Tριχοφυτίαση (;)

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Γεια σας. Σημερα πηγα το Ζαιρακι στο γιατρο γιατι εχει σε 2 σημεια απωλεια τριχας (σας βαζω φωτο να δειτε) κ πιτυριδα. Μου ειπε οτι ισως να εχει αλλεργια σε κατι ή να τη πειραξε το σαμπουαν που την εκανα μπανιο (γκρρ κ ειχα πει σε αντιστοιχο θεμα οτι δεν επαθε τιποτα:mad:) ή να το κολλησε απο καμια γατα ( ; ) ... Επισης μου ειπε πως ειναι κολλητικο σε ανθρωπους κ ζωα κ απο τοτε με εχει πιασει φαγουρα!! 10 μερες το εχει αυτο η Ζαιρα εμενα τωρα με επιασε το ξυσιμο,τελος παντων!!
Φαγουρα αυτη δεν εχει ευτυχως,γι'αυτο κ αργησα να τη παω στο γιατρο ,ουτε αυξανονται τα σημαδια. Απο τη μερα που τα ειδα εως σημερα ειναι ακριβως τα ιδια ,ουτε καν μεγαλωσαν.
Λοιπον μου εδωσε ενα διαλυμα να της βαζω τοπικα μερα παρα μερα.Μου ειπε τι ειναι αλλα ουτε που θυμαμαι. Θα ξαναπαμε τη Παρασκευη να τη δει.
Ουφ ...απο το αλλο Σαββατο θα παμε στη μαμα μου ,πως να την εχω χωρια απο το σκυλακι της μαμας μου...πως να κοιμαμαι χωρις αυτην ; Θα κλαιει ...ολο περιορισμενη να την εχω ; Δε μπορω. Σας εχει τυχει τιποτα παρομοιο ή γνωριζεται τιποτα να το συζητησουμε ;
Περαστικα μας!DSC08623..jpg

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
"Τα δερματόφυτα
Πρόκειται για το Microsporum canis με κύρια πηγή μόλυνσης του σκύλου την γάτα, η οποία μπορεί να μην έχει αλλοιώσεις, το Microsporum gypseum κύρια πηγή μόλυνσης το χώμα και το Trichophyton mentaghophytes με κύρια πηγή μόλυνσης τα διάφορα τρωκτικά όπως αρουραίοι κλπ. Η ασθένεια που προκαλούν οι μύκητες αυτοί λέγονται Δερματοφυτίαση ή Τριχοφυτίαση.

Εμφανίζεται πιο συχνά σε περιοχές με τροπικό και εύκρατο κλίμα, που υπάρχει ένας ιδανικός συνδυασμός θερμοκρασίας και υγρασίας. Στην εμφάνιση της νόσου προδιαθέτουν το νεαρό της ηλικίας, η κακή διατροφή, η κακή υγιεινή του χώρου διαμονής του σκύλου και η μειωμένη αμυντική ικανότητα του οργανισμού.
"
πηγη:κυνηγεσια και κυνοφιλια

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Ευχαριστουμε Berna για τα περαστικα :)
Στην εμφάνιση της νόσου προδιαθέτουν το νεαρό της ηλικίας, η κακή διατροφή, η κακή υγιεινή του χώρου διαμονής του σκύλου και η μειωμένη αμυντική ικανότητα του οργανισμού
Ευχαριστω !! Μονο δε λεει τροπους αντιμετωπισης κτλ να δω αν μας συμβουλεψε καλα ο κτηνιατρος...επισης μου ειπε ενω η ρουαγιαλ κανιν ξηρα που της δινω ειναι καλη ισως να πρεπει να την αλλαξουμε. Κ μου ειπε για HILLS ...ουφ! μαλλον πρεπει να το ψαξω , να μη τεμπελιαζω κ να της μαγειρευω :-|
Αχ τωρα αγχονομαι μη κολλησει η Εμιλι της μαμας...εγω πρεπει να εχω ανοσια τοσες μερες δεν επαθα κατι οποτε το διακινδυνευω κ παλι αγκαλιτσα την εχω κ κοιματε :):D

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Καλα και εμενα ο δικος ο κτηνιατρος μου ειπε οτι οι καλυτερες τροφες ειναι η Hills, η Royal και η Eukanuba...Σε αυτο το θεμα δεν τους εμπιστευομαι απο την στιγμη που εμπορευονται οι ιδιοι τις τροφες.

Περαστικα στο Ζα'ι'ρακι!! Εσυ Κατερινα φαγουριζεσαι απλα επειδη σου μπηκε η ιδεα! :D
Για το σκυλακι της μαμας σου αναγκαστικα δεν θα πρεπει να τα φερετε σε επαφη...κριμα θα ειναι να κολλησει και το αλλο...

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Ναι Hills ειπε,γι'αυτο λεω καλυτερα μαγειρευτο απο Hills αν τελικα μου πει οτι παιζει ρολο η royal . Tωρα το ψαχνω στο google στα αγγλικα πιστευω βρηκα το σωστο πραμα να διαβαζω "ringworms" ,κ λεει η θεραπεια γινεται με διαλυμα τοπικα (αρα σωστος) αλλα ταυτοχρονα κ με χαπακια.Εμενα χαπακια δε μου εδωσε :/ Σας πρηζω λιγο ,αλλα ετσι τα γραφω ,ειστε οι μονοι που με "ακουτε" για τετοια θεματα!!

Ευχαριστουμε Περσα...μακαρι να της περασει γρηγορα (μια βδομαδα ειναι λιγο βεβαια) γιατι θα ειναι βασανιστηριο στο ιδιο σπιτι να μη της αφηνω να παιζουν,ειναι πολυ καλες φιλεναδες ! :)) Τι να κανουμε ομως...απομωνομενα τα πρωτα Χριστουγεννα της Ζαιρας κατα πως φαινεται !

Last edited:

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ρώτησέ τον για τη μαγιά μπύρας και πάρε κι άλλη γνώμη. Διάβασα στο φορουμ εδω ότι βοηθάει το μουρουνέλαιο και καλύτερα το ιχθυέλαιο γενικά στο τρίχωμα, αλλά δεν ξέρω για το πρόβλημα της μπέμπας σου. Πάντως αν κάνουν, καλύτερα να πάρει κάτι φυτικό. Περαστικούλια! :)

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Ναι θα ξαναπαω τη Δευτερα σε εναν αλλο να τον ρωτησω κ κεινον τη γνωμη του και να δουμε...ισως μας δωσει κατι πιο δραστικο .Θελω να της περασει γρηγορα να μη το εχω εννοια κ να ειναι ανετη στο σπιτι .
Τωρα ,αν αρχισω να της μαγειρευω πρεπει να τα ψαξω ολα αυτα τα -ελαια κτλ τα οποια δε ξερω καν που τα πουλανε !

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Κάποτε φιλοξενούσα ένα κουτάβι μέχρι να του βρούμε οικογένεια!Είχε κάτι παρόμοιο και μας είπε ο γιατρός πως είναι μεταδοτικό τόσο στους ανθρώπους όσο και στα υπόλοιπα σκυλιά!Τότε είχα μόνο έναν σκύλο και αυτό,φυσικά τα απομάκρυνα άμεσα και αναγκάστηκα να φύγω για κάποιες μέρες με το κουτάβι απο το σπίτι!
Και φυσικά όλο περνούσε απο το μυαλό μου η ιδέα ότι κάτι έχω και τσούπ με έπιανε μία φαγουρα όλη την ώρα :D ιδέα μου τελικά ήταν!Με το σκυλάκι ακολουθήσαμε μία θεραπεία και τέλος,όλα καλά!Βέβαια δεν είχε απώλεια τρίχας τόσο πολύ!
Εσάς πέρα απο όσα σας είπε ο γιατρός,σας έδωσε κάποιο φάρμακο ή μόνο το διάλυμα;

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
29
Πειραιας
Ευχομαι να εξαφανιστει και εναι παλι περδικι!!ανθρωπος και να κολλησει πως θα το καταλαβει;;
Αφυ δεν εχει τοση τριχα να φανει;Η κολλαει μονο στο κεφαλι;

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Nαι μονο το διαλυμα μου εδωσε οπως ειπα...θα παω κ στον αλλο μεθαυριο να δω τι θα μου πει κ εκεινος ,αν συμφωνει με αυτη την αγωγη...
Στον ανθρωπο φαινεται κ στο δερμα,ειναι στρογγυλο κοκκινωπο,αν πατησεις στο google ringworms κ δεις εικονες φαινεται πως ειναι .Καλα μη τρομαξεις ,εχει κατι φωτος σε πολυ προχωρημενο σταδιο!

Τελικα ,απο αυτα που διαβαζω στο ιντερνετ πιστευω οτι μαλλον φταιει που δε τη στεγνωσα μετα το μπανιο :(

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι θα ξαναπαω τη Δευτερα σε εναν αλλο να τον ρωτησω κ κεινον τη γνωμη του και να δουμε...ισως μας δωσει κατι πιο δραστικο .Θελω να της περασει γρηγορα να μη το εχω εννοια κ να ειναι ανετη στο σπιτι .
Τωρα ,αν αρχισω να της μαγειρευω πρεπει να τα ψαξω ολα αυτα τα -ελαια κτλ τα οποια δε ξερω καν που τα πουλανε !
Το σολομονέλαιο κάνει καλό στην τρίχα!

Μπορείς σε κάποιο γνωστό σου φαρμακείο εκεί στην γειτονιά σου να το παραγγείλεις ή επίσης μπορείς να το βρεις σε καταστήματα που έχουν βότανα!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Τελικα πηγαμε στον αλλο κτηνιατρο κ μας εκανε ενα εμβολιο canivac που εχει κ θεραπευτικο ρολο αλλα κ προληπτικο ! Δε το ηξερα καν αυτο το εμβολιο ... Κ θα κανουμε αλλη μια δοση μετα απο ενα μηνα κ καθαρισαμε σιγουρα λεει:D Επισης μου ειπε ναι μεν ειναι κολλητικο αλλα ενταξει ,να μη τρελενομαι κιολας !Να πλενω τα χερια μου οποτε τη πιανω σε εκεινα τα σημεια κ ειμαστε οκ :) Θα βγουν συντομα παλι τα μαλλακια μας!
Το χαμενο ,δε καθοταν να κανει το εμβολιο ,η μια δοση εφυγε πανω μας γιατι κουνηθηκε κ εμεινε με τη βελονα στο μπουτι κ ο γιατρος εμβολιασε τον αερα :p Μετα της εκανα κεφαλοκλειδωμα κ εκατσε με τα χιλια ζορια...που τη βρισκει τοση δυναμη το σκατο !
Εσεις κανετε προληπτικα αυτο το εμβολιο ;

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Ναι! Στο ιντερνετ τωρα που το εψαξα δε λεει κ πολλα στα ελληνικα .Βρηκα αυτο : http://www.candilagro.gr/site/pdf/canivacm.pdf
Κ αγχωθηκα λιγο γιατι λεει
Πιθανή αντιπαρασιτική θεραπεία θα πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχι-
στον 10 ημέρες πριν τον εμβολιασμό.
Κ μεις της καναμε σημερα κ αποπαρασιτωση μεσα-εξω,ειπε δε παιζει ρολο !!

edit : http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?12645-κυκλοφορησε-το-πρωτο-εμβολιο-κατα-της-δερματοφυτίασης
ΝΑ!! εδω το ειχαν αναφερει τα παιδια ,αλλα δε του ειχα δωσει κ πολυ σημασια :) οριστε !

Last edited: