Αγκαλιά και αποτροπή επίθεσης


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλημερα!

δηλαδη προληπτικα δεν αφηνετε κανεναν μεγαλοσωμο σκυλο να πλησιασει το σκυλι σας ;
Νικο ακριβως το αντιθετο!εγω τα πλησιαζω και πιανω συζητηση με τον ιδιοκτητη.
ΑΝ ομως,δω οτι το σκυλι γαυγιζει σαν τρελο,βγαζει δοντια,κοπανιεται, ουτε καν πλησιαζω μην σου πω αλλαζω και δρομο!
Φροντιζω εγω να εχω τα ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ 14 για να καταλαβω αν το σκυλι που βλεπω ειναι ή οχι απειλη για το δικο μου.

Οσον αφορα τη χρηση βιας,ειλικρινα δεν ξερω.Το φορουμ αυτο εννοειται πως δεν ειναι τετοιου περιεχομενου.
Σε μια επιθεση ομως,πιστευω ολοι θα χρησιμοποιουσαμε βια.
 


liajoe

Well-Known Member
Πρίν μερικά χρόνια, καθόμουν σε ένα παγκάκι, δίπλα στην
παραλία όπου αρκετοί κατασκηνούσαν, πάνω ψηλά στην παραλία,
δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Σε μία από τις σκηνές, στο πίσω μέρος (δίπλα στο πεζοδρόμιο)
μία οικογένεια είχε δέσει ένα μικρό σκυλάκι (5 κιλά πρίπου) σε ένα
από αυτά το λουράκια που μακραίνουν και κονταίνουν αυτόματα.

Το πεζοδρόμιο διέσχησε μία φίλη με ένα θηλυκό Ροτβάιλερ - Κάιλα
(γειτόνισσα, το φέρνει και παίζει με τα δικά μου) φτάνοντας στο
σημείο αυτό βγαίνει τρέχοντας το σκυλάκι και επείδη είχε μακρί
λουρι, έφτανε την Κάιλα.

Η φίλη μου, έδωσε εντολή στην Κάιλα να συνεχίσουν, έκανε δύο
βήματα και το μικρό μπήκε μπροστά.
Την ακόυω που λέει στην γυναίκα (η οποία καθόταν σε μία καρέκλα -
χωρίς να κουνηθεί καν να μαζέψει το δικό της σκύλο),
Της λέει, "μπορείτε να πάρετε τον σκύλο σας?"
Η γυναίκα δεν σηκώθηκε και εκείνη την στιγμή, ήρθα και εγώ,
λίγο πιο πέρα, την περίμενα για να την καλημερήσω.

Τα σκυλιά μυριστήκανε, η φίλη έδωσε εντολή στην Κάιλα να
συνεχίσουν και μόλις έκαναν να φύγουν το μικρό, γρύλισε και
όρμησε στο στο στήθος της. Η Κάιλα (χωρίς γρύλισμα - γάβγισμα), αντέδρασε,
και δεν καταλάβαμε τη έγινε και για πότε έγινε.

Το μικρό σκυλάκι ήταν στο πεζοδρόμιο ξαπλωμένο και αιμοραγούσε
από το πλάι του κεφαλιού του. Σε λίγα λεπτά πέθανε.

Ζητήσαμε ανταλαγή στοιχείων, αλλά η γυναίκα και ο άντρας δεν
θέλανε να τα δώσουν, Το γιατί δεν το κατάλαβα....
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Admin, δεν θα ανέφερα τίποτα "βίαιο", αν είχες κάνει το καθήκον σου να υπερασπιστείς τους ιδιοκτήτες μικρόσομων σκύλων, που άδικα δεχόντουσαν προσβολές από άλλα μέλη.
Και αυτοί είναι ζώα που χρήζουν υπεράσπιση.

Οσο για το "ξύλο" που έχω ρίξει (και θα ξαναρίξω σίγουρα) ΔΕΝ πονάει ιδιαίτερα.
Είναι θέμα ψυχολογίας στην ουσία. Σταματάω τον σκύλο από αυτό που κάνει (επιτίθεται αδίκως) και το ανανγκάζω να τα βάλει με άνθρωπο (που δεν το κατέχει και τόσο). Μία φορά έσωσα σκύλο έτσι από τον δικό μου. Αν δεν το κλώτσαγα εγώ, ο σκύλος μου θα του προκαλούσε ΠΟΛΥ περισσότερο πόνο. Αρα ήταν για το καλό του!:p

Και συνεχίζω (χωρίς άλλη βία πια :)).
Ναι παιδιά, ή φωνή "Σαπφούς" κάνει θαύματα και αν είσαι αποφασηστικός είναι πολλοί λίγοι οι σκύλοι που θα τα βάλουν μαζί σου αν έχεις "πειθώ". Ακόμη και Ρόττι (τα περισσότερα Ρόττιε στην Ελλάδα είναι κάκηστης εκτροφής/πετ-σοπ και χωρίς πραγματική μαχητικότητα και θάρρος). Από την άλλη όμως, είναι πολύ πιο σπάνιο να επιτεθεί τόσο μεγάλος σκύλος σε μικρόσωμο.

Το προβλημά σας είναι συχνότερο στα μεσαίου-μεγέθους σκυλιά (τύπου Λαμπραντόρ ή Λυκόσκυλου, ακόμα και Κόκερ) βέβαια αυτά είναι και πολύ πιο πολλά. Οι μεγαλύτεροι σκύλοι συνήθως απαξιούν να τσακωθούν με τόσο εύκολο αντίπαλο (αν και ακόμη και αυτό συμβαίνει). Κατά κόρων είναι τα ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ το πρόβλημα. Οι αδέσποτοι δεν τσακώνωνται σχεδόν ποτέ (είναι θέμα επιβίωσης να προσέχουν πολύ).

Το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ αν δεν καταλάβουν οι ιδιοκτήτες μεγαλόσωμων σκύλων πως πρέπει να ελέγχουν τα ζώα τους απόλυτα.

Θα μου πείτε τώρα πως όλοι οι σκύλοι πρέπει να εκπαιδεύονται (αυτό εννοείτε), αλλά ξέρετε πολύ καλά πως άλλο ένα "κακό" κανισάκι και ΑΛΛΟ ένα κακό Σνάουτσερ Γίγας.

Ακόμα και με φιλικό μεγαλόσωμο σκύλο, δεν πρέπει να τον αφήνουμε να παίζει με μικρά σκυλάκια όποτε του καπνίσει. Μπορεί το άλλο να ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ!!!
Αν δεν το καταλάβουμε οι ιδοκτήτες μεγαλόσωμων αυτό, το πρόβλημα θα υπάρχει για πάντα.

Φυσικά δεν κάνω μήνυση σε όποιον ιδιοκτήτη σκύλου δω με λυτό σκύλο (ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει καμιά μήνυση σε κανέναν και ας το άξιζαν μερικοί) και ούτε χτυπάω σκύλο που έρχεται να παίξει με το δεμένο δικό μου. Απλώς το κρατάω από το κολλάρο και φωνάζω το αφεντικό του να το πάρει. Το οποίο είναι και πιο επικίνδυνο να ξέρετε.
Οι υπερβολές που χρησιμοποίησα ήταν για να καταλάβουν μερικοί, μερικοί τι ακριβώς ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ να κάνω, αν δεν ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Τέλος, με στεναχωρεί ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ το εξής:

ΠΟΛΛΟΙ ιδιοκτήτες μεγάλων σκύλων ενώ αφήνουν το σκύλο τους να παίζει/τσακωθεί/επικοινωνίσει με τα "πατσαβουράκια" και να τα ΤΡΟΜΑΞΕΙ πολύ, όταν με βλέπουν εμένα με το Πιτ ή το Τσίορνι ξαφνικά και γρήγορα, γρήγορα ΤΑ ΔΕΝΟΥΝΕ! Γιατί δεν τα αφήνουνε κι εκεί να "επικοινωνίσουν" να "παίξουν";

Όταν βλέπουν ένα Μαστίνο Ναπολιτάνο, γιατί δεν τα λύνουν να παίξουν;;;;;;

Αν απαιτείς να δέχομαι ο σκύλος σου να τσαλαπατάει το κανισάκι μου (για τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ) θα πρέπει να δεχτείς και ένας 5ετών Μαστίφ (110 κιλά) να ρίχει κάτω το "μεγαλώσομο" κουταβάκι σου, να το τρομάζει και ενίωτε να το πληγώνει
κιόλλας.

Δεν θα το δεχόσασταν αυτό όμως ΠΟΤΕ έτσι δεν είναι; Θα κράζατε τον ιδιοκτήτη του Μαστίφ βρίζοντας θεούς κι αγίους...

'Οσο για τα "κακομαθημένα πατσαβούρια", με ενοχλεί ΠΟΛΥ αυτή η καραμέλα. Είναι πολλά που είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ σκύλοι και χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά και να μην ήταν έτσι αυτό δεν δικαιολογεί να αφήνεις τον μεγαλόσωμο σκύλο σου να κάνει ότι γουστάρει.

ΟΥΤΕ τα "καλά κοινωνικοποιημένα μικρά" όμως θέλουν πολλά-πολλά με μεγαλόσωμους σκύλους -ΟΧΙ από "κόμπλεξ" αλλά από κοινή λογική. Μερικά, που ήταν μια χαρά (καθόλου υστερικά) ΕΓΙΝΑΝ υστερικά, μόνο και μόνο επειδή ένα πολύ "φιλικό" Λαμπραντόρ τα πόνεσε (κατά λάθος ή επίτηδες -έχει σημασία;;;;).

Και εγώ Ελλληνίδα είμαι. Δεν θεωρώ πως όλα τα σκυλιά πρέπει να είναι πάντα δεμένα. Απλώς πως ΜΕΧΡΙ να έχουν ΤΕΛΕΙΑ υπακοή στο ΕΛΑ, να είναι δεμένα σε χώρους που μπορεί να βρεθούν άλλοι σκύλοι ή μικρά παιδιά. ΄

Τέλεια υπακοή στο έλα σημαίνει πως όταν βρεθεί το Τσιόρνι μου λυτό στο δάσος και συναντήσει ένα Ουέστι, και του γρυλίσει το Ουέστι, να το αγνοήσει και να έρθει σε 'μένα ΑΜΕΣΩΣ μόλις του πω.

Δεν το κάνει ακόμη ο κούταβος μου όμως. Αρα, στις βόλτες του είναι ΠΑΝΤΑ δεμένος και λύνεται μόνο σε περιπτώσεις που έχω πολύ μεγάλη ορατότητα, έτσι ώστε να τον δέσω ΑΜΕΣΩΣ μόλις δω άλλο σκύλο (εκτός αν είναι γνωστός και φίλος ίδη).

Οι ιδιοκτήτες των μικρόσωμων οφείλουν να μάθουν στο σκύλο τους να μην γαυγίζει στους άλλους σκύλους και να τα έχουν κι εκείνοι δεμένα πάντα (εκτός αν υπακούν τέλεια στο έλα πάντα). ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ανέχονται τον σκύλο ΚΑΝΕΝΟΣ όμως.
 








Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
δηλαδη προληπτικα δεν αφηνετε κανεναν μεγαλοσωμο σκυλο να πλησιασει το σκυλι σας ;
Επειδή ο σκύλος μου είναι φοβικός του επιτρέπω να πλησιάσει (δεμένος) όλα τα σκυλιά, έχοντας προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες του, μέχρι που τελικά ξεκινάει - δυστυχώς - εκείνος καυγά. Τότε τον απομακρύνω με το λουρί γιατί κανένας ιδιοκτήτης σκύλου δεν έχει όρεξη τον δικό μου. ΣΠΑΝΙΑ τα πάει καλά. Συνήθως με... γάτες!!!!!!!
Όταν ήμουν μικρή και ο σκύλος κουτάβι αυτό ακριβώς το λάθος έκανα. Με εξαίρεση ένα βελγικό που το ήξερα κι ένα θηλυκό ημίαιμο που επίσης το ήξερα, τον έπαιρνα αγκαλιά :(
Και τα δύο σκυλιά που ήταν φίλοι του τα λάτρευε. ΌΛΑ τα άλλα έκτοτε τα μισεί κι έχω μετανιώσει πικρά για τη συμπεριφορά μου.
Αυτό που περιέγραψα με το λαμπραντόρ ήταν τελείως διαφορετικό. Ο σκύλος μου δεν το είχε προσέξει καν και όταν του επιτέθηκε το σκυλί δεν έβγαλε κιχ.
edit: Να συμπληρώσω ότι όταν ήταν νεότερος κηνυγούσε με σαφώς πονηρή διάθεση θηλυκές με οίστρο και επίσης τον έπαιρνα αγκαλιά :( :( :(
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν συμφωνώ απόλυτα.

1. Όταν πίνω, δίνω κι όλας :p

2. Δεν είναι και τόσο σπάνιο (μόνο στο φόρουμ έχουμε ακούσει αρκετές περιπτώσεις).

3. Πιστεύω πως εξακριβώσαμε πως είναι ΑΣΧΕΤΟ αν ο σκύλος ο μεγάλος θέλει πραγματικά να πληγώσει τον μικρό (αφού και στο παιχνίδι μπορεί να συμβεί αυτό).

4. Εγώ θα σήκωνα αγκαλιά το σκύλο (και χωρίς να ήξερα "καράτε") αν πίστευα οτι κινδυνεύει από τον άλλον (έστω και από το παιχνίδι του) και αμέσως μετά θα τον τρόμαζα με τη "Σαπφώ" ή/και με δυνατή λουριά στην άσφαλτο ή σε μεταλικό κάδο σκουπιδιών. Βέβαια θέλει δερμάτινο λουρί γι' αυτή τη δουλειά (τα βελούδινα λουράκια δεν έχουν πολύ "κρότο":D).

Και ναι, θα προτιμούσα ο σκύλος να δαγκώσει εμένα (δεν θα 'ταν και η πρώτη φορά άλλωστε!) παρά να μείνω με μισό κανισάκι. Εφόσον εξακριβώσαμε πως 99% ΑΝ θα με δάγκωνε θα ήταν κατά λάθος, έχω περισσότερες πιθανότητες να την γλυτώσω από ότι έχει το κανισάκι. Οι σκύλοι που δεν τρομάζουν εύκολα με φωνή "Σαπφούς", κρότους σε κάδους (ή και ούτε με κλωτσίδια μερικοί) ΔΕΝ επιτίθονται σε μικρά σκυλάκια (κι ούτε θέλουν να παίζουν μ' αυτά).

Σημαντικό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να κρατήσεις "μπάσσα" τη φωνή σου και να μην τσιρήζεις σαν κοριτσάκι. Μόνο με σθένος και σοβαρότητα θα διώξεις σκύλο γρήγορα με τη φωνή και μόνο. Η τσιρίδα δεν τον τρομάζει καθόλου (αντιθέτως του δείχνει πως ίδη έχει κερδίσει). Παίζει και να τις έχει συνηθίσει τις τσιρίδες αν έχει ηλίθια ιδιοκτήτρια... πχ. "ΜπουμπιιιιιιΙΙΙΙιιιιιιΙΙΙΙιιι! ΠΑΑΑΛΙΙΙΙ ΚατούρΙΙΙιιιιΙΙΙιΙΙΙιιισες;;;!;;;;!!!!"

Κι όταν τελιώσει το συμβάν, να πεις με μελιστάλαχτη κι αθώα φωνή στον ιδιοκτήτη του μεγαλώσομου,

"Ααα, τι καλό σκυλάκι!! Θα περιμένετε μια στιγμή να πάω να φέρω τα 2 Πιτ-Μπουλ το αδερφού μου να παίξουν όλοι μαζί πιο όμορφα;;;;"
 
Last edited:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο λόγος που συχνά βλέπεις συμβουλές στο νετ (κυρίως από Αμερικάνικα σαίτ) που λένε "ΠΟΤΕ μην το σηκώσεις" είναι γιατί είναι τελείως απίθανο να σε δαγκώσει σκύλος που επιτίθεται στο δικό σου αν δεν το έχεις στην αγκαλιά.

Αυτές οι συμβουλές είναι με βάση το ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ΄ότι να σε δαγκώσει σκύλος, και μάλλον έχουν απότερο σκοπό να μειώσουν τα δαγκώματα σε ανθρώπους στην Αμερική (είναι πολλά κάθε χρόνο και ο κάθε ιατρός υποχρεούται να τα δηλώνει στις αρχές, θες δεν θες εσύ σαν θύμα).

Για μένα (ως γνήσια Ελληνίδα) υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να με δαγκώσει σκύλος. Το να κάνει μεγάλη ζημιά στον σκύλο μου (ή και να τον σκοτώσει).
Ο καθένας κρίνει με βάση τις δικές του προτεραιότητες όμως και πράτει ανάλογα.

Το σίγουρο είναι πως ΠΟΤΕ δεν γυρνάς την πλάτη σε σκύλο που επιτίθεται (σε σένα ή στον σκύλο σου), είτε το έχεις αγκαλιά, είτε όχι.

Αντιθέτως, συχνά αν κάνεις 3-4 (τσαντισμένα και γρήγορα σαν να τρέχεις) βήματα μπροστά, ΠΡΟΣ τον επιτιθέμενο (χωρίς να μιλήσεις καθόλου) φτάνει για να τον κάνεις ν' αλλάξει δρόμο.... αυτό γίνεται άνετα και με τον σκύλο σου στην αγκαλιά.
 
Last edited:


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εννοείται πως προτιμώ να με δαγκώσει παρά να σκοτώσει το παιδί!!!!!!!
Εδώ βρήκα το σπίτι μου ανοιχτό από διάρρηξη και μπήκα μέσα να πάρω το σκύλο μη γνωρίζοντας αν οι διαρρήκτες είναι μέσα.
Είναι θέμα προτεραιοτήτων - αλλά και μια τελείως διαφορετική συζήτηση.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Εγώ λοιπόν δεν θα το παίρνω αγκαλιά γενικά-σκυλί είναι δεν είναι τσάντα!!!

και αν μας τύχει ντού θα το βάλω στο μείνε ή θα κοντύνω υπερβολικά το λουρί και θα δείξω στον επιτιθέμενο ότι δεν φοβάμαι κινούμενος αποφαστιστικά πρός το μέρος του. Φωνή σαπφώς σαν δεύτερη εναλακτική και κρότος σαν τρίτη.

Δόκτωρ? και όποιος άλλος...
θα σωθούμε?
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
NAI! Good plan!
θα σωθείτε από τις περισσότερες περιπτώσεις επιτθέμενου σκύλου.
Μαλίστα αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ στις περισσότερες περιπτώσεις (αν και δεν έχω την επιλογή της αγκαλιάς). Θα πρότεινα τη φωνή μαζί με τον κρότο. Δεν έχεις χρόνο να τα κάνεις όλα σιγά, σιγά και με σειρά...
 


joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Αυτές οι συμβουλές είναι με βάση το ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ΄ότι να σε δαγκώσει σκύλος, και μάλλον έχουν απότερο σκοπό να μειώσουν τα δαγκώματα σε ανθρώπους
Για μένα (ως γνήσια Ελληνίδα) υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να με δαγκώσει σκύλος. Το να κάνει μεγάλη ζημιά στον σκύλο μου (ή και να τον σκοτώσει).
.
Συμφωνώ απόλυτα.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Kokoni:

Ο δικός σου σκύλος δεν είναι και τόσο μικρός. Δεν θα έπερνα ούτε κι εγώ αγκαλιά σκύλο πάνω από 2-3 κιλά, γιατί σε επιβαρύνει στην δικιά σου επίθεση περισσότερο από οτι εξηπυρετεί σε τίποτα. Μάλιστα, αν ο σκύλος σου είναι γεροδεμένο τερριεροϊδές (Ουέστι, Τζάκ, Κοκόνι) το να τρέχετε μαζί προς τον επιτιθέμενο είναι πιο "εντυπωσιακό" από το να είναι αγκαλίτσα.

Αγκαλίτσα (με το ΕΝΑ χέρι) θα έπερνα πολύ μικρό σκύλο (τσιουάουα, γιόρκι) ή και κουταβάκι μικρόσωμης φυλής, γιατί έτσι θα ήμασταν και πιο ευέλικτοι και δεν θα το πάταγα κι όλας :p

Σκύλοι μεγαλύτεροι από γάτα μπουρούν άνετα και ευέληκτα να με ακολουθήσουν στις γρήγορες κινήσεις προς τον κάδο ή τον άλλο σκύλο, καθώς τα κρατώ με κοντό το λουρί ακβιβώς δίπλα μου.

Αν χρειάζεσαι και τα δύο χέρια σου για να κρατήσεις τον σκύλο σου αγκαλιά (λόγο μεγέθους) εκτός από το οτι δεν έχεις χέρι να κάνεις κρότο σε κάτι, δεν έχεις και χέρι να προστατέψεις το προσωπό σου αν χρειαστεί.

Το χειρότερο είναι πως χάνεις και πολύ ευκολότερα την ισορροποία σου, με αποτέλεσμα να πέσεις και κάτω :eek:!!!!

Για κάποιο λόγο όταν εμείς οι ιδιοκτήτες επεμβαίνουμε για να διώξουμε εμείς τυχόν ενοχλητικούς ή κι επικίνδυνους σκύλους, μετά ο δικός μας σκύλος χαλαρώνει ΠΟΛΥ σε επόμενες πιο "ήπιες" συναντήσεις.

Σαν να καταλαβαίνει ξεκάθαρα πως, αν χρειαστεί κάτι θα λειτουργήσετε ως ομάδα και δεν χρειάζεται πια να γαυγίζει (προκαταβολικά) σε όποιο μεγαλόσωμο σκύλο συναντάτε. Το οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ πια του χαρίζει αυτοπεπίθηση και χαλαρότητα.
 
Last edited:


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πάντως στην κόρη μου θα πώ
αν
Ω μη γένοιτο της τύχει τέτοια περίπτωση
να μην τρέξει αντίθετα
και να μην πάρει αγκαλιά το σκυλί(θα της πέσει και βαρύ)
αλλά να προσπαθήσει να προκαλέσει πολύ θόρυβο-γδούπο-κρότο με όποιο μέσο βρεί

στις τσιρίδες έχει ταλέντο:D
να της πώ να τσιρίξει κιόλας?
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Να πεις στην κόρη σου να αφήσει το σκυλί κάτω και να φωνάξει. Αν δει ότι ο σκύλος είναι επιθετικός και προς εκείνη, να μείνει σε ακινησία, να μην τον κοιτάζει στα μάτια και να απομακρυνθεί αργά κάνοντας κύκλο γύρω από το σκύλο με την όπισθεν.
ΠΑΝΤΩΣ οφείλω να ομολογήσω ότι η αντεπίθεση προς τον επιτιθέμενο σκύλο για μένα είναι η απολύτως τελευταία λύση.
 


nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Το σιγουρο ειναι οτι οπως φερθεις στο σκυλι σου θα φερθεις και στο παιδι σου,και ολο αυτο το θεμα γυριζει γυρω απο την υπερπροστατευτικοτητα και τις γνωσεις του καθε ενα στο να χειριζεται καταστασεις γενικοτερα στη ζωη του.Και θελω να ξαναπω κατι οτι κι εμεις με τα πιο μεγαλα σκυλια καποτε τα βγαζαμε βολτα και ηταν κουταβια και θελω επισης να αναφερω ενα γεγονος.Ημουν βολτα με τον δικο μου και ηταν περιπου 5 μηνων και ξαφνηκα μου την πεφτουν 5-6 αδεσποτα(τρεχανε προς τα μενα και γαβγηζανε)εγω παγωσα γιατι τοτε δεν ειχα τοση εμπειρια(αυτη τη μικρη τελοσπαντων) και φοβηθηκα πολυ.

Τον αφησα ομως να μυριστει μαζι τους (ετσι ενιωσα και αφησα να ''μιλησουν'' μεταξυ τους)τελειωσαν ολα κι εφυγαν ετσι απλα, κι ετσι συνεχιζω να αντιδραω, το σιγουρο ειναι οτι δεν εχω ενα σκυλι αγριο επειδη ποτε δεν του "περασα"τις φοβειες μου τραβοντας του το λουρι ,και γενικα δεν αντιδρουσα με πανικο.Αυτα εχω να πω και αυτα συνανταω καθε μερα στο δρομο φοβησμενα και ανεξελενκτα σκυλια.Α!θελω πολυ να παιξει ο δικος μου με μαστιφ και ναπολιτανο δεν εχει τυχει να γνωρισω απο κοντα τετοια σκυλια,εγω παντως για τον δικο μου ειμαι σιγουρος...
 
Last edited by a moderator:


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Επαναφέρω το θέμα μιας κι έχουμε περίπτωση του "Εδώ που είσαι ήμουνα κι εκεί που είμαι θα 'ρθεις"!

Χθες το απόγευμα ήμασταν στο βουνό με τη μικρή οι δυο μας, μιας κι ο φίλος μου έλειπε και το Μπρούνο δεν τον βγάζω στο βουνό μόνη γιατί δε μου έχω εμπιστοσύνη ότι μπορώ να τον χειριστώ σε μια δύσκολη περίπτωση.

Ήμασταν σ'ενα άπλωμα απ' όπου έχω πολύ καλή οπτική του χώρου σε μεγάλη απόσταση κι έχω τη μικρή λυτή η οποία περιφέρεται γενικότερα, μυρίζει, κυλιέται και τέτοια. Κάποια στιγμή βλέπω από μακριά κάποιον να'ρχεται προς το μέρος μας μ'ενα λύκο (γερμανικό ποιμενικό, μη με βαρέσετε, χάρην συντομίας θα λέω λύκο) παρέα λυτό.
Φωνάζω τη μικρή, τη δένω και τη βάζω να κάτσει δίπλα στο πόδι μου.

Τα παρακάτω εκτυλίχθηκαν σε δευτερόλεπτα:

Μόλις πλησίασαν κι ο λύκος μας αντιλήφθηκε κοντοστάθηκε για μια στιγμή, μας κοίταξε και μετά έκανε ντου κανονικά! Χωρίς το παραμικρό γαύγισμα άρχισε να τρέχει κατά πάνω μας.

Περιττό να σας πω πως τα χρειάστηκα πραγματικά (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση :D), πρώτη φορά είδα σκύλο να έρχεται πάνω μου με τα χείλια τραβηγμένα και τα δόντια έξω!
Τελείως αντανακλαστικά -γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να σκεφτώ απολύτως τίποτα- έπιασα τη μικρή από το στηθόλουρο (στο σημείο που κουμπώνει πίσω στην πλάτη) για να την κρατάω σταθερά και γύρισα την πλάτη μου στο άλλο σκυλί κρατώντας τη Ρούμπι μπροστά μου. Ο Λύκος με τη φόρα που ερχόταν και προσπαθώντας να δαγκώσει τη Ρούμπι βρήκε πάνω στο πόδι μου και κάποιο δόντι έσκισε τη φόρμα μου και μου άφησε ενθύμιο μια ωραία γρατσουνιά. Ευτυχώς δεν κατάφερε να δαγκώσει.

Στο μεταξύ μας έφτασε το αφεντικό του, ο οποίος φώναζε από την ώρα που ξεκίνησε το ντου, αλλά ο σκύλος που να ακούσει, τον σβέρκωσε και προς μεγάλη μου ανακούφιση κι έκπληξη ο σκύλος αμέσως σταμάτησε και ξάπλωσε κάτω.

Τον απομάκρυνε, μου ζήτησε συγνώμη και τα σχετικά, βγάλαμε και λαυράκι αφού για δικαιολογία μου είπε ότι δεν τον βγάζει και συχνά έξω και δεν είναι συνηθισμένος να ακούει (κατά τα άλλα τον είχε και λυτό) και για να με καθησυχάσει (????) μου είπε επίσης ότι δεν είναι καθόλου επιθετικός με τους ανθρώπους, δεν τους γαυγίζει καν και γι' αυτό είναι πολύ κακός φύλακας, αλλά δε γουστάρει καθόλου τα σκυλιά (κατά τα άλλα τον είχε και λυτό)........

Η Ρούμπι δεν είναι σκυλί αγκαλιάς, παίζει στα 20-22 κιλά, αλλά σε σχέση με έναν αρσενικό γερμανικό ποιμενικό είναι μια σταλιά.
Είμαι σε θέση να καταλάβω απόλυτα τον πανικό και το φόβο που μπορεί να νιώσει κάποιος όταν βλέπει ένα μεγαλόσωμο σκυλί να του επιτίθεται, αλλά όντως η αγκαλιά δεν είναι λύση.
Αν είχα κάνει κάτι τέτοιο το πιο πιθανό ήταν να έχω δαγκωθεί και εγώ.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σοφία λυπάμαι πάρα πολύ!!!
Ευτυχώς είστε καλά και οι δυο!!!
Δε θέλω να γίνομαι κουραστική, αλλά αν δεν είχες τη Ρουμπίτσα αλλά ένα μικρόσωμο, η ενστικτώδης σου αντίδραση, παίρνω όρκο, θα ήταν να το σηκώσεις αγκαλιά.
Κατά τα άλλα τη γνώμη μου την έχω πει πολλές φορές στο θέμα αυτό...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.934
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95