Αθήνα και βόλτα σκύλου


Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Καλημέρα σε όλους. Έχω μία σκυλίτσα 5 ετών, γκριφφόν με τεριέ, την οποία λατρεύω, την έχω από 10 ημερών. Από την αρχή της ζωής της ήμασταν αχώριστες, παντού την είχα μαζί μου. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως απέκτησα τα παιδάκια μου κι έτσι έχει κάπως περιοριστεί. Τι εννοώ: Εννοείται ότι κινείται σε όλο το σπίτι και παίζει και με τα παιδιά όσο θέλει, αλλά η αλήθεια είναι ότι περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της στον καναπέ παρακολουθώντας μας. Επίσης, παλιότερα έμενα στα Ιλίσια, την πήγαινα ατελείωτες βόλτες στην πανεπιστημιούπολη και περνούσε τέλεια. Τα τελευταία δύο χόρονια έχουμε μετακομίσει στην Παλλήνη, όπου δεν υπάρχει κανένα μέρος να βγει βόλτα και να το απολαύσει, την πηγαίνω βόλτα με λουρί στον δρόμο.... και με σχετικό φόβο γιατί η περιοχή έχει αρκετά αδέσποτα σε ομαδες... Έχω εδώ και καιρό τρελλές τύψεις γι αυτό, οπότε ρωτάω: έχετε υπόψη κάποιο πάρκο όπου επιτρέπονται τα σκυλιά να την παίρνω με το αυτοκίνητο έστω μία φορά την εβδομάδα να ξεδώσει???Αχ και να ήμασταν στο Λονδίνο με τα απέραντα πάρκα όπου επιτρέπονται σκυλιά.... και με το απίστευτο μετρό όπου επίσης επιτρέπονται τα σκυλιά.........
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Υπαρχει και σχετικο θεμα αλλα κοντα στην Παλληνη σκυλοπαρκα εχει στο Χολαργο απεναντι απο το Δημαρχειο και στο παρκου του Παπαγου. Και στα δυο υπαρχουν χωροι περιφραγμενοι που ειναι μονο για τα σκυλια.
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Υπάρχει ο λόφος Λεβίδη στην Παλλήνη που είναι πολύ όμορφο μέρος για να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου. Κοντά επίσης για βόλτα είναι ο Υμηττός με μονοπάτια από τον μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του κυνηγού (Αγία Παρασκευή - Γλυκά Νερά)
 


Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Στον Γέρακα κοντά στο νεκροταφείο είναι ωραία για βόλτες για τρέξιμο γιατί είναι ακόμα χωράφια.. αν και εγώ δεν τον πάω ακόμα γιατί είναι οι πρώτες του βόλτες και σταματάει ανά 2 βήματα.
στην Πλατεία του Γέρακα επίσης είναι ωραία γιατί έχει και λίγο πράσινο αλλά και γιατί είναι μεγάλη πλατεία και μπορείτε να τρέξετε και λίγο.
και είναι δίπλα στην Παλλήνη οπότε οκ..
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Κοντά επίσης για βόλτα είναι ο Υμηττός με μονοπάτια από τον μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του κυνηγού (Αγία Παρασκευή - Γλυκά Νερά)
Είναι γεμάτο με αδέσποτα που τα φροντίζει μεν ο σύλλογος και είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα αλλά εγω δεν παώ με τον σκύλο μου βόλτα εκεί.
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εμείς πηγαίνουμε συνέχεια βόλτες στον Υμηττό. Τα αδέσποτα της φιλοζωϊκής είναι σε ένα συγκεκριμένο μόνο σημείο και δεν απομακρύνονται. Αν περάσουμε από εκεί, απλά έχω τα σκυλιά μου κοντά μου ή δεμένα. Για βουνό όμως μιλάμε, έχεις πολλές επιλογές σε μονοπάτια. Επίσης (αν και δεν το προτείνω) μπορείς να περάσεις με το αυτοκίνητο το σημείο που είναι τα αδέσποτα και να ξεκινήσεις τη βόλτα σου από πιο κάτω.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Νoela από που ακριβώς ανεβαίνεις; Με ενδιαφέρει και μένα για τον μικρό που θα θέλει βουνό συχνότατα! Πας από το μοναστήρι;