Απροκλητη επιθεση.


Status
Κλειδωμένο θέμα

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Mια και είμαστε σε φόρουμ, οπότε το θεμιτο είναι να λεμε ελευθερα την γνώμη μας διότι αυτη θα κριθει ή θα συζητηθεί, να τολμήσω να πώ κι εγώ την δικιά μου με την ελάχιστη εμπειρία που έχω...
Το σκυλί κατα την γνώμη μου ξαφνιάστηκε και αντέδρασε.
Ομως... θεωρώ υπερβολική την αντιδραση για ένα απλό ξάφνιασμα (ειδικά όταν ήταν δίπλα στο αφεντικό του που θα έπρεπε να νοιώθει μεγαλύτερη ασφάλειαώστε να μην αντιδρά τόσο βεβιασμένα), όπως επίσης και το ότι δεν σταμάτησε πριν συμβει το κακό, όταν είδε ποιός τον ενόχλησε.
Αυτό μου δείχνει μη φυσιολογική (υπερ το δέον) αντίδραση, όχι γερά νεύρα αλλά και λάθος θέση του στην «αγέλη»

Μια φορά έκοβα τα νύχια του Κάστορα. Κατα λάθος του έκοψα ένα πολύ-πολύ βαθειά με αποτελεσμα να πονέσει πολύ.
Εβγαλε κραυγή πόνου και είδα αστραπιαία να γυρίζει να δαγκώσει αυτό του τον πόνεσε.
Ομως μόλις αστραπιαία συνηδητοποίησε ότι κατευθύνεται το στομα του πρός το χέρι μου, σταμάτησε την κίνηση ακαριαία πριν καν με αγγίξει.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν δεν ηταν η μικρη και ηταν στην ιδια ακριβως φαση καποιος ξενος, ακομα και ενηλικος, και διαβαζαμε οτι ο σκυλος αντεδρασε ετσι, θα ηταν δικαιολογημενο και επιτρεπτο? Ο σκυλος με σωστα νευρα δεν τρομαζει, δεν "θυμωνει" και δεν δαγκωνει ετσι "προληπτικα". Αν ομως ο σκυλος ειναι γενικως απροβλεπτος (που λεει ο Γιαννης ICE) ή εχει αδυναμα νευρα (που υποθετω εγω), δεν θα το ειχε δειξει ηδη σε διάφορες αλλες καταστασεις?
Κανει αυτος ο σκυλος για φυλακας, αν τον παρει καποιος αλλος? Οταν ενημερωθει αυτος ο αλλος για το περιστατικο που συζηταμε, τι θα σκεφτει?
Σιγουρα δεν πρεπει να "φορτωσουμε" τον σκυλο σε καποιον ενθουσιωση θερμοαιμο ασχετο, που θα παρει τζαμπα ενα εκτροφικο μπουλφαστιφ για να πουλαει μουρη.
Ο σχετικος και εμπειρος δεν θα κοιταξει να παρει εναν "παρθενο" δυναμικο σκυλο?
Υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα ο σκυλος να καταληξει σε μαντρα.
 


marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Μπορεί το σκυλί να μην αναγνώρισε το παιδί. Ίσως θα πρεπε να εξεταστεί από κτηνίατρο για ενδεχόμενο νευρολογικό πρόβλημα (πχ τύπου επιληψίας). Δεν αλλάζει οτι έγινε, αλλά δίνει εξήγηση.
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Κάπου διάβασα για φυλές κατάλληλες για παιδιά και μη κατάλληλες.
Έχω σοκαριστει παρά πολυ με αυτο που έγινε και ειλικρινά εξεπλαγειν μιας και τα bullmastiff εγω προσωπικα τα θεωρω ιδανικά για παιδιά. Εχουν εξαιρετική υπομονή και σπάνια αντιδρούν βίαια προς την οικογένεια τους.Δυναμική φυλή αλλα με ατσάλινα νεύρα και ψυχολογική ισορροπία, χωρίς πάνω και κάτω.



Using tapatalk app
 






kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Κάπου διάβασα για φυλές κατάλληλες για παιδιά και μη κατάλληλες.
Έχω σοκαριστει παρά πολυ με αυτο που έγινε και ειλικρινά εξεπλαγειν μιας και τα bullmastiff εγω προσωπικα τα θεωρω ιδανικά για παιδιά. Εχουν εξαιρετική υπομονή και σπάνια αντιδρούν βίαια προς την οικογένεια τους.Δυναμική φυλή αλλα με ατσάλινα νεύρα και ψυχολογική ισορροπία, χωρίς πάνω και κάτω.



Using tapatalk app

Δεν εχουν ομως ολα τα δειγματα μια φυλης το ιδιο ισχυρο νευρικο συστημα.Ισως ο σκυλος του νασουκ να ανηκει στην κατηγορια αυτη
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν ξερω αν αναφερθηκε πριν και το'χασα, αλλά ξέρουμε αν ο σκύλος είχε συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τη μικρή πριν δαγκώσει?
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Καταρχην ο σκυλος εαν αποφασιστει να φυγει, σιγουρα δεν θα παει σε κανεναν δρομο.Και αν φυγει θα πρεπει πρωτα να ξερει αυτος που θα τον εχει, τι εχει στα χερια του.Δεν ειμαι τοσο ανευθυνος ουτε να τον παρατησω στο βουνο, ουτε να τον δωσω σε μια οικογενεια και ας τους φαει ολους.

Ενα δαγκωμα μπορει να μην ειναι τιποτα.
Ενα δαγκωμα στην κορη μου απο τον σκυλο μου που μεγαλωσε με τα παιδια μου και που ισως για 2 εκατοστα πιο κατω ειχαμε αλλα, ειναι πολλα.Βραζω και προφανως η σκεψη μου δεν ειναι καθαρη απο την οργη μου, αλλα πιθανοτερο ειναι να φυγει ο σκυλος καπου αλλου, παρα να ειμαστε 2 ξενοι στο ιδιο σπιτι.Δεν θελει πολυ να παρει φωτια το μπαρουτι.Ουτε εγω θα ειμαι το ιδιο συγκαταβατικος απεναντι του.

Απροβλεπτος ειναι η σωστη λεξη που ταιριαζει και διαβασα.
 
  • Angry
Reactions: TheBestBoi


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Νάσο εγώ δεν θα ανέφερα στην κουβέντα τον Πύρρο...
Αλλά μιας και την ανοίξαμε...

Πιο πολύ με προβλημάτισε το δεύτερο σκηνικό με τη Γαλλίδα...

Είτε τσιτωμένος από πριν...είτε (ξανα)αγριεμένος... ο σκύλος ΕΚΕΙ δεν είχε λόγο να λειτουργήσει ΕΤΣΙ...
Και ναι μεν είναι διαφορετική η επιθετικότητα προς τα ζώα, σε σχέση με την επιθετικότητα στους ανθρώπους...
Αλλά κατα την γνώμη μου ΚΑΙ ΕΚΕΙ..φάνηκε ότι το σκυλί δεν έχει τα λεγόμενα "ατσάλινα" νεύρα...
Αυτά τα ολίγα
 




vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Νάσο εγώ απομάκρινα την πουφ απο την οικογένεια (την έδωσα στην μάνα μου) γιατί έδειχνε δόντια όταν έτρωγε, δεν είχε δαγκώσει ποτέ. Αυτά δεν τα αποφασίζουν άλλοι(παιδιά, εκπαιδευτές, παπάς της γειτονιάς κλπ) αλλά έμεις.
η κτητικότητα στο φαγητό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα, το οποίο αναφέρεται σε φαινομενικά αναίτια επίθεση του οικογενειακού σκύλου στο παιδί. Πρέπει το σκυλί να καταλάβει σε ποιον ανήκει και κυρίως ποιος του εξασφαλίζει το φαγητό του και κόβεται το γρίλισμα, θέμα εκπαίδευσης είναι (και) αυτό.

sorry για το off topic.


Όσο αφορά το θέμα τώρα.. εγώ, χωρίς βέβαια να έχω ιδέα απο τόσο δυναμικές φυλές, θα έδινα στο σκύλο το ελαφρυντικό οτι εκεί που καθόταν κάποιος τον ακούμπησε απο πίσω χωρις να το περιμένει και πιθανότατα αντέδρασε έτσι όχι μόνο για αυτοάμυνα αλλά ένιωθε και υποχρέωση να προστατεύσει το αφεντικό του που ήταν ακριβώς δίπλα.
Περαστικά εύχομαι τόσο για το κοριτσάκι σου όσο και για τον κλονισμό της εμπιστοσύνης σου προς το σκύλο, όσο αυτό είναι δυνατόν.
 


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
Το μόνο που μπορώ να φανταστώ και να υποθέσω ,είναι ότι το τόσο έντονο ξάφνιασμα του φιντέλ να προήλθε από πιθανό στατικό ηλεκτρισμό στο χέρι της μικρής.
Η αντίδραση του όμως κρύβει τεράστιους κίνδυνους .
Αν ξαφνικά αποφασίσει να επιτεθεί ακόμα και σε ενήλικο άτομο δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια αποφυγής τραυματισμού.
Εγώ προσωπικά θα το έστελνα με συνοπτικές διαδικασίες.
(παρακαλώ πολύ ας μην ανοίξουμε αντιπαραθέσεις για την τελευταία μου φράση )
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Αυτο που περναει ο Νασος ειναι νομιζω ο χειροτερος εφιαλτης καθε ιδιοκτητη σκυλου(αν και τα πραγματα θα μπορουσαν να ειναι χειροτερα) και εμενα ,σαν τριτο βεβαια,με αγγιζει διπλα γιατι εχω οχι μονο μπουλμαστιφ,οχι μονο αρσενικο αλλα και στην ιδια ηλικια περιπου με αυτο του Νασου.
Απο αυτα που εχω διαβασει ως τωρα νομιζω οτι το συγκεκριμενο ειναι ενα ζορικο μπουλμαστιφ ,οχι απαραιτητα ενα κακο σκυλι,αλλα μετα το γεγονος αυτο, νομιζω οτι δεν ειναι πια καταλληλο για οικογενεια με μικρα παιδια.Ο σκυλος της οικογενειας πρεπει να σου δινει ηρεμια και σιγουρια...οχι να καθεσαι σε αναμενα καρβουνα.Αρα και εμενα η γνωμη μου ειναι οτι δεν εχει πλεον σημασια τι και πως αλλα το γεγονος καθ'αυτο και οι πιθανες λυσεις ειναι δυο
α)τον κρατας ως φυλακα χωρις να ερχεται σε επαφη με τα παιδια πραγμα που θελει πολυ καθημερινη προσοχη και προσπαθεια
β)τον δινεις σε καποιον που εμπιστευεσαι και ψαχνει καποιον φυλακα-ζορικο μεν,αλλα γιαυτην την δουλεια νομιζω οτι ειναι φτιαγμενος τελικα.Αυτο το δευτερο ειναι που μαλλον θα σε πονεσει περισσοτερο...

Υ.Γ στο παρελθον ,αν και πολυ πιο νεος ,ημουν κατοχος ενος λυκου που εκανε κατι αναλογο στην 10χρονη ανηψια μου...σε καταλαβαινω λοιπον απολυτα γιατι νομιζω οτι τοση στενοχωρια και αισθημα ενοχης δεν εχω ξαναζησει(και ελπιζω να μην το ξαναζησω ποτε)...καλο κουραγιο και καθαρο μυαλο σου ευχομαι
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Νασο λυπαμαι πολυ, δυστυχως εχω ζησει τα ιδια αρκετες φορες. Ο μονος που δεν εχει δαγκωθει στην οικογενεια ειναι ο μπεμπης και αυτο διοτι δεν μπορει να προκαλεσει ακομα στρες στο σκυλο.

Αυτο που με ξενιζει ειναι οτι εδειξε τετοια συμπεριφορα σε τετοια ηλικια. Στην δικη μου περιπτωση ειχε δειξει τι παιζει απο νωρις. Προσπαθησαμε οσο μπορουσαμε να την εχουμε μαζι μας, αλλα πλεον δεν γινοταν. Τωρα ειναι εκτος σπιτιου και ασχολουμαι μονο εγω, αλλα το κακο ειναι οτι ξενερωνεις και δε γουσταρεις να ασχολεισαι με το σκυλο και πολυ. Κανεις τα βασικα μονο.

Πρεπει να αισθανεσαι καλα με τον εαυτο σου απο την αποψη οτι δεν εχεις κανει κατι λαθος. Δεν εχει να κανει με εκπαιδευση ή οτιδηποτε αλλο τετοιο. Το πιο πιθανο ειναι ειναι οτι λογω αδυναμων νευρων οπως επισης οτι θα το ξανακανει αν ξαναπιεστει.

Δεν χρειαζεται να παρεις καμια αποφαση τωρα, θα αλλαξει πολυ ο τροπος που βλεπεις τα πραγματα τις επομενες μερες και τοτε βλεπεις τι θα κανεις.
 


Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
η κτητικότητα στο φαγητό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το θέμα, το οποίο αναφέρεται σε φαινομενικά αναίτια επίθεση του οικογενειακού σκύλου στο παιδί. Πρέπει το σκυλί να καταλάβει σε ποιον ανήκει και κυρίως ποιος του εξασφαλίζει το φαγητό του και κόβεται το γρίλισμα, θέμα εκπαίδευσης είναι (και) αυτό.
μπλαμ μπλα μπλα, καποια πραγματα,πχ ΜΗ σεβασμος σε αυτον που σε ταιζει,ειναι η αρχη του κακου!
Τι επρεπε να γινει δλδ,να κλεισουμε τα ματια σε ενδειξεις του σκυλου(που το φαγητο ηταν η αρχη) και να περιμενουμε την εμπρακτη επιβεβαιωση,οχι αγαπητε μου,δεν παιζεις με τετοια πραγματα!

Απο κει και περα Νασο,εμας πριν μας ''τυχη'',απομακρυναμε το σκυλι,εγω προσωπικα (ισως να εχω και λαθος) δεν πιστευω οτι ενα σκυλι θα ''φτιαξει'' και το τελευταιο που θα με ενδιεφερε ειναι να βρω το γιατι και το πως..... αυτο που θα με ταρακουνουσε θα ηταν γιατι εγω δεν ηθελα να το δω νωριτερα.

Αυτα!
 


Exige

Well-Known Member
29 Μαϊου 2011
79
1
xalandri
Φιλε μου περαστικα στην κορη σου. Ευχομαι να γινει καλα και να το ξεπερασει αμεσα.περαστικα και σε εσας και σε εσενα γιατι καταλαβαινω την στενοχωρια σου. Εισαι ενας ευσυνειδητος ιδιοκτητης χωρις αμφιβολια. Πιστευω οτι την αποφαση που πρεπει να παρεις την ξερεις και εσυ οσο και αν ποναει.
Σαν κατοχος μαστιφοειδους 21μηνων ο σκυλος μου εχει δειξει δυστυχως παρομοια δειγματα. Δεν εχει μεγαλωσει με παιδακια για να εξοικειωθει βεβαια,αλλα αν εκανα αργοτερα παιδι πιστευω πως σκυλος και παιδι δεν θα μπορουσαν να συζησουν. Δεν παει να πει πως ο Φιντελ δεν ειναι καλος σκυλος. Απλα μπορει να μην κανει για οικογενεια. Συμβαινουν αυτα. Οσο αφορα το περιστατικο με την γυναικα σου οταν ηταν σε καβγα ο Φιντελ δεν πιστευω πως εχει καποια σχεση.
Και παλι περαστικα. Ολοι ποναμε πιστεψε με.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οσο αφορα το περιστατικο με την γυναικα σου οταν ηταν σε καβγα ο Φιντελ δεν πιστευω πως εχει καποια σχεση.
Δεν εχει καμια σχεση, αλλα μια ''λεπτομερεια'' ειναι οτι εφυγε απο τα χερια του Νασου για να παει να αρπαξει ενα θηλυκο γαλλακι που ηταν πιο περα με την ιδιοκτητρια του. Αμφιβαλω αν εκανε διακριση σε θηλυκο/αρσενικο εκεινη τη στιγμη. Διαφορες τετοιες ''λεπτομερειες'' εχουν σχεση με τον συγκεκριμενο σκυλο, αν και οχι κατ αναγκην με το συγκεκριμενο περιστατικο στο οποιο πρωταγωνιστησε ο συγκεκριμενος σκυλος...Φαινεται μπερδεμενο, αλλα δεν ειναι.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...εφυγε απο τα χερια του Νασου για να παει να αρπαξει ενα θηλυκο γαλλακι που ηταν πιο περα με την ιδιοκτητρια του. ....
Δεν ηξερα ολο το περιστατικο. Οχι, δεν ειναι λεπτομερεια να του γυρισουν τα μυαλα και να παει να αρπαξει ενα αμεριμνο μικροσωμο που δεν τον προκαλεσε.
Κανενας ισορροπημενος "μεγαλος" σκυλος δεν το κανει αυτο, οσο επιθετικη φυση και τσαμπουκας και να ειναι.

Δεν απαντηθηκε ομως η ερωτηση μου. Αν δεν ηταν η κορη και ηταν καποιος ξενος ενηλικος, θα ηταν επιτρεπτο να αντιδρασει ετσι σε ενα αγγιγμα? Αντιδραει ετσι ενας ισορροπημενος σκυλος με γερα νευρα?
 


Exige

Well-Known Member
29 Μαϊου 2011
79
1
xalandri
Δεν εχει καμια σχεση, αλλα μια ''λεπτομερεια'' ειναι οτι εφυγε απο τα χερια του Νασου για να παει να αρπαξει ενα θηλυκο γαλλακι που ηταν πιο περα με την ιδιοκτητρια του. Αμφιβαλω αν εκανε διακριση σε θηλυκο/αρσενικο εκεινη τη στιγμη. Διαφορες τετοιες ''λεπτομερειες'' εχουν σχεση με τον συγκεκριμενο σκυλο, αν και οχι κατ αναγκην με το συγκεκριμενο περιστατικο στο οποιο πρωταγωνιστησε ο συγκεκριμενος σκυλος...Φαινεται μπερδεμενο, αλλα δεν ειναι.
Το οτι εκανε επιθεση σε θηλυκο σκυλακι γιατι εχει σχεση?δεν το λεω ειρωνικα. Πες μου την οπτικη σου απλα μηπως δεν την εχω λαβει υποψιν μου.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.926
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95