Χημικά Συρίας


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Χημικά Συρίας: ξεκινά η υδρόλυση στη Μεσόγειο – Πλωτή αλυσίδα από τα Σφακιά
Ξεκινάει σήμερα σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η διαδικασία της καταστροφής εν πλω μέρους τουχημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Η καταστροφή που θα γίνει για πρώτη φορά σε θαλάσσια περιοχή με τη μέθοδο της υδρόλυσης λαμβάνει χώρα στο αμερικανικό πλοίο MV Cape Ray.

Σήμερα ξεκινά εν πλω διαμαρτυρία με σκάφη, εμπορικά, αλιευτικά και άλλα από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

Πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν μεταβαίνουν από τα Χανιά στο παλιό λιμάνι Σφακίων. Εκεί πραγματοποιούνται αυτή την ώρα ομιλίες από εκπροσώπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης, ενώ την επιστημονική κάλυψη του θέματος θα κάνει ο Ευάγγελος Πισσίας, συντονιστής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία και υπεύθυνος της ελληνικής πρωτοβουλίας “Ένα καράβι για τη Γάζα”.

Στη συνέχεια θα γίνει πορεία και οι συγκεντρωμένοι θα επιβιβαστούν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ “Δασκαλογιάννης”, που μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά και άλλα σκάφη, ανάμεσά τους το “Άγιος Νικόλαος”, που έσπασε το 2008, μετά από 41 χρόνια, τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, θα ανοιχτούν σε 3-5 μίλια. Η εν πλω διαμαρτυρία θα βιντεοσκοπηθεί από αεροπλάνο της Αερολέσχης Χανίων.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν, εκτός από την τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, την εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη και να δοθεί τέλος στους πολέμους.

Το ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων θίγει ωστόσο και τη στάση των ΜΜΕ. Παρότι έχουν γίνει ήδη μεγάλες κινητοποιήσεις και έχουν κινητοποιηθεί πολιτικοί φορείς, αλλά και βουλευτές, τα γεγονότα προβάλλονται ελάχιστα. “Καταγγέλλουμε την αδιαφορία, την προκλητικότητα, τη διαπλοκή και το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας και θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές μας”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εκτός από κατοίκους της Κρήτης και ακτιβιστές από όλη τη χώρα, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και πολίτες από τα Κύθηρα όπου παραδόθηκε επίσης ψήφισμα κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας.

—Η πορεία των χημικών όπλων

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι αντίστοιχα διαβεβαιώνουν ότι έχει παραδοθεί προς καταστροφή το 92% του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Τα χημικά έχουν μεταφερθεί στη Λαττάκια και από εκεί σε δανέζικα και νορβηγικά φορτηγά πλοία προς διάφορους προορισμούς, ένας από τους οποίους το αμερικανικό MV Cape Ray το οποίο θα πραγματοποιήσει την υδρόλυση των πλέον επικίνδυνων χημικών στη θάλασσα.

Απόβλητα της υδρόλυσης θα τύχουν επεξεργασίας στη Γερμανία, ενώ διαχείριση τοξικών ουσιών θα γίνει επίσης στη Βρετανία και τη Φινλανδία.

Για την πορεία που θα ακολουθήσουν τα χημικά της Συρίας διαβάστε εδώ.

http://www.econews.gr/2014/04/27/ximika-syrias-katastrofi-114383/
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
ε ενταξει αμα ειναι να μας διαβεβαιωνουν τα διεθνη ΜΜΕ οτι εμεινε το 8 %,σκεψου με το
92 % τι εχει γινει !

το ωραιο στην ιστορια ειναι οτι δεν εχουν καταστραφει οι μοναδες παραγωγης,αλλα ουτε και αποθηκευσης στη Συρια !

επισης δεν εχω καταλαβει ακομα τα κινητρα... ειναι για τον τουρισμο η για το περιβαλλον..

και παρα πολλα αλλα.. τραγελαφικα φιλοευρωπαιου/αμερικανου ανατολιτη ρωμιου..που κοιταει μονο την παρτι του σε ολα τα θεματα.. αυτος να την περασει ζαχαρη(με ανατολιτικη τακτικη-τροπο) και οοολα τα αλλα η οι αλλοι.. ας πανε να.. μπιπ που λενε..

και ενω μας κανουν αυτα(και καλα μας κανουν..και λιγα) εμεις συνεχιζουμε να ψωνιζουμε οπλικα απο τους ιδιους ! (τα οπλικα τι αναγκη τα εχουμε ? σε τοσους οργανισμους με συμμαχους-εταιρους ειμαστε..)

αν αυτο δεν ρωμαιικη παρωδια-τραγωδια χαρντκορ..τι ειναι ?

τυφλα να'χει ο Αισχυλος..εδω ειναι Αισχη-νος
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
επισης δεν εχω καταλαβει ακομα τα κινητρα... ειναι για τον τουρισμο η για το περιβαλλον..
Τα κίνητρα αυτών που συμμετέχουν στην διαμαρτυρία;
Για κάποιους είναι το περιβάλλον, για άλλους που ζουν από τον τουρισμό είναι ο τουρισμός, για τους ψαράδες τα ψάρια κ.τ.λ.

Άλλωστε όπως είπες μιλάμε για τον
φιλοευρωπαιου/αμερικανου ανατολιτη ρωμιου..που κοιταει μονο την παρτι του σε ολα τα θεματα.. αυτος να την περασει ζαχαρη(με ανατολιτικη τακτικη-τροπο) και οοολα τα αλλα η οι αλλοι.. ας πανε να.. μπιπ που λενε..
Πάντως ανεξάρτητα από τα κίνητρα του κάθε ενός η διαμαρτυρία είναι σωστή. ;)
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Χημικά όπλα των Ναζί ωρολογιακή βόμβα για θαλάσσια οικοσυστήματα
Την ώρα που η καταστροφή τοξικών χημικών όπλων από τη Συρία στη Μεσόγειο Θάλασσα ανάμεσα στη Σικελία και την Κρήτη θεωρείται δρομολογημένη, μια είδηση που μας γυρνά 70 χρόνια πίσω αποδεικνύει πόσο επιζήμιες είναι για το περιβάλλον οι αποφάσεις των ισχυρών αυτού του κόσμου.

Τότε, το 1945, κατά τη Διάσκεψη του Πότσδαμ -την τελευταία που έλαβε χώρα ανάμεσα στου ηγέτες των ηγετών των τριών μεγάλων συμμαχικών δυνάμεων, ΗΠΑ, Βρετανίας και Σοβιετικής Ένωσης, αμέσως μετά την παράδοση άνευ όρων της ναζιστικής Γερμανίας και τον τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη- αποφασίστηκε η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου των Ναζί.

Πώς; Βρετανοί και Σοβιετικοί ανέλαβαν να απορρίψουν, κατά τη διετία 1947-48, 65.000 τόνους χημικών όπλων στα μάλλον ρηχά νερά της Βαλτικής Θάλασσας, με μέσο βάθος τα 55 μέτρα.

Το πρόβλημα είναι ότι κελύφη των βλημάτων πυροβολικού και τα μεταλλικά βαρέλια οξειδώνονται με τον καιρό.

Κανείς δεν γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα χημικά όπλα. ωστόσο οι επιστήμονες κάνουν λόγο για “ωρολογιακή βόμβα”, χαρακτηρισμό που δικαιώνει η τελευταία έρευνα του Στρατιωτικού Πολυτεχνείου της Πολωνίας.

Οι Πολωνοί επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη αερίου μουστάρδας (υπερίτη), το οποίο προκαλεί σοβαρές βλάβες στο νευρικό σύστημα, στον θαλάσσιο πυθμένα λίγες εκατοντάδες μέτρα από το λιμάνι του Γκντάνσκ στη Βαλτική Θάλασσα.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τους φόβους για διάβρωση των μετάλλων και διαρροή τοξικών χημικών ουσιών στο νερό με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τη διατροφική αλυσίδα.

Οι επιστήμονες ανησυχούν και για έναν πρόσθετο λόγο πέραν της διαρροής: χημικά όπλα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται καν στην περιοχή καθώς το Γκντανσκ δεν ανήκε στη ζώνη απόρριψης των όπλων.

Ο Στάνισλαβ Πόπιελ, από την ερευνητική ομάδα που διεξάγει την έρευνα δήλωσε στον Economist ότι ούτε γνωρίζουν την πηγή της ρύπανσης ούτε είναι σίγουροι πού βρίσκονται όλα τα επικίνδυνα δοχεία και όπλα. Παραδέχτηκε δε ότι στο “χείριστο σενάριο” η Βαλτική Θάλασσα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια περιβαλλοντική καταστροφή μεγαλύτερη από το Τσέρνομπιλ.

—Σοβιετικές μέθοδοι απόρριψης

Τους φόβους των επιστημόνων εντείνουν τα στοιχεία που δείχνουν εγκληματική αμέλεια των Σοβιετικώνστην απόρριψη των χημικών όπλων, καθώς φαίνεται ότι τοξικά βαρέλια απορρίφθηκαν αντί για τις τάφρους Μπόρνχολμ και Γκότλαντ και σε μη προσυμφωνημένες περιοχές.

Ο Γιάτσεκ Μπελντόφσκι του Πολωνικού Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας αναφέρει ότι οι Σοβιετικοί έριχναν τα όπλα από το κατάστρωμα μόλις βρίσκονταν μακρυά από την ακτή.

Αυτό σημαίνει ότι τόνοι χημικών ουσιών μπορεί να κείτονται σε άγνωστες τοποθεσίες κοντά στη στεριά και σε αλιευτικές ζώνες. Μάλιστα, κοντά στις περιοχές απόρριψης είνα αυξημένα τα ποσοστά ψαριών με ασθένειες και γενετικά προβλήματα, μια ακόμα απόδειξη ότι κάτι κακό συμβαίνει στον πυθμένα της Βαλτικής.

Οι χώρες της Βαλτικής εξετάζουν τρόπους απομάκρυνσης των βαρελιών από τον πυθμένα, ωστόσο πρόκειται για μια επιχείρηση που εφόσον προχωρήσει θα συναντήσει σημαντικές δυσκολίες: τα διαβρωμένα δοχεία και βλήματα μπορούν να συντριβούν κατά την απομάκρυνση και τοξικές ουσίες να διαρρεύσουν μαζικά στο νερό.

http://www.econews.gr/2014/04/22/ximika-opla-nazi-baltiki-114253/
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Εκατοντάδες Κρητικοί οι οποίοι αψήφησαν τον κακό καιρό έφτασαν στα Σφακιά το μεσημέρι για να συμμετάσχουν σε μια ακόμα δυναμική διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.



Οι καιρικές συνθήκες βέβαια δεν βοηθούν, αφού στην περιοχή βρέχει κατά διαστήματα καταρρακτωδώς.

Στο παλιό λιμάνι των Σφακίων χιλιάδες πολίτες δίνουν το παρών, και βροντοφωνάζουν με την πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία “όχι τα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα”. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν ιδιοκτήτες φουσκωτών, καϊκιών, ιστιοφόρων κ.ά., ενώ το επιβατηγό πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ “Δασκαλογιάννης”, μαζί με φουσκωτά, αλιευτικά και το γνωστό σκάφος “Άγιος Νικόλαος” της Πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα” ετοιμάζονται να ανοιχτούν στα 3 με 5 μίλια από τα Σφακιά μέχρι τη Γαύδο.
Την εν πλω διαμαρτυρία θα βιντεοσκοπήσει αεροπλάνο της Αερολέσχης Χανίων.



http://www.zarpa.gr/η-καρδιά-της-κρήτης-χτυπάει-στα-σφακιά/
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Πολύ μεγάλη κι η σημερινή κινητοποίηση εναντία στην «εξουδετέρωση» των χημικών όπλων της Συριας στην εν πλω διαμαρτυρία στα Σφακιά, παρόλο τις κακές για την εποχή καιρικές συνθήκες συγκεντρώθηκαν πάνω από 1500 άτομα καθώς και πάνω από 50 φουσκωτά και καΐκια απ τις γύρω περιοχές καθώς και το καράβι για την γάζα
Η εκδήλωση ξεκίνησε από μικρούς και σύντομους χαιρετισμούς απ τα συντονιστικά της Κρήτης κι έκλυσε με ενημέρωση απ τον Βαγγέλη Πισσία, στη συνέχεια ο κόσμος επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής για Γαύδο ενώ τα καΐκια και τα φουσκωτά πραγματοποίησαν έναν συμβολικό εν πλω συλλαλητήριο
Η ενημέρωση που μας μεταφέρθηκε είναι ότι το 85% του φορτίου με τα χημικά έχει ήδη γίνει στο C-R το όποιο βρίσκεται σε λιμάνι της Ισπανίας κι όχι της Ιταλίας, ενώ ο χρόνος που θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία δεν τον γνωρίζει κανεις, παρόλο που αυτό είχε αρχικά δρομολογηθεί για τέλη του μηνά και να είχε ξεκινήσει η διαδικασία της υδρόλυσης . χθες υπήρξε

κινητοποίηση στα Κήθυρα


Επίσης μοιράστηκε το κείμενο της συντονιστικής Χανίων»

ΤΟ «ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ» ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

» ενώ ανάρπαστες έγιναν πάνω από 500 αφίσες και τελευταίες της επιτροπής

Τα επόμενα ραντεβού είναι για αύριο τρίτη στις 19:30 στο εργατικό κέντρο χανιών ανοιχτό συντονιστικό και την τέταρτη 30 /4 παγκρήτιο συντονιστικό στο Ρέθυμνο ( Εργατικό κέντρο ) για περεταίρω δράσεις .
Μια απ τις προτάσεις οι οποίες θα προταθούν είναι για μια κινητοποίηση στην βάση της Σούδας καθώς και το πάρων που θα πρέπει να δοθεί πάλι εν πλω στην περίπτωση που θα ξεκινήσει η διαδικασία υδρόλυση

φωτογραφίες & video απ την σημερινή κινητοποίηση σφακια: http://www.tokaravani.gr/2014/04/an...-kinitopiisi-sta-sfakia/#sthash.dabk8qXN.dpuf
 
  • Like
Reactions: lawrence-gr






ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
ειναι αυτο που λενε Ευρωπη των λαων,Ευρωπαικη οικογενια κτλ,κοινα συνορα,ολα κοινα,πολιτικη,αντιμετωπιση καταστασεων κτλ κτλ.. Ευρωπαικη παπατζα..οχι μονο ρωμιων(εχουν και εκει τα <<καλα>> τους) αφου η ανθρωπινη χαζομαρα ειναι η ιδια σε ολο τον κοσμο..

ας παρουν τηλεφωνο τον Σολανα που(ηταν), ειναι ;
κατι σαν υπουργος εξωτερικων της Ευρωπης να το λυσει το θεμα με την Αμερικη..
σορι,αφου και η Ευρωπη βοηθαει στο κονσπεπτ..

κριμα τοσο μελανι και τοσες χιλιαδες σελιδες Ευρωπαικης νομοθεσιας..

δημοψηφισμα ! (λεμε τωρα) :)

οι σλοβακοι και οι φινλανδοι μας ελεγαν να βγει η ελλαδα λει απο την ε.ε,οι ιταλοι εχουν κανει θεμα να φυγουν,και παρα πολλα παραδειγματα που αρκετες ευρωπαικες χωρες εχουν κανει οτι θελουν ασχετα με τις συνθηκες..

ο μονος που λει ΝΑΙ σε ολα,ποιος λετε να ειναι ? ο ρωμιος !

τελικα εκεινη την φαση με το Ναβαρινο που μας εσωσαν οχι απο αγαπη υπερβολικη που λει και η βισση θα το πληρωνουμε μια ζωη...

αν και πιστευω το πολυ το γελιο θα πεσει οταν θα βγαζουν αεριο η υδατανθρακες που ελεγε και ενας στη βουλη και θα μας λενε εδω... αααα ειναι Ευρωπαικα ! σε παρακαλω !

δις ις....ΠΑΡΤΑ

((επειδη το θεμα οικολογια-περιβαλλον ειναι καθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΟ το σχολιο εχει πολιτικη χροια,γιατι δεν νομιζω να μπορει καποιος να σχολιασει κατι αλλο χωρις πολιτικο περιεχομενο.. ))
αν ειναι κατι <<ασχημο>> προς τους κανονες του φορουμ ας σβηστει.. (φυσικα το λεω με φιλικο τροπο,και οχι του στυλ.. α ας γραψω π.χ ειναι οφ τοπικ, και μετα ας το γραψω)

αν και προσπαθησα να μην γραψω κατι συγκεκριμενο(πολιτικο) :)
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εντάξει. Θα γαμηθεί όλη η Μεσόγειος. Με τις υγείες μας.
Είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο ποσοστό ακτογραμμής της Μεσογείου ανήκει στα γουρουνάκια (p.i.g.s)-ανάμεσά τους κι εμείς- και προσπαθούν εδώ και καιρό να μας πλήξουν με όποιο τρόπο; Είναι κρίμα που οι "μεγάλοι" κι "έξυπνοι" δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όλοι είμαστε τμήμα ενός συνόλου. Σύνολο στο οποίο ανήκουν κι αυτοί. Βλάπτοντας εμάς, είτε οικονομικά είτε περιβαλλοντολογικά είτε με όποιο άλλο τρόπο, βλάπτουν και τους εαυτούς τους; Αντιθέτως βοηθώντας μας βοηθιέται το σύνολο... Είναι κρίμα που η παγκοσμιοποίηση έχει πάρει τόσο στραβή πορεία ενώ θα μπορούσε να είναι η λύση για την ευημερία της γης (σε επίπεδο ανθρώπων, ζώων, περιβάλλοντος, κοινονικοπολιτικό, οικονομικό, ακόμα και ηθικό)
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Orilis πιστευω δεν ειναι η ουσια <<αυτοι>>, αλλα <<εμεις>> :)
ουτε προσωπικα με ενδιαφερει αν θα καταλαβουν οι της παγκοσμιοποιησης που ανηκουν η οχι..αυτοι ειναι σαν τον Κυκλωπα.. με ενα ματι,και θα εχουν την ιδια καταληξη με αυτον..
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.644
7.753
Orilis πιστευω δεν ειναι η ουσια <<αυτοι>>, αλλα <<εμεις>> :)
ουτε προσωπικα με ενδιαφερει αν θα καταλαβουν οι της παγκοσμιοποιησης που ανηκουν η οχι..αυτοι ειναι σαν τον Κυκλωπα.. με ενα ματι,και θα εχουν την ιδια καταληξη με αυτον..
Συμφωνώ μαζί σου αλλά ώσπου να καταλήξουν σαν τον Κύκλωπα θα έχει γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά σε όλα τα επίπεδα.
 
  • Like
Reactions: manolo and ntoulis




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Στη Συρία το 8% των χημικών όπλων – Διαμαρτυρία εν πλω στα Σφακιά
Σε συριακό έδαφος παραμένει το 8% του χημικού οπλοστασίου της χώρας, ενώ χθες εξέπνευσε η διορία για την παράδοση των χημικών παραγόντων, αναφέρει η κοινή αποστολή του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), που εποπτεύει την καταστροφή των χημικών όπλων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Δαμασκό, η επικεφαλής της αποστολής Ζίγκριντ Κάαγκ δήλωσε ότι το 92,%% των χημικών παραγόντων της Συρίας έχουν απομακρυνθεί, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «σημαντική διαδικασία», όμως επισήμανε πως το 7,5% του χημικού οπλοστασίου εξακολουθεί να βρίσκεται σε συγκεκριμένη τοποθεσία στη Συρία.

Η προθεσμία για την καταστροφή του συνόλου των χημικών όπλων της Συρίας είναι η 30η Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία ξεκίνησε χθες.

Η Κάαγκ επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να παραδοθούν και οι υπόλοιπες ποσότητες χημικών παραγόντων και γνωστοποίησε ότι οι εγκαταστάσεις για την παραγωγή, προετοιμασία και εκτέλεση επίθεσης με χημικά όπλα έχουν καταστραφεί.

«Αυτό που παραμένει είναι οι παράγοντες ενός χημικού όπλου, αλλά το πρόγραμμα χημικών όπλων στη Συρία δεν υφίσταται πλέον» αναφέρει η Ζίγκριντ Κάαγκ.

Ωστόσο, εκφράζει ανησυχία για τις πρόσφατες αναφορές χρήσης αερίων χλωρίνης ως όπλου από τις συριακές δυνάμεις.

Η χλωρίνη δεν είναι ουσία που περιλαμβάνεται στη συμφωνία που συνήψε το καθεστώς Άσαντ με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία το περασμένο έτος, και η οποία θεωρείται ότι απέτρεψε αμερικανική στρατιωτική δράση κατά της συριακής κυβέρνησης σε απάντηση επίθεσης με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού κατά την οποία φέρεται να σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι.

Βάσει της συμφωνίας, η Συρία υπέγραψε τη Συνθήκη Απαγόρευσης Χημικών Όπλων και συναίνεσε να παραδώσει ολόκληρο το χημικό της οπλοστάσιο.

—Η κινητοποίηση στα Σφακιά

Εντωμεταξύ, την αντίθεσή τους στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο εξέφρασαν σήμερα εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, καθώς και εκατοντάδες πολίτες από την Κρήτη, τα Κύθηρα και την υπόλοιπη Ελλάδα που συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στα Σφακιά.

Η εκδήλωση με βασικό σύνθημα «Όχι τα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα», ήταν η τρίτη που γίνεται στο νησί μετά από τις αντίστοιχες που είχαν γίνει στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά και στη Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο.

Οι συμμετέχοντες επιβιβάστηκαν σε πλωτά μέσα, φουσκωτά και αλιευτικά σκάφη καθώς και στο πλοίο που εκτελεί τοπικά δρομολόγια, και έκαναν συμβολικό αποκλεισμό της θαλάσσιας οδού από τα Σφακιά προς την Γαύδο, σε ακτίνα περίπου 3 ναυτικών μιλίων. Εν πλω άναψαν πυρσούς ενώ στο πλοίο που μετέφερε όσους δεν είχαν σκάφη υπήρχε ένα πανώ κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών το μήνυμα και αυτής της κινητοποίησης ήταν: «Να μην επιτραπεί από την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς η καταστροφή των χημικών της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο μέσω της διαδικασίας της υδρόλυσης».

Σημειώνεται ότι στην κινητοποίηση παρέστη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη. Παρέστησαν επίσης βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από όλη την Κρήτη.

http://www.econews.gr/2014/04/28/syria-ximika-sfakia-114389/
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ειλικρινα, τι πρωτοσκοπευουν να πλήξουν? Το περιβάλλον, τον λαό, τον τουρισμο? Εγκληματικό.
Μανολο τι ακουγεται εκει κάτω? (γιατι εμεις οι βορειοι ειμαστε σε ληθαργο)
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Ειλικρινα, τι πρωτοσκοπευουν να πλήξουν? Το περιβάλλον, τον λαό, τον τουρισμο? Εγκληματικό.
Μανολο τι ακουγεται εκει κάτω? (γιατι εμεις οι βορειοι ειμαστε σε ληθαργο)
Και εδώ στα νότια σε πάνω κάτω τα ίδια. Φαντάσου ότι για την κινητοποίηση το έμαθα χθες το μεσημέρι όταν άνοιξα και το θέμα και δεν είχα τον χρόνο να πάω. Κανονικά θα ήμουν εκεί.
Στα τοπικά ΜΜΕ είναι θέμα αλλά όχι στα πρώτα (έχουμε και εκλογές). Στα μεγάλα κανάλια (μεγκα, αντ1, σκαι που έχει οικολογικό προφίλ, κτλ) ......... άκρα του τάφου σιωπή. :mad:

Πάντως στην διαδήλωση που είχε στο αρκαδι πριν λίγο καιρό, είχε περίπου 10.000 κόσμο. Ικανοποιητικο νούμερο αν λάβουμε υπόψιν ότι η κρητη έχει περίπου 650 χιλ. πληθυσμό από άκρη σε άκρη(300 χλμ απόσταση) όταν στην Αθήνα (5 εκατομμύρια σε απόσταση 30 χλμ) πλέον σε διαδηλώσεις δύσκολα συγκεντρωνεται τόσος κόσμος.
Θα έπρεπε πάντως να υπάρχει δυναμικότερη αντίδραση γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Δυναμικότερη αντίδραση από τον απλό κόσμο, αλλά πάνω από όλα αντίδραση από το ίδιο το κράτος και τους πολίτικους. Αν είχαμε. Γιατί δεν έχουμε πολιτικούς αλλά υπαλλήλους που εκτελούν εντολές.
Αλλά δεν πειράζει. Έχουμε αυτούς που μας αξίζουν.
 
  • Like
Reactions: ntoulis








underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2014/05/blog-post_30.html

καλό είναι να διασταυρώνουμε το τι διαβάζουμε και αναφέρομαι στο οτί και καλά απαγόρευσαν το ψάρεμα για τα χημικα.

Δε λέω ότι δεν περιοέχει κινδύνουν και μάλιστα πολύ σοβαρούν η υδρόλυση που θα γινει. Αναφέρομαι στη συγκεκριμένη ψευδή ΄είδηση΄