Αμετανόητος με το τράβηγμα...


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Kαλημερα σε ολους !
Βρε παιδια,δωστε λιγο τα φωτα σας..Γενικα ο σκυλος δεν εχει προβληματα συμπεριφορας.
Ενας ειναι ο μεγαλος μου καημος και το μεγαλυτερο προβλημα,που πλεον νιωθω ανικανη να διορθωσω..εχω δοκιμασει τα παντα,δεν γινεται τιποτα.Δεν μπορω με τιποτα να του μαθω να μην προχωραει μπροστα απο μενα.Το ''καροτσακι'' δεν του επιτρεψαμε ποτε,αλλα παντα εχει την ταση να θελει να προχωρησει μπροστα.
Τι σταματα-ξεκινα εχουμε δοκιμασει,τι αλλαγη κατευθυνσης,τι τραβηγματα,τι λιχουδιες,τι παιχνιδια,αυτος εκει...γενικα με το περπατημα δεν τα εχει καλα.Αν εχει και καμια θαλασσα στα δεξια μας,τοτε προχωραει διαγωνια ,σαν τον καβουρα.Βαρεθηκα να κανω βολτες-μαθηματα.Ολη μας η βολτα με το λουρι ειναι μαθημα,αλλα δεν λεει να καταλαβει.Προσπαθω πριν τον αφησω καπου ελευθερο για τρεξιμο να τον καλμαρω πρωτα και μετα να τον λυσω,για να μαθει οτι οταν ειναι στο λουρι πρεπει να ειναι ηρεμος και σαν ανταμοιβη θα τον λυσω για να παιξει,οτι δηλαδη βολτα δεν ειναι μονο το τρεξιμο και το ξεσαλωμα..Τι στο διαολο κανω λαθος,δεν μπορω να το καταλαβω.
Πραγματικα ειναι το μοναδικο θεμα που εχουμε και δεν μπορουμε να το διορθωσουμε.
Καμια ιδεα?
 


Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Γιατί δεν του δοκιμάζεις πνίχτη , ώστε να τον διορθώνει όταν πηγαίνει μπροστά .. Στα μεγάλα σκυλιά συνηθίζεται ο πνίχτης και στην περίπτωση σου μου φαίνεται είναι απαραίτητος .
 




Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Δεν γνωρίζω αν τα μικρόσωμα σκυλιά παίρνουν πνίχτη , όμως δεν μου φαίνεται και πολύ δύσκολο να κουμαντάρεις ένα μικρόσωμο σκύλο.
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Kαι αυτο δοκιμασμενο..επιμονη,επιμονη επιμονη.
Αρχιζω να πιστευω οτι εχουμε ''καψει'' ολα τα εργαλεια και τους τροπους,μου φαινεται απιστευτο...
Εχει μαθει ενα καρο πραγματα με σχεδον καθολου προσπαθεια,αλλα αυτο δεν μπορουμε να του το επιβαλλουμε με τιποτα..
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Aπλά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις από κάποιον που μπορεί να διαβάζει το θέμα, ο πνίχτης από μόνος του δεν διορθώνει τον σκύλο!
Είναι ένα εργαλείο εκπαίδευσης που με την σωστή χρήση του μπορούμε να εκπαιδεύσουμε ή να διορθώσουμε συμπεριφορές στον σκύλο μας!
Και φυσικά όπως όλα τα εργαλεία, πρέπει κάποιος να μας δείξει πως γίνεται σωστά μια διόρθωση με πνίχτη κι όχι απλά να δοκιμάσουμε μόνοι μας να "στραγγαλίζουμε" τα σκυλιά μας!
 
Last edited:


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μπερδευτηκα λιγο με το post σου. Το προβλημα είναι οτι τραβαει στην βολτα ή οτι δεν περπαταει διπλα σου αλλα μπροστα σου?
 


ninoula

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2010
149
1
Κομοτηνή
παρόμοιο πρόβλημα είχαμε και εμείς με το γκολντενάκι μας... βοηθηθήκαμε αρκετά με την χρήση του easy walk λουριού της trixie..
http://www.dogtrainingstuff.co.uk/trixie-professional-easy-walk-harness-629-p.asp

σε συνδιασμό πάντα με ιμάντα σταθερό και όχι flexi...η διαφορά αυτού του στηθόλουρου είναι οτι αν πάει να τραβήξει μπροστά φέρνει σβούρα γιατί ο ιμάντας πίανει κάτω απο το στήθος και όχι πάνω στην πλάτη...εμάς μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ...

εδώ κάπως φαίνεται η χρήση του
[video=youtube;zxVBp7xVKqc]http://www.youtube.com/watch?v=zxVBp7xVKqc&feature=related[/video]

απλά εγώ έχω τον ιμάντα πιο μαζεμένο και πλεον έχει μάθει και περπατάει χαλαρός δίπλα μου
 




golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Io-maria εχεις δικιο,επρεπε να το εξηγησω λιγο καλυτερα..εκτος του οτι θελει να εχει το προβαδιμα στην βολτα,υπαρχουν περιπτωσεις οπως η γατα,η το νερο,που κανει αποτομα τραβηγματα και αν δεν εισαι τυχερος να το δεις πρωτος και να περιμενεις αυτην την αντιδραση,μπορει μεχρι και να σε ριξει κατω.
Ενταξει,εχω δει και χειροτερο στο δρομο,οπως το να τους τραβαει ενας σκυλος σαν ελκηθρο,αλλα αυτο ειναι κατι που δεν το αφηνω.Γενικα ειναι πολυ ενθουσιωδης και πρεπει παντα να σκεφτομαι πριν απ'αυτον και να αντιδραω αμεσα.Πολλες φορες οταν ειναι για μεγαλη βολτα του βαζω ενα αλλο harness,αυτο που μοιαζει με φιμωτρο,αλλα αυτο ειναι προσωρινη λυση,δεν μαθαινει και ξερει πολυ καλα ποτε φοραει αυτο και ποτε κανονικο λουρι..
Ψαχνω να βρω τροπο να του το μαθω και οχι να αντιμετωπισω με καποιο λουρι το προβλημα.Στηθολουρο δεν εχω δοκιμασει,αλλα ειναι και αυτο προσωρινη λυση.
 


io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να χρησιμοποιεις καποιο πολυ κοντο λουρι στην βολτα. Ετσι ωστε και να θελει να προπορευτει να μην μπορει. Υποθετω οτι δεν σε απασχολει να εχεις το τελειο περπατημα, δλδ να ειναι το κεφαλι του στο υψος του γονατου σου, απλα να του φυγει η ιδεα οτι σε παει αυτος βολτα και οχι το αντιθετο. Φυσικα οταν ειστε σε μερος που επιλεγεις εσυ θα πρεπει να του αλλαζεις το λουρι για να μπορει να κανει τις αναγκες του και να μυριζει τριγυρω. Αν χρησιμοποιεις και μια συγκεκριμενη εντολη οταν εχεις το κοντο λουρι πχ μαζι ή διπλα νομιζω σταδιακα οτι θα πετυχεις να συνδιασει οτι οταν λεμε διπλα εννοουμε διπλα και εχουμε το ελεθερο να κανουμε οτι θελουμε μονο οταν μας το πουν. Αρα οταν του αλλαζεις το λουρι του λες και ενα πχ free
Και αφου λες οτι ξερει ποτε φοραει κανονικα λουρι και ποτε το harness θα πιασει θεωρω σχετικα γρηγορα το νοημα οτι οταν εχουμε το κοντο λουρι περπαταμε σαν κυριοι και οταν το πιο μακρυ ειμαστε πιο χαλαροι.
Σκεψου οτι υπαρχουν και χειροτερα παντως. Πχ η Baroque μου πολλες φορες περπαταει πισω μου και δεν ειναι θεμα γρηγορου βηματισμου δικου μου. Αν μας δει κανεις ειναι ειτε σαν να την σερνω πισω μου ειτε σαν να με εχει εκεινη στο λουρι και με παει βολτα. Κρατοντας κοντο το λουρι (εμενα δεν τραβαει και τοσο) εχουμε βελτιωθει σε αυτο.

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10568-%CE%93%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7&highlight=%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7
Αυτο ειναι ενα ωραιοτατο θεμα που εχει αναλυθει διεξοδικα το προβλημα με τις γατες που αντιμετωπιζε αλλο μελος. Διαβασε το αν δεν το εχεις κανει ηδη. Μπορει να σε βοηθησει και σενα. Απλα εχε υποψην σου οτι η συζητηση ηταν για συγκεκριμενο μελος με τον συγκεκριμενο σκυλο. Μπορει καποιες απο τις λυσεις που δωθηκαν να μην ταιριαζουν στον δικο σου.
Καλο θα ηταν να μιλησεις και με καποιον εκπαιδευτη παντως. Ειδικα αν αποφασισεις να χρησιμοποιησεις εξειδικευμενα εργαλεια οπως πχ πνιχτη.
 
Last edited:


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Επαναφερω λιγακι το θεμα και θελω να κανω καποιες ερωτησεις.Στην εκθεση της Θεσσαλονικης την περασμενη εβδομαδα,με το που φτασαμε την πρωτη μερα και κατεβαινει ο σκυλος απο το αμαξι,εχει παθει αμοκ! Μυρωδιες,πολλα σκυλια στο οπτικο του πεδιο κτλ..Ειχαμε παρει τον κοντο οδηγο μαζι μας γιατι το περιμεναμε να ενθουσιαστει τρελλα στην αρχη.Περιτττο να πω οτι μας πηρε πολλη ωρα να κανουμε μερικα βηματα,περπατουσε σουζα στα δυο ποδια και απο το τραβηγμα εβγαζε ενα καταπληκτικο ηχο τρακτερ...Καπου εκει λοιπον,που ειχε και μπολικη ανοιχτωσια,μας πλησιασε μια καλη κυρια και προτεινε να μας δανεισει το φλεξι της (8 μετρων) για να μπορεσει να κινηθει πιο ανετα και να χαλαρωσει μεχρι να ερθει στα συγκαλα του.Αποδειχτηκε μεγαλη βοηθεια,μιας και σε λιγη ωρα οντως χαλαρωσε ο σκυλος,αφου μυρισε,ετρεξε και γενικα εκανε τα δικα του.
Το φλεξι,γενικα το ειχα του πεταματου,κυριως γιατι με εναν μεγαλοσωμο σκυλο δεν βοηθαει ιδιαιτερα στο να τον ελεγχεις η να τον διορθωνεις,εχω καταληξει ομως στο συμπερασμα,πως οτι και να κανω,στην αρχη της βολτας και μεχρι να του φυγει η εξαψη,χρειαζεται λιγο χωρο παραπανω για κινηθει.
Σημερα λοιπον πηγα και πηρα το πρωτο μου φλεξι!! Εκανα και το τεστ ντραιβ και ειδα αρκετα μεγαλη διαφορα στην βολτα.Αυτο που πηρα ειναι 5 μετρα και εκτος απο κανα δυο φορες που το τερματισε,αλλα οχι με δυναμη,το λουρι δεν ανοιξε παραπανω απο 1- 1,5 μετρο.Γενικα δεν απομακρυνεται πολυ,ακομα και οταν ειναι λυτος.Αυτο που με ανυσηχει,ειναι το τι γενεται σε περιπτωση που χρειαστει καλο τραβηγμα,μιας και το λουρι δεν ειναι τυπου ιμαντα,αλλα κορδονι..Λεει επανω οτι ειναι για σκυλια μεχρι 50 κιλα,αλλα κατα ποσο θα αντεξει σε μια ''δυσκολη'' στιγμη ? Εχει κανεις σχετικη εμπειρια με μεγαλοσωμο σκυλι και φλεξι που να τον ''πουλησε'' σε μια ζορικη στιγμη?
 




golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Και αυτο που μας δανεισε η κυρια ηταν ιμαντας,αλλα αυτο που βρηκα εγω ηταν κορδονι,μηπως εκανα λαθος που επαναπαυθηκα στα κιλα που γραφει επανω?
 




Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εκτός του να αντέξει και να μην σπάσει το κορδόνι σε απότομο τράβηγμα, έχε το νου σου να κρατάς πολύ καλά το φλέξυ γιατί αν τραβήξει επότομα ο σκύλος φεύγει πολύ εύκολα από το χέρι.
Πάντως και το δικό μου ιμάντας είναι.Μου είχαν δείξει και κορδόνι αλλά έλεγε μέχρι 30 κιλά και παρόλο που η Λάρα είναι 28 πήρα τον ιμάντα που έλεγε μέχρι 50. Προσωπικά δε μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη το κορδόνι.
 


merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
μαθε το σκυλο σου να μην σε τραβαει σαν αφηνιασμενο

μολις παει να σε τραβηξει μπροστα εσυ με τον πνιχτει τον διορθωνεις δυνατα προς τα πισω

στισ 10 φορες θα το μαθει αν συνεχισει ασκησε μεγιστη δυναμη αντιθετα

και μετα απο καθε διορθωση αν το κανε.......ι χαδι και μπραβο
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
@ merlin : οσο και αν σου φανει απιστευτο,αυτη τη μεθοδο την εφαρμοζουμε απο πολυ νωρις αλλα..υπαρχει πολλη επιμονη σε αυτο το θεμα,στο τελος φοβαμαι μην του δημιουργησει κανενα προβλημα στον λαιμο,γι'αυτο και προσπαθω να βρω καποιες αλλες λυσεις τωρα..
 




golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Δεν εβαζα απο μονη μου πνιχτη στο σκυλο,ειχα την αλυσιδα στο λαιμο, σταθερη ομως.Τον πνιχτη πιο πολυ με την εκπαιδευτρια και λιγο μονοι μας μετα απο καιρο,αλλα δεν το θελω ιδιαιτερα..