ΑΜΜΟΣ ΣΤΗ ΧΟΛΗ


angel.p

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2010
81
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Γειά σας μετά από αρκετό καιρό.

Ο Οσκαρ μου να θυμήσω είναι λαμπραντόρ και έχει φτάσει αισίως 9 χρονών. Μέχρι τώρα δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα με την υγεία του, έτσι όταν πριν από περίπου 1,5 μήνα έκανε μιά δυό φορές εμετό δεν παραξενεύτηκα. Τον άφησα νηστικό για περίπου 12 ώρες και μετά του έδωσα κοτόπουλο με ρύζι και κονσέρβα hills και επανήλθε στα φυσιολογικά του ή τουλάχιστον αυτό νόμιζα. Οσο περνούσε όμως ο καιρός άρχισα να τον βλέπω πιό ήσυχο, καθόταν αρκετές ώρες στο κρεβάτι του, δεν πολυτράβαγε στη βόλτα. Ξαναέκανε εμετό και ακολουθήσαμε τον ίδιο τρόπο με τα ίδια αποτελέσματα. Με μία σημαντική διαφοροποίηση όμως. Αρχισε να μην τρώει την ξηρά τροφή. Ανήκουστο! Ετρωγε το κοτόπουλο, έτρωγε κονσέρβα και ότι αλλο του έδινες αλλά μόλις μύριζε την ξηρά στο μπολάκι του έφευγε!

Ε ήταν η ώρα να πάμε στο γιατρό. Του δίνει λίγη ξηρή την έκανε δυό μπουκιές! Ρε μου λέει αυτός τρώει. Μήπως έχει βαρεθεί την τροφή που του δίνεις? Αντε καλέ της λέω για τον Όσκαρ μιλάμε! 'Ετσι λοιπόν αφού τον εξέτασε του πήρε και αίμα για αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα βγήκαν την Πέμπτη το πρωί και έδειξαν πολύ ανεβασμένες τις τιμές των χολικών οξέων και του συκωτιού. Πρέπει να πώ ότι από την αρχή μου είχε πεί ότι υποψιάζεται την χολή του, έτσι μας έστειλε να κάνουμε υπέρηχο κοιλίας για να δούμε τι γίνεται. Τον υπέρηχο τον κάναμε την Πέμπτη το απόγευμα και έδειξε άμμο στη χολή. Δεν χρειάζεται επέμβαση αυτή τη στιγμή, προς το παρόν αλλάξαμε τροφή, τώρα τρώει royal canin gastro intestinal low fat και παίρνει φαρμακευτική αγωγή για τρείς μήνες, Απαγορεύονται λιπαρά δια ροπάλου, μπορεί να τρώει και κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) με ρύζι . Σε τρείς μήνες θα ξανακάνουμε εξετάσεις για να δούμε αν γλυτώσαμε την εγχείρηση ή όχι,

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πώ ότι πήγα και ήρθα από την αγωνία μου μέχρι να μας πει ο γιατρός για τη χολή του γιατί όλοι είχαμε στο μυαλό μας κάτι πολύ χειρότερο.