ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΜΕΛΩΝ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Status
Κλειδωμένο θέμα

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ανοίγω ξεχωριστό θέμα για να μη συνεχιστεί το off-topic στο thread "αναφορά προβλημάτων και θεμάτων με τις αλλαγές".

Με αφορμή το γεγονός ότι υπέπεσαν στην αντίληψη μου πρόσφατες αποβολές διαφόρων μελών θεωρώ πολύ σημαντικό και χρήσιμο να ξεκινήσουμε μία συζήτηση γύρω από το ζήτημα αυτό. Πιστεύω, και το εχω διαπιστώσει κατα το χρονικό διάστημα παραμονής μου, οτι το φόρουμ διέπεται από δημοκρατικούς κανόνες . Στα δημοκρατικά πλαίσια αυτής της κοινότητας και για να ειμαι σιγουρος ότι έχω καταλάβει τον νέο τρόπο λειτουργίας απευθύνω μερικά ερωτηματα, καταρχήν στους διαχειριστές :
α) Η αποβολή γίνεται απροειδοποίητα και αν ναι ποιο είναι το σκεπτικό μιας ξαφνικής "τιμωρίας" ;
β) Η αποβολή γίνεται εν κρυπτώ και παραβύστω; Προσωπικά, θα με ενδιέφερε να γνωρίζω ποια μέλη αποβάλλονται και για ποιο λόγο αλλά δεν επιμένω στην δημοσιοποίηση γιατί αντιλαμβάνομαι ότι αυτο βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των διαχειριστών. Θέλω ωστόσο να γνωρίζω τη "φιλοσοφία" των ιθυνόντων γύρω απο τα όρια και την ανοχή στις παραβιάσεις του κανονισμού, και κυρίως θα ηθελα να μάθω τη γνώμη των υπολοίπων μελών.
γ) Εχουν γίνει αυστηρότεροι οι κανόνες ή έχω λανθασμένη εντυπωση; Δεν κρίνω αν είναι σωστό ή λάθος επισημαίνω όμως ότι παρομοιες συμπεριφορές με αυτές που προκάλεσαν τις προσφατες αποβολές έχουν γίνει από την πλειοψηφία των μελών (βαζω και τον εαυτό μου μέσα) λόγω του χαλαρού κλίματος που επικρατεί σε πολλά απο τα θέματα που συζητάμε.

Τα σχόλια σας ειναι ευπρόσδεκτα.
 




Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Οι αποβολες εγιναν ΤΕΛΕΙΩΣ απροειδοποιητα, το οποιο θεωρω αδικο. Επειτα το να μην γνωριζουμε ποια μελη εχουν αποβληθει, δεν ξερω αν οφελει τιποτα.

Ειδικα οταν υπαρχουν ατομα τα οποια εχουν το faux pas να ειναι αγενη και να παιζουν τον αστυνομο χωρις να ειναι και δεν εχουν αποβληθει..
 
  • Like
Reactions: StellitsaD




Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αφού ανοίχτηκε τέτοιο θέμα, εγώ απλά να γράψω οπτι θα ήθελα η λίστα των banned να εμφανίζει τα ban, την αιτία και τη χρονική διάρκεια ισχύος του
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.662
19.893
Ghostdoc, όσα ρωτάς, αναφέρονται στους κανονισμούς.
Οπως και το γιατί, δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς [και πάλι] να ανοίγονται, θέματα όπως το παρόν.
Ρίξε μια ματιά.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.569
7.009
Το ξέρετε ότι τα μπαν έχουν κάποια Χ διάρκεια και δεν είναι αναγκαία διά παντός ε?

Εϊναι κοινή τακτική των φόρουμ για να "ηρεμήσουν πνεύματα", να δείξουν ότι υπάρχει συνέπεια όταν ξεμπουρδελεύεις ένα φόρουμ και φυσικά και να αποκλείσουν κάποιο μέλος.

Υπάρχει ένα θρεντ "banned" που από ότι βλέπω γραφόταν ποιος μπαν(ι)αριζόταν και γιατί αλλά μάλλον ο αντμιν δεν έχει χρόνο να το ανανεώνει (κακώς, θα έπρεπε να το ενημερώνει κάποιος, ένας υπεύθυνος mod τουλάχιστον).

Τώρα από κει και πέρα το να λέμε "αυτός γιατί έφαγε μπαν ενώ ο Χ που εμένα μου κάθεται στο λαιμό όχι", ενώ ο Χ δεν έχει παραβεί κανονισμούς έστω και αν κινείται οριακά είναι κάτι που σιχαίνομαι στα φόρουμ και μου θυμίζουν.. σχολείο.

Και μετά, αφού εγείρατε αυτό το θέμα προς συζήτησιν λόγω συγκεκριμένου παραδείγματος, θα έπρεπε να αναφερθεί ποιός έφαγε πρόσφατα μπαν για να μπορούμε να κρίνουμε κι εμείς αν ήταν όντως άδικο ή αν γίνεται πολύ συζήτηση για το τίποτα. Εάν έγινε αναφορά σε κάποιον πάντως από κάποιον που προσεβλήθη, δε μπορούμε να το ξέρουμε ούτε να το αξιολογήσουμε.
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ναι, μπορω να αναφερω τα ονοματα που υπεπεσαν στη δικη μου αντιληψη (μπορει ωστοσο να υπαρχουν περισσότεροι , αυτο δε το γνωριζω α) αν αυτο επιτρεπεται (οποτε αναμενω ενημερωση απο καποιον υπευθυνο) και β) θα πρεπει να το επιθυμουν-επιτρεψουν και οι ιδιοι . Εαν ισχυουν τα α και β ευχαριστως θα τα αναφερω. Εαν παντως η αιτία ειναι οπως αντελήφθην τα οφ τοπικ τότε κι εγω θα συμφωνησω 100 % με kimigaz στο αδικο της αποφασης και ιδιως εαν όντως εγινε ανευ προειδοποιησης.
 
  • Like
Reactions: Kimigaz


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Παρακαλώ διαβάστε τους κανονισμούς.

Ευχαριστούμε πολύ!
 


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Επειδή

1 φρονώ ότι το σημείο που εγείρω παρακάτω έχει εν μέρει σχέση με το παρόν νήμα (το νέο layout του forum)
2 το αδιαμφισβήτητα ακόμη καταλληλότερο νήμα για το σχόλιό μου, "ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΜΕΛΩΝ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ" κλειδώθηκε πολύ γρήγορα
3 συμμετέχω σε fora από τότε ακόμη που τα ονομάζαμε usergroups
4 σε σχέση με το "3", διαβάζω πάντοτε τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία τους


θα ήθελα να σημειώσω/προτείνω τα εξής:

1 με την ευκαιρία της "ανακαίνισης" καλό θα ήταν να διορθωθεί γραμματικά το πλέον σημαντικό άρθρο "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ", αυτό που ο administrator (στο προαναφερόμενο κλειδωμένο νήμα) κατ' εξακολούθηση παροτρύνει -ενίοτε και με ύφος δασκάλας δευτέρας Δημοτικού - τους διαδικτυακούς συνδαιτημόνες να διαβάσουν. Σωστό το σχόλιο περί γραμματικού ελέγχου (Word) και τα περί μη διαγωνισμού ορθογραφίας, αλλά αυτό δεν αρκεί τουλάχιστον για το άρθρο-βιτρίνα!
"...Η γλώσσα που μιλούμε είναι η Ελληνική. Γι'αυτό και δεν επιτρέπετε η χρήση άλλης γλώσσας..."
"...Δεν ενδείκνυται και πρέπει να περιορίζετε η εκτός θέματος συζήτηση..."
"...Το φόρουμ δεν φέρει καμία ευθύνη για τα γραφώμενα των μελών του!..."
...δύο - τρία από τα αρκετά παραδείγματα
Πάντοτε με την έννοια και στα πλαίσια του layout του forum!

2 "Απαγορεύεται το άνοιγμα θεμάτων και η δημοσίευση μηνυμάτων με στόχο τον σχολιασμό διαγραφών, κλειδωμάτων ή άλλων ενεργειών διαχείρισης.Τα σχόλια μπορούν να γίνονται μόνο με π.μ. ή e-mails προς την διαχείριση."

Η πεμπτουσία της σωστής διαχείρισης! Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Με μια επισήμανση μόνο. Θα ήταν αναμενόμενη η, με τον ίδιο τρόπο, απάντηση εκ μέρους των ιθυνόντων.
Αυτό το σημειώνω διότι έστειλα σήμερα pm τόσο προς Admin/Administrator όσο και προς Defkalion/Administrator (στην, υποθέτω, μητρική του γλώσσα) για το ίδιο θέμα.
Θεωρώ επομένως λογικό να προσβλέπω σε κάποιου είδους feedback τις επόμενες ημέρες - δεν ξεχνάμε φυσικά ότι όλοι έχουν τις υποχρεώσεις τους.

Αν τα παραπάνω (που δεν το πιστεύω) εμπίπτουν στη σφαίρα του flaming/trolling
("...Συμπεριφορές ηθελημένου flaming και trolling θα τιμωρούνται αυστηρά..."), τότε δηλώνω εκ προοιμίου τη μεταμέλειά μου και παρακαλώ να μου δοθεί άφεση.
Παρακαλώ όμως, όχι βουβή εκπαραθύρωση!

Με την αγέρωχη σοφία των 50 ετών μου και την αδιαμφισβήτη ειλικρίνεια της αυστραλοποντιακής φυλής,

διατελώ υμέτερος

Scalpel
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Το μήνυμα μεταφέρθηκε στο σωστό νήμα μια που ήταν κλειδωμένο για να δημοσιεύσετε εδώ.

Ευχαριστούμε για τις σωστές επισημάνσεις των ορθογραφικών λαθών τα οποία διορθώθηκαν και αν υποπέσουν και άλλα στην αντίληψη σας να μας ενημερώσετε.

Τέλος, δεν έχουμε λάβει κάποιο προσωπικό μήνυμα από τον λογαριασμό Scalpel, οπότε καλό θα ήταν να κάνετε μία επαναπροώθηση του μηνύματος.

Ευχαριστούμε πολύ!
 


Defkalion

Administrator
23 Ιουνίου 2008
161
10
Melbourne
www.defkalion.com
Απλά να κάνω μια επισήμανση εδώ μιας που το τόπικ είναι κλειδωμένο, ότι εγώ έλαβα ένα pm στο οποίο και απάντησα (by the way δεν είναι η μητρική μου γλώσσα τα αγγλικά, στην Αυστραλία βρίσκομαι μόνο 2 χρόνια :) ), αλλά ο @admin είναι ο μόνος αρμόδιος για θέματα που αφορούν την κοινότητα. Η δική μου παρουσία εδώ αφορά αποκλειστικά τεχνικά θέματα, τη μεταφορά στη νέα πλατφόρμα, κλπ. Δεν έχω καμία σχέση με τη διαχείριση της κοινότητας, και ούτε βέβαια γνωρίζω τί γίνεται με τους κανονισμούς, ποιος γίνεται banned, κλπ. Απλά αναπόφευκτα εμφανίζεται το όνομά μου στους διαχειριστές γιατί έχω πρόσβαση στα τεχνικά κομμάτια της πλατφόρμας.

Οπότε οτιδήποτε απορίες τέτοιου είδους υπάρχουν στο μέλλον το μόνο άτομο για να τις απευθύνετε είναι ο @admin

:)
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.135
Μηνύματα
896.074
Μέλη
19.947
Νεότερο μέλος
Isabelmysa