Tωρα τι να κανω ? (αδέσποτο ή από εκτροφέα?)

dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
πηγα προχθες σε μια πανσιον κοντα στο σπιτι μου με εναν φιλο μου ιταλο απλα για να τη δω κ να εχω μια ιδεα μηπως κ χρειαστει να αφησω καποια στιγμη για 1-2 μερες τον(μελλοντικο)σκυλακο μου εκει....δεν θα σταθω στις εντυπωσεις μου,γιατι για αλλο θεμα ανοιξω το τοπικ...ειχαν εκει ενα καθαροαιμο γαλλικο bull dog (9 μηνων)το οποιο καποιος ΗΛΙΘΙΟΣ ειχε αφησει εκει για 2 μηνες κ το παρατησε...τον παιρναν τηλ κλπ,αλλα ειχε αλλαξει αριθμο κ οταν τελικα εμφανιστηκε,πληρωσε αυτους τους 2 μηνες κ τους ειπε να το παρουν αυτοι γιατι δεν το θελει!!!!!:mad::mad::mad::mad:

το σκυλακι το λυπηθηκαμε κ εγω κ ο φιλος μου κ τελικα το πηρε ο φιλος μου σπιτι του....

το θεμα μου ειναι οτι το λυπηθηκα τρομερα κ σκεφτηκα ποσα τετοια σκυλακια μπορει να υπαρχουν ημιαιμα η οχι,παρατημενα που ψαχνουν σπιτι...εγω τελη αυγουστου περιπου κατα 90% θα παρω ενα bull terrier απο εκτροφειο στην ελλαδα...σκεφτομαι ομως οτι αυτο θα βρει σιγουρα σπιτι ενω καποια αλλα θα παιθανουν στους δρομους η θα ζουν σε φιλοζωικα κεντρα τα οποια ομως κ αυτα θα ψαχνουν σπιτι...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????????????????????

καθομαι κ το σκεφτομαι συνεχεια......

απο τη μια τα bull terrier ειναι η αγαπημενη μου ρατσα...εκανα οικονομιες 3 χρονια περιπου ωστε να εχω λεφτα να αγορασω ενα,να εχω λεφτα για τη συντηρηση του κ για τυχον(μακρυα απο δω)επειγουσες αρρωστιες...τα ξερω ως ρατσα κ επειδη θα ειναι κ απο εκτροφειο θα ξερω τι εχω να αντιμετωπισω...

απο την αλλη,ομως,δεν μπορω να σκεφτομαι πως υπαρχουν τοσα αδεσποτα κ παρατημενα ζωα που ειναι αρρωστα κ παιθενουν στους δρομους η στα κεντρα χωρις ποτε να αποκτησουν ενα σπιτι με ολη τη σημασια της εννοιας...επισης ενα ημιαιμο σκυλακι δεν ξερω πως θα ειναι στον χαρακτηρα(με μεγαλυτερο προβλημα να θα γαβγιζει ολη την ωρα μιας κ μενω σε πολυκατοικια)....

ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω..δεν ειναι οτι ειμαι απο αλλο πλανητη κ δεν ηξερα για τα αδεσποτα,μαλιστα ο προηγουμενος μου σκυλος παρατημενος ηταν οταν τον βρηκα(για την ακριβεια αυτος με βρηκε)απλα ποτε δεν ειχα αντικρησει απο κοντα ενα τετοιο ζωακι κ οταν ειδα το συγκεκριμενο bull dog φαινοταν στα ματια του οτι εψαχνε μια ζεστη αγκαλια...

Υ.Γ. πειτε με ανωριμο,πειτε με οπως θελετε,αλλα αν μπορειτε βοηθηστε με please...........

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
,αλλα αν μπορειτε βοηθηστε με please...........
Δεν νομιζω πως υπαρχει συγκεκριμμενη βοηθεια για να δοθει ...αυτα τα θεματα ειναι καθαρα διαισθητικα.

Με ενα σκυλο συγκεκριμμενης φυλης και συγκεκριμμενης ηλικιας (κουταβι) , σιγουρα μπορεις να περιμενεις συγκεκριμμενα πραγματα αφενος και να ''διαμορφωσεις'' εσυ τα υπολοιπα αφετερου.Απο την αλλη , ενα αδεσποτο (καθαροαιμο ή ημιαιμο) εφοσον δεν ειναι κουταβι , εχει ηδη το χαρακτηρα του (χωρις απαραιτητα να ειναι κακο αυτο).

Προσωπικα , εχοντας ενα εκτροφικο καθαροαιμο απο κουταβι και ενα ημιαιμο , πρωην ''αδεσποτο'' (που το υιοθετησα 2,5 χρονων) μπορω να σου πω πως το δευτερο ειναι απειρως πιο πιστο σε εμενα απο οτι το καλομαθημενο πρωτο :) .Μικροπροβληματα συμπεριφορας εχουν και τα δυο απλα του πρωτου δημιουργηθηκαν/εμφανιζονταν σε βαθος χρονου (οποτε τα συνηθισα ανωδυνα) ενω του δευτερου τα εφαγα στη μαπα μεσα σε λιγο χρονο (και ηρεμησα :) )

Οτι αποφαση και αν παρεις , θα πρεπει να ειναι ψυχραιμη και απαλλαγμενη απο αισθηματα λυπησης ή οικτου.Το χειροτερο που μπορει να συμβει σε ενα παρατημενο σκυλο ειναι να τον ξαναπαρατησουν (επειδη ποτε ουσιαστικα δεν τον ηθελαν)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μία ενδιάμεση λύση θα ήταν να δείς μήπως υπάρχουν παρατημένα Bull Terrier μικρής ηλικίας, και να υιοθετήσεις ένα από αυτά. Θα πρέπει φυσικά να βεβάιωθείς ότι δεν το παράτησαν επειδή είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Φοβάμαι ότι αν δεν πάρεις το Bull Terrier που θέλεις θα σου μείνει το απωθημένο, αλλά και αν το κάνεις, θα νιώθεις τύψεις που δεν πήρες ένα παρατημένο σκυλάκι, το οποίο είχε ανάγκη από σπίτι. Οπότε είναι δύσκολη η κατάσταση. Πρέπει επομένως να ηρεμήσεις και να το σκεφτείς καλά.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Σκέψου καλά και αποφάσισε με ηρεμία. Ναι μεν τα εκτροφικά βρίσκουν σπίτι αλλά μην παίρνεις και όρκο πως μένουν όλη τους τη ζωή σε αυτό! Υπάρχουν και περιπτώσεις παρατημένων καθαρόαιμων και εκτροφικών σκύλων!

dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
elli εχεις δικιο σε αυτο που λες...μια τετοια περιπτωση ηταν κ αυτη του γαλλικου bull dog που τελικα πηρε ο φιλος μου....

παντως οντως θελει πολυ σκεψη παιδια...andromeda ακριβως αυτο με βασανιζει που λες...θα δω τι θα κνω...θα κοιταξω παντως κ για παρατημενα bull terrier....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να θέλεις μια συγκεκριμένη φυλή! Μην νιώθεις τύψεις ως προς αυτό. Πάντως δείχνεις άνθρωπο που σκέφτεται ώριμα, ψάχνεται και πάνω απ' όλα έχεις ευαισθησίες! Νά΄'σαι καλα! Και καλή επιτυχία σε ότι και αν αποφασίσεις.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα....

Αν θέλεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να βοηθήσεις (έστω λίγους) αδέσποτους σκύλους, το αν θα πάρεις εσύ ένα ή όχι δεν παίζει και μεγάλο ρόλο.

Θέλω να πω πως υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι να βοηθήσεις τ' αδέσποτα (και τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά καθημερινά για εκείνα, με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια από το κράτος).

Μπορείς δηλαδή να αγοράσεις ένα καθαρόαιμο σκύλο αν αυτό είναι κάτι που σ' ευχαριστεί και παράληλα να βοηθήσεις πολλούς παραπάνω από μόνο έναν αδέσποτο σκύλο....

Μερικά παραδείγματα:

1. Μπορείς να δίνεις προσωρινή στέγη σε αδέσποτο (ένα κάθε φορά) μέχρι να βρεί καλό σπίτι.

2. Μπορείς να δίνεις προσωρινή στέγη σε αδέσποτα που είναι σε ανάρωση από χειρουργείο (λόγο ατυχήματος ή στείρωσης) σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σου.

3. Μπορείς να πηγαίνεις στο σωματείο και να βοηθάς σε ταίσματα, καθαρισμούς και βόλτες των σκύλων εκεί.

4. Μπορείς να κάνεις ιστιοσελίδα για το σωματείο για να βοηθήσεις (με φωτογραφίες) να βρήσκουν σπίτια οι σκύλοι τους. Αν έχουν ήδη σελίδα, ίσως χρειάζονται φωτογράφο (οι σκύλοι αλλάζουν συνεχώς και θέλουν κάθε εβδομάδα νέες φωτογραφίες).

5. Μπορείς να βοηθάς πηγαίνοντας σκύλους του σωματείου για εμβόλια ή δίνοντας χρήματα για τους σκοπούς τους (έχουν απίστευτα έξοδα).

6. Μπορείς να αγοράζεις τροφή, λουράκια, αντιπαρασιτικά σκευάσματα και να τα κάνεις δώρο στο σωματείο.

7. Μπορείς να βοηθάς στα γραφειοκρατικά τους ή στην οργάνωση εκδηλώσεων.

8. Μπορείς να βελτιώνεις την συμπεριφορά κάποιον προβληματικών σκύλων για να μπορούν να βρήσκουν πιο εύκολα οικογένεια (αυτό απαιτεί και να τους φιλοξενείς, αλλά και να έχεις και κάποιες γνώσεις περί εκπαίδευσης).

9. Μπορείς να μεγαλώνεις κουτάβια, μέχρι να μπορούν να ενταχθούν στο καταφύγιο ή να βρούν σπίτι. Συχνά τα πολύ μικρά κουτάβια θανατώνονται μόνο γιατί κανένας στο σωματείο δεν έχει πια χρόνο για να τα φροντίζει (χρειάζονται πολλά παραπάνω ταίσματα) αλλά και επειδή στο καταφύγιο κινδυνεύουν από ασθένειες (δεν είναι ακόμη σ' ηλικία να κάνουν εμβόλια).

10. Μπορείς να πλένεις, βουρτσίσεις σκύλους που βρήσκονται στο σωματείο κι υποφέρουν από τους κόμπους και την βρωμιά που έχει κολλήσει πάνω τους. Κάποιοι πολύ μακρύτριχοι υποφέρουν πραγματικά.

Είναι κι άλλα πολλά που μπορείς να κάνεις, αλλά κατάλαβες το γενικό νόημα πιστεύω.

Το αν θα πάρεις αδέσποτο ή όχι, παίζει πολύ μικρό ρόλο στο όλο σκηνικό. Κάποιοι έχουν μαζέψει 15 αδέσποτα και πάλι στην ουσία δεν βοηθούν το πρόβλημα καθόλου (γιατί σταμάτησαν με αυτά τα 15).

Από την άλλη, κάποιοι σκύλοι είναι απλά το ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ σε χαρακτήρα κι ομορφιά, και αρκετοί από αυτούς δεν έχουν κανέναν στον κόσμο.

Είναι αμέτρητες η φορές που έχω πει: "Αν δεν είχα σκύλο ήδη, θα έπερνα αυτόν!"
(σχεδόν ΚΑΘΕ φορά που επισκέπτομαι το σωματείο της πόλης μου!).

Και να ξέρεις πως είμαι ΠΟΛΥ δύσκολη (στο να μ' εντυπωσιάσει ένας σκύλος).

Εσύ θ' αποφασίσεις. Αν σου κάνει το "κλίκ" ένας αδέσποτος σκύλος, μην δυστάσεις. Αλλά μην νομίζεις πως έκανες και κανένα μεγάλο καλό. Από εγωισμό θα τον επέλεγες κι εκείνον.

Δεν το λέω με κακή ένοια. Είναι φυσικό να είμαστε λίγο "εγωιστές" όταν επιλέγουμε μέλος της οικογένειάς μας. Στο κάτω, κάτω, στον κάθε καλό άνθρωπο ΑΞΙΖΕΙ ένας πολύ καλός σκύλος!

Θέλω να πω πως κι εσύ τυχερός θα είσαι αν πάρεις ένα αδέσποτο για σκύλο σου (μην το βλέπεις μόνο σαν χάρη προς τον σκύλο).

Αν θέλεις να κάνεις κάτι πραγματικά "φιλοζωικό" όμως, θα απευθυνθείς στην παραπάνω λίστα (άσχετα με το ποιόν σκύλο διάλεξες τελικά για εσένα).

Last edited:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Εξαίρετη η παραπάνω απάντηση ! Έχεις επομένως αρκετές επιλογές. Νομίζω πάντως ότι ένας ευαίσθητος άνθρωπος όπως εσύ, θα βρεί ούτως ή άλλως τρόπους να βοηθήσει, ανεξαρτήτως του τι σκύλο θα πάρει.

dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
πολυ καλο ποστ Dr.Zhivago!!!με κατατοπισες πληρως!!ειναι πραγματα που πραγματικα θα κοιταξω να κανω!!απο τεταρτη που τελειωνω με την εξεταστικη θα κοιταξω να δω τι υπαρχει στη ναπολι...ο,τι σκυλο κ αν επιλεξω στο τελος,θα πηγαινω οσο μπορω να βοηθαω...οικονομικα μου ειναι δυσκολο,αλλα θα κοιταξω πρακτικα τι μπορω να προσφερω!!!
μια τελευταια ερωτηση,εγω ειμαι απο αιγιο(διπλα στην πατρα)ξερετε εκει κοντα καποιο καταφυγια για αδεσποτα??το λεω γιατι τον σκυλο απο ελλαδα θα τον παρω μιας κ σε κανα 10ημερο θα ειμαι κατω!!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
εγω παλι θα σου προτεινα ενα σκυλακι μικρουλι, πολυ οικονομικο και καθολου ξεροκεφαλο...mastino napolitano !
να κατεβαινεις βολτα στην via Roma και να ανοιγει ο κοσμος βρε αδερφε!

dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
χαχαχαα!ξερεις ποσοι εχουν εδω?τα λατρευουν!ειναι που ειναι φανατισμενοι με την πολη τους,ποσο μαλλον με τα σκυλια αυτα,μεχρι που υπαρχει κ συνδεσμος οργανωμενων φιαλθλων της ναπολι με ονομα ''μαστιφς''!μου το εχουν προτεινει κι ολας!τους βολευει κι ολας γιατι ειναι πολυ του ''καναπε''(οχταθεσιου :p ) κ δεν ειναι κ μες στην ενεργια!!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Μία ενδιάμεση λύση θα ήταν να δείς μήπως υπάρχουν παρατημένα Bull Terrier μικρής ηλικίας, και να υιοθετήσεις ένα από αυτά. Θα πρέπει φυσικά να βεβάιωθείς ότι δεν το παράτησαν επειδή είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Φοβάμαι ότι αν δεν πάρεις το Bull Terrier που θέλεις θα σου μείνει το απωθημένο, αλλά και αν το κάνεις, θα νιώθεις τύψεις που δεν πήρες ένα παρατημένο σκυλάκι, το οποίο είχε ανάγκη από σπίτι. Οπότε είναι δύσκολη η κατάσταση. Πρέπει επομένως να ηρεμήσεις και να το σκεφτείς καλά.
+1

Γενικά μη βιαστείς, πήγαινε στο καταφύγιο βοήθα τους όπως μπορείς και όταν γίνει το κλικ θα το καταλάβεις.

Συγνώμη για το άσχετο της ερώτησεις αλλά στην Ιταλία για πόσο καιρό θα μείνεις;

Αν γυρίσεις Ελλάδα έχεις κανονίσει ότι όλα θα είναι εντάξει και για το σκυλί;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τη Zιβάγκο σε όλα! Αν πάρεις αδέσποτο, θα πρεπει να το έχεις ερωτεύτει πρώτα τουλάχιστον τόσο όσο έχεις ερωτευτεί την αγαπημένη σου φυλή! (για κάποιους απο μας αυτό είναι πολύ εύκολο, για άλλους πιο δύσκολο). Πρεπει να το γουστάρεις και να σε γουστάρει και να αισθάνεσαι ο τυχερότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχεις αυτό το συγκεκριμένο σκυλί, γιατι σαν κι αυτό δεν υπάρχει δεύτερο!! Αν δεν αισθάνεσαι έτσι, αλλά αισθάνεσαι οτι θα μπορούσες να έχεις και κάποιο "καλύτερο" αλλά του κάνεις τη χάρη και το μαζεύεις γιατι είσαι καλός άνθρωπος, μην το κάνεις! :) Μην το πάρεις απο τύψεις κι απο λύπηση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις! :)

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
πολυ καλο ποστ Dr.Zhivago!!!με κατατοπισες πληρως!!ειναι πραγματα που πραγματικα θα κοιταξω να κανω!!απο τεταρτη που τελειωνω με την εξεταστικη θα κοιταξω να δω τι υπαρχει στη ναπολι...ο,τι σκυλο κ αν επιλεξω στο τελος,θα πηγαινω οσο μπορω να βοηθαω...οικονομικα μου ειναι δυσκολο,αλλα θα κοιταξω πρακτικα τι μπορω να προσφερω!!!
μια τελευταια ερωτηση,εγω ειμαι απο αιγιο(διπλα στην πατρα)ξερετε εκει κοντα καποιο καταφυγια για αδεσποτα??το λεω γιατι τον σκυλο απο ελλαδα θα τον παρω μιας κ σε κανα 10ημερο θα ειμαι κατω!!
dennis-eb-napoli καταφυγιο με αδεσποτα εχει στο πανεπιστημιο της πατρας κοντα σε καποιες απο τις εστιες των φοιτητων.....ειμαι απο πατρα κ το εχω επισκεφθει το συγκεκριμενο!αν δεν κανω λαθος ειναι το μονο στην πατρα (διορθωστε με αν κανω λαθος)! γνωριζεις που βρισκετε το πανεπιστημιο στην πατρα ετσι;αν οχι πες μου να σου δωσω λεπτομερειες!κ γω σε κανα δεκαημερο θα μαι παλι πατρα οποτε ο,τι βοηθεια θες μπορεις να μου πεις!

dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
συμφωνω απολυτα στο οτι ενα σκυλι πρεπει να μου κανει το κλικ!γι αυτο κ απο μεθαυριο θα αρχισω να ψαχνομαι!οσο για το οταν γυρισω ελλαδα,το σπιτι μας ειναι πολυ πολυ μεγαλυτερο απ'αυτο που νοικιαζω εδω κ μαλιστα ειναι εξω απο την πολη με απεραντες απλες για τρελες βολτες κ τρεξιμο,χωρις αμαξια κλπ...

KaterinaAli ξερω που ειναι το πανεπηστημιο στην πατρα,αλλα δεν ηξερα οτι υπαρχει εκει καταφυγιο!αν μπορεις πες μου που ακριβως ειναι για να κατατοπιστω καλυτερα!εγω σε κανα 10-15ημερο θα ειμαι κατω κ η πατρα απο το αιγιο ειναι 30 λεπτα με αμαξι οποτε κ καθε μερα μπορω να πεταγομαι!στειλε μου πμ καλυτερα για να μην χαλαμε το τοπικ!

σας ευχαριστω ολους πολυ για τη βοηθεια σας!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
συμφωνω απολυτα στο οτι ενα σκυλι πρεπει να μου κανει το κλικ!γι αυτο κ απο μεθαυριο θα αρχισω να ψαχνομαι!οσο για το οταν γυρισω ελλαδα,το σπιτι μας ειναι πολυ πολυ μεγαλυτερο απ'αυτο που νοικιαζω εδω κ μαλιστα ειναι εξω απο την πολη με απεραντες απλες για τρελες βολτες κ τρεξιμο,χωρις αμαξια κλπ...

KaterinaAli ξερω που ειναι το πανεπηστημιο στην πατρα,αλλα δεν ηξερα οτι υπαρχει εκει καταφυγιο!αν μπορεις πες μου που ακριβως ειναι για να κατατοπιστω καλυτερα!εγω σε κανα 10-15ημερο θα ειμαι κατω κ η πατρα απο το αιγιο ειναι 30 λεπτα με αμαξι οποτε κ καθε μερα μπορω να πεταγομαι!στειλε μου πμ καλυτερα για να μην χαλαμε το τοπικ!

σας ευχαριστω ολους πολυ για τη βοηθεια σας!!!
Παρολαυτα ριξε και μια ματια στα καταφυγια της Αθηνας. Το Αιγιο δεν ειναι μακρια και τα περισσοτερα δινουν και σκυλια εκτος Αθηνων εαν κριθει ο υποψηφιος ιδιοκτητης ειναι ο ιδανικος.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εκείνο το λαμπραντοράκι απο το Αίγιο, γιατί δεν το σκέφτεσαι?

dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
θα το κοιταξω μολις κατεβω το λαμπραντορακι,αλλα ειναι μεγαλη ρατσα ρε συ κ ενας ελληνας που εχει εδω λαμπραντορ εχει βασανιστει κ ο ιδιος,αλλα κ το σκυλι...