποτα...Εκτροφεις Παγκ υπαρχουν στην Ελλαδα, ποιος ο λογος να αγορασεις απο αναξιοπιστη πηγη και τωρα να ρωτας τι κανουμε παιδια, εχω προβλημα ? Των φρονιμων τα παιδια...ΔΕΝ αγοραζουν απο πετ σοπ!

kws25mi

Member
5 Οκτωβρίου 2008
18
0
Aγαπητη Pug Lover

ποιος ο λογος να αγορασεις απο αναξιοπιστη πηγη και τωρα να ρωτας τι κανουμε παιδια, εχω προβλημα ? Των φρονιμων τα παιδια...ΔΕΝ αγοραζουν απο πετ σοπ!
Καταρχας ειμαι αρσενικο...δευτερον,σας ευχαριστω για ολα,
αγορασα το σκυλακι απο εκει γιατι ειναι φιλος κ δεν ετυχε να το ψαξω τοοοσο για εκτροφεις κτλ...
σημερα θα δοκιμασω να τ δωσω λιγο κοτοπουλο να δω αντιδρασεις οπως λετε..
παντως ειναι πιο ζωηρο σημερα,αν κ παλι ηπιε αρκετο γαλα...του δινω ΝΟΥΝΟΥ ετσι για την ιστορια με αρκετο νερο...
Θα παω κ αποτον <φιλο> κτηνιατρο να το δει κ να τ κανει κ το πρωτο εμβολιο σημερα.
Σε περιπτωση παντως που ειναι 1 μηνα θα του την πω αγρια....ειναι καταντια αν εχει κανει κατι τετοιο...

kws25mi

Member
5 Οκτωβρίου 2008
18
0
Θα παω αυριο κ σε αλλον..σε ευχαριστω..
Ξερει καποιος καποιο pet shop ή site ελληνικο για να παρω καποιο crate??
Απο οτι λετε εδω θα βοηθησει πολυ στην εκπαιδευση...

kws25mi

Member
5 Οκτωβρίου 2008
18
0
Για να εχετε παντως μια εικονα....τοσο μικρουλι ειναι...κ αυτο κανει ολη μερα...παιζει 5 λεπτα κ κοιμαται 17 ωρες...:):)
http://www.dogforum.gr/v2/attachment.php?attachmentid=178&stc=1&d=1223210447

Μετα απο πολυ προσπαθεια με το κοτοπουλο....εφαγε τελικα...αρκετο...αλλα δεν ηξερε ουτε καν να δαγκωνει ρε παιδια...μονο το εγλυφε στηναρχη κ μετα απο ωρα το αρπαζε σιγα σιγα.:):)
Τελος καλο παντως..

Attachments

Last edited by a moderator:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τώρα μπορεί να σου ακουστεί λίγο ηλίθιο αυτό που θα σου πω..
Μήπως μπορείς να βγάλεις μια φωτό τα δόντια του να δούμε πάνω κάτω τι ηλικία είναι..:rolleyes:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
χαίρομαι που έφαγε κοτόπουλο-μην του δίνεις γάλα ε

αν θές να γλυστράει το κοτόπουλο καλύτερα και να μην χρειάζεται και τόσο να το μασήσει στο νερό του κοτόπουλου βράσε ένα κολοκυθάκι και ένα καρότο και κάντα λιάτσα με μια μουλινέτα(μαζί με λίγο νερό απ την κατσαρόλα)

και το κοτόπουλο αν θές πάρε απο τα λίντλ το φτηνό το γερμανίας που έχει(κλάσεις ανώτερο απο ότιδήποτε άλλο ακριβότερο έχω δεί) τα στήθη που λέει ή φιλέτα δεν θυμάμαι. αυτά μόλις βράσουν τα κοβεις με το μαχαίρι 5-6 φορές στο μήκος και άλλες τόσες στο πλάτος και μετά με τα χέρια σου γίνεται τελείως σκόνη.

βάζεις και την σάλτσα καρότο-κολοκύθι ελάχιστο λαδάκι και

θα το πιεί στο ποτήρι:D καθόλου μάσημα αναγκαίο:)

και ... βγάλε μια καλύτερη φωτογραφία ρε φίλε...

τώρα 17 ώρες ύπνο που λές αν μιλάς σοβαρά περίεργο...δεν πεινάει ενδιάμεσα?

κτηνίατρο και κουβέντα για τον άλλο γιατί μπορεί να θέλει να καλύψει τον συνάδελφο. Πές πως το βρήκες ή στο χάρισαν και δεν ξέρεις και πολλά...

περιμένουμε νέα

kws25mi

Member
5 Οκτωβρίου 2008
18
0
Όταν λέω 17 ώρες δεν εννοώ σερί....κοιμάται, παίζει κάνα 10λεπτό..πάλι ύπνο κάνα 2ορο-τρίωρο...έτσι....τώρα όλο το πρωί που δουλεύω δεν ξέρω τι κάνει αλλά λογικά...
Με το κοτόπουλο πάντως ηρέμησα, τώρα το βράδυ έφαγε πάλι κανονικά, με όρεξη, αφού το περίμενε όταν το ετοίμαζα πως και πως....
Όσο για την συνταγή σε ευχαριστώ πολύ, θα την ακολουθήσω και θα σας πω για αποτελέσματα, έτσι πάντως που τα έγγραφες πείνασα και εγώ...

Και φωτό θα βγάλω καλύτερες εννοείτε αλλά επειδή σκέφτομαι αυτά δεν έχω το μυαλό μου στις πόζες...από αύριο που παίρνει τα πάνω του όπως φαίνεται....

Sorry για τα greeklish αλλα μπαίνω από Iphone και δεν έχει Ελληνικά...

ROTTIE: Η δημόσιευση διορθώθηκε και γράφτηκε στα Ελληνικά. Τα greeklish ΔΕΝ επιτρέπονται στο φόρουμ.

Last edited by a moderator:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μα Κάτια μου εμείς θα το δούμε?
Υπαρχουν και κτηνιατροι εδω..,δεν υπαρχουν?;):)
Πλακα πλακα..,οι κυνοδοντες ποτε βγαινουν?..
Εμενα χωρις να ειμαι και σιγουρη εννοειτε..,δεν μου φαινεται κατω απο 2 μηνων..

Last edited: