Scalibor

Reystar

Member
6 Ιουνίου 2016
9
1
33
Καλησπερα!

Δοκίμασα να βάλω το Scalibor στο maltese μου, αλλα μετα απο μια εβδομάδα της έβγαλε αλλεργια :(

Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι συχνο αυτο σε λευκα και μικρα σκυλια...μου προτεινε να κανω ενα εμβολιο κατα της λεισμανιαση (3 επαναληψεις ανα 21 μερες) και μετα μου ειπε να παρω ή την Vectra 3D ή την advantix ii...

Τωρα περνει Milbemax και το Bravecto, σε κανα 2 pet shop μου προτειναν και ενα αλλο για τη λεισμανιαση, ενα ισπανικο...Taber λεγεται, εψαξα online αλλα δε βρηκα κανα review της προκοπης...καμια ιδεα?

Εσεις τι χρησιμοποιείτε για τη λεισμανιαση?

Last edited:

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Aν κάνεις μια αναζήτηση στο forum θα βρεις αρκετά θέματα για τη Vectra, και ένα πρόσφατο για το taber. Υπάρχουν επίσης πολλά θέματα για το εμβόλιο, για το οποίο οι απόψεις διίστανται.
Από milbemax & bravecto που χρησιμοποιείς κανένα δεν σε καλύπτει για λεισμανίαση, έχουν άλλες δράσεις.

Edit : υπάρχει κι ένα ωραίο θέμα για τα φυτικά αντιπαρασιτικά, ρίξτο μια ματιά

http://www.dogforum.gr/community/threads/Φυτικά-αντιπαρασιτικά.30624/

Last edited:

Reystar

Member
6 Ιουνίου 2016
9
1
33
Ευχαριστώ Δημήτρη! Βρήκα αρκετές πληροφορίες...

To milbemax ειναι για τα σκουλικια ναι το γνωριζω, και το bravecto για ψηλους τσιμπουρια..

Τωρα της βαζώ τη vectra 3D και πηρα και το Taber που μου το προτειναν, βεβαια δεν ειναι τοσο δυνατο οσο το scalibor που εχει δελταμεθρίνη...αλλά και με την αμπουλα ελπιζω να ειναι κομπλε...φοβαμαι απλα αρκετα γιατι ειμαστε σε μερος με πολυ πρασιναδα :(

• Like
Reactions: dimitris-skg

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Στο Scalibor εμφάνισε και εμένα αλλεργική αντίδραση και του το έβγαλα. Με τη Vectra κανένα πρόβλημα, του έκατσε τέλεια.

Vasilis back

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
50
33
44
Η vectra είναι πολύ καλή αμπούλα εγώ αυτήν χρησιμοποιώ, κάθε μήνα φυσικά,το λέω γιατί κάποιοι βάζουν οπότε τους καπνίσει.Αν θέλεις βάλε και ένα φυτικό λουράκι και είσαι εντάξει πιστεύω όσο για την λεισμανιωση έχω φίλο με rottweiler το φορούσε skalibor και vectra κάθε μήνα και την έπαθε,είναι να μην σου τύχη τι να πω

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
η vectra είναι καλη αμπουλα.
από περυσι που τη χρησιμοποιω δεν εχω δει κατι κακο σε δερμα - τριχωμα
το bravecto αν είναι το χαπι που αντικαθιστα την αμπουλα δεν το εχω δωσει και δε μπορω να σου πω.παντως κοντα 20 χρονια τωρα χρησιμοποιω αμπουλα και είμαι οκ.το άλλο ότι και να είναι είναι χημεια που μπαινει στον οργανισμο(δε ξερω δε τα θελω πολύ αυτά)
εμβολιο για καλαζαρ αν και υπαρχει θεμα εδώ εγω είμαι κατά επειδή δεν εχει αποτελέσματα για υπερ-κατά ,και οι γιατροι πειραματίζονται ουσιαστικα στα σκυλια που το κανουν και γιατι ουσιαστικα προφυλασσει με ένα ποσοστο μαλλον μικρο.
αν ψεκάζεις με σιιτρονελα το απογευματακι νομιζω ότι εισαι καλυμενος οσο μπορεις από σκνιπα.
τωρα το σκαλιμπορ ναι σε πολλα κανει αλλεργια και σε πολλα που είναι μικρόσωμα και κοντομουρικα κανει και θεματα στην αναπνοη...
αν βαζεις τις μπουλες σου κάθε 20-25 μερες και κανεις καιτο ψεκασμα σου νομιζω ότι εισαι οκ.
τελος αν εισαι αττικη ή καπου εκτος βορειας ελλαδας μπορεις να παιρνεις και το drontal αντι του Milbemax.πιο φτηνο και εξισου καλο στα σκουλήκια .απλα το Milbemax πιανει και το σκουληκι της καρδιας που κυριως εχουν θεμα στα βορεια.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
τελος αν εισαι αττικη ή καπου εκτος βορειας ελλαδας μπορεις να παιρνεις και το drontal αντι του Milbemax.πιο φτηνο και εξισου καλο στα σκουλήκια .απλα το Milbemax πιανει και το σκουληκι της καρδιας που κυριως εχουν θεμα στα βορεια.
Η διροφιλαρίωση έφτασε ήδη στην Καλαμάτα

Reystar

Member
6 Ιουνίου 2016
9
1
33
Καλησπέρα!

Συνήθως βγαίνει έξω το πρωί, 9-11 κάπου εκεί και παίζει στην αυλή! Το απόγευμα δεν την βγάζω και πολύ έξω, σπάνια...να τη ψεκάζω και μέσα στο σπίτι?!

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Το Scalibor όντως προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις πιο συχνά απ'ό,τι θα περίμενε κανείς. Μια φορά το δοκιμάσαμε και δεν το κρατήσαμε ούτε εμείς. Milbemax και Advantix ή κάτι αντίστοιχο κάθε μήνα και θα είσαι καλυμμένος. Τώρα όσον αφορά τα φυτικά, δεν έχω πειστεί για την αποτελεσματικότητά τους, οπότε δεν κάθομαι να παίξω με σπρέι κλπ...