Cavalier King Charles


Status
Κλειδωμένο θέμα


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συγγνώμη αλλά ο Αμερικανός εκτροφέας της τα ξέρει αυτά? Διότι συνήθως θέλουνε να το ξέρουν.:mad::mad::mad::mad::mad:
Δεν το ξέρει. Όμως τώρα μπορούμε να καταλάβουμε όλοι μας γιατί την πούλησε με "περιορισμένο πεντιγκρί" (με σφραγίδα του AKC ότι απαγορεύεται να ζευγαρώσει) και με συμβόλαιο στείρωσης.

Τουλάχιστον περιόρισαν την κακοποίηση σε ένα μόνο σκύλο. Αυτό το ΞΕΡΕΙ η εκτροφέας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε κάνει ημιαιμάκια 1-2 φορές η Λέηλα, ως τώρα, αν ήταν από Ελληνικό εκτροφείο, ή από πετ-σοπ. Δεμένη όπως ήταν, θα την βίαζαν κανονικά οι περαστικοί αδέσποτοι.... αναρωτιέμαι που θα γένναγε... τι θα γινόντουσαν τα μωρά... αν θα ζούσε η Λέηλα τώρα.

Οι δικοί μας οι εκτροφείς είναι πολύ πιο "καλοί" (ακολουθούν τους καλούς Ευρωπαίους εκτροφείς), αλλά την πληρώνουν οι σκύλοι την νύφη στο τέλος. Πρέπει να αγαπήσουμε λιγάκι και εμείς στο Ελλάδα την στείρωση. Δεν γίνεται αλλιώς. Για τους σκύλους, η Ελλάδα δεν είναι ακόμη Ευρώπη.

@Hopsi,

Καρδούλα μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να προσέχεις την φίλη μου την Λέηλα και θα είμαστε "πάτσι"!
 
Last edited:


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Συγγνώμη αλλά ο Αμερικανός εκτροφέας της τα ξέρει αυτά? Διότι συνήθως θέλουνε να το ξέρουν.:mad::mad::mad::mad::mad:
διαβαζει και ξαναδιαβαζει ο Σακης οτν φακελο της Λεηλα που εδωσε ο εκτροφεας στην πρωην ιδιοκτητρια της και εχει μεινει με το στομα ανοιχτο απο τη σοβαροτητα και την οργανωση των εκτροφεων εκει. εχει ο φακελος τα ΠΑΝΤΑ και βεβαια λεν οτι πρπει να ενημερωθουν αν εχει κακη τυχη το κουταβι τους.
Ψαξαμε για το τσιπακι και τελικα ενω η κοπελαρα μου εχει, δεν το εχουν δηλωσει καν...
Οταν περασουν λιγες μερες και δουμε πως τα παει η Λεηλα με την Χοουπ(ειναι το θεμα μας αυτο ..) θα κανει κινηση ο Σακης να ενημερωθει ο εκτροφεας. Οι γονεις της ειναι πρωταθλητες καλε...Τι να πω...τοσο καλα αιματα και το εχουν κανει το Λεηλακι...

Χθες ο Σακης πηγε να της παρει το κοκκαλο κ του γρυλλιζε. Ακου εκει.Ποτε δεν το ειχαμε αυτο με το μπεμπε.
Πιστευω σιγα σιγα να μαθει η Λεηλα οτι ειναι μελος της οικογενειας και να δει οτι στην αγελη αυτη ειναι κατω απο μενα κ τον καλο μου. βεβαια, οταν δοκιμασα εγω να της το παρω, δεν εκανε τπτ, απλα δεν το αφηνε ευκολα αλλα εγω της το πηρα και αφου ηρεμησε, της το εδωσα ξανα. δεν ξερω αν κανω καλα...

Επισης, θα ηθελα τη βοηθεια σας. Απο σημερα την εχω κ εκεινη σε παρκο γιατι η ψυχουλα μου θελει να ηρεμει και ερχεται το διαολακι και την τσιγκλαει και δεν θελω. Συν του οτι δεν θελω οταν εχω κλειστη τη μικρη στο παρκο να νιωθει οτι η μεγαλη ειναι ελευθερη ενω το μπεμπε κλειστο. Και βεβαια, για τη Λεηλα, να εχει τον χωρο της οπου θα μπορει να ηρεμει.

ερωτησουλα:
δεν αφηνω τη μια να μπει στο παρκο της αλλης, ουτε να πινει πχ νερο απ το μπολ της αλλης. Κανω καλα, η κανω γκαφα; ενισχυω ετσι τυχων ζηλειες;;:eek:

ειδαν τα ποδαρακια της Λεηλα γιατι μου φαινοντουσαν στραβα και οντως εχει περιεργο περπατημα ειπαν. Κ αυτο στη γλωσσα σωματος των αλλων σκυλων δηλωνει επιθετικοτητα και γι αυτο δεν τα παει καλα με τα αλλα σκυλια. Το επαθε επειδη δεν περπατουσε, δεν ετρεχε...το καψερουλι μου...

Οταν παιζουν με το μπεμπε και η Λεηλα αγριευει(δαγκωνει με τη μια στο λαιμο κ τα αφτια) και γρυλλιζει στο μπεμπε, της κανω παρατηρηση αλλα οταν παιζουν εστω και εντονα αλλα το μπεμπε δεν διαμαρτυρεται, τις αφηνω να παιζουν κ λεω μπραβο κ στις δυο. Γιατι το μπεμπε ψιλοφοβαται και θ ελω να το ξεπερασει κ να εχει αυτοπεποιθηση.

Παντως, η Λεηλα ειναι μια ζωγραφια...εμαθε το ονοματακι της και ειμαι πολυ χαρουμενη.

Χαιρομαι ΤΟΣΟ πολυ και για τα δυο κοριτσακια μου...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.128
10.090
Athens
Δεμένη όπως ήταν, θα την βίαζαν κανονικά οι περαστικοί αδέσποτοι.... αναρωτιέμαι που θα γένναγε... τι θα γινόντουσαν τα μωρά... αν θα ζούσε η Λέηλα τώρα.
Έχω σοκαριστεί, απορώ και σου βγάζω το καπέλο με την ψύχραιμη αντιμετώπισή σου στο θέμα. Δηλαδή πως άντεχες και ερχόσουν ψύχραιμα σε επικοινωνία μαζί τους ξέροντας τι συμβαίνει και πως κράτησες την ψυχραιμία σου εν γένει για να οργανώσεις τη "μεταγραφή" της μικρής.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.128
10.090
Athens
δεν αφηνω τη μια να μπει στο παρκο της αλλης, ουτε να πινει πχ νερο απ το μπολ της αλλης. Κανω καλα, η κανω γκαφα; ενισχυω ετσι τυχων ζηλειες;;:eek:
Για το πάρκο δεν μπορώ να σου πω... Για το νερό πάντως εγώ τους είχα από την αρχή κοινό μπωλ.

Αυτό που έκανα στην αρχή είναι να τις χωρίζω την ώρα του φαγητού. Η μεγάλη έτρωγε στην κουζίνα - όπως πάντα - και η μικρή έτρωγε σε άλλο δωμάτιο. Ο λόγος ήταν κιόλας ότι η μικρή είναι βουλιμική, εξαφανίζει το δικό της και μετά ήθελε να φάει και της μεγάλης. Σταδιακά έφερα και τη μικρή να τρώει στην κουζίνα αλλά ήμουν εγώ από πάνω διαιτητής για να μην φάει η μικρή της μεγάλης. Δυο τρεις φορές που μικρή πήγε να βουτήξει από την Κάρλα, έφαγε από την Κάρλα μια ξεγυρισμένη κατσάδα και έμαθε. Τώρα πια η μικρή σέβεται την μεγάλη και δεν κάνει απόπειρα να βουτήξει, παρά περιμένει να τελειώσει η άλλη (η μικρή καταβροχθίζει πάντα πρώτη) και "να αλλάξουν πιάτα" για να γλύψουν τα υπολλείματα.
 


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Η Στελλα νομιζω την γνωρισε απο Μαιο...ηταν για καποιο καιρο στην Αμερικη, σε κηπο, στηρωμενη απο τους 6 μηνες απο οτι ειδαμε χθες απο τα χαρτια της αρα πιστευω δεν ειχε θεμα γεννας. Ακριβως επειδη οι εκτροφεις ειναι οργανωμενοι και σοβαροι και τελος παντων,παλευουν να μην εχουν byb και αδεσποτα. Το θεμα ειναι οτι ειναι ταλαιπωρημενη και ΣΙΓΟΥΡΑ εχει φαει ξυλο...πας να την πλησιασεις να τη χαιδεψεις στο κεφαλι και φευγει. Η πας να την παρεις και τρεχει να φυγει.ουτε καν για αγκαλια. Δεν ηξερε καλε νακαθεται σε αγκαλια. Την εντολη down δεν τη γνωριζει κ α θ ο λ ο υ. κ ενω ετρεμα οτι αν τη κλεισω σε παρκο θα λαλησει( ξεχασα οτι ηταν δεμενη κ στο σπιτι σε μεταλλικο κρεητ) ειναι κιουρια. πιο πολυ γκρινιαζει το μπεμπε οταν το κλεινω στο παρκο.

να λεω ΕΥΤΥΧΩΣ που ηρθε η Στελλα και την περιποιηθηκε και ενω την πηρα με ψυλλους να σουλατσαρουν στο κορμακι της (επι μηνες ειχε απο οτι εμαθα) εφθασα Αθηνα και δεν πρπει να εχει τιποτα πανω της.
Σημερα θα τη δει γιατρος και κυριως για να μαθω για ποιο λογο τιναζει το κεφαλι της καθε λιγο λες και εχει κατι μεσα στα αφτακια της.
Δεν τολμω να βαλω εγω σταγονες ακομα στο Λεηλακι μου, ουτε καν στα ματακια που εχει τσιμπλες. Να περασουν λιγο οι μερες να μας συνηθισει να μας εμπιστευτει , κ μετα επεμβαινω πανω της περα απο τα χαδακια.

Αχ εχει αδυναμια στον Σακουλη μουουουουου!!!το λατρευω αυτο!

αχ σας εχω ζαλισει;;; σορρυ.

σας φιλουμε ολους
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχω σοκαριστεί, απορώ και σου βγάζω το καπέλο με την ψύχραιμη αντιμετώπισή σου στο θέμα. Δηλαδή πως άντεχες και ερχόσουν ψύχραιμα σε επικοινωνία μαζί τους ξέροντας τι συμβαίνει και πως κράτησες την ψυχραιμία σου εν γένει για να οργανώσεις τη "μεταγραφή" της μικρής.
Κατ' αρχάς δεν ήξερα πόσο άσχημα πέρναγε η Λέηλα. Δεν είχα ιδέα πως έμενε μονήμως έξω (μου είχαν πει πως μόνο την ημέρα είναι έξω).
Το πρόβημα είπαν, ήταν η τρίχα. Γι' αυτό και την ξύρισα (έλπιζα να την κρατήσουν, δεν ήξερα πως δεν την αγαπούσαν καθόλου).
Παρόλο το ξύρισμα (και το κρύο τα βράδια) την είχαν έξω!

Όσο για το να γένναγε... ήξερα πως ήταν στειρωμένη. Πάντα με καθησυχάζει αυτό.
Αλλά αν ήξερα τι συνέβαινε θα την είχα πάρει ΑΜΕΣΩΣ και θα την είχα σπίτι μου μέχρι να βρεθεί κάποια καλή οικογένεια.

Με εκείνους δεν ήμουν τόσο ευγενική πάντως. Στην πρώτη μας κουβέντα (πως θέλουν να την δώσουν) μου είπαν πως δεν έχουν το κατάληλο σπίτι για σκύλο. Τους απάντησα πως "δεν είναι το σπίτι το πρόβλημα, είναι οι άνθρωποι μέσα στο σπίτι το θέμα, και το ότι δεν θέλουν να αφιερώσουν καθόλου χρόνο και αγάπη στη Λέηλα. Και άλλοι δουλεύουν, μένουν σε διαμέρισμα κλπ..... στο κάτω, κάτω σιγά τον ΣΚΥΛΑΡΟ!"!!!!

Τελικά κατάλαβα γιατί ακόμη και η κόρη τους (10 ετών) δεν χαλάστηκε που έδωσαν το σκυλάκι.
Το είχαν έξω όλ' αυτά τα χρόνια (μόνο ο μπαμπάς το έβγαζε βόλτα κάθε μέρα) και το παιδί απλά δεν έβλεπε την σκυλίτσα ποτέ!
Δεν δέθηκε ποτέ με το ζώο. Σαν να μην γνωρίστηκαν...

Πολύ παράξενο. Βάζω τον εαυτό μου στην θέση του παιδιού και φρικάρω. Θα την είχα σκοτώσει την μάνα μου!
Μέρα νύχτα, αυτό το κοριτσάκι με εμένα. Από άλλον πλανήτη να είμασταν, θα μοιάζαμε πιο πολύ.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν το ξέρει. Όμως τώρα μπορούμε να καταλάβουμε όλοι μας γιατί την πούλησε με "περιορισμένο πεντιγκρί" (με σφραγίδα του AKC ότι απαγορεύεται να ζευγαρώσει) και με συμβόλαιο στείρωσης.
Εγώ πάλι δεν πολυεμπιστεύομαι εκτροφείς με "περιορισμένα πεντιγκρί". Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη το κάνουν συχνά εκτροφείς που δεν θέλουν να μαθευτούν τα προβλήματα που κρύβουν τα τόσο καλά αίματα.

Δεν έχω πρόβλημα με αυτούς που το κάνουν για να προστατέψουν την φυλή και σου λένε και το λόγο, όπως πχ σε τοκετόμαδα με κρυψορχία.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Hopsi, προτού κάνεις την κίνηση να ενημερώσεις τον Αμερικάνο εκτροφέα, ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ότι έχεις το κατάλληλο συμβόλαιο που σου αποδεικνύει ότι ο σκύλος είναι δικός σου (δεν ξέρω πώς τα κανονίσατε με το μαλάκα) και ότι ο Αμερικάνος εκτροφέας δε θέτει όρο να γυρίσει ο σκύλος σ' αυτόν πρώτα αν υπάρξει κακοποίηση από τον ιδιοκτήτη που την αγόρασε αρχικά. Εγώ π.χ. έχω συμβόλαιο από το καταφύγιο για το Μουφ που λέει ότι σε περίπτωση που υποφέρει τα πάνδεινα μου τον παίρνει το καταφύγιο. Κι αν αποφασίσω ότι δεν τον θέλω δεν έχω δικαίωμα να τον δώσω πουθενά παρά μόνο γυρνάει πίσω στο καταφύγιο κι εκείνοι του βρίσκουνε σπίτι. Υπάρχει επίσης νομολογία και απόφαση δικαστηρίου που τους δίνει δίκιο. Μιλάω πάντα ΜΟΝΟΝ για την περίπτωση που υπάρχει συμβόλαιο που έχει τέτοια ρήτρα.

Στην Αμερική δίνονται αρκετές φορές περιορισμένα πεντιγκρί από εξαιρετικούς εκτροφείς. Δεν ξέρω ακριβώς σε ποιες περιπτώσεις δίνονται, αλλά είμαι σίγουρη ότι το κάνουν. Πολλά σωματεία και σύλλογοι έχουν πλέον επιβάλει την κατάθεση του DNA όλων των σκύλων που αναπαράγονται και έχουν χαρτιά κι εκείνοι και τα κουτάβια τους. Το Australian Shepherd Club of America π.χ. το επέβαλε αυτό από 1ης Ιανουαρίου 2011 και για τα θηλυκά και για τ' αρσενικά. Μόλις πήρα το περιοδικό τους χτες.
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.664
19.908
Sara, πολύ σωστή η επισήμανσή σου, αλλά...τελείως θεωρητικά...πες ότι όντως υπάρχει στο συμβόλαιο, αυτή η δικλείδα ασφαλείας. Και πες ότι ενημερώνεται ο εκτροφέας, στην άλλη άκρη του κόσμου. Πρακτικά, τι μπορεί να κάνει; Να στραφεί κατά του αρχικού ιδιοκτήτη; Με ποιόν τρόπο;
Μπορεί να ισχύουν εδώ οι συγκεκριμένοι νόμοι; :rolleyes:
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν βλέπω κανέναν λόγο να ενημερωθεί ο εκτροφέας. Αν η Λέηλα δεν ήταν σε καλά χέρια, θα άλλαζε το πράγμα.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως αυτός που θα αγοράσει κουτάβι από εσένα, θα το προσέχει κι όλας. Γι'αυτό και έκανε συμβόλαιο για την στείρωση.

Το μόνο που θα κάνεις Ευελίνα, αν επικοινωνήσεις με την εκτροφέα, είναι να της πεις πως άλλαξε σπίτι η σκύλα. Λίγο θα την ενδιαφέρει αυτό. Το ότι υπάρχουν και κακοί ιδιοκτήτες, το ξέρει καλύτερα από εμάς.
 


Zazula

Member
15 Μαρτίου 2010
7
0
Κανονικά δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση του αμερικανού εκτροφέα, διότι το συμβόλαιο αγοράς τής Λέιλας έχει ρήτρα για μη μεταπώληση ή με οποιονδήποτε τρόπο διάθεση προς τρίτον, σε συνδυασμό με first-refusal rights από τον εκτροφέα για επαναγορά στο μισό τής τιμής πώλησης. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες τής Λέιλας ήδη δεν ακολούθησαν καταγράμμα το συμβόλαιο με το να την εκχωρήσουν σε εμάς, επομένως πιθανότατα θα μπλέξει η κατάσταση εάν ενημερωθεί ο εκτροφέας. Η AKC από την άλλη, πάντως (με τους οποίους επικοινώνησα), δεν έχει πρόβλημα με τη μεταγραφή τού σκύλου, διότι η αίτηση εγγραφής που έχει δώσει ο εκτροφέας κάνει μνεία μόνον της ρήτρας στείρωσης κι όχι της μη μεταπώλησης. Το μόνο που θέλουν είναι λεφτά (για την έκδοση του πεντιγκρί συν το πρόστιμο για την καθυστερημένη εγγραφή).
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Sorry, θα κάνετε μεταγραφή της σκύλας μέσο AKC; :shock:

Για ποιό λόγο; Αφού δεν μένετε Αμερική (στον ΚΟΕ θα έπρεπε να γραφτεί η σκύλα, αν ήταν να γραφτεί κάπου).

Αλλά έτσι κι αλλιώς, για ποιό λόγο να γραφτεί στον οποιοδήποτε κυνολογικό όμιλο;
Εφ' όσον δεν μπορεί να συμμετάσχει σε έκθεση, και ούτε να ζευγαρώσει...

Αν αυτό που θέλετε είναι να "επικυρώσετε" πως είναι δική σας η σκύλα, απλά καταγράψτε το μικροτσίπ στο δικό σας όνομα + βγάλτε ένα βιβλιάριο υγείας στο όνομά σας που να έχει και αυτοκόλλητο τον αριθμό του μικροτσίπ.

Δεν χρειάζεστε κάτι παραπάνω.
 
Last edited:


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
θενξ Στελλα μου, για τη βοηθεια.
Ερωτησουλα...σε ποσο καιρο λες να ειναι καλο να της βαλω να ειναι μαζι στο ιδιο μαρκο με δυο κρεβατακια;;; φοβαμαι μηπως με το να τις εχω ξεχωρα ενισχυω ζηλειες. Ε; ε; ε καλη μας Στελλα;;;

(εγω οταν την πηρα παντως τους εβαλα να κανουν δηλωση, ιδιωτικο συμφωνητικο τροπον τινα, οτι μου την δινουν γιατι ξερω εγω τι γινεται; δεν ειχαν κ δηλωμενο τσιπακι..οποτε...ειπα να φυλαχτω καπως)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.664
19.908
Παιδιά, έχει δίκιο η Στέλλα. Μην το κάνετε κυπριακό. Δηλώνετε το τσιπάκι της και that' s it. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.664
19.908
Εγώ από όσα ερωτήματα βλέπω να έχεις θέσει, δεν είδα κανένα ουσίας. Βλέπω μόνο υπερβολικό άγχος.
Πότε να τις βάλεις στο ίδιο πάρκο με δύο κρεβατάκια και πως να μην ενισχύεις ζήλιες;
Εβελύνα μου εσύ ζεις με τα σκυλάκια στο σπίτι σου. Τα έχεις όλη μέρα δίπλα σου. Θα δεις και θα κρίνεις πότε και αν και ποιά από τις δύο ζηλεύει...
Χαλάρωσε και απόλαυσε την παρέα τους, χωρίς να βασανίζεσαι από ανούσια, κατά την δική μου πάντα εκτίμηση, θέματα. Ξέρεις ότι καλώς ή κακώς, είμαι σπάνια έως ποτέ ροζ, σαν εσένα και αντίστοιχες είναι και οι θέσεις μου. Sorry. Πάντα φιλικά :):):)
 


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
νο προμπλεμ Μαρια μου, αλλωστε ροζ τα βλεπω μονο για τα κοριτσια μου...
εχω αγχος οντως. αοοοοοοοοοοομ. θα ηρεμησω. Δεν θελω απλα να κανω καμια γκαφα, κυριως στη Λεηλα που εχει ταλαιπωρηθει. Να ρωτησω, οταν παιζουν οι μικρες, η Λεηλα γρυλιζει και δαγκωνει το μπεμπε στο λαιμο. βεβαια, την παρατηρω καποιες φορες και σταματα. Μαθαινεται αυτο; το να μη δαγκωνει τοσο;σημερα η μικρη εσκουξε κι ολας. Πως παιρνω χαμπαρι οτι παιζουν και οχι οτι μαλωνει η μεγαλη τη μικρη;ασχετη γαρ.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.664
19.908
Προτιμώ να μην σου δώσω συμβουλές γιατί δεν θα τις ακολουθήσεις έτσι κι αλλιώς :) Εγώ δεν είμαι τόσο ευαίσθητη σε τέτοιες συμπεριφορές. Τα αφήνω να τα βρουν μόνα τους και επεμβαίνω σπάνια. Αφήνω να ιεραρχηθούν όπως νομίζουν. Το μόνο βέβαιο, ότι στην κορυφή της πυραμίδας, είμαι εγώ :)
 


Zazula

Member
15 Μαρτίου 2010
7
0
Sorry, θα κάνετε μεταγραφή της σκύλας μέσο AKC; :shock: Για ποιό λόγο; Αφού δεν μένετε Αμερική (στον ΚΟΕ θα έπρεπε να γραφτεί η σκύλα, αν ήταν να γραφτεί κάπου).
Όχι, δεν είχαμε τέτοια πρόθεση — απλώς τους έκανα μια ερώτηση επειδή το μικροτσίπ τής Λέιλας δεν είναι καταγεγραμμένο πουθενά (κι έγραψα εδώ το τι μου είπαν, όχι το τι θα κάνουμε). Για τη δήλωση του μικροτσίπ στο όνομά μας έχουμε ήδη μιλήσει με την κτηνίατρό μας.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα