Έχουμε ερλιχίωση...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Υγεία & Ασθένειες' που ξεκίνησε από το μέλος Pintsie, στις 28 Ιουνίου 2012.

  1. Pintsie

    Pintsie Active Member

    Εγγραφή:
    7 Ιανουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    1.225
    Likes:
    2
    Περιοχή:
    Ανθούσα
    Γεια σας...
    Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα του Ρούμπυ.
    Έχει ερλιχίωση. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι στην αρχή -αύριο θα περάσω να πάρω και τα αποτελέσματα- και μου είπε να του δώσω vibramycin για 15 μέρες. Ευτυχώς είναι λαίμαργος και δεν είχα θέμα να του δώσω το χαπάκι... ίσα ίσα που μου το ζήτησε όταν με είδε να το κρατάω...

    Το ερώτημά μου είναι άλλο όμως...
    πονάει;;;
    Δεν μπορώ να βρω πουθενά απάντηση για αυτό. Έχω κάνει άνω κάτω το google και δεν βρήκα τίποτα.
    Ξέρετε αν πονάει;
  2. takisft

    takisft Well-Known Member

    Εγγραφή:
    24 Ιουνίου 2011
    Μηνύματα:
    3.585
    Likes:
    516
    Περιοχή:
    Αθήνα
    Περαστικά σας....

    Στην φάση που βρισκόσαστε (αρχική) δεν τίθεται θέμα πόνου. Πιθανώς κάποια ανορεξία. Το σημαντικότερο θέμα κατά την διάρκεια εξέλιξης της νόσου είναι η καταστροφή των αιμοπεταλίων, που σημαίνει διαταραχές στην πήξη του αίματος σε περίπτωση πχ τραύματος. Βέβαια δεν μιλάμε και για το έσχατο στάδιο που σημαίνει ότι δημιουργούνται βλάβες σε ζωτικά όργανα...

    Μην ανησυχείς καθόλου από τηνστιγμή που είναι σε αρχικό στάδιο.....

    Οι 15 ημέρες θεραπεία μου κάνουν εντύπωση γιατί νόμιζα ότι οι 28 ημέρες ήταν στάνταρ...
    Αλλά βέβαια ο γιατρός σας ξέρει καλύτερα...
  3. Amaliaz

    Amaliaz Well-Known Member

    Εγγραφή:
    23 Οκτωβρίου 2009
    Μηνύματα:
    8.878
    Media:
    3
    Albums:
    1
    Likes:
    466
    Περιοχή:
    Π.Φάληρο
    Tιτλο σου ειπε?
  4. lina-tsa

    lina-tsa New Member

    Εγγραφή:
    13 Ιουνίου 2012
    Μηνύματα:
    31
    Likes:
    0
    απορια: και το δικο μου ειχε τσιμπουρια αλλα δε το ξερα οταν το πηρα. το ψεκασα αντιπαρασιτικο και μετα απο 1.5 ωρα το ελουσα γιατι ετσι ειπε ο κτηνιατρος επειδη ηταν 20 ημερων. κατα το μπανιο αρχισαν να βγαινουν τσιμπουρια απο τη μεβρανη του αφτιου (τρυπωσαν στα πτερυγια,οχι στη τρυπα μεσα). δε μπορεσα να τα βγαλω και τα τραβηξε ο μπαμπας μου. το θεμα ειναι... απο το νερο βγηκαν ή απο το σπρει που εριξα? και λετε ναχει παλι? γιατι εγω σ λιγες μερες θα το ψεκασω ξανα. ο νεος κτηνιατρος που εχω μου ειπε 2 μερες ασε το με το φαρμακο αντιθετα απο τον προηγουμενο που ειπε σε 1-2 ωρες λουσε το. ποιος εχει δικιο?

    και μια αλλη ερωτηση. λετε ναχει ερλιχειωση το ζωω και να μη το ξερω? εχει ορεξη παιζει ειναι πολυ ζωηρο κλπ. ποια ειναι τα συμπτωματα ομως? και πως θα παωνα κανω εξεταση? σε χωριο μενω και δεν εχει μεγαλη πολη τοσο κοντα μου. και ο κτηνιατρος δεν ειπε κατι για ερλιχειωση να κανω εξεταση! ολο αυτο το σκηνικο εγινε 15 ιουνιου. μεχρι τωρα το κουταβακι δε θα αρρωσταινε κανονικα?
  5. Pintsie

    Pintsie Active Member

    Εγγραφή:
    7 Ιανουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    1.225
    Likes:
    2
    Περιοχή:
    Ανθούσα
    @Αμαλία: Όχι. Δεν τον ρώτησα κι εγώ η χαζή. Έτσι κι αλλιώς μου είπε ότι πρέπει να πάω από εκεί για να πάρω τις εξετάσεις. (με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι έχει ερλιχίωση και πρέπει να πάρει σήμερα χάπι) Οπότε αύριο λογικά θα σας πω και τον τίτλο.
    Νιώθω χάλια. Δεν βλέπω αλλαγή στην συμπεριφορά του.(ήταν και το πρώτο που με ρώτησε πριν μου πει ότι έχει αρρωστήσει).
    Αλλά φοβάμαι μήπως πονάει. Το φοβάμαι απίστευτα αυτό...
  6. Amaliaz

    Amaliaz Well-Known Member

    Εγγραφή:
    23 Οκτωβρίου 2009
    Μηνύματα:
    8.878
    Media:
    3
    Albums:
    1
    Likes:
    466
    Περιοχή:
    Π.Φάληρο
    Δε ποναει, μη φοβασαι. Περαστικα.
  7. Pintsie

    Pintsie Active Member

    Εγγραφή:
    7 Ιανουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    1.225
    Likes:
    2
    Περιοχή:
    Ανθούσα
    Σ'ευχαριστώ...
  8. sea-mol

    sea-mol Well-Known Member

    Εγγραφή:
    18 Μαρτίου 2011
    Μηνύματα:
    4.746
    Likes:
    662
    Περιοχή:
    Πρέβεζα
    ο κτηνίατρος βου
  9. nikos_x

    nikos_x New Member

    Εγγραφή:
    31 Μαρτίου 2008
    Μηνύματα:
    2.104
    Likes:
    0
    Περιοχή:
    ...
    Θεραπεια για ερλιχιωση καναμε 1 μηνα θυμαμαι εμεις...

    Περαστικα σας!
  10. Pintsie

    Pintsie Active Member

    Εγγραφή:
    7 Ιανουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    1.225
    Likes:
    2
    Περιοχή:
    Ανθούσα
    Σ΄ευχαριστώ Νίκο.

    Είναι 6 κιλάκια ο μικρός μου και του δίνω μισό χάπι την ημέρα.
    Σήμερα θα πάρω τα αποτελέσματα και θα σας πω το απόγευμα και τι ακριβώς λένε...
  11. l.Kyveli

    l.Kyveli Well-Known Member

    Εγγραφή:
    12 Φεβρουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    13.084
    Media:
    17
    Albums:
    1
    Likes:
    895
    Δεν πονάει pintsie μην ανησυχείς .
    Περαστικά σας!
  12. Pintsie

    Pintsie Active Member

    Εγγραφή:
    7 Ιανουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    1.225
    Likes:
    2
    Περιοχή:
    Ανθούσα
    Ευχαριστούμε!
    Το καλό είναι ότι του αρέσει το χάπι.... το τρώει μόνος του... χωρίς πρόβλημα. Πάλι καλά δεν έχουμε μάχες και για αυτό!
  13. Pintsie

    Pintsie Active Member

    Εγγραφή:
    7 Ιανουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    1.225
    Likes:
    2
    Περιοχή:
    Ανθούσα
    Άργησα λίγο αλλά εδώ είναι τα αποτελέσματα:
    αιμοπετάλια PLT : 148 k/μλ (φυσιολ.τιμές: 150-450)

    MPV Μέσος όγκος αιμοπεταλίων: 5.8 fl (Φυσιολογικές τιμές: 9.0-13.0)

    ALT Τρανσαμινάση: 106 U/l (Φυσιολ.Τιμές: 6-90)
  14. Amaliaz

    Amaliaz Well-Known Member

    Εγγραφή:
    23 Οκτωβρίου 2009
    Μηνύματα:
    8.878
    Media:
    3
    Albums:
    1
    Likes:
    466
    Περιοχή:
    Π.Φάληρο
    Kαι απο αυτες τις εξετασεις καταλαβε ο κτηνιατρος οτι εχει ερλιχια? Γιατι οχι μπαμπεζια ? Γιατι οχι μια απλη λοιμωξη?
  15. Pintsie

    Pintsie Active Member

    Εγγραφή:
    7 Ιανουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    1.225
    Likes:
    2
    Περιοχή:
    Ανθούσα
    Είχαμε τσιμπούρι.
    Τι είναι αυτές οι αρρώστιες που λες;
  16. Amaliaz

    Amaliaz Well-Known Member

    Εγγραφή:
    23 Οκτωβρίου 2009
    Μηνύματα:
    8.878
    Media:
    3
    Albums:
    1
    Likes:
    466
    Περιοχή:
    Π.Φάληρο
    Το οτι ειχε τσιμπουρι δεν αποδυκνυει οτι εχει ο σκυλος ερλιχια. Οπως επισης και μια απλη γενικη αιματος. Καλο θα ειναι να κανετε και μια εξεταση για ερλιχια.
  17. nikos_x

    nikos_x New Member

    Εγγραφή:
    31 Μαρτίου 2008
    Μηνύματα:
    2.104
    Likes:
    0
    Περιοχή:
    ...
    Το πηγε ο ντοκ απο Λαμια.
    Μια εξεταση για ερλιχια ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο?
    Πφφ.
    Pintsie ,εγω θα ζητουσα εξεταση για ερλιχια.Να στειλει δειγμα σε εργαστηριο,οχι να κανει snap test του 20λεπτου.
  18. Pintsie

    Pintsie Active Member

    Εγγραφή:
    7 Ιανουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    1.225
    Likes:
    2
    Περιοχή:
    Ανθούσα
    Τι εννοείτε?
    Τώρα δηλαδή τι κάναμε;
  19. nikos_x

    nikos_x New Member

    Εγγραφή:
    31 Μαρτίου 2008
    Μηνύματα:
    2.104
    Likes:
    0
    Περιοχή:
    ...
    Kανατε μια απλη εξεταση αιματος.
    Δεν εκανε για να δει αν ειναι το ζωο θετικο ή αρνητικο στην ερλιχια. Τα παραπανω αποτελεσματα θα μπορουσαν να δωθουν και απο καποιο αλλο αιτιο οπως σου ειπε η Αmaliaz.
  20. Pintsie

    Pintsie Active Member

    Εγγραφή:
    7 Ιανουαρίου 2011
    Μηνύματα:
    1.225
    Likes:
    2
    Περιοχή:
    Ανθούσα
    Οπότε τώρα τι πρέπει να γίνει;
    Μου είπε ότι θα πάω για εξετάσεις σε 20 μέρες για να δούμε τι κάνει το σηκωτάκι του κτλ.

Μοιραστειτε τη σελιδα