To neuter or not to neuter?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
“New Evidence Shows Link Between Spaying, Neutering and Cancer”

THE MOST CONTROVERSIAL DEBATE IN THE WORLD!
(Do not shoot the messenger)

If you haven’t heard the news yet, there is a buzz in the pet wellness world happening. Boy oh boy, is it ever a hot topic!

So what is it?

Removing the sexual glands from our pets (aka spaying and neutering) is causing some serious cancer problems!

This is not a new debate. It has been quietly buzzing around the medical world for a while now. "We need more research”, the world exclaims!!! And research we are getting. Check out the latest study from an article posted by Dr. Karen Becker:

The study, titled "Evaluation of the risk and age of onset of cancer and behavioral disorders in gonadectomized Vizslas," was conducted by a team of researchers with support from the Vizsla Club of America Welfare Foundation. It was published in the February 1, 2014 issue of the Journal of the American Veterinary Medical Association. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24432963)

Vizsla Study Results

The Vizsla study involved 2,505 dogs, and reported these results:

• Dogs neutered or spayed at any age were at significantly increased risk for developing mast cell cancer, lymphoma, all other cancers, all cancers combined, and fear of storms, compared with intact dogs.

• Females spayed at 12 months or younger, and both genders neutered or spayed at over 12 months had significantly increased odds of developing hemangiosarcoma, compared with intact dogs.

• Dogs of both genders neutered or spayed at 6 months or younger had significantly increased odds of developing a behavioral disorder, including separation anxiety, noise phobia, timidity, excitability, submissive urination, aggression, hyperactivity, and/or fear biting. When it came to thunderstorm phobia, all neutered or spayed Vizslas were at greater risk than intact Vizslas, regardless of age at neutering.

• The younger the age at neutering, the earlier the age at diagnosis with mast cell cancer, cancers other than mast cell, hemangiosarcoma, lymphoma, all cancers combined, a behavioral disorder, or fear of storms.

• Compared to intact dogs, neutered and spayed dogs had a 3.5 times higher risk of developing mast cell cancer, regardless of what age they were neutered.

• Spayed females had nine times higher incidence of hemangiosarcoma compared to intact females, regardless of when spaying was performed, however, no difference in incidence of this type of cancer was found for neutered vs. intact males.

• Neutered and spayed dogs had 4.3 times higher incidence of lymphoma (lymphosarcoma), regardless of age at time of neutering.

• Neutered and spayed dogs had five times higher incidence of other types of cancer, regardless of age of neutering.

Spayed females had 6.5 times higher incidence of all cancers combined compared to intact females, and neutered males had 3.6 times higher incidence than intact males.

Yes, very scary stats! So what are the some other options for pet owner?

According to Dr. Becker: “… sterilize without desexing. This means performing a procedure that will prevent pregnancy while sparing the testes or ovaries so that they continue to produce hormones essential for the dog's health and well-being. This typically involves a vasectomy for male dogs, and either a tubal ligation or modified spay for females. The modified spay removes the uterus while preserving the hormone-producing ovaries."

This topic has been debated on social media sites in the past, and let me tell you, all hell breaks loose between shelter organizations, veterinarians, breeders and pet parents.

However, for any pet parent in the world, there is nothing worse than unknowingly going into a situation unprepared or un-researched for the greater good of a pet. Making any decision for the overall wellbeing of your pet after researching all angles is always the best way to go!

"I did then what I knew how to do. Now that I know better, I do better." ~ Maya Angelou

For more info on the topic, you can visit here:http://ow.ly/xYEIk

Pet Nutrition Blogger - Rodney Habib

Απο το Planet Paws Pet Essentials

• Like
Reactions: d-friend

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Το ότι ο φόβος για καταιγίδα θα συνδεόταν τόσο πολύ με τη στείρωση δεν το περίμενα.

Καλό είναι να μεταφραστεί το κείμενο.

• Like
Reactions: LaCat and Aslan

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Πως το αντιλαμβανομαι εγω?
Θεωρω οτι ως ενα σημειο ισως κ να χανουν ενα μερος της αυτοπεποιθησης τους (αναφερομαι ειδικα σε αρσενικα) της πυγμης τους...δε το βρισκω τελειως εξωφρενικο δλδ...

(ποιος να το μεταφρασει?εγω?ολο αυτο το κατεβατο?δε το βλεπω δε το βλεπω...:LOL::whistle::p ας πουμε οτι αυτο ειναι για τα ματια των αγγλομαθων μονο :LOL:)

Βασικα εμενα με ενδιαφερει να μαθω εαν θεωρουν κ τα υπολοιπα μελη οτι το αρθρο αυτο ευσταθει,η ερευνα γενικοτερα δλδ

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Θεωρω οτι ως ενα σημειο ισως κ να χανουν ενα μερος της αυτοπεποιθησης τους (αναφερομαι ειδικα σε αρσενικα) της πυγμης τους...δε το βρισκω τελειως εξωφρενικο δλδ...
Ορμονικό είναι το θέμα, από ότι λέει και το άρθρο, όχι ψυχολογικό. Χαμηλότερη τεστοστερόνη προφανώς.

Αλλά τόσο πολύ πχια?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Γιατι εμεις οι ιδιοι (η ψυχολογια μας δλδ) τι ημαστε?οι ορμονες μας κυβερνανε,τυχαιο που λενε πχ "παλι περιοδο εχεις μαρη?" μπορει να μας την σπαει να το ακουμε αλλα ευσταθει!
Εμενα πιο πολυ μου κατσε το 6.5 φορες μεγαλυτερες πιθανοτητες των στειρωμενων θυληκων στον καρκινο...δεν ειναι κ μικρο το ποσοστο...κ ερωτω τωρα εγω...τοσο καιρο γνωριζα οτι ισα ισα οσο νωριτερα το κανεις τοσο το καλυτερο κ τωρα ερχεται αυτο κ τα αναιρει ολα,που σε τελικη αναλυση ειναι μια δημοσιευμενη ερευνα (που στην Αμερικη δεν δημοσιευουν για ψηλου πηδημα οπως εδω) οποτε τι θα πρεπει να σκεφτω?μηπως "Δοξα τον Θεο που ακομη δε την στειρωσα?"
Δλδ αρχιζουν κ ξυπνουν οι θεωριες συνομωσιας μεσα μου (ειμαι κ επιρρεπης σε κατι τετοια...)

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Δεν έχω χρόνο τώρα να την μελετήσω όλη, αλλα εκ πρώτης όψεως η μόνη μου ένσταση είναι οτι δεν φαίνεται να λαμβάνεται υπόψιν πως οι περισσότεροι που έχουν σκυλιά αναπαραγωγής δεν θα διαφημίσουν ακριβώς, δεν θα παραδεχτουν εύκολα και ελαφρά σοβαρές παθήσεις.
Παρα το οτι τα ερωτηματολόγια ήταν ανώνυμα, νομίζω οτι αυτος είναι σοβαρός παράγοντας που έπρεπε να ληφθεί υπόψιν και να γίνουν οι αντίστοιχες διορθώσεις στα αποτελέσματα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Το ότι ο φόβος για καταιγίδα θα συνδεόταν τόσο πολύ με τη στείρωση δεν το περίμενα.

Καλό είναι να μεταφραστεί το κείμενο.
Εγώ προσωπικά αν αυτό αληθεύει μπορώ να εξηγήσω κάτι που ήταν πάρα πολύ παράξενο. Ο Τζιμάκος ήρθε σπίτι μας και δεν είχε κανένα φόβο για τους κεραυνούς. Πλέον φοβάται πάρα πολύ, έχει γίνει κροτοφοβικός και κουλουριάζεται στα πόδια μας.
Δεν τον έχουμε κανακέψει ποτέ ή παρηγορήσει ποτέ κατά την διάρκεια καταιγίδας γιατί πολύ απλά δεν χρειαζόταν. Μπορώ να πιστέψω το συγκεκριμένο σημείο του κειμένου.
Κρίμα πάντως.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
χωρις να σταθω στην μελετη η πειρα μου εχει δειξει οτι τα αρσενικα μετα την στειρωση αλλαζουν σε μεγαλο βαθμο χαρακτηρα με ταση προς το κοιμισμα και τις φοβιες...
αυτος ειναι και ο λογος που παντοτε ημουν και θα συνεχισω να ειμαι κατα της στειρωσης στα αρσενικα...

• Like
Reactions: d-friend

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Τρομερή εντύπωση μου κάνει η εμπειρία σας @l.Kyveli, @reinmeister2 - δεν θα το συνέδεα ποτέ. Κοίτα να δεις η τεστοστερόνη..!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Oύτε εγώ θα το συνέδεα ποτέ.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό που διάβασα αλλά επειδή έχω το παράδειγμα και αναρωτιόμουν πραγματικά τι έχει συμβεί και σε τι μπορεί να φταίμε για την κροτοφοβία που ανέπτυξε τώρα έχω εξήγηση η οποία βέβαια δεν είναι και απόλυτο ότι είναι η σωστή.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οπος δεν θα εκανα εγω υστεροεκτομη η εαν ημουν αντρα ορχεκτομη- σε εμενα, μονο και μονο για "προλυπτικους" λογους, ετσι δεν θα το εκανα και ποτε στους σκυλους μου!

Και εκει τονιζω ¨στους σκυλους ΜΟΥ"- επειδη σε ορισμενες περιπτοσεις η στειροση ειναι μονοδρομος (π.χ. οταν ο σκυλος ζει στο δρομο και δεν μπορει να προφυλαχτει απο συνεχες εγγυμοσυνες).
Ειμαι κατα το να αφαιρουνται υγιες οργανα- και μαλιστα οργανα που παραγουν και εκκρινουν ορμονες- που ειναι πολυ σημαντικες για την λειτουργεια του οργανισμο. Να υποβαλλεται ενας υγιες οργανισμος σε χειρουργικη επεμβαση!

Οστοσο οταν υπαρχει ιατρικο θεμα ( συνεχεις εντονες ψευδοκυησεις, φλεγμονες της μητρας, υπερσεξουαλικοτητα κλπ)- και βεβαιος να στειροθει.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
Τρομερή εντύπωση μου κάνει η εμπειρία σας @l.Kyveli, @reinmeister2 - δεν θα το συνέδεα ποτέ. Κοίτα να δεις η τεστοστερόνη..!
τεραστια η σημασια της οργανικα και συμπεριφορικα...σε αντρες και γυναικες...εαν σκεφτεις οτι οι αντρες εχουμε 40-60 φορες περισσοτερη απο εσας αντιλαμβανεσαι τι παθαινουμε στην ελλειψη της...τα ιδια ισχυουν και στα σκυλια...

• Like
Reactions: l.Kyveli

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Στις περισσότερες μελέτες που βρίσκω (χρησιμοποιώ την online database του sciencedirect) εξετάζεται η στείρωση σε σκυλιά νεαρής ηλικίας <1 έτους που δεν έχουν καλά καλά αναπτυχθεί. Δε μπορώ να βρω, προς το παρόν σε ότι πρόλαβα να ψάξω, μελέτες για μεγαλύτερης ηλικίας σκυλιά.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αττη η μελετη αντιτίθεται σε οτι ισχυε μέχρι τωρα...Όταν εψαχνα πληροφοριες για τη στειρωση ελεγαν ακριβως το αντίθετο για τα θηλυκά, οτι δηλαδη είναι ριψοκινδυνο να γίνει μονο αφαίρεση μήτρας, τα υπολοιπα αναπαραγωγικα όργανα περισσότερο κινδυνεύουν περισσοτερο με αυτό το τροπο... επειδη λιγω επαγγελματος διαβαζω συχνα μελέτες, αυτο που ισχύει γενικα είναι πως μια μελέτη ειναι ένδειξη αξια περαιτερω διερευνησης, χρειάζονται περισσοτερες για να ακυρωθουν οι προηγουμενες... εγω προληπτικα, στειρωσα το κοριτσι μου την περασμενη εβδοναδα ακριβώς επειδή πολλες μελετες εχουν αποδειξει οτι ετσι μειωνεις πιθανότητες καρκινου, πυομητρας, ψευδοκυησης, εγκυμοσυνης, αυξανεις το προσδόκιμο ζωης κλπ που φαντάζομαι ειναι γνωστα... με τα τωρινα δεδομενα πιστευω οτι πηρα τη σωστή αποφαση... ελπιζω να μην διαψευστω...

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
"Σύμφωνα με έρευνα του Cornell University's College of Veterinary Medicine που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Veterinary Medical Association, οι αρσενικοί και θηλυκοί σκύλοι που στειρώνονται σε μικρή ηλικία είναι πιθανόν να αναπτύξουν δυσπλασίες.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το 1982 έως το 1995 από το Veterinary Medical Database έδειξε πως οι σκύλοι που στειρώνονται, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στην καρδιά (hemangiosarcoma) από εκείνα που δεν έχουν στειρωθεί.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2000 στο Journal of Pediatric Endocrinology and Metabolism υποστηρίζει πως οι σκύλοι που στειρώνονται πριν το πρώτο έτος της ηλικίας τους μπορεί να αναπτύξουν μη φυσιολογική σκελετική δομή.

Τέλος έρευνες έχουν δείξει πως τα σκυλιά που στειρώνονται πριν το πρώτο έτος της ζωής τους είναι πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο στα οστά (osteosarcoma)"

Μια και είναι στα Ελληνικά σκέφτηκα, ότι ίσως να έχει μια θέση εδώ. Πρόκειται για μέρος άρθρου για τα υπέρ και τα κατά της στείρωσης.
Πηγή: www.livingwithdogs.gr
Για όποιους θα ήθελαν να το διαβάσουν ολόκληρο, παραθέτω το σχετικό link:
http://www.livingwithdogs.gr/i-fron...ou-skilou/42-prepei-na-steiroso-ton-skilo-mou