Σας έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο;

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Καλημέρες!

Τα χρειαστήκαμε πρωινιάτικα...εκεί που έπινα τον καφέ μου αμέριμνη κι ο Μπέντζι χαιρόταν το ξεκίνημα ενός νέου πρωινού, παίζοντας (τινάζοντας/σκοτώνοντας ένα υφασμάτινο παιχνίδι του με ΠΟΛΛΗ πώρωση όμως), ξαφνικά βλέπω ένα σκυλί να έχει λυγίσει τα πόδια του, να κουνάει κεφάλι πέρα-δώθε (σαν πάρκινσον) κι αντίστοιχα τα μάτια του να κινούνται αριστερά-δεξιά συνέχεια, ενώ φαινόταν αποπροσανατολισμένος και σα να γύρναγε γύρω από τον εαυτό του...

Τρελάθηκα κι αμέσως το μυαλό μου πήγε σε σοβαρή νευρολογική βλάβη! Θόλωσα!
Τον πήρα αγκαλιά, προσπάθησα με διάφορα ερεθίσματα (πάμε βεράντα, που είναι τα σκυλάκια κ διάφορα άλλα) να δω πως θα ανταποκριθεί, λίγο-λίγο συνερχοταν. Το περιστατικό δεν κράτησε πάνω από ένα λεπτό, του έμεινε κάποιος εκνευρισμός κι έκανε διάφορα σπαστικά, έτριβε τα μούτρα/κεφάλι στους καναπέδες (οπως τρίβονται όταν έχουν κάνει μπάνιο), πέφτοντας κι ανάσκελα, γενικώς δεν ησύχαζε αλλά πλέον η συμπεριφορά ήταν από εκνευρισμένη ως παιχνιδιάρικη..

Από δίπλα η μάνα δεν ανησύχησε τόσο, θεωρώντας ότι όπως έπαιζε με άγρια τινάγματα στο κεφάλι του, χτύπησε σε κάποιο έπιπλο κ η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι ήταν παρατημένο κάτω από μια καρέκλα, οπότε πολύ πιθανό να χτύπησε με μεγάλη φόρα το κεφάλι στα πόδια της. Πήρα κτηνίατρο, η οποία επίσης ανησύχησε αρχικά αλλά όταν της είπα ότι δεν είχε μεγάλη διάρκεια το επεισόδιο, ηρέμησε κ μου είπε ότι μάλλον είδε τον ουρανό σφοντύλι.

Τώρα ή χτύπησε ή από το πολύ τίναγμα, γιατί είναι γεγονός ότι τα πάντα τα κάνει με περισσή υπερβολή, έπαθε αυτό το κοκομπλόκο. Προς το παρόν τον παρακολουθούμε, δείχνει φυσιολογικός, έφαγε, αφόδευσε, γενικώς επέστρεψε στις συνήθειες του σα να μη τρέχει κάστανο, τώρα έχει ξαπλάρει ήρεμος, αλλά εμένα μου έμεινε η φρίκη! Εχει συμβεί κάτι αντίστοιχο με ατσούμπαλο σκυλί και σε σας;

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Δεν έχει απορριφθεί κάτι, υποθέσεις κάνουμε μιας και δείχνει εντελώς φυσιολογικός μετά από εκείνη τη φάση. Δεν είχαμε ποτέ τέτοια συμπτώματα, τι να πω... είναι να πάμε γιατρό σε κάποιες μέρες έτσι κι αλλιώς, άμεσα δε δείχνει να χρειάζεται κάτι επειγόντως...(πράγμα που θα με έφερνε κ σε δύσκολη θέση καθώς περιμένω ακόμα να πληρωθώ). Γιαυτό ρωτάω κι εγώ, να καταλάβω ένα πιθανό εύρος, από το να ζαλίστηκε πολύ ως κάποιου τύπου επεισόδιο που να χρήζει άλλης αντιμετώπισης.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Συγγνώμη,
αμα κοπαναγε το κεφάλι του κάπου,τοσο δυνατά ωστε "
να έχει λυγίσει τα πόδια του, να κουνάει κεφάλι πέρα-δώθε (σαν πάρκινσον) κι αντίστοιχα τα μάτια του να κινούνται αριστερά-δεξιά συνέχεια, ενώ φαινόταν αποπροσανατολισμένος και σα να γύρναγε γύρω από τον εαυτό του..."
Καταρχας δεν θα άκουγες τον γδουπο αμα χτυπαγε?
Χωρια οτι επειδη,κ μεις στην αγαρμποσυνη εχουμε κ μαστερ,
Όταν κοπαναει καπου ενω απτον ηχο κ μονο νομιζεις οτι παει,τα σπασε ολα της τα κοκκαλα,
οχι απλα δεν εχω δει ποτέ τετοια αντίδραση,αλλα εκεινη συνεχιζει λες κ δεν συνεβη τιποτα...
Όσον αφορά το βιαιο τιναγμα,παραδίδουμε κ μαθηματα!
Ποτέ των ποτών,αυτο το πράγμα που περιγράφεις.
Θελω να σου πω...οσο κ να μην μπορεις να κανεις την συνδεση (μεγαλοσωμο-μικροσωμο) οτι δεν ειναι κ απο γυαλι...

Στην θεση σου θα το εψαχνα,αμεσα!
Ας μην ειναι τιποτα...
Καλυτερα να λες "τουλαχιστον το πρόλαβα στην αρχη" παρα "τι λαλακας που ημουν,αφου το βλεπα"

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Ακουσε γδούπο η μάνα μου, μόλις τώρα μου το επιβεβαίωσε. Θα ξαναπάρω τη γιατρό αν είναι να τον πάω απο κει

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Λέω να ενημερώσω για τις τρέχουσες εξελίξεις. Το συμβάν επαναλήφθηκε πολύ ηπιότερα βέβαια, μετά από ακριβώς την ίδια διαδικασία, 5 μέρες μετά, πάλι τινάζοντας/σκοτώνοντας το παιχνίδι.
Πριν από το 2ο επεισόδιο, μείναμε στο ότι ως είχε, δε μπορούσε να αξιολογηθεί ως κάτι ανησυχητικό μιας κ όντως το χτύπημα ήταν σφοδρό.
Η 2η φορά όμως μας μπρίζωσε. Κάναμε βιοχημικές προκειμένου να δούμε αν υπάρχουν μεταβολικά αίτια, βγήκαν καλές (ακόμα δεν τις έχω στα χέρια μου), έχουμε χαμηλά αιμοπετάλια αλλά περιμένουμε επίχρισμα για να καταλάβουμε τι ακριβώς παίζει, γενικώς ως προς αυτές τις εξετάσεις δεν εισέπραξα κάτι ανησυχητικό.
Υπάρχει υποψία για σύνδρομο των μικρών λευκών σκυλιών, ένα είδος ιδιοπαθούς τρόμου που συμβαίνει σε μικρόσωμα, αντιμετωπίσιμος απ' όσο κατάλαβα και δε συμβαίνει μόνο σε λευκά απαραίτητα. Μένει να τον παρακολουθώ και να τον βιντεοσκοπήσω σε περίπτωση που κάνει πάλι επεισόδιο και αναλόγως θα πράξουμε.
Βέβαια και τις 2 φορές υπήρξε η ίδια αφορμή, ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού, κάτι που άμεσα δεν πρόκειται να συμβεί γιατί είχα εντολή να μαζέψω το συγκεκριμένο παιχνίδι για τώρα...απλώς τη δεύτερη φορά, έκανε λίγο εκκρεμές το κεφάλι και για πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Δεν ήταν δίπλα στην καρέκλα, ήταν όμως κολλητά στον καναπέ, παίζει να χτύπησε πάλι λίγο αλλά σε πιο μαλακή επιφάνεια, οπότε δε νομίζω να παίζει ρόλο αυτό.
Τα μοιράζομαι εδώ μαζί σας με σκοπό να βοηθηθεί κάποιος αν πέσει σε αντίστοιχη περίπτωση και για ό,τι νεότερο θα ενημερώνω.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Όπως περιγράφεις τα συμπτώματα μοιάζουν και με αταξία της παρεγκεφαλίτιδας..πόσο χρονών είναι ο σκύλος?Επίσης ελέγχθηκαν τα αφτιά του?

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Νομίζω ότι άπαξ και μπλέξεις με νευρολογικές ιστορίες, αρχίζει μεγάλος κυκεώνας όπου ακόμα και με απεικονίσεις, μαγνητικές κλπ, μπορεί να μη φανεί κάτι ως σαφής αιτία και πέφτεις στο μαγικό όρο "ιδιοπαθής".
Κι εγώ εύχομαι να είναι κάτι περαστικό, όσο δε φαντάζεστε! Ευχαριστώ πολύ! Θα ενημερώνω.
Τοχω παράπονο πάντως....μόλις αρχίσαμε να βρίσκουμε λίγη άκρη με τα γαστρεντερικά ήρθε άλλη κίντερ έκπληξη..:(

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Κι αυτό το έχω κάνει ήδη θέμα;)
Φοράει τη γνωστή ένοχη, Vectra 3d, της οποίας η δράση είχε ήδη περάσει, θα έπρεπε να έχουμε ανανεώσει δλδ και πισωπάτησα, τον έχω χωρίς τέτοια προστασία τώρα. Ρώτησα 2 γιατρούς. Βάσει ημερών που πέρασαν από τότε που την εφαρμόσαμε δηλαδή μου την απέκλεισαν ως αιτία

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Ναι, ναι το ξέρω πως οι γιατροί αποκλείουν πάντα τις αμπούλες και βρίσκουν δεκάδες άλλες διαφορετικές αιτίες. Επιληψία και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο....

Με την vectra έχουν παρατηρηθεί πάρα πολλά περιστατικά παρόμοιων νευρολογικών συμπτωμάτων.
Το έχω αναφέρει ξανά στο φόρουμ, πως ειδικά τα μικρόσωμα και ΛΕΥΚΑ σκυλιά είναι ακόμα πιο επιρρεπή.
Η Vectra στην Ελλάδα ήρθε σχετικά πρόσφατα και πολλοί έσπευσαν να την δοκιμάσουν. Στο εξωτερικό υπάρχει αρκετά χρόνια και από κει υπάρχει η όποια πληροφόρηση.

Αν επιτρέπεται πόσες μέρες μετά την εφαρμογή της αμπούλας εμφάνισε την πρώτη κρίση;

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Εντελώς επιτρέπεται!
22/8 την είχαμε βάλει κ το πρώτο επεισοδιάκι το έκανε 25/9.
Η καλοκαιρινή μας γιατρός από Κόρινθο είδε με έκπληξη ότι βάζουμε βέκτρα κ μου είπε ότι είμαι μάλλον η μόνη που δεν έχω δει τέτοιες παρενέργειες. Αρα τη λες και ορμηνευμένη. Η ίδια μου ανέφερε ότι τη χρονική στιγμή που έκανε κρίση, η βέκτρα είχε περάσει πια.
Ο μικρός είναι 4.100 περίπου κι εγώ επι τούτου του έβαζα για ως 4 κιλά

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Εγώ τώρα αν επιτρέπεται...εσείς ποιά βάζετε; Μου είπαν για τη frontline με τριπλή δράση (κάπως έτσι) που κάνει την ίδια δουλειά με τη βέκτρα αλλά δεν ενοχλεί υποτίθεται. Για την ιδέα κ μόνο, χαλαρά την καταργώ!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
To ένα θέμα είναι αυτό
Το άλλο είναι εδώ από το post #152 και μετά) που αφορά "επιληπτική κρίση" (όπως διέγνωσε ο γιατρός) και τελικά ευθύνονταν η αμπούλα (δεν ήταν vectra)

Εντελώς επιτρέπεται!
22/8 την είχαμε βάλει κ το πρώτο επεισοδιάκι το έκανε 25/9.
Η καλοκαιρινή μας γιατρός από Κόρινθο είδε με έκπληξη ότι βάζουμε βέκτρα κ μου είπε ότι είμαι μάλλον η μόνη που δεν έχω δει τέτοιες παρενέργειες. Αρα τη λες και ορμηνευμένη. Η ίδια μου ανέφερε ότι τη χρονική στιγμή που έκανε κρίση, η βέκτρα είχε περάσει πια.
Ο μικρός είναι 4.100 περίπου κι εγώ επι τούτου του έβαζα για ως 4 κιλά
Ενα μήνα μετά δηλαδή...
Ναι, θεωρητικά έχει φύγει η επιρροή της αμπούλας.
Στην πράξη τώρα, δεν ξέρω πόσο μένουν και πότε αποβάλλονται εντελώς από τον οργανισμό.

Βασικά δεν γνωρίζουμε πολύ σημαντικές παραμέτρους για την vectra, όπως το γιατί επηρεάζει μικρόσωμα και λευκά σκυλιά, ποιό συστατικό της είναι αυτό που δημιουργεί πρόβλημα και τί ακριβώς πρόβλημα δημιουργεί.

Εγώ αν ήμουν στην θέση σου, θα το κράταγα και αυτό σαν ενδεχόμενο (δεδομένων των παρενεργειών που έχουν παρατηρηθεί) και θα τον άφηνα χωρίς αμπούλα να ηρεμήσει. Και θα έβλεπα...
Θα το συζήταγα εκτενώς με τον γιατρό, θα του παρουσίαζα όλα τα περιστατικά που έχουν παρατηρηθεί και από κει πέρα βλέποντας και κάνοντας.
Ψάξε γενικώς στο internet για την vectra (φίλτραρε όσο μπορείς τις υπερβολές) και δες το.

Περαστικά του εύχομαι

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Και εγω εχω ακουσει περιστατικο με βεκτρα περιπου εναν μηνα μετα.. και εκει που την ειχα την καλυτερη.. τωρα δεν ξερω μπερδευτηκα.. βεβαια οντως οι κτηνιατροι δεν θα τα πουν ευκολα αυτα.. τουλαχιστον ευτυχως αλλαζει κ ο καιρος σιγα σιγα.. το σκορδο βοηθαει μονο στα ενδοπαρασιτα ε; Ή βγαζει κ κατι στο δερμα που βοηθαει; Εγω για εξωπαρασιτα παντως ειχα παρει κ αυτο που το χρησιμοποιουν και στα μικρα παιδακια για τις ψειρες εγω στα χωρια:LOL: αλλα δεν θελει συνεχομενες εισπνοες για μεγαλο χρονικο διαστημα οπως ολα τα φυσικα ορυκτα (βλεπε ζεολιθος)
IMG_20171006_143144-1.jpg

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Λοιπόν και η adnantix κάνει ιστορίες απ'όσο κατάλαβα....τότε τι;

Στο μεταξύ vectra βάζουμε καιρό τώρα. Απλά ΕΓΩ αποφασίζω ότι μόλις πιάσουν τα πρώτα ψιλοκρύα, σταματάμε αμπούλα, ψεκαζόμαστε πριν τη βόλτα ή με ένα που λέγεται top safe, (κουνούπια-σκνίπες-τσιμπούρια-ψυλλοι κλπ λέει) ή με ένα φυτικό που παίρνουμε από την κτηνίατρο.

Με την advantix είχαμε λίγη φαγούρα τοπικά στα σημεία εφαρμογής. Τη σταματήσαμε γιατί είχε έλλειψη.

Με τη vectra, επειδή δεν την εφαρμοσα σωστά την πρώτη φορά παρουσίασε ανησυχία-λαχάνιασμα το βράδι της ίδιας μέρας και είχε τον αβόλευτο σε ώρες ύπνου. Την άλλη μέρα όλα οκ εκτός από διάρροιες κι έναν εμετό, κάτι που ήταν έτσι κι αλλιώς συχνό στην περίπτωσή μας.

Φέτος είχαμε ήδη βάλει 4 φορές vectra χωρίς κανένα θέμα εώς τώρα.

@Yorkaddict ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και το ενδιαφέρον!

• Like
Reactions: Yorkaddict

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48