sos τροφή για κουτάβι 1 μηνα?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
δεν πρόκειται για μενα,μια φιλη βρήκε ένα κουτάβι 1 μήνα πριν 2 ώρες και δεν ξέρει τι να το ταϊσει,δεν έχει φόρμουλα ούτε και αυγό(ο κτηνίατρος μου είχε πει αυγό με ζάχαρη)
καμια ιδέα ???

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
πειράζει να γίνουν 1-2 ταϊσματα με εβαπορε μεχρι αύριο το πρωί?ξέρουμε πως δεν κανει,αλλα δεν παίζει τίποτα άλλο..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Ελπίζω να βολευτήκατε τελικά για το βράδυ. Αν και νομίζω ότι ενός μηνός, μπορεί ακόμη και ξηρά να αρχίσει να τρώει. Υπάρχουν μωρέ άρθρα στο φόρουμ αλλά θέλει χρόνο για το ψάξιμο. Αν και σε ώρα ανάγκης, μάλλον θα ανοίξατε το ψυγείο και ότι πήρε ο χάρος :p

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Starter (ξηρά τροφή για κουτάβια, όποιας μάρκας θέλεις). Μία καλή είναι η Starter της Royal Canin.
Την μουλιάζεις 10 λεπτά στο νερό, κι αν θέλεις προσθέτεις και λίγο γάλα εβαπορέ στο τέλος (για μυρωδιά).

Μέχρι τότε γάλα εβαπορέ (αρεωμένο με το 1/3 ζεστό νερό) είναι μιά χαρά.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Moύλιασε ξηρά τροφή μέσα σε γάλα και του έδωσε..Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις απαντήσεις,η αναπνοή του λέει μύριζε γάλα οπότε ή οι ιδιοκτήτες του.. το θεωρούσαν πια άρχηστο,ή η μάνα του είναι αδέσποτη.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Η δικιά μου που την πήρα 5 εβδομάδων έτρωγε ξηρά τροφή (για κουτάβια) μουλιασμένη μέσα σε γάλα. Στην αρχή έπινε το γάλα και έγλυφε λίγο την τροφή, μετά την έτρωγε αφού είχε "παπαρώσει" αρκετά και τη δεύτερη μέρα κι' όλας την μάσαγε από την αρχή (τραγανή).

Σιγά σιγά να του αυξάνετε την αναλογία τροφής - γάλακτος μέχρι που (σε 1-2 εβδομάδες) θα μπορεί να την τρώει κανονικά (σκέτη).

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Της πρότεινα την πατέντα του aleksandy
δεν έχω εμπειρία απο σκυλιά 1 μήνα,αλλα απο τη στιγμή που λέει οτι μύριζε η αναπνοή του γάλα λογικά θα θήλαζε ακόμα..

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
μπορει και να θηλαζε ,αλλα μην βαλεις γαλα εβαπορε θα εχει προβλημα ,μονο υποκαταστατο μητρικου ,εγω βεβαια το θεωρω υπερβολη σε αυτην την ηλικια ,μπορεις επεισης αν φοβασε οτι δεν θα φαει την ξηρα σκετη νατην μουλιασεις σε νερο
αλλα εγω επιμενω σκετη τη ξηρα τροφη και μπολικο φρεσκο νερο διπλα του