Yorkshire Terrier Mini ή Toy?

panagiota

Member
15 Μαρτίου 2011
18
0
τι διαφορα εχουν αυτα τα 2? το του μεχρι ποσα κιλα πρεπει να γινει? μου αρεσει πολυ αυτο το σκυλακι!ολα του τα χαρακτηριστικα!εχω διαβασει πρα πολλα για χαρακτηρα, απαιτησεις κτλ.!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Μα απορώ ποιος βγάζει αυτές τις ονομασίες "toy",δηλαδή οι εκτροφείς μόλις το ακούν θα πρέπει να "καραφλιάζουν" (λένε στο χωριό μου)

panagiota

Member
15 Μαρτίου 2011
18
0
και εκτροφεις λενε πως υπαρχουν μινι.οποτε μαλλον δεν θα καραφλιαζουν πολυ.

panagiota

Member
15 Μαρτίου 2011
18
0
εν ολιγοις μεχρι ποσα κιλα πρεπει να γινονται τα γιορκσαιρ?ξερει κανεις?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μπες στο link που σου έβαλα και βρες το πρότυπο της φυλής.
Θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Αυτοί που αναφέρεσαι είναι "εκτροφείς" και όχι Εκτροφείς.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν υπάρχουν δύο μεγέθη σε αυτήν την φυλή
και όσοι τα λένε δεν είναι σίγουρα εκτροφείς
μπορεί να έχουν σκυλιά
μπορεί να τα αναπαράγουν
αλλά δεν είναι εκτροφείς

όλες οι πληροφορίες που θέλεις για κάθε φυλή βρίσκονται στο πρότυπό της
το οποίο έχει γραφτεί απο εκτροφείς

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Διάβασε το πρότυπο καταρχήν της φυλής και θα σου λυθούν οι απορίες.
Ίσως δε το έψαξα σωστά καθώς τα γαλλικά μου είναι φτωχά...αλλά στη συγκεκριμένη παραπομπή λέει πως πρέπει να'ναι μέχρι 3 κιλά...όχι;
Κάτω απ' αυτά τα κιλά τι γίνεται; Η δική μου είναι μικρότερη από άλλα Yorkies, διάφοροι στο δρόμο μου λένε πως είναι mini (αν και γνωρίζω πως δεν υπάρχει "επισήμως" τέτοιο μέγεθος)...

Ίσως εκφράζω ανόητη απορία, συγχωρέστε με αν το κάνω, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση απλώς κάποια σκυλάκια να είναι πιο μικροκαμωμένα, όπως οι άνθρωποι είμαστε άλλοι πιο κοντοί κι άλλοι πιο ψηλοί; "Εντός προτύπου" σημαίνει "σκύλοι-κλώνοι";
(για να'μαι ειλικρινής μ' αφήνει μάλλον παγερά αδιάφορη το να είμαστε εντός κάποιου προτύπου, από περιέργεια ρωτάω...)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Υπάρχει και στα Αγγλικά το πρότυπο, στην σελίδα της FCI.
WEIGHT : Weight up to 3,1 kg (7 lbs).
Όχι.
Οι φυλές εκτρέφονται βάση προτύπου,
και το επιθυμητό είναι να είναι εντός.

Λάθη συμβαίνουν βέβαια,
αλλά αυτά τα σκυλιά αποκλείζονται από την αναπαραγωγή (σύμφωνα με την λογική)

Last edited:

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Θέλω να πω πως το "μέχρι 3,1 κιλά" περιλαμβάνει και τα παρακάτω! Δεν έχει κατώτατο όριο...ή έχει και δε το είδα; (η ώρα δεν είναι τόσο περασμένη, αλλα εγω ψοφια... :p )
Ή εννοεί πως ο ενήλικος σκύλος πρέπει να είναι 3,1 κιλά, τέρμα;

Παρεμπιπτόντως, τι εννοείς αποκλείονται από την αναπαραγωγή; Ενα σκυλί που από "λάθος" γεννηθεί εκτός προτύπου, πώς καταλήγει;

Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όχι δεν έχει.
Έτσι πως το διαβάζω και εγώ δεν είμαι σίγουρη.
Ας μας πει κάποιος που έχει ασχοληθεί με την φυλή.

Παρεμπιπτόντως, τι εννοείς αποκλείονται από την αναπαραγωγή; Ενα σκυλί που από "λάθος" γεννηθεί εκτός προτύπου, πώς καταλήγει;
Πρέπει να αποθαρυνθεί η αναπαραγωγή του.
Είναι μια χαρά για pet αλλά όχι για κάτι παραπάνω.
:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κορίτσια επειδή το Yorkshire είναι μικροκαμμένη φυλή βάζει ένα όριο 3.100gr!

Δεν έχει κατώτατο όριο γιατί δεν υπάρχει!Θα δείτε εσείς Yorkshire 1.000gr ή πιο κάτω?Μάλλον θα είναι πολύ αδύνατο και ας απέχεις από το πρότυπο 2 κιλά!Μιλώντας πάντα για εκτροφικό Yorkshire και τον σωματότυπο αυτού!
Επίσης δεν θα δείτε και εκτροφικό Yorkshire 5.000gr γιατί θα είναι υπέρβαρο!
+- είναι!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Λοιπόν πάμε πάλι από την αρχή...
Δεν υπάρχουν μεγέθη στα Yorkies!! ΤΕΛΟΣ...!! Ούτε μίνι, ούτε toy, ούτε νάνος, ούτε γιγας... Αν κάποιος ψάχνει για μεγέθη να πάρει σνάουτσερ ή κανις να τελειώνουμε!! (Τα χω πάρει διότι πριν από 3 μέρες ιδιοκτήτρια Yorkie που το είχε πρόσφατα ζευγαρώσει με Westie επέμενε ότι υπάρχουν τρία μεγέθη!!!)
Το πρότυπο (το οποίο υπάρχει και στα αγγλικά στο link του sofouli) αναφέρει ένα ανώτατο όριο διότι από κει και κάτω πρέπει να λειτουργεί η λογική και η σύνεση. Ένα ενήλικο Yorkie 350 gr είναι από τη φύση του λάθος και για το λόγο αυτό τα περισσότερα teacup Yorkies έχουν μεγαλύτερα προβλήματα υγείας και μικρό προσδόκιμο χρόνο ζωής. Άσε που και η ποιότητα της ζωής του είναι άθλια... δεν μπορεί να παίξει με άλλα σκυλιά, δεν μπορεί να κινηθεί ελέυθερα χωρίς το φόβο να πατηθεί ή ότι,δήποτε άλλο (ήδη η δικιά μου και δυσκολεύεται ακόμη - είναι και μιρκή σε ηλικία βέβαια)
Αλλά δε φταίει κανένας άλλος, οι άσχετοι που ζητάνε αντί για σκύλο ποντίκι, γιατί αν δεν υπήρχε η ζήτηση δεν θα υπήρχε και η προσφορά, ώστε να βγαίνει ο κάθε ένας να δηλώνει εκτροφέας και να παραμυθιάζει το κοσμοι, που όχι μόνο τα πιστεύει τα υποστηρίζει κιόλας!! Για αυτό μοσχοπωλούνται τα καχεκτικά και όσο πιο μικρά Yorkies. Και όταν φύγει στα 2-3 χρόνια αναρρωτιούνται "τι έχουν τα έρμα και ψοφούν"...!!
Κατά ποσοστό δε 99 τοις εκατό τα Yorkies άνω των 4 κιλών απλά δεν είναι Yorkies. Όλα τα υπερμεγέθη που έχω συναντήσει ήταν ημίαιμα, μα με σιχ-τσου, μα με westie, μα με κανίς (ναι το ειδα και αυτό ένα κανίς όπως όλα με το χαρακτηριστικό χρωματισμό του Yorkie) με κάτι άλλο είναι πάντος!

Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ σωστός εκτροφέας που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μικροσκοπικά Yorkies και αν προκύψουν εντέλει σίγουρα δεν θα τα αναπαράξει. Καταρχήν διότι οι μικρόσωμες σκύλες κινδυνεύουν να μην επιζήσουν.

Θα παρακαλούσα δε όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το τι εστί μία φυλή να μην μεταφέρουν αυτό που τους είπε ο κάθε ΒΥΒ και ο κάθε πετσοπάς ή φύλη, ξαδέλφη και κολλητή!! (Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν, κυρίως "στοχεύω" σε όσους κατά τύχη διαβάσουν το παρόν θέμα μπας και μειωθούν τα ... κρούσματα!!)

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Ίσως τα κριτήρια του προτύπου τελικά είναι πιο αόριστα από ό,τι νόμιζα...
Εννοείται και πάμε +-, δε βγαινουν με ζυγαρια, αλλά για παράδειγμα η δική μου που είναι 11 μηνών και 2 κιλά, τι είναι; Δεν εννοω τα teacup...

Χρυσούλα το οτι τα μεγαλυτερα ειναι ημίαιμα να σου πω δε το ειχα σκεφτει, γιατι με διαβεβαιωναν ολοι οτι ειναι Yorkie! Θα μου πειτε, η ημιμαθεια που λεγαμε (που οι περισσοτεροι εχουμε λιγο πολυ)...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Είναι ένα μικρόσωμο yorkshire puerpleskies...

Παρεμπιπτόντως το yorkie συγκαταλέγεται στα toy terriers γιατί είναι το μικρότερο terrier όμως, όπως ειπώθηκε, είναι ένα, δεν έχει μεγέθη.

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Ευχαριστώ, Chloe!!

Δε βγήκαμε πρώτη μούρη στο μπόι καταπώς φαίνεται... Πρώτη μούρη στην καρδιά μου σίγουρα... :)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Όπως πολύ ωραία είπε και η Chloe είναι ένα μικρόσωμο Yorkie.
Όντως τα Yorkshire Terrier είναι τα μόνα Toy Terrier, ακριβώς λόγω του μικρού μεγέθους τους.
Το παν σε όλα τα πράγματα είναι να εξετάζουμετα πράγματα σφαιρικά. Η ιστορία του Yorkie αναφέρει ότι δημιουργήθηκαν για το κυνήγι μικρών θηλαστικών. Για το λόγο αυτό το πρότυπο αναφέρει τα εξής μεταξύ άλλων:
Πολύ συμπαγής και τακτοποιημένος, έντονες και καλές αναλογίες σώματος

Είναι λοιπόν ένα καλά σχηματισμένο σκυλί, φτιαγμένο για κηνύγι και όχι ένα καχεκτικό ευπαθές ζώο. Επομένως τηρώντας το όριο των 3.100 κιλών και τις γενικότερες προϋποθέσεις του προτύπου τότε έχεις την απάντησή σου.
Θεωρώ ότι το πρότυπο δεν είναι καθόλου αόριστο. Σου δίνει τα ανώτατα όρια και περιχαράσει τα κατώτατα με τις λοιπές περιγραφές του σκύλου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161