Αδερφάκι για την Maya... Προσεχώς






LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Μιχάλη η Μάγια δε σε "εμποδίζει" στην εκπαίδευση του μικρού; Μπορείς να τους δουλεύεις ταυτόχρονα;
 


Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
47
Νίκαια
Μιχάλη η Μάγια δε σε "εμποδίζει" στην εκπαίδευση του μικρού; Μπορείς να τους δουλεύεις ταυτόχρονα;
Παίζει την δουλειά του αντιπερισπασμού, μαζί με το Sly βεβαίως βεβαίως.
Ταυτόχρονα μόνο "στατικά" πράγματα τύπου κάτσε, κάτω κλπ. κλπ. Εκτός αν μάθω σε ένα από τα δύο το "δίπλα" από δεξιά ;)

Επίσης, μπορώ να βάλω το ένα σε παρατεταμένο κάτω, την ώρα που δουλεύω το άλλο.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ταυτόχρονα μόνο "στατικά" πράγματα τύπου κάτσε, κάτω κλπ. κλπ. Εκτός αν μάθω σε ένα από τα δύο το "δίπλα" από δεξιά ;)
.
Α.... Φιλαρακι,
Εδω σε προλαβα.....
Η μικρη κ ο νεος ειναι.... αριστεροι, η μεγαλη ως γνησιο καπιταλοσκυλο, ειναι δεξια!!
Οποτε ναι τις εχω μοιρασμενες τις πλευρες μου!!!
Χαχαχαχα
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγω που δεν ηξερα δεξιά κι αριστερά τον εμαθα στα δεξιά. Και το κακό είναι οτι πιανω δεκιά και αριστερά σκυλιά..
 


Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
@Sirkos καταρχήν σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, το χρόνο και τις συμβουλές σου.


Στο δεξί χέρι έχω το απόθεμα των λιχουδιών. Με αυτό τροφοδοτώ το αριστερό χέρι και ταΐζω, φέρνοντας το χέρι από πίσω και πάνω από το κεφάλι του. Η προσμονή του σκύλου ότι η επιβράβευση θα έρθει από πίσω και πάνω, βοηθάει στο να σηκώνει πιο ψηλά το κεφάλι. Σιγά σιγά το κόβουμε και αυτό, όπως κόψαμε να έχω το χέρι με λιχουδιά συνέχεια πάνω από το κεφάλι του. Αν δεις σε προηγούμενο βίντεο, δείχνω άσκηση που κουνάω το χέρι με τη λιχουδιά μες τη μούρη του και απαιτώ να την αγνοήσει τελείως και να με κοιτάζει.


Όσον αφορά το timing, τώρα που ξαναβλέπω το βίντεο, θα έπρεπε πρώτα να μαρκάρω και μετά να φέρω το χέρι μπροστά να ταΐσω. Αλλά για αυτό τραβάω τα βίντεο, για να βλέπω τα λάθη μου ή να μου τα επισημάνουν.


Αν βαριέται ο σκύλος επειδή έκανε 1.5 λεπτό το ίδιο πράγμα… καήκαμε. Άλλωστε, ειδικά το συγκεκριμένο σκυλί αν βαρεθεί, στο δείχνει πολύ έντονα. Βλ. Husky.


Στη συγκεκριμένη άσκηση, για την ώρα δεν με ενδιαφέρει το αυτόματο κάθισμα. Άσε που είναι και επικίνδυνο στο πλακάκι, γιατί γλυστράει το σκυλί προς τα πίσω εκτός θέσεως. Αυτό που με ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη άσκηση, είναι να καταλάβει ότι έχει και πισινό που πρέπει να δουλέψει. Για αυτό χρησιμοποιώ και εμπόδιο για να μην ντριφτάρει το σκυλί προς τα έξω ή μέσα. Ακόμα ένα λάθος timing στην επιβράβευση. Θα έπρεπε να μαρκάρω με “yes” εν κινήσει, γιατί αυτό με ενδιαφέρει και μετά να σταματήσω να ταΐσω. Γιατί την κίνηση μαζί μου θέλω σε αυτή τη φάση και βέβαια να με κοιτάζει.

Δεν πάμε κάθε μέρα επιτάφιο, αλλά όταν ξεκινάμε νέα πράγματα μου αρέσει να τα κάνουμε αργά. Δεν μας κυνηγάει κανείς, να έπαιρνα BH δεν θα με χάλαγε καθόλου, αλλά δεν είναι ο στόχος μου αυτή τη χρονική περίοδο, που το σκυλί πρέπει να ξεπεράσει άλλα θεματάκια, πολύ πιο ουσιαστικά.


Δεν κάνουμε υπακοή στο σαλόνι, παρά τις αρχικές ασκήσεις για να πάρει τις βάσεις το σκυλί. Βγαίνουμε στο δρόμο, δουλεύουμε με ερεθίσματα, πάμε σε ομαδικά για να κάνουμε ασκήσεις παρουσία κόσμου και σκύλων. Η γενίκευση με ενδιαφέρει περισσότερο.


Ευχαριστώ και πάλι και περιμένω και άλλες.
1) σε δυο χερια λιχουδιες με ανιση ποσοτητα δεν ειναι οτι καλυτερο γιατι ο σκυλος μην θεωρεις οτι ειναι χαζος παντα θα προτιμησει την μεγαλυτερη ανταμοιβη , χιλιες φορες να χρησιμοποιεις treat bag !
2) εφοσον θα γουσταρες καποια στιγμη ΒΗ αρχισε να του μαθαινεις πως θα πηγαινες σε εξεταση , τα χερια πισω απο την πλατη η τα χερια στις τσεπες σα να πηγαινεις βολτα στο παρκο δεν παιζει :) Ο σκυλος αμα μπλοκαρει σε ενα συγκεκριμενο τροπο βαδισματος σου , μετα θα κουραστει να ξανασυνηθισει σε καινουριο . Οποτε μη το ταλαιπωρεις το ζωο αδικα .
3) η επιβραβευση ερχεται μονο απ απανω δεν χρειαζεται τα πισω απανω σα να αλλαζεις ταχυτητες στο αμαξι , οσο πιο απλες και καθαρες κινησεις τοσο το καλυτερο για και για σκυλο και χειριστη
4) ο σκυλος ψιλοβαριεται απλα κυνηγαει το φαι , δουλευει καθαρα για το φαι , οχι για εσενα , οταν θα φυγει το φαι θα φυγει και ο αστρα :) τα σκυλια ειναι εγωιστικα πλασματα οσο και να ειναι γουτσου γουτσου πισω παντα κοιτανε το δικο τους συμφερον . Καταρχην δες την ουρα , δεν κουνιεται καν , αν τουμαρεσε ολο αυτο η ουρα θα πηγαινε περα δωθε και θα ηταν ψηλα στο θεο. Ειχες βαλει ενα βιντεο με μια τυπισα με ενα χασκυ που εκανε υπακοη δες την γλωσσα τους σωματος εκεινου του σκυλου και του αστρα και βρες μου τις διαφορες
5) σου ξαναλεω κολλησε τον σκυλο απανω σου , βαλε παθος καντον να δουλευει για εσενα οχι για το φαι η την επιβραβευση . Ολες αυτες ο στριφουλιδες γυρω γυρω ειναι ανουσιες πιστεψε με αμα ο σκυλος βαριεται . Καντον να σε κοιταει με λαχταρα και προσδοκια αμα το κανεις αυτο ολα τα αλλα ερχονται χωρις κοπο σχεδον αυτοματα . Η βαση ειναι το δυνατο φους ολα τα αλλα στηριζονται πανω σε αυτο . Ασε δε οσο πιο δυνατο το κανεις το σκυλι απανω σου τοσο θα δεχεται πιο ευκολα διορθωσεις και το κυριοτερο οσο πιο ανετα νιωθει μαζι σοθ τοσο λιγοτερο θα δινει σημασια ακομα και σε πραματα που τον φοβιζαν .
6) οσο για το αυτοματο καθισμα γιατι να μην του το μαθεις απο τωρα οτι οταν σταματας , πρεπει να καθησεις ? δε το καταλαβαινω αυτο δεν εχει νοημα βασικα , η κανεις κατι σωστα η δε το κανεις , κατι απ αυτο κατι απο το αλλο λιγο θαλασσα και το αγορι μου , δεν πας πουθενα . Οσο για το ντριφταρισμα δες , τον ανοιγεις ακομα και οταν εχει πεταγμενο κωλο και γενικα λιγες φορες ειναι στην σωστη θεση και τον εχεις ανοιξει . Οσο για τα πλακακια κτλπ οπως σου ειπα μην κανεις υπακοη αν δεν εχεις τις καταληλες συνθηκες , ποσο μαλλον οταν θες να αρχισεις νεα πραγματα με τον σκυλο, οχι τιποτα αλλο ,κινδυνευεις απο την αρχη να του τα μαθεις στραβα , δεν αξιζει κανενα βιντεο την πιθανοτητα να μαθει κατι στραβα ο σκυλος , γιατι μετα να ξεμαθει θα στρεσαριστει , και θα φταις εσυ αλλα θα την πληρωσει ο σκυλος .
 
Last edited: