Αμερικάνικοι κανονισμοί για ηλεκτρονική εκπαίδευση


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ως γνωρίζετε, κατοικώ στο Καλαμποκιστάν του Ιλλινόι και συγκεκριμένα σε ένα χουριό, την Κάτω Καλαμποκιά, που υδρεύεται και λαμβάνει υπηρεσίες υπονόμου από την Άνω Καλαμποκιά. Έχουμε επίσης άλλα δυο χουριά ψιλοκοντά μας, ας τα πούμε Πέρα Καλαμποκιά και Δώθε Καλαμποκιά. Παρεμπιπτόντως, κι εδώ μπορείτε αν θέλετε να λιποθυμήσετε, το αληθινό όνομα της Πέρα Καλαμποκιάς, στα σύνορα της οποίας βρίσκεται το μοναδικό μας ταχυδρομείο με στάτους αγροτικής περιοχής, είναι ... Αθήνα, Ιλλινόι! ΔΕΝ κάνω πλάκα!! Από μαγαζιά πάντως διαθέτουμε τα τέσσερα χουριά δυο εποχειακές παράγκες που πουλάνε τοπικά προϊόντα, κυρίως ζαρζαβατικά, ένα φαρμακείο και στη μεθόριο δυο χαμαιτυπία, ήγουν παράγκες-μπαρ όπου πάνε διάφοροι γραφικοί και μεθάνε τα σαββατοκύριακα και μετά παίρνουν το μικρόφωνο και τραγουδάνε παράφωνα καραόκε. Τουλάχιστον ο νόμος ορίζει να έχουν απόλυτη ηχομόνωση σα στούντιο, οπότε τους βλέπουμε ενίοτε μόνο στη βιτρίνα.

Τελοσπάντων, εμείς οι Κάτω Καλαμποκείς που έχουμε, όσο και να το κάνουμε και το σοφιστικέ μας, αποφασίσαμε ως κοινότητα, λέει, να περάσουμε κανονισμό/τοπικό νόμο για τους ιδιοκτήτες οι οποίοι εκπαιδεύουν τους σκύλους τους με ηλεκτρονικό κολλάρο και ηλεκτρονικό αόρατο φράχτη: στο εξής, λέει, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να ορίζουν τον ηλεκτρονικό χώρο τους με πολύχρωμα σημαιάκια και να βάζουνε και ειδική ταμπέλα που να λέει ότι ο χώρος έχει ηλεκτρικό (?) πεδίο λόγω εκπαίδευσης σκύλου!!

Δεν έχω ιδέα γιατί το περάσαμε αυτό διότι δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο αόρατος φράχτης, αλλά υποθέτω ότι υπάρχουν κι άλλοι ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό κολλάρο και περπατάνε τους σκύλους τους από κει, οπότε φαντάζομαι μπορεί να παθαίνουν ηλεκτροσόκ άσχετοι σκύλοι. Πάντως το μέτρο ίσχυσε δια ροπάλου πάραυτα (πέφτουν και άγρια πρόστιμα εδώ) διότι μέχρι και οι μισοτελειωμένες οικοδομές έχουν βάλει σημαιάκια και ταμπέλες, αφού μετακομίζουν μέσα οι ιδιοκτήτες με τους σκύλους τους.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.875
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλά, σωστό, αλλά τους αόρατους φράχτες τους βάζουν στις αυλές τους (που δεν έχουν κανονικούς φράχτες), γιατί να μπαίνουν ξένα σκυλιά στο χώρο; :confused:
 


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Μήπως παίζει τίποτε με τους ανθρώπινους βηματοδότες...? Για να μη παθαίνουν σοκ όσοι καρδιοπαθείς (Άνω-Κάτω-Πέρα-Δώθε Καλαμποκιάς) τυγχάνουν να crossάρουν κανένα πεδίο...????
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Α, δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Πολύ σωστά. Και στα αεροδρόμια έχουνε διαφορετικές διαδικασίες ασφαλείας για τους καρδιακούς με βηματοδότη. Ως τώρα όμως το έχω δει το μέτρο να εφαρμόζεται μόνο στην Κάτω Καλαμποκιά. Φαντάζομαι ότι ανησυχούν για τις τεράστιες μηνύσεις που θα πέσουνε γενικώς έτσι και γίνει τίποτα και μετά θα πρέπει να πουλήσουμε τίποτα καλαμποχώραφα που ανήκουν στην κοινότητα για να πληρώσουμε τους παθόντες.

Τα περισσότερα σπίτια εδώ έχουνε αφύλαχτο κήπο χωρίς φράχτη. Οπότε οι Καλαμποκείς εγκαθιστούν τον ηλεκτρονικό φράχτη όχι μόνον στα σύνορα του κήπου τους αλλά και στη μπασιά που έχει χορτάρι μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου. Αν και είναι δημόσιος χώρος και μπορεί να περπατάει όποιος θέλει, είμαστε υποχρεωμένοι να κουρεύουμε το γκαζόν της μπασιάς. Το πότε και πόσο θα κουρεύουμε το γκαζόν στον κήπο είναι επίσης κανονισμός/νόμος των προαστίων, πόλεων και χωρίων.