ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ


bili.t

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2009
68
0
60
ΝΑΥΠΛΙΟ
mybassetdog.blogspot.com
το άλλο ποστ ομολογουμένως δεν το διάβασα, αλλά θα πω τί είχε συμβεί πέρυσι με τη λώρα με αγέλη αδέσποτων σκύλων πάνω από το άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, στο βουνό (σε τρόμαξα marcia;; να μην συνεχίσω; :):p)

Ήμουν με τη λώρα λοιπόν (τότε ήταν 8 μηνών περίπου) κ κάναμε πεζοπορία, πηγαίνοντας προς τον λόφο εκεί στο Γαλάτσι (βλ. ποστ με σκυλοπάρκα :D ) την είχα ελεύθερη την περισσότερη ώρα, αλλά επειδή φτάναμε σε δρομάκι κ μετά ήταν η ανηφόρα που σε έβγαζε στον λόφο, την φώναξα, της έβαλα το λουρί κ περνάγαμε τον δρόμο...
ώσπου...
μία αγέλη αδέσποτων σκυλιών, γύρω στα 10, μπορεί κ παραπάνω, μικρόσωμα κ μεγαλόσωμα άρχισαν να μας πλησιάζουν κ μας περικύκλωσαν σε χρόνο dt!
Η λώρα γενικά είναι συνεσταλμένο σκυλί κ καθόλου επιβλητικό, βασικά είναι φοβισμένο ζώο, αλλά κυρίως με τους ανθρώπους, όχι με τα σκυλιά. Κ, λοιπόν, ενώ είμαστε εκεί με όλα τα σκυλάκια να γαβγίζουν γύρω μας, η λώρα να έχει βάλει την ουρά ανάμεσα στα σκέλια -γιατί πού να κάνει κίνηση να παίξει; θα την παίρναν στο κυνήγι, προφανώς- εγώ κρατώ την ψυχραιμία μου, γενικά δεν τα φοβάμαι τα σκυλιά ό,τι κ να κάνουν, κ τα συγκεκριμένα δεν ήταν κ πολύ φιλικά, έπρατταν σαν αγέλη κ εμείς ήμασταν οι 'παραβάτες' στην περιοχή τους...
Αλλά... παρατήρησα κάτι.
Οκ, δεν φοβόμουν ίσως κ αυτό έχει να κάνει με το ότι τα σκυλιά είχαν δημιουργήσει ένα κλοιό γύρω μας κ δεν επιτίθονταν στη λώρα κ τότε κατάλαβα ότι δεν το έκαναν, γιατί απλά φοβόντουσαν εμένα.
Εγώ ήμουν -εκτός από ψύχραιμη- κ έτοιμη να υπερασπιστώ τη λώρα αν συνέβαινε το οτιδήποτε, με λίγα λόγια τα είχα ψιλοπάρει.
Δεν τους μίλησα στην αρχή, τα αγνόησα κ άρχισα να περπατάω σιγά-σιγά προς το δρομάκι για τον λόφο με τη λώρα να περπατάει δίπλα μου, κολλημένη πάνω μου. Αυτά συνέχισαν να μας ακολουθούν γαβγίζοντας κ ένα από τα μικρά κάνει κίνηση να δαγκώσει τη λώρα από πίσω (εγώ πάντα έτοιμη να αφήσω το λουρί της λώρας αν συμβεί κάτι, γιατί σκυλί δεμένο, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του). Γυρνάω απότομα κ το κοιτάω, φωνάζοντας 'φύγε' κ έκανε βήματα πίσω κ έφυγε (βασικά όλα μαζί απομακρύνθηκαν :p).
Η λώρα έμεινε κ αυτή ψύχραιμη, δεν γάβγισε κ έμεινε κοντά μου κ αφού μας πήγαν 'συνοδεία', μένοντας αυτή τη φορά σε μεγαλύτερη απόσταση από ότι πριν, μέχρι την αρχή του δρόμου προς τον λόφο, γύρισαν κ έφυγαν...

Κ εγώ μετά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα (για να μην τη στρεσάρω), άφησα τη λώρα ελεύθερη κ πήγαμε κ παίξαμε στον λόφο...
επειδη κ εδω στο Ναυπλιο εχουμε κατα καιρους αδεσποτα (αν δεν τα εχουν φωλιασει!!!) μου εχει τυχει πολλες φορες αυτο το σκηνικο.Εγω δεν κρυβω, οτι ψιλοφοβαμαι, αλλα επειδη ο Φρεντυ ειναι κυριος κ δεν πτοειτε οταν μας ακολουθουν γαυγιζοντας, δεν τους δινει σημασια, κραταω την ψυχραιμια μου και κανω αυτο που εκανες γυρναω αποτομα τα κοιταζω αγρια,μαλλον επιτακτικα, και τους λεω φυγε η γιααα φρονιμα! ησυχια! κ φευγουν η μενουν στασιμα κ συνεχιζουν το γαυγισμα κ μετα φευγουν.
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
το σπρει πιπεριου ΠΟΝΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ξερεις τι κακο μπορει να κανεις σε εναν σκυλο αν τον πανικοβαλεις ετσι ;
Έλα καμιά μέρα να μας συνοδεύσεις στις βόλτες μας και μετά μου λες αν θα έχεις τόση έννοια να μην κάνεις κακό στου σκύλους που ίσως σου επιτεθούν.
Και όταν λέμε σκύλους εννοούμε σκύλαρους.
Δυστυχώς σε τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να κοιτάξω το τομάρι μου και του κοριτσιού μου.
Ούτε και παίζει να τα πάρει ο σκύλος και να ορμήξει χειρότερα. Ψέκασα για δοκιμή όταν το πήρα, και δεν μπορείς να σταθείς.
Άλλοι κουβαλάνε μαζί τους νερό και τα καταβρέχουν. Εγώ κουβαλάω μπαχαρικά!:p

επισης πιο πιθανο ειναι να μην το κατευθυνεις σωστα πανω στην ταραχη σου και να το ριξεις στο δικο σου προσωπο ή και στον σκυλο σου αν το ριξεις σε στιγμη που του ορμαει ο αλλος σκυλος
Αυτό με είχε προβληματίσει κι εμένα πολύ πριν το παραγγείλω. Είναι έτσι όμως κατασκευασμένο, που και να θες δεν μπορείς να στοχεύσεις λάθος. Αλλιώς να σου πω την αλήθεια θα το πετούσα κιόλας.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λουκία το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα όπλα τείνουν να χρησιμοποιούνται απ' τους ιδιοκτήτες σκύλων κατά κόρον και συνήθως άνευ λόγου - τα σήματα παρερμηνεύονται εύκολα. Προσωπικά τα θεωρώ επικίνδυνα.
 






Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Δυστυχώς σε τέτοιο ενδεχόμενο πρέπει να κοιτάξω το τομάρι μου και του κοριτσιού μου.
:p

αυτο ειναι το θεμα
δεν βλεπεις και τα αλλα τομαρια , πολυ σπανια τα αδεσποτα ειναι πραγματικα επιθετικα τις περισσοτερες φορες απλα βαζουν ορια
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Επειδή όμως δε θεωρώ απίθανο να γίνει καμιά στραβή, και επειδή δεν υπάρχει ψυχή να δώσει ένα χέρι βοήθειας, είπα να πάρω τα μέτρα μου για κάθε ενδεχόμενο.
Και τότε ναι, αν μας επιτεθούνε, το δικό μου τομάρι θα σκεφτώ και της σκύλας μου. Τα φιλοζωικά μου αισθήματα σταματούν εκεί που αρχίζει απειλείται η σωματική μου ακεραιότητα.
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εντάξει σήμερα φρίκαρα και τρόμαξα πάρα πολύ. Το πρωί πήγα τη μπέμπα στο νήπιο και κρατούσα τον Ρούμπεν αγκαλιά γιατί δεν τον αφήνω ακόμα κάτω, περιμένω να ολοκληρώσει τα εμβόλια. Δίπλα στο νηπειαγωγείο έχει ένα πάρκο και εκεί καμία φορά μαζεύονται μερικά αδέσποτα που κατά τα άλλα δεν ενοχλούν. Αλλά σήμερα παιρνώντας πεζή από εκεί μαζεύτηκαν γύρω μου δύο και άρχιζαν να γρυλίζουν. Επειδή μου κόπηκε η ανάσα και ευτυχώς που είχα αφήσει το παιδί γιατί θα με άκουγε όλη η συνοικία, πάγωσα, και άρχισα να κοιτάω γύρω μου απελπισμένη. Με είδε ένας περαστικός και άρχισε να τους πετάει πέτρες, οπότε και έφυγαν αλλά ήμουν στα πρόθυρα της ανακοπής. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Και γενικά πως αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα από κάποιο αδέσποτο;
επειδή έχω ήδη εκνευριστεί διαβάζοντας κάποιες απαντήσεις, κι επειδή εαν διαβάσω (θυμηθώ) παλιότερη αντιπαράθεση ίσως εκνευριστώ ακόμα περισσότερο, θα σου απαντήσω σαν να μην διάβασα τίποτα από όσα προηγήθηκαν, διότι δεν θα οδηγήσει πουθενά να αρχίσω να απαντάω σε κάθε έναν από αυτούς που ακολούθησαν το αρχικό ποστ.

Άλλωστε, πιστεύω πως η περιγραφή σου είναι ειλικρινής, και η πρόθεση σου είναι να καταλάβεις, οπότε θεωρώ χρέος μου να σου απαντήσω.

Είναι βέβαιο ότι είσαι άπειρη ιδιοκτήτρια σκύλου, οπότε καλό είναι να αποφεύγεις τον πρώτο καιρό να κυκλοφορείς με τον σκύλο και το παιδί μαζί, γιατί η παρουσία του παιδιού θα μεγαλώνει το πρόβλημα σου, μέχρι να μάθεις. Βέβαια μην θεωρείς ότι θα μάθεις δια μαγείας, πρέπει κι εσύ να θέλεις, αλλιώς θα μάθεις στραβά, και θα είσαι βέβαιη πως κάνεις το σωστό. Ο παλιός γάιδαρος δεν μαθαίνει καινούργια περπατησιά, οπότε... πρέπει να τα μάθεις σωστά εξ αρχής.

Το σκυλάκι, όσο δεν έχει κάνει τα εμβόλια του, δεν κερδίζει τίποτα από μια βόλτα στην αγγαλιά σου. Ίσα ίσα, παίρνει λάθος μηνύματα, για παράδειγμα αυτό που σου συνέβη. Να ξεκινήσεις τις βόλτες αφού το σκυλί σου τελειώσει με τα εμβόλια. Καλό είναι να βρεις κάποιον έμπειρο να σε συνοδεύει, κι όταν λεω έμπειρο, δεν εννοώ τύπους που θα έρθουν για βοήθεια στο να πετροβολήσετε κάποια "επικίνδυνα" αδέσποτα.

Το σκυλάκι σου, δεν έχει μάθει ακόμα την γλώσσα των σκύλων, που με τις μυρωδιές και τις κινήσεις του σώματος επικοινωνούν μεταξύ τους. Ένας σκύλος που βρίσκεται στην αγγαλιά σου, στα μάτια των άλλων σκύλων είναι κόκκινο πανί. Ποτέ να μην σηκώσεις στα χέρια τον σκύλο σου, διότι αυτό θα εκνευρίσει πολύ περισσότερο τα όποια σκυλιά θεωρήσεις επικίνδυνα, και κινδυνεύεις να δαγκωθείς εσύ, πρώτα από όλους.

Το να πετάς πέτρες σε ότι σε τρομάζει, το να διώχνεις τους σκύλους που υποθέτεις ότι θα γίνουν επιθετικοί, είναι ακριβώς η αιτία που θα εξαγριώσει τον σκύλο αυτόν και θα νομίζεις πως είχες δίκιο ότι τον φοβόσουνα, ενώ αντιθέτως εσύ θα έχεις προκαλέσει το γεγονός, εν αγνοία σου...

Διώχνοντας έναν σκύλο που πλησιάζει, ο σκύλος σου θα γίνει φοβικός, θα μάθει ότι οι σκύλοι που πλησιάζουν είναι ενόχληση για τον αρχηγό του, και θα προσπαθεί κι αυτός να τους διώξει, και θα προκαλεί τον εκνευρισμό των άλλων σκύλων.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να "διώξεις" έναν ή περισσότερους σκύλους, είναι να μάθει ο δικός σου σκύλος να φέρεται έτσι, ώστε δεν θα προκαλεί τον εκνευρισμό των άλλων, και αφού μυριστούν, θα γίνονται φίλοι ή θα αποκτούν ανεκτικότητα μεταξύ τους...

Φυσικά, αυτό είναι αδύνατο να γίνει από την αγγαλιά σου.

Από την άλλη, 99% δεν προκειται να κάνεις τίποτα από όσα λέω, γιατί ο φόβος σου προς τα σκυλιά που θα σε πλησιάζουν στο μέλλον, θα σε κάνουν να θέλεις να προστατεύσεις τον σκύλο σου, θα σε οπλίσουν στην καλυτερη περίπτωση με ένα ψεκαστήρι νερού για να διώχνεις τα σκυλιά που θα θεωρείς επικίνδυνα, και στην χειρότερη θα οπλιστείς με πέτρες, ξύλα κλπ, για να τα απειλείς ή να τα χτυπάς.

Ποτέ μην σηκώνεις τον σκύλο σου αγγαλιά, για 2 λόγους:
Γιατί θα εξοργίσεις τους σκύλους που σε πλησιάζουν, και αυξάνεις τις πιθανότητες να γίνει συμπλοκή, με πιθανότερο θύμα εσένα, και
Γιατί ο σκύλος σου θα γίνει φοβικός, και θα "προκαλεί" τα άλλα σκυλιά, και οι "επιθέσεις" θα γίνουν καθημερινή υπόθεση.
 
Last edited:


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Οι σκύλοι, έχουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και κυριαρχίας.

Ένας παράγοντας, είναι το ύψος στο οποίο βρίσκεται το κεφάλι. Σηκώνοντας τον σκύλο στα χέρια, τον "ψηλώνεις", κι αυτό έχει επίπτωση και στο τι αντιλαμβάνεται ο δικός σου σκύλος, και στο τι αντιλαμβάνεται ο "εχθρός".

Ένας άλλος παράγοντας, είναι η αριθμητική: Πόσοι είμαστε εμείς, πόσοι είσαστε εσείς. Με τις δικές σου πλάτες, στην αγγαλιά σου, γίνεστε μια συμπαγής ομάδα, και το κουταβάκι μοιάζει σαν ο νέος που μας πουλάει τσαμπουκά, κι αυτό εξαγριώνει τους υπόλοιπους της παρέας, που είναι στον χώρο τους, ενώ εσείς είσαστε οι εισβολείς.

Επειδή δεν θέλω να μοιάζω ο τύπος που κάνει τον έξυπνο, πριν πολλά χρόνια, έχω περάσει κι εγώ το στάδιο με τις πέτρες, πέρασα το πιο ήπιο στάδιο με το νερό, αλλά πέρασα μια ζωή με ένα φοβικό σκυλι που όταν κυκλοφορούσε ημιαδέσποτο δεν έκανε τσαμπουκάδες, αλλά όταν το συνόδευα έκανε τον μάγκα (γιατί υπολόγιζε στην βοήθεια μου)!!!

Έμαθα την γλώσσα των σκύλων, τους κώδικες επικοινωνίας, σε σημείο να περνάω με έναν σκύλο μέσα από αγέλη σκύλων στο Τροκαντερό, που κυνηγούσε τους πάντες εκτός από εμάς!!!
Δεν φαντάζεστε πόσοι με σταμάτησαν και με ρώτησαν πως τα καταφέρνω και περνάω μέσα από την αγέλη, και δεν μας επιτίθεται... Πρώτον το σκυλί μου δεν προκαλούσε, εγώ δεν προκαλούσα, δεν δημιουργούσαμε απειλή, και σιγά σιγά μας ανέχτηκαν.
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Να ρωτήσω κι εγώ μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε κι εμένα με το πρόβλημα μου.
Εμείς βόλτες σε κατοικημένες περιοχές δεν μπορούμε να πάμε γιατί ρίχνουνε αβέρτα φόλες. Πάμε λοιπόν πιο απόμερα για να βγούμε ζωντανές στο τέλος της βόλτας. Τί να κάνω αν εκεί που περπατάμε αμέριμνες μας την πέσουνε; Και δεν εννοώ να μας πλησιάσουνε με αγνές προθέσεις, εννοώ να βλέπω ότι έρχονται να μας την πέσουνε 2-4 σκυλιά 30-50 κιλών.
Ακούω ιδέες.
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
To ποστ του amangos είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει, ξανα διαβάστε όλοι πολλές φορές.

Συνήθως τα σκυλιά δεν έχουν σκοπό να επιτεθούν απλά γαυγίζουν θέλοντας να σε διώξουν από την "περιοχή" τους. Είναι απαγορευτικό να πάρεις τον σκύλο αγκαλιά για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω... επίσης είναι απαγορευτικό να τρέξεις γιατί τότε θα είναι βέβαιο ότι θα σε κυνηγήσουν... προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι, βάλτε τον σκύλο πίσω σας και κρατήστε τον εκεί με το λουρί κοντά, κάντε ένα βήμα με το πόδι και τεντώστε το χέρι σας μπροστά σκύβοντας και φωνάξτε ΟΧΙ ΦΥΓΕ, με το να τεντώσετε το χέρι σας "γίνεστε μεγαλυτεροι" και με το βήμα μπροστα δείχνετε ότι δεν φοβάστε και ότι είστε έτοιμοι για όλα... ένα αδέσποτο που "μιλάει" καλά την γλώσσα του σώματος θα το σεβαστεί, φύγετε με αργές κινήσεις αντίθετα από εκεί που είναι τα σκυλιά.

Αν τώρα στην σπανιότατη περίπτωση ο σκύλος σας επιτεθεί προσπαθείστε ακόμα και αν πονάτε πολύ να μείνετε ακίνητοι, και μην χτυπάτε τον σκύλο αυτό θα βγάλει περισσότερη επιθετικότητα, αν μείνετε ακίνητοι ο σκύλος θα σας θεωρήσει "νεκρή λεία" οπότε και θα χάσει το ενδιαφέρον του.

Αν τώρα στην πάλι σπανιότατη περίπτωση επιτεθεί σκύλος στον σκύλο σας αφήστε το σκυλί σας ελεύθερο και μη το τραβάτε θα αμυνθεί από μόνο του, αφού το αφήσετε πιάστε τον σκύλο από τα πίσω πόδια γερά σηκώστε τον και προσπαθήστε να τον τραβήξετε χρησιμοποιώντας κυκλική κίνηση αφού αφήσει το σκυλί σας ζητήστε από κάποιον αν υπάρχει να το βάλει καπου όπου ο σκύλος δεν θα το βλέπει και μετά αφήστε τον σκύλο αν δεν υπάρχει κανείς απομακρύνετε όσο μπορείτε τον σκύλο κάνοντας κύκλους ώστε να ζαλιστεί και μετά τον αφήνετε και πηγαίνετε προς τον δικό σας.

Η καλύτερη λύση από όλες τις παραπάνω είναι η πρόληψη αν φοβάστε ότι κάποιο σκυλί θα σας επιτεθεί αλλάξτε κατεύθυνση, μην περνάτε από εκείνο τον δρόμο και γενικά κάντε ότι είναι από το χέρι σας για να αποφύγετε την αντιπαράθεση.
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
..........προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι, βάλτε τον σκύλο πίσω σας και κρατήστε τον εκεί με το λουρί κοντά, κάντε ένα βήμα με το πόδι και τεντώστε το χέρι σας μπροστά σκύβοντας και φωνάξτε ΟΧΙ ΦΥΓΕ, με το να τεντώσετε το χέρι σας "γίνεστε μεγαλυτεροι" και με το βήμα μπροστα δείχνετε ότι δεν φοβάστε και ότι είστε έτοιμοι για όλα... ένα αδέσποτο που "μιλάει" καλά την γλώσσα του σώματος θα το σεβαστεί, φύγετε με αργές κινήσεις αντίθετα από εκεί που είναι τα σκυλιά.
Πράγματι, αυτό πιάνει κάθε φορά.
Το χέρι δεν το σηκώνω και δεν τους μιλάω, αλλά τώρα θα το κάνω έτσι. Φχαριστώ!:)

Και αυτό με το "σβούρωμα" ακούγεται έξυπνο και αποτελεσματικό, αχρείαστο να 'ναι.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεκτό. Μήπως ξέρετε τι κάνουμε και εμείς που διαθέτουμε σπαστικά σκυλιά που ΠΑΝΤΑ ξεκινούν καυγά, επιτίθενται, δαγκώνουν κ.ο.κ? Κακά τα ψέματα παιδιά πλέον δεν με παίρνει να τον εκπαιδεύσω είναι πολύ μεγάλος. Μόνο να του κλείνω το στόμα όταν υπάρχουν αθώα σκυλιά μπροστά για να μη μπορεί να τα δαγκώσει.
ΑΝ λοιπόν επιτεθεί σκύλος (για επίθεση μιλάμε) στο άκρως επιθετικό μου σκυλί τι γίνεται?
 


Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Πριν 3 μερες και ενω ημουν βολτα με την σκυλα μου της επιτεθηκε ενα Ντοπερμαν. Κατα την διαρκεια του καυγα εγω εκανα το λαθος και την τραβαγα με αποτελεσμα να ειναι πιο ευαλωτη στην επιθεση του αλλου. Επρεπε να την αφησω να υπερασπισει τον εαυτο της μονη της.
Γιατι το ανεφερα ολο αυτο? Το ντοπερμαν ηταν ελευθερο. Προσοχη. Οχι αδεσποτο. Το ειχε μια κυρια η οποια ηρθε και μου ειπε αφου τελειωσε ο καυγας(τραβωντας την δικια μου τελειωσε ο καυγας)..
"Ελειπα μια βδομαδα και δεν τον εχω βγαλει εξω. Ε ειπα να τον βγαλω και να τον αφησω ελευθερο"
Να συμπληρωσω οτι οσο τσακωνοντουσαν η κυρια χτυπαγε το σκυλι της με το λουρι λεγωντας του να σταματησει.Κοινως το τρελαιναι ακομα πιο πολυ?
Τα συμπερασματα δικα σας.
Ηταν η πρωτη φορα που μου ετυχε κατι τετοιο. Να κανω λοιπον μια ερωτηση.
Η δικια μου ειναι AmStaff. Αυτος Ντοπερμαν. Σε περιπτωση που οπως ηταν το σωστο την αφηνα ελευθερη να υπερασπιστει τον εαυτο της ενα απο τα δυο θα κατεληγε χτυπημενο. Τι θα επρεπε να κανουμε για να σταματησουν να τσακωνονται?
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Amango σε ευχαριστώ για το άκρως ενημερωτικό, πληροφοριακό και αναλυτικό post που ανάρτησες. Έχεις απόλυτο δίκιο στο οτι σκυλί και παιδί δεν πάνε μαζί και το διαπίστωσα χτες όταν ξανασκεφτόμουν το όλο συμβάν και έβλεπα το παιδί μου να είναι μπροστά στη σκηνή. Μία τέτοια σκέψη με τρελαίνει...δεν θέλω καν να δω τη συνέχεια του έργου στο μυαλό μου. Επίσης ο Lone Wolf έδωσε μία πολύ καλή αντιμέτωπιση αν και αυτή ακόμα με φοβίζει λίγο. Αλλά ουτως ή άλλως δεν έχεις και τίποτα άλλο να κάνεις η ακινησία είναι από μόνη της φυσική αντίδραση, εμένα τουλάχιστον που παγώνει το αίμα, δεν κουνιέμαι. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι τελικά οι επιθέσεις από σκύλους δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο, όλοι έχουμε κάτι να πούμε και να θυμηθούμε. Για αυτό είναι ζωτικής σημασίας να ξέρουμε και να αντιμετωπίζουμε. Είμαι άπειρη γιατί πότε πριν δεν ασχολήθηκα τόσο συνειδητά με τα σκυλιά, το κάνω τώρα επειδή έχω παιδί και αντιλαμβάνομαι οτι πλέον όλα έχουν σημασία. Είναι η δεύτερη φορά που δέχομαι επίθεση. Την πρώτη φορά, και το έχω ξανααναφέρει, ήμουν με τη Bianca στο άλσος Συγγρού στην Κηφισιά και της την έπεσε ολόκληρη αγέλη, την έριξαν ανάσκελα, εκείνη έκλαιγε, ο αρχηγός της γρύλισε, την είχε πιάσει από το λαιμό και μετά την μύρισε, και μας άφησαν να περάσουμε. Και τότε είχα φοβηθεί αλλά η Bianca ήταν lambrador και συνέχισα να βολτάρω άνετα μαζί της, παρόλο που από τότε απέκτησα μία ισχυρή φοβία για τα αδέσποτα. Είναι ακόμα μεγάλύτερη η ανασφάλεια που νιώθω με ένα μικρό σκύλο. Μία για σένα, μία για το σκυλί, είναι διαφορετικά με έναν μικρούλη. Για μας τους ιδιοκτήτες τουλάχιστον στο δικό μας ανθρώπινο σύμπαν, τώρα για το μικρό σκυλί σαφώς και μπορεί να είναι το ίδιο. Όλα τα post έχουν κάτι να σου πουν, χαίρομαι γιατί μαθαίνω καινούρια και σημαντικά πράγματα. Ρωτάτε να μαθαίνουμε...:)
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Δεκτό. Μήπως ξέρετε τι κάνουμε και εμείς που διαθέτουμε σπαστικά σκυλιά που ΠΑΝΤΑ ξεκινούν καυγά, επιτίθενται, δαγκώνουν κ.ο.κ? Κακά τα ψέματα παιδιά πλέον δεν με παίρνει να τον εκπαιδεύσω είναι πολύ μεγάλος. Μόνο να του κλείνω το στόμα όταν υπάρχουν αθώα σκυλιά μπροστά για να μη μπορεί να τα δαγκώσει.
ΑΝ λοιπόν επιτεθεί σκύλος (για επίθεση μιλάμε) στο άκρως επιθετικό μου σκυλί τι γίνεται?
Να σου πω την μαύρη αλήθεια, το μόνο που βοήθησε με την Άλντα, ήταν να με βλέπει να φεύγω όταν πήγαινε να κάνει τσαμπουκά, νομίζοντας ότι θα την υποστηρίξω...

Το σκυλί σύντομα κατάλαβε πως δεν περιμένει βοήθεια από εμένα, και έκοψε τα πολλά, αλλά η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν κόπηκε ποτέ τελείως, και το λάθος ήταν δικό μου, διότι εξ αρχής είχα κάνει απανωτά λάθη.

Γι αυτό η Άλντα έχει μείνι στην παλιά γειτονιά, γιατί αυτή αρχίζει καυγά και τελικά κάνει τον άλλον σκύλο επικίνδυνο, η ίδια ψευτοτσαμπουκάδες έκανε, αλλά ένα ροτβάηλερ δίπλα της ή ένα πρέσο, το μόνο που κατέληγε να συμβαίνει, είναι να τσακώνεται το άλο σκυλί για λογαριασμό της.
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
To ποστ του amangos είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει, ξανα διαβάστε όλοι πολλές φορές.
Τόζησα κι αυτό, τώρα μπορώ να φύγω ήσυχος από αυτόν τον ματαιο τούτο κόσμο!!!

:D

ΥΓ. Κι εγώ σε αγαπάω, γριομπισμπίκω!!!
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Να ρωτήσω κι εγώ μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε κι εμένα με το πρόβλημα μου.
Εμείς βόλτες σε κατοικημένες περιοχές δεν μπορούμε να πάμε γιατί ρίχνουνε αβέρτα φόλες. Πάμε λοιπόν πιο απόμερα για να βγούμε ζωντανές στο τέλος της βόλτας. Τί να κάνω αν εκεί που περπατάμε αμέριμνες μας την πέσουνε; Και δεν εννοώ να μας πλησιάσουνε με αγνές προθέσεις, εννοώ να βλέπω ότι έρχονται να μας την πέσουνε 2-4 σκυλιά 30-50 κιλών.
Ακούω ιδέες.
Να σου πω τι κάνω, γιατί μου έχει τύχει πολλές φορές.
Έχω κατ αρχάς πάντα τον νού μου, οπότε... όταν από μακριά δω 3-4 άγνωστα σκυλιά που πιθανόπιν να μας την πέσουνε, κρατάω την σκύλα μου κοντά, της δίνω εντολή να είναι μαζί μου, και εαν μπορώ να αλλάξω λίγο την κατεύθυνση μου, να μην πάμε τσαμπουκά τουτού πάνω στα άλλα σκυλιά, επιλέγω εναλλακτική πορεία.

Εαν όμως παρόλα αυτά μας την πέσουνε, πολύ απλά λέω στοπ στην σκύλα μου, μένει ακίνητη, της λέω ήσυχα, μείνε εκεί, κλπ, την ηρεμώ ότι δεν τρέχει καστανο και εχω πλήρη έλεγχο της σκύλας μου, ώστε να μην κουνήσει ούτε αυτή.

Έτσι λοιπόν, ακίνητοι και οι δυο, ποτέ δεν μας έχουν πειράξει, σε λίγο τα 3-4 σκυλιά μας βαριούνται, αφού γαυγίσουν, αφού πλησιάσουν στα 3-4 μέτρα, δεν κοντοζυγώνουν άλλο... Εαν κάποιο απ αυτά, ψυχολογήσω ότι είναι πιο φιλικό, τότε χαμηλώνω, απλώνω το χέρι μου αργά, και προσπαθώ να του δείξω ότι θα χαϊδέψω τον λεμό του, από κατω... Συνήθως αυτά ικανοποιούνται με την υποταγή μου, και σε λίγο παίζουν όλα μαζί...

Μόνο μια φορά πήγε στραβά η προσέγγιση, δίπλα στην αλάνα στο Καλαμάκι, με 2 πρέσα κανάρια που το ένα πλησίασε από μπρος, και το άλλο όρμηξε από πίσω, και άρχισαν να την μασάνε την δικιά μου!!! Η κακομοίρα είχε ξαπλώσει κάτω κι έκανε υποταγή, αλλά εκείνα τον χαβά τους!!!

Βρήκα τον ιδιοκτήτη, τον απείλησα με μηνύσεις, έπιασα και τους τριγυρνούς του και τους εξήγησα πόσο επικίνδυνα ήταν αυτά τα σκυλιά, και εντός λίγων ημερών, τα σκυλιά αυτά εξαφανίστηκαν από την περιοχή. Δεν ξέρω τι απέγιναν, αλλά... εμένα δεν με ξαναενόχλησαν!!!

Αλλά ο μόνος που έφταιγε γι αυτήν την κατάσταση, ήταν ο αφεντικός τους, δεν επρόκειτο για αδεσποτα.

Είναι πολύ σημαντικό, να μην φοβάσαι εσύ κατ αρχάς (γιατί ο σκύλος σου το ξέρει!!!), και να πείσεις τον σκύλο σου ότι εσύ είσια ο αρχηγός, εσύ χειρίζεσαι την κατάσταση, κι εσύ θα σας βγάλεις σώους από αυτήν την κατάσταση.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Κι εμένα όσες φορές μας την είχαν πέσει σκυλιά στη βόλτα ήταν πάντα δεσποζόμενα που ο @#$%&* ιδιοκτλητης του τα έβγαζε βόλτα χωρίς λουρί!Βέβαια η δικιά μου επειδη όταν ήταν κουτάβι 1 μηνός την είχε δαγκώσει ένα Airdale terrier και δεν τα πολυσυμπαθούσε τα σκυλιά, αλλά παραδόξως δεν προκαλούσε ποτέ,απλά αν της την πέφτανε πετούσε την σκούφια της για καυγά!!!!!Μερικά αδεσποτάκια έκαναν τσαμπουκάδες αλλά από μακρυά κι δεν ακολουθούσαν ούτε έκαναν επίθεση!:)
 


Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Τώρα εγώ που έχω γιόρκι,τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω,να το βάλω στην τσέπη μου κ να την κάνω με ελαφρά ή να το αφήσω να υπερασπιστεί το τομάρι του??Ιδού η απορία :p :D
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95