Αγκαλιά και αποτροπή επίθεσης




sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Παιδιά ειλικρινά... έτσι είναι με τα μικρά σκυλιά και δεν είναι τυχαίο ότι συμφωνούμε όλοι οι κάτοχοί τους.
αυτο. ισως σας βγαινει και κανα μητρικο εκει την ωρα! ισως επειδη μπορειτε κιολας. γιατι δεν βλεπω πως θα περναμε αγκαλια ενα νουφι ή ενα ροττι.
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Και εμενα ο γαλλος μου 11 κιλα ειναι αλλα οταν ερχοταν επανω του ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΤΤ περιπου 55 κιλων δεν υπηρχε περιπτωση να τον παρω αγγαλια
1ον)γιατι θα μπω αναμεσα τους με αποτελεσμα να μου λειπει κανα χερι
2ον)μπορει να μην ειχε προθεσει να σκοτωσει τον σκυλο μου αλλα να του δειξει την "μαγκια του" οπως ειχε κανει ενα αλλο ροττ,το οποιο ειχε βαλει τον δικο μου κατω με τα 2 χερια και του εβγαλε δοντια,αλλα δεν το δαγκωσε.Φανταζεστε εκεινη την ωρα εγω να πηγαινα να "σωσω" τον σκυλο μου?

Και συμφωνω απολυτα με την Rottie και τον ainte,διοτι οντως αν ενας σκυλος θελει να επιτεθει σε εναν αλλο σκυλο,εχω την εντυπωση πως δεν θα μπορεσεις να τον εμποδισεις.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τι σχεση εχει το μητρικο..?
στους αντρες που εχουν μικρα και εκει μητρικο τους βγαινει??
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Με ενα καλο ηλεκτροσοκ ισως;
Όχι βέβαια. Δηλαδή τι θα κυκλοφορούμε με το χειριστήριο στο χέρι, όπως κάνουν κάποιοι με τα ματσούκια για να αποφεύγουν τα αδέσποτα? Σε περίπτωση επίθεσης αμύνεσαι όπως μπορείς, αλλά δεν πας και προετοιμασμένος γιατί σίγουρα θα βλάψεις. Είναι σαν να κυκλοφορώ εγώ με πυροβόλο όπλο καθημερινά από φόβο μη μου επιτεθεί κανείς.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μα το νουφι και το ροττι θα το εβαζε κατω το αλλο αν ηταν να γινει κατι και θα τραβιοντουσαν.
αν εβαζε ομως το νουφι-ροττι το κανις κατω δεν θα εμενε φρυδι!!!
 




sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
τι σχεση εχει το μητρικο..?
στους αντρες που εχουν μικρα και εκει μητρικο τους βγαινει??
μην κρινει εξ ιδιων τα αλλοτρεια
οι αντρες το κανουμε γιατι εχουμε μαθει να προστατευουμε τα απροστατευτα:D
Μα το νουφι και το ροττι θα το εβαζε κατω το αλλο αν ηταν να γινει κατι και θα τραβιοντουσαν.
αν εβαζε ομως το νουφι-ροττι το κανις κατω δεν θα εμενε φρυδι!!!
ειδικα το νουφι! απο το πολυ γλυψιμο θα το επνιγε.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Κοιτα Κανγο...
το θυληκο λαμπ π παιζει η Χιονα της δαγκωνει τα ποδια...εκει ειναι παιχνιδι.αλλα το θεμα ειναι πως ξερω οτι δεν ειναι επιθεση γτ ξερω και το σκυλο και τον ιδιοκτητη του.
Σε ενα τυχαιο περιστατικο δεν ξερεις αν θα δαγκωσει τα ποδια για πλακα η για τα σπασει!
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
ειδικα το νουφι! απο το πολυ γλυψιμο θα το επνιγε.
Μπορεις να εισαι σιγουρος οτι το νουφι που συναντας ΠΡΩΤΗ φορα σε μια βολτα δεν ειναι επιθετικο???οχι.
Αλλα ξεφυγα απτο θεμα.
εχει να κανει ο τροπος π πλησιαζει ενα σκυλι το αλλο και γενικα τα σημαδια που μπορει καποιος να διαβασει.
Μια φορα περνουσα απο μια αυλη με τη Χιονα και βλεπω απο το βαθος του κηπου να τρεχει ενα λυκοσκυλο γρυλιζοντας με δοντια εξω καταπανω μας!!!αρχισα να χτυπαω τα ποδια κατω λες και χορευω τσαμικο για να το αποτρεψω!αν βουταγε τη Χιονα θα επεφτα και εγω στη μαχη! δε μπορει το κομπλεξικο και ακοινωνητο του καθενος να επιτιθεται στο σκυλο μου και εγω να περιμενω να το δαγκωσει για να κανω κατι!!!απλα γιατι μια δαγκωνια του ,μεγαλωσομου μπορει να ειναι μοιραια για το μικροσωμο...(πωωω με χαλανε οι μεγαλες συζητησεις!ζαλιστηκα!:D)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαταλαβαινω τι λες και συμφωνω απολυτα!!!
Aυτο εχω αναφερει 2 φορες στα ποστ μου πιο πανω..
Oτι και ο δικος μου παιζει με μεγαλα σκυλια και πιτ μπουλ ..αλλα τυχαινει να τα ξερω και τα σκυλια και τους ιδιοκτητες τους..
Περα απο αυτο ,καταλαβαινω ποτε ενα σκυλι εχει διαθεση να παιξει η οχι..,με σκυλια μεγαλωσα..
Αλλωστε διαβαζεις και την γλωσσα του σωματος τους..,την σταση ..,την ουρα ..,τον κορμο,το βλεμα..,ακομα και την φωνη..,
Ενα σκυλι που εχει προθεση εξ αρχης να δαγκωση φαινεται..
Μερικες φορες δεν εχει εξαρχης και αν τα αφησεις να παιξουνε καποιο ειναι πιο κυριαχρικο και δεν συγκεκριμενοποιω...,ειτε ειναι μεγαλο..,ειτε μικρο και αρπαζονται..
και εκει αν εχεις σκυλακι 4 κιλων κλαφτο..
Αλλες φορες εξαρχης εχει στοιχεια επιθεσης..
Καταλαβαινεις και αλλαζεις πορεια διακριτικα..
Αν σου επιτεθει μπροστα και εχεις κοντα τοιχο τον παιρνεις στην αγκαλια και γυριζεις κοιτοντας τον τοιχο εχοντας το αλλο σκυλι απο πισω σου..
Να το αφησεις στο ελεος του θεου..,το θεωρω εγκληματικο..,γιατι αν δεν την βρει απο εκει..,θα την βρει σιγουρα απο αυτοκινητο..
Αλλωστε πρεπει να καταλαβετε οτι δεν μιλαμε για υστερικες καταστασεις που ειδαμε ενα σκυλι τσιριξαμε και το πηραμε αγκαλια..
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Θα σου πω μια ιστορια. Καποτε στην Θεσ/νικη 12:30 πμ ανεβαινα την Αριστοτελους με κατευθυνση προς Εγνατια. Για πολυ ωρα ακολουθουσε πισω μου ενα σκυλακι, οπως αλλωστε τοτε εκαναν πολλα αδεσποτα της Θεσ/νικης με τους περαστικους, χωρις να ενοχλει ή να δειχνει σημαδια επιθετικοτητας, εξαλου ηταν σε αποσταση 2 μετρων.
Πλησιαζοντας στη διασταυρωση με Εγνατια πεταγετε απο ενα παρτερι της Αριστοτελους μια αγελη 5 σκυλιων γαυγιζοντας και δειχνοντας επιθετικοτητα, ορμησαν προς το σκυλακι που ερχοταν πισω μου. Δεν εδωσα σημασια γιατι απλα υπεθεσα οτι θα γινοταν σκυλοκαυγας.
Σε κλασματα δεπτερολεπτου το σκυλακι πισω μου, μου τραβαει την πρωτη δαγκωνια χαμηλα στη γαμπα, μπλεκετε αναμεσα στα ποδια μου, μου τραβαει τη δευτερη πιο γερη, με πεταει κατω και μου την πεφτει ολη η αγελη.
Οπως ημουν κατω παιρνω τη τσαντα της φωτογραφικης και εκανα κυκλους γυρω μου στον αερα μεχρι να ερθουν κατι παιδια με σκουπες απο το γειτονικο φαστ-φουντ (φουρνελο το ελεγαν) και να με γλυτωσουν.
Εκεινο το βραδυ εμαθα που ειναι το "Γενηματα" και την επομενη μερα το πρωι το "Λοιμωδων".
Προκειμενου να ξαναβρεθω στην ιδια κατασταση και ποσο μαλλον να προστατεψω και το σκυλι μου, αν ηταν αναγκη θα εκανα τα παντα. Η μονη διαφορα ειναι οτι τοτε θα σκοτωνα και με τα δοντια ακομα, ενω τωρα απλα θα εδιωχνα.
Αυτο που προσπαθω να μαθω ειναι πιο ακριβως ειναι το σημειο χ που πρεπει να επεμβω, γιατι ολα γινονται σε κλασματα.
 


EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
περισυ το καλοκαιρι ο πατερας μου(68 χρονων ανθρωπος μικροκαμωμενος)εβγαζε βολτα το γιορκι του ενα φοβερο πλασματακι πληρως κοινωνικοποιημενο χωρις φοβιες κτλ..ενας τυπος ειχε ξεχασει να δεσει τον γερμανικο ποιμενικο του(που καθε βραδυ αφηνει λυτο να αλωνιζει γιατι βρε δεν πιστευει στην αιχμαλωσια του σκυλου με το λουρι)και ο γπ επιτεθικε στο γιορκι..ο πατερας μου ποτε δεν πιστευε οτι θα συμβει αυτο και δεν θεωρησε οτι εχρηζε προστασια το γιορκι...το αποτελεσμα?ξεσκισμενο το γιορκι εμεινε 20 μερες στην κλινικη και ο πατερας μου σοκαρισμενος να κλαιει πανω απ τον σκυλο...ο δε ιδιοκτητης του γπ απλα του ειπε να μην ξαναπερασει απο κει γιατι οπως προανεφερα δεν μπορει να εχει τον σκυλο του στην αιχμαλωσια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Το γιορκι σωθηκε απο εναν τυχαιο περαστικο ταξιτζη που ακουσε τις φωνες του πατερα μου και σταματησε να βοηθησει....
για ποια λοιπον κακομαθημενα πατσαβουρια μιλας ainte?μηπως θα επρεπε να μιλησουμε για ανευθυνους κατοχους μεγαλωσωμων σκυλων?
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
το σημειο χ..ειναι να δεις πριν γινει..απο μακρια..
τα ματια 14 στην βολτα..απλα..
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ο δε ιδιοκτητης του γπ απλα του ειπε να μην ξαναπερασει απο κει γιατι οπως προανεφερα δεν μπορει να εχει τον σκυλο του στην αιχμαλωσια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτός ήθελε πολύ ξύλο. Έχω εξοργιστεί απίστευτα τώρα Εύη :mad::mad::mad::mad:
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αν τον πάρεις αγκαλιά έχεις μια μικρή έστω ελπίδα να σεβαστεί ο σκύλος το "ΜΗ" που θα του πεις ή να το μαζέψει ο ιδιοκτήτης του. Μην είμαστε απόλυτοι. Το να το αφήσεις κάτω είναι σαν να μην κάνεις τίποτα. Και γιατί δηλαδή ο επιτιθέμενος εξιτάρεται περισσότερο αν το πάρεις αγκαλιά? Δηλαδή αν το αφήσεις κάτω και το δικό σου τρέξει, αντεπιτεθεί οτιδήποτε (μόνο σε περίπτωση που δείξει υποταγή έχει ελπίδα) δεν εξιτάρεται?
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σπαστικό πατσαβούρι εναντίον ατίθασου κτήνους:(

θεωρία εναντίον πράξης;)

εγώ θα το άφηνα κάτω και αν χρειαζόταν θα έμπαινα στην μέση με δραστικές φωνάρες και έτοιμος για πολύ καίρια χτυπήματα-κι όποιον πάρει ο χάρος.:paja1:

εν βρασμώ και υπ ατμών όμως πολλές φορές αυτοσχεδιάζεις οπότε μπαίνει μέσα και η διαθεσή μου απ το πρωί άρα μπορεί και ο επιτεθέμενος σκύλος να υποχωρήσει πριν πλησιάσει αρκετά στο δικό μου πατσαβούρι.

πατσαβούρι λέγω :Dτο οποίο προτιμώ αρτιμελές και ακοινωνικοποίητο(με τους άλλους,γιατί με εμένα και την οικογένεια τα πάει περίφημα) παρά κουτσό και παρακοινωνικοποιημένο.
όπως λέμε παραμορφώθηκα απο την πολύ μόρφωση ένα πράγμα;)
 


gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Και εγώ που έχω pitbull 30 κιλών πάνω στον καυγά δεν θα τον σηκώσω, αλλά αν έχω οποιοδήποτε σκύλο 5-10 κιλών ναι θα το σηκώσω.
Σίγουρα με ενοχλεί όταν μας βλέπουν οι άνθρωποι με τα μικρόσωμα σκυλιά τους να πηγένουμε κατα πάνω τους, να σηκώνουνε τα σκυλιά τους στην αγκαλιά τους και να αλλάζουνε δρόμο, αλλά είναι δικαίωμα τους και δεν ξέρω τι έχουνε περάσει και αν έχουν περάσει.

Όταν λέμε πραγματική επίθεση τι εννοούμε? Πότε καταλαβαίνουμε την πραγματική επίθεση ενός σκυλιού που δεν ξέρουμε? Και όταν έχεις ένα μικρόσωμο σκυλί δεν περιμένεις να δεις την πραγματική επίθεση του άλλου σκυλιού.
 


kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Ακουστε και το φαιδρο της ιστοριας. Γυριζοντας με ταξι στις 2:30 απο το νοσοκομειο, και εχοντας πει στον ταξιτζη την ιστορια, ο ανθρωπος τα εχει παρει με το δημο και τα σκυλια που δαγκωσαν τον "ξενο" και ξεφτιλισαν την πολη, φτανουμε στη διασταυρωση που εγινε. Να του λεω, αυτη ηταν η αγελη και το ασπρο ειναι ο αρχηγος. Ποια ρωταει, αυτα τα κολοσκυλα και κοβει δεξια το τιμονι με αμεσο κινδυνο να ριξει το ταξι πανω στα κολονακια της Αριστοτελους. Τι κανεις εκει τον ρωταω; Να σκοτωσω τα κολοσκυλα που βασανισαν τον ξενο. Και το ενοουσε.

Τωρα για το ηλεκτροσοκ δεν ξερω για τα σκυλια αλλα οι συμαθητες μου στη 5ημερη μολις επιαναν το χερουλι της πορτας που ηταν συνδεδεμενο σε συσκευη που εδινε 15000 V σε τετραγωνικους παλμους με συχνοτητα 2/sec την γινοσαντε λουηδες.:D:D
 


ainte

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2008
184
0
Αλεξανδρούπολη
περισυ το καλοκαιρι ο πατερας μου(68 χρονων ανθρωπος μικροκαμωμενος)εβγαζε βολτα το γιορκι του ενα φοβερο πλασματακι πληρως κοινωνικοποιημενο χωρις φοβιες κτλ..ενας τυπος ειχε ξεχασει να δεσει τον γερμανικο ποιμενικο του(που καθε βραδυ αφηνει λυτο να αλωνιζει γιατι βρε δεν πιστευει στην αιχμαλωσια του σκυλου με το λουρι)και ο γπ επιτεθικε στο γιορκι..ο πατερας μου ποτε δεν πιστευε οτι θα συμβει αυτο και δεν θεωρησε οτι εχρηζε προστασια το γιορκι...το αποτελεσμα?ξεσκισμενο το γιορκι εμεινε 20 μερες στην κλινικη και ο πατερας μου σοκαρισμενος να κλαιει πανω απ τον σκυλο...ο δε ιδιοκτητης του γπ απλα του ειπε να μην ξαναπερασει απο κει γιατι οπως προανεφερα δεν μπορει να εχει τον σκυλο του στην αιχμαλωσια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Το γιορκι σωθηκε απο εναν τυχαιο περαστικο ταξιτζη που ακουσε τις φωνες του πατερα μου και σταματησε να βοηθησει....
για ποια λοιπον κακομαθημενα πατσαβουρια μιλας ainte?μηπως θα επρεπε να μιλησουμε για ανευθυνους κατοχους μεγαλωσωμων σκυλων?
Γιατί δε το πήρε ο πατέρας σου αγκαλιά; κακός, θα το γλίτωνε....

Μιλάω για τα πατσαβούρια που τα παίρνουν αγκαλιά σε κάθε άτσαλο πλησίασμα μεγάλου σκύλου επειδή νομίζουν οτι όλα είναι επίθεση.
Και ενώ ξέρουν οτι κάνουν λάθος διότι αν υπάρχει πραγματική επίθεση δε γλιτώνει ουτε το πατσαβούρι ούτε εσύ επιμένουν πως κάνουν το σωστό.

Α! και Chloe εχεις δίκαιο αν το πάρεις αγκαλιά ο κακός ο σκύλος θα σεβαστεί το δυνατο και κοφτώ ΜΗ που θα του πείς:paja1: