SOS! Δεμοδήκωση+ψώρα+μύκητες

pencil

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2011
51
0
βοηθεια!! ο pencil ενα πινσερ 4 μηνων πριν απο 15 μερεσ ειχε εμφανισει στο κεφαλι του στην περιοχη αναμεσα απο τα αυτια ενα μικρο κομματι φαλακρας. δεν εδωσα πολυ σημασια και μετα απο 2-3 μερες αρχισε να μεγαλωνει! πηγα λοιπον στον κτηνιατρο και του πηρε ξεσμα και το ανελυσε απευ8ειας στο μικροσκοπιο και μου ειπε οτι εχει μυκητες και οτι δενν εβλεπε ακαρεα ψωρας. μου ειπε να του κανω 5 πλυσεις ανα δθο ημερες με fugoral 2% και 8α περασει! στο 3ο μπανιο ομως εβλεπα οτι χειροτερευε και ερχιζε να ματωνει στο σημειο αλλα και να εμφανιζεται φαλακρα και στα ποδια στην ουρα.. (τον σκυλο τον εχω εναν μηνα περιπου και μου αρρωστησε σε λιγες βδομαδες αφου τον πηρα) ετσι ρωτησα την κοπελα που μου τον πουλησε αν η μανα του ειχε προβλημα.... μου απαντησε οτι η μανα ειναι ΓΕΜΑΤΗ ψωρα και εχει φαλακρα που δεν προκειται να φυγει ΠΟΤΕ! τρελα8ηκα και την ρωτησα αν εκανε 8εραπεια και μου απαντησε ενα ξερο και χωρις τυψεισ οχι! τον ξαναπηγα λοιπον στον κτηνιατρο αφου ειχε επιβαρυνθει η κατασταση του και του εκανε μια ενεση για να καλυψει και τα ακαρεα.. μετα απο 3 μερες(σημερα) σε κατασταση χειροτερη τον χαναπηγα και του ξαναπηρε ξεσμα και ειδε 2 ακαρεα: 1 ψωφιο και το αλλο ζωντανο. μου ειπε οτι το σκυλι εχει σταφυλοκοκκο και demodex και μου εδωσε αντιβιωση σε σιροπι να του δωσω για 20 μερες. επισης του εβαλε μια αμπουλα για την ψωρα πολυ ισχυρη και το σκυλι εχει πεσει σε λη8αργο και ειναι γενικα πολυ πεσμενος. του τηλεφωνησα να του το πω και μου ειπε ειναι απο την αμπουλα!!

10000 sory για το τοσο κουραστικο κειμενο αλλα εχω πε8ανει απο την στεναχωρια μου γιατι φοβαμαι οτι δεν 8α του περασει ΠΟΤΕ, αφου αλλωστε ειναι δυσκολη περιπτωση οπως μου ειπε ο γιατρος. 8α γινει καλα και 8α ξαναβγαλει μαλλια(ανουσιο το τελευταιο βεβαια)?????

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Κριμα...:(
Κανε υπομονη και ακολουθησε τις θεραπειες. Ολα αυτα που αναφερεις θεραπευονται με καταλληλη αγωγη. Θα παρει λιγο χρονο και θα χρειαστει να εισαι επιμελης στην εφαρμογη τους.
Καλη επιτυχια.

pencil

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2011
51
0
ελπιζω να περασει εντελως και ας παρει οσο καιρο να ναι αρκει να μην ταλαιπωρειται το σκυλακι! 8α του περασει ομως????

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
ελπιζω να περασει εντελως και ας παρει οσο καιρο να ναι αρκει να μην ταλαιπωρειται το σκυλακι! 8α του περασει ομως????
Ναι. Αυτες οι ασθενειες που αναφερεις ''πιάνονται'' με φαρμακευτικη αγωγη. Η Δεμοδηκωση που την θεωρω την κυρια απειλη(μετα εκει εμφανιζεται και ο αλλος μεγαλος εχθρος ο σταφυλοκοκος), ειναι ασθενεια που κατα τους καλοκαιρινους μηνες μπορει να επανεμφανισθει αλλα με γρηγορη αγωγη τωρα που ξερεις να διακρινεις τα σημαδια θεραπευεται.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η Δεμοδήκωση εκδηλώνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου είναι χαμηλό!
Συνήθως εκδηλώνεται και μετά από μια στρεσογόνα κατάσταση!
Το μικρόβιο της Δεμοδήκωση μεταφέρεται από την μητέρα στο κουτάβι κατά την περίοδο της γαλουχίας!
Σκύλες με Δεμοδήκωση αποκλείονται από την αναπαραγωγή!

Η κοπέλα που γέννησε η σκύλα της είναι ανεύθυνη και πέρα από αυτό είναι και ανίδεη για το τι έκανε!
Αυτό θα έπρεπε να το ξέρει η κοπέλα και να μην βάλει την σκύλα της να ζευγαρώσει και να γεννήσει!
Έκανε μια γέννα χωρίς να ξέρει τίποτα και έδωσε κουτάβι σε σένα βάζοντας εσένα σε μπελάδες και το μικρό σε περιπέτειες υγείας!

Για τους παραπάνω λόγους ΔΕΝ παίρνουμε από ιδιώτες που δεν ξέρουν να ζευγαρώνουν και γενικά δεν ξέρουν τίποτα!
Γιατί μετά τραβάμε τα μαλλιά μας και ταλαιπωρούμε και αυτήν την ψυχή που δεν φταίει σε τίποτα!

Πάρ'την τηλέφωνο και πες της να πει όλους του ιδιοκτήτες που έδωσε τα κουτάβια της ότι είναι υποψήφια για εκδήλωση Δεμοδήκωσης!
Για να ξέρουν οι άνθρωποι τι θα συναντήσουν!

Εύχομαι το μικρό να γίνει καλά!Τετράγερο να είναι!
Πάλι καλά θα περάσει με τις κατάλληλες θεραπείες, ωστόσο δεν παύει να υπάρχει το "ανεύθυνο" της υπόθεσης!

Να έχεις υπόψιν σου ότι η Δεμοδήκωση μπορεί να σας επισκεφθεί και στο μέλλον ξανά!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Πάρ'την τηλέφωνο και πες της να πει όλους του ιδιοκτήτες που έδωσε τα κουτάβια της ότι είναι υποψήφια για εκδήλωση Δεμοδήκωσης!
Για να ξέρουν οι άνθρωποι τι θα συναντήσουν!
Κι' άμα το κάνει αυτό με την ανευθυνότητα που τη δέρνει, εμένα να με φτύσεις.... :(:mad:

Περαστικά στο σκυλάκι σου, με μια σωστή θεραπευτική αγωγή όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να φροντίσεις να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις υγιεινής και λήψης των φαρμάκων.

pencil

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2011
51
0
Η κοπέλα που γέννησε η σκύλα της είναι ανεύθυνη και πέρα από αυτό είναι και ανίδεη για το τι έκανε!
Αυτό θα έπρεπε να το ξέρει η κοπέλα και να μην βάλει την σκύλα της να ζευγαρώσει και να γεννήσει!
Έκανε μια γέννα χωρίς να ξέρει τίποτα και έδωσε κουτάβι σε σένα βάζοντας εσένα σε μπελάδες και το μικρό σε περιπέτειες υγείας!

Για τους παραπάνω λόγους ΔΕΝ παίρνουμε από ιδιώτες που δεν ξέρουν να ζευγαρώνουν και γενικά δεν ξέρουν τίποτα!
Γιατί μετά τραβάμε τα μαλλιά μας και ταλαιπωρούμε και αυτήν την ψυχή που δεν φταίει σε τίποτα!
δεν μπορω να καταλαβω πως υπαρχουν τετοιοι αν8ρωποι που ταλαιπωρουν τα ζωακια τους! ηταν απιστευτα αδιαφορο το οχι που μου ειπε(οτι δλδ δεν εχει κανει 8εραπεια στη μανα) σαν να μην την ενδιεφερε κα8ολου!! τι να πω....

Last edited by a moderator:

pencil

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2011
51
0
παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους σασ που μου απαντησατε!! ελπιζω να πανε ολα καλα :)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Περαστικά στο μικρο κ καλο κουράγιο. Είναι χρονοβόρα θεραπεία κ θέλει συνέπεια αλλα καλα θα γίνει το μικρουλι σου.

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
η δεμοδικοση των ανηλικων ειναι κληρονομικη. στειρωση!και ενημερωση εκτροφεα.