Visi-ball/Vision Smart μπαλάκι για το Μουφάκι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επειδή το Μουφ έχει πάλι κατακρεουργήσει τα παιχνίδια του, κυρίως τα μπαλάκια, του αγόρασα σήμερα ένα πολύ γερό και χρωματιστό μπαλάκι ονόματι Visi-Ball, που το φτιάχνει η Vision Smart. Η εταιρεία λέει ότι τα σκυλιά έχουν ένα είδος αχρωματοψία, σε σχέση πάντα με τους ανθρώπους, το οποίο ναι μεν το είχα ακούσει, δεν ήμουν όμως σίγουρη γι' αυτό, οπότε ελπίζω να με διαφωτίσετε σχετικά. Συγκεκριμένα, λέει, σκύλοι και άνθρωποι βλέπουν ως εξής:

Αυτό το μπαλάκι, που είναι άσπρο και μωβ, υποτίθεται ότι το βλέπει και το ξεχωρίζει το Μουφ σε σημείο που να τρελλαίνεται από τη χαρά του. Το δοκίμασα και τρελλάθηκε όντως απ' τη χαρά του, δεν ξέρω όμως αν ήτανε διότι το μπαλάκι είναι καινούριο και πηδάει χαρωπά ή όντως το έβλεπε και χαιρότανε. Κάπου βαρέθηκε στο τέλος (για την ώρα δηλαδή), διότι δυστυχώς για το Μουφ του είναι αδύνατο να το καταστρέψει.

Εδώ είναι πληροφορίες από την εταιρεία:

VisionSmart Dog Toys

Κι αυτό είναι το μπαλάκι:

Το καλό είναι ότι επιπλέει, μπορώ να το εκσφενδονίσω με την πλαστική σκυλοσφενδόνα μπαλακίων ωραίων Μουφίων και γενικώς έχει πλάκα. Το λυπάμαι πάντως το Μουφάκι μου που δεν μπορεί να βλέπει ζωηρά χρωματάκια και στο εξής θα προσπαθήσω να φοράω ρούχα που να είναι όσο ζωηρά μπορεί να είναι για να τα βλέπει το Μουφ, αν και βεβαίως δε νομίζω ότι είμαι και πολύ ωραία αν φοράω κίτρινα συνεχώς. Τα μπλε/μαβιά πάντως μάλλον μου πάνε. :)

Last edited:

takos03

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2011
176
2
41
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Και εγώ το είχα απορία για την όραση των σκύλων... Μου έχει κάνει εντύπωση πως όταν το μπαλάκι του τένις πέφτει μέσα σε χόρτα και αχνοφαίνεται, η δικιά μου δεν το βλέπει και το ψάχνει μυρίζοντας, ενώ εγώ το διακρίνω καθαρά.

Ωραίο μπαλάκι πάντως, βλέπω τη δικιά μου με καινούργιο παιχνιδάκι!!

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Και εγώ το είχα απορία για την όραση των σκύλων... Μου έχει κάνει εντύπωση πως όταν το μπαλάκι του τένις πέφτει μέσα σε χόρτα και αχνοφαίνεται, η δικιά μου δεν το βλέπει και το ψάχνει μυρίζοντας, ενώ εγώ το διακρίνω καθαρά.
ο αλπεν τα κιτρινα τα ξεχωριζει.για αυτο του περνω κιτρινα μπαλακια.
Το μπαλακι του τενις κιτρινο δεν ειναι?

takos03

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2011
176
2
41
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ο αλπεν τα κιτρινα τα ξεχωριζει.για αυτο του περνω κιτρινα μπαλακια.
Το μπαλακι του τενις κιτρινο δεν ειναι?
Ναι για το κίτρινο μιλάω, όταν πέφτει μέσα σε χόρτα με κλαδιά κλπ πολλές φορές το χάνει και το βρίσκει μυρίζοντας..

Είναι και υπέρκοντη βέβαια και δεν έχει την οπτική γωνία που έχω εγώ, ίσως να παίζει ρόλο..

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ενα κιτρινο μπαλακι σε πρασινο χορταρι δεν ειναι ορατο για τον σκυλο. Το οτι το βρισκει γρηγορα ειναι θεμα οσφρησης και καλου προσανατολισμου-υπολογισμου οσον αφορα το που θα πεσει το "θηραμα".

Οντως τα σκυλια δεν βλεπουν ασπρομαυρα οπως πιστευαμε καποτε αλλα εχουν περιορισμενο χρωματικο φασμα απολυτα εναρμινισμενο με την φυση του κυνηγου που απαιτει να γινεται ευκολα αντιληπτη η χρωματικη αντιθεση. Εμεις απο την αλλη ως συλλεκτες επρεπε να ξεχωριζουμε τις παραμικρες χρωματικες αποχρωσεις για να βρισκουμε ευκολοτερα τροφη.

Α! και την επομενη φορα που θα λυπηθειτε που ο σκυλος σας δεν βλεπει χρωματα θυμηθειτε οτι μυριζει απειρως καλυτερα απο εμας.
Εμεις καταλαβαινουμε τον κοσμο με εικονες και ο σκυλος με μυρωδιες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78