Αλλαγή ξηράς τροφής


stergios13

Member
21 Μαρτίου 2013
7
0
Γεια σας.Θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα θεμα με την τροφη της κουταβινας μου που με απασχολει.Ειναι 3 μηνων pug και αυτη την στιγμη τησ δινω την royal canin για pug junior.Δεν εχω καπιο ιδιαιτερο προβλημα ως τωρα αλλα βλεποντας τισ τροφες σκεφτομε να της κανω μια αλλαγη στην acana η orijin και να δω πως θα αντιδρασει σε μια απο αυτες...Πιστευετε πωσ ειναι λαθος να της την αλλαξω τωρα και να κανω την αλλαγη οταν θα ειναι 6-7 μηνων ??Απλος τωρα που ειναι στην αναπτυξη θελω να της προσφερω την καλητερη τροφη.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αν δεν εχεις προβλημα οπως λες ,για εμενα ,μην αλλαζεις. Δινεις ηδη πολυ καλη τροφη στο σκυλι σου..
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αν δεις οτι την βαριεται καποια στιγμη λογω ρουτινας να την αλλαξεις αλλα τωρα δεν υπαρχει θεμα να κυνηγας το απιαστο ==))
 


stergios13

Member
21 Μαρτίου 2013
7
0
ok σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας... αυτο θα κανω... ισος σκεφτω να κανω την αλλαγη οταν ξεκινησουμε τροφη για ενηλικους σκυλους...
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τωρα που ειναι μικρο, κι εγω λεω να μη την αλλαξεις. Να θυμασαι ομως, οτι οταν αποφασισεις να το κανεις, θα το κανεις σε διαστημα 3-4 εβδομαδων!!!


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 


Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
Γεια σας, πρόσφατα απέκτησα σκυλάκι. Γενικά δεν είχα ιδέα απο σκυλοτροφές προηγουμενος. Μετα απο ψάξιμο και με τις συμβουλές κ καθοδήγηση του κτηνιατρου κατέληξα να δίνω στο κουταβι μου hills. Αλλα έχει 2-3 εβδομάδες που δεν τη θελει καθόλου. Δεν τρωει κανονικά τα γευματα του μόνο τσιμπολογάει καμια κροκετα που και που, όταν πέσει η μεγάλη πείνα(δοκιμασα και την εβρεχα με λίγο νερο αλλά δεν...). Ενημέρωσα το κτηνιατρο και μου πρότεινε να δοκιμάσω την specific. Ειναι μου είπε κατασκευασμένη απο μια ομάδα κτηνιατρών. Πήρα και ενα δείγμα για να δω αν αρέσει στη μικρή μου και ξετρελάθηκε! τι να κάνω? σας παραθέτω και ενα link της εταιρείας Dechra Veterinary Products - Home Τι γνωρίζετε? τι με συμβουλεύετε? προτιμούσα η αλήθεια είναι να τις δώσω ακανα η οριζεν αλλά δεν είναι κλινικές και εάν πάθει κάτι (μη κακό) δλδ χρειαστει χειρουργειο σε καποια φάση της ζωής της δεν θα μπορεί να τρώει τις τροφές με κλινικές διαιτες τύπου hills, royal, specific κτλ
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δηλαδη εχει καποιο συγκεκριμενο προβλημα το σκυλακι σου και σου προτεινε τετοια τροφη..?? αν δεν εχει και απλα βαρεθηκε την προηγουμενη ολες οι επωνυμες τροφες απο επιστημονες τεχνολογους τροφιμων με τη βοηθεια κτηνιατρων κατασκευαζονται,,,
 


Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
δεν διαφωνω αλλα η συγκεκριμενες hills, specific, royal έχουν κλινικές διαιτες. ενώ οι οριζεν και ακανα οχι. Εαν του δώσω μια απο τις 2 τελευταιες και μετα απο χρονια χρειαστει να φάει για λόγους υγειας κάποια με κλινική διαιτα δεν θα τη τρώει γιατί απλά δεν θα του αρέσει. Θα είναι σαν μια ζωή να τρώς παιδακια και μια μέρα να σου δώσουν φιδέ.. τι θα κανεις? θα το φάς?
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αγχωνεσαι αδικως.
Αλλο να τρωει ενα σκυλι πχ μαγειρευτο κ να το περασεις σε ξηρα τροφη κ αλλο απο ξηρα σε αλλη ξηρα.
Και ρε παιδι μου -χτυπα ξυλο- αν χρειαστει να φαει καποια στιγμη το βλεπεις τοτε~! Απο τωρα τι το σκευτεσαι???
 


Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
ο κτηνιατρος της μου είπε ότι καλό θα είναι να αρχίσει απο τωρα που είναι κουταβι να τρεφεται με τροφη που εχει κλινική διαιτα όποια τροφή και να διαλέξω που να εχει, θα είναι μια χαρά. Δεν μου είπε πως θα της κανω κακό αν την ταισω με κάποια απο τις ακανα η οριζεν απλα θα τις συνιθήσει και δεν θα αλλάξει ευκολα σε μια εκτακτη περιπτωση. Ωστόσο μου το είπε και ο ιδιος οτι θεωρούνται οι καλύτερες τροφές που κυκλοφορουν αυτές οι δύο. Εαν ετρωγε δεν θα το συζητούσα καθόλου θα συνέχιζα με hills, απλά δεν τρωει καθόλου τις τροφές hills, royal, specific, pro plan με το ζορι να φαει 50 γραμ. την ημέρα και είναι 5 μηνών γιαυτο αγχωνομαι...
 


Ariel1

Member
29 Μαρτίου 2013
18
0
ίσως την αφήσω να πεινάσει κανα δυο μέρες και εαν πάλι δεν τις νοστιμήσουν θα τις πάρω ακανά και ευχομαι να της αρέσει
 


Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Με την αλλαγή τροφής σίγουρα έχει διάρροια κάθε κουτάβι? Ή είναι θέμα απότομης αλλαγής? Σκέφτομαι να αλλάξω και εγώ αλλά δεν θέλω να του κάνω πειράματα ενώ αυτή του κάθισε καλά.

Αν του κάνω τη μετάβαση για κανένα μήνα αναμειγνυοντας τις δύο τροφές σιγά σιγά, θα έχω θέμα?
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Οσο πιο αργα τοσο το καλυτερο.

Δεν κανουν ολα τα ζωα διαρροιες με την αλλαγη. Στα δικα μου παντα αλλαζω κατευθειαν κ ολα οκ. Ειναι θεμα οργανισμου. Επισης,τα κουταβια ειναι ποιο ευαισθητα.
 




nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ανακατεμα. Σε ολα τα γευματα.
10-90 ,80-20,70-30......Ειναι η πιο αργη κ σωστη αν θες μεταβαση.
 




Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Δεν μου είπε πως θα της κανω κακό αν την ταισω με κάποια απο τις ακανα η οριζεν απλα θα τις συνιθήσει και δεν θα αλλάξει ευκολα σε μια εκτακτη περιπτωση.
Με 2-3 μέρες νηστεία λύνονται πολύ εύκολα αυτά τα προβλήματα. Τί σημαίνει δεν τρώει; Αν πεινάσει, θα φάει. Δεν του δίνεις σκουπίδια, τροφή του δίνεις! Και καλή μάλιστα!