sos χρειαζομαι βοηθεια !!

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
γεια σε ολους!!
εχουμε ενα σκυλακι 13 χρονων ημιαιμο,περυσι εβγαλε εναν ογκο στο στηθος,κ οι γιατροι ειπαν οτι ειναι απο την ψευδοκυηση κ θα σκασει μονο του,κ ετσι περασε ο χρονος χωρις να σκασει ε κ λοιπον εδω κ 3 μερες εβγαλε τεραστιουςςςςςςςς ογκους ειναι απιστευτο ποσο μεγαλοι ειναι πιανουν κ τις 2 σειρες στηθους,το σκυλι εχει διαθεση για φαγητο αλλα λαχανιαζει απιστευτα,ο γιατρος ειπε πως ειναι καρκινος,τωρα το δηλημε ειναι τι κανουμε σαυτην την περιπτωση,το αφηνουμε ετσι κ οσο παει αν κ δεν νομιζει για πολυ γιατι ο καρκινος προχωραει κ θα φτασει αν δεν εχει φτασει πνευμονια,ή προχωραμε σε επεμβαση στην οποια οι πιθανοτητες να ζησει ειναι 50%-50,διοτι το σκυλι ειναι μεγαλο εχει καρδια ειναι σχεδον παχυσαρκο κ δεν εχει υποβληθει ΠΟΤΕ σε ναρκωση σε ολη του την ζωη,επισης αντε κ ξυπναει απο την ναρκωση που ειναι πιθανο,ο γιατρος ναι μεν θα αφαιρεση τους ογκους αλλα δεν γνωριζει αν εχουν πρωχωρησει ειδη πιο μεσα κ ετσι δεν καταφερνουμε τιποτα παραμονο ταλαιπωρια στο ζωο!!ειναι μεγαλο δηλημα απο την εμπειρια καποιων τι θα κανατε,εγω ειμαι τηνς αποψης οτι αξιζει η προσπαθεια για ρισκο,γιατι αν οντως δεν εχει προχωρησει παρα μεσα το σκυλι θα απαλαχτει απο την σκατοαρρωστεια!!κ εχω μια απορια αν καταληξει η φιλη μου σε επεμβαση ειπαν για δευτερα δεν ειναι αργα ποσο γρηγορα προχωραει ο καρκινος??:confused::(

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Καταρχας σε ποιον γιατρο πας, σε αυτον που περυσι ειχε πει οτι δεν ειναι τπτ και τελικα ειναι καρκινος? Αν ναι, αλλαξε τον αμεσως..
Ο καρκινος ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα κ σε αυτα που ρωτας τις απαντησεις δυστυχως μπορει να στις δωσει μονο γιατρος και οχι εμεις. Γιατι και εμπειρια να εχει καποιος με αυτο το θεμα, δεν μπορει να ξερεις αν ειναι ιδια περιπτωση και χρειαζεται ιδια αντιμετωπιση.
Το οτι ο γιατρος δεν μπορει να σου πει ποσο εχει προχωρησει ο καρκινος, τι να πω.. Υπαρχουν εξετασεις φανταζομαι που το δειχνουν, δεν γινεται να πηγαινει στα τυφλα!! Τελος το πόσο γρήγορα προχωράει ο καρκίνος είναι σχετικό. Ακόμα και στους ανθρώπους, υπάρχουν άλλοι που ζούνε πολλά χρόνια και άλλοι που ζούνε λίγους μήνες. Μίλα με έναν καλό γιατρό και μαζί θα αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για τον σκύλο σου.
Εγω σου εύχομαι τα καλύτερα και περαστικά να είναι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Μια μικρή ας την πω...ένσταση...
Αν η φίλη μας, περίμενε έναν χρόνο, να "σκάσει" ο όγκος μόνος του και δεν ξαναπήγε στον γιατρό, εφόσον έβλεπε ότι το πρόβλημα επέμενε, ίσως δεν είναι φάουλ μόνο του γιατρού. Γενικώς μπορεί να μην είναι φάουλ του γιατρού. Μπορεί όντως να εξελίχθηκε γρήγορα. Και αφού στο μεταξύ το σκυλάκι δεν πήγε σε γιατρό, δεν μπόρεσε κανένας να το διαγνώσει νωρίτερα. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι είναι ήδη 13 χρονών. Δύσκολη ηλικία έτσι κι αλλιώς.
maraki23 είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρεις μόνη. Δεν μπορεί κανένας να σου εξασφαλίσει αυτό ή εκείνο. Αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου, συζήτα το μαζί του και αποφασίστε από κοινού.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Συμφωνω σε αυτα που λες, αλλα κ ο γιατρος απο τη στιγμη που ειδε εναν ογκο και ας ηταν καλοηθης (πραγμα που δεν μπορει να ξερει αν δεν κανει μια βιοψια), θα επρεπε να εχει το σκυλι υπο παρακολουθηση μηπως εξελιχθεί σε κάτι άσχημο..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Απλώς, θεωρώ πρωταρχικώς δική μας υποχρέωση, να παρακολουθούμε το σκυλί μας και να υπενθυμίζουμε/ενοχλούμε τον γιατρό μας.
Εμείς το έχουμε ένα και μονάκριβο. Εκείνος πάλι, έχει 100άδες πελάτες...

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
ο γιατρος δεν ειναι ο ιδιος,η κοπελα τι να κανει εφοσον της ειπε ειναι μαζεμενο γαλα απο ψευδοκυηση κ καποτε θα σκασει τον ακουσε δεν ηταν κ πολυ ψαγμενη οπως εγω πχ. που εχω διαβασει 1-2 πραματα παραπανο ισα ισα για να μην μου λενε οι γιατροι μπουρδες.οπως αυτο γινεται η κοπελα εμπιστευτικε ενα γιατρο..αυτο ειναι ολο..
ο γιατρος δεν μπωρει να της δωσει λυση,της λεει η το κανεις κ το ρισκαρεις..'η το αφηνεις κ μαλλον γρηγορα ερχετε η ωρα της,ποια η γνωμη σας θελω ,ξερω οτι ειναι δικια της αποφαση αλλα θελει να ακουσει κ μια αποψη προς θεου δεν θα κανει οτι της πουνε εφοσον ο γιατρος το αφησε σε δηλημμα ελπιζω να κατραλαβενεται την κατα ταση της..
ο γιατρος εχει καποιο μηχανημα η κατι αλλο που μπωρει να κανει ωστε να δει μεχρι που ειναι ο καρκινος ωστε να προχωρησει ή οχι την επεμβαση?τι ειναι αυτο?αυτος λεει θα αφερεσει οσους ογκους βλεπει αλλα δεν ξερει ποσο εχει μετσταση παραμεσα π.χ πνεμονια κ.τ.λ

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Η επιλογές της είναι νομιζω
1. Κάνει επέμβαση και θεραπεία αν μπορεί να την πληρώσει
2. Ευθανασία

Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να σου/της πει τι να κάνει
ειναι κατι που θα το διαλέξει μονη της λαμβάνοντας και το προσδόκιμο ζωής του σκύλου
Ούτε εγώ προσωπικά μπορώ να πω τι θα έκανα

Πάντως είμαι της γνώμης πριν λάβει απόφαση την Δευτέρα κιόλας να το πάει σε 2-3 άλλους κτηνιάτρους να πάρει γνώμες και μετά

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Απλώς, θεωρώ πρωταρχικώς δική μας υποχρέωση, να παρακολουθούμε το σκυλί μας και να υπενθυμίζουμε/ενοχλούμε τον γιατρό μας.
Εμείς το έχουμε ένα και μονάκριβο. Εκείνος πάλι, έχει 100άδες πελάτες...
και αλήθεια ενα τηλεφωνάκι δεν κοστίζει :)