Απορία για εκπαίδευση


mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
επειδη παρακολουθω τις εκπαιδευσεις στο φορουμ , και δεν ξερω αν ειναι συμπτωση ,πεφτω πανω σε καθαροαιμα , σε ημιαιμα γινεται εκπαιδευση ? και αν ναι ......τι ειδους ? καλα δεν εννοω φυλαξη σε 3 κιλο σκυλο , :Dαλλα ημιαμο μεσαιου μεγεθους
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελειως απλοϊκα, στην βασικη υπακοη δεν υπαρχει καμια σοβαρη διαφορά στον τροπο, μπορει να υπαρχει ομως στο αποτελεσμα και στο πώς και πότε αυτο θα ερθει.

Ενα σκυλι ημιαιμο με "βεβαρημενο" ιστορικο προελευσης ή ενα καθαροαιμο κακης και αφμιβόλου εκτροφης μπορει να σε δυσκολεψει ιδιαιτερα λογω επιθετικοτητας, φοβιων κλπ. Για ολα ομως υπαρχει τροπος να προχωρησεις. Η μεθοδος ιδια αλλά αλλαζει ο τροπος εφαρμογης της.

Στη φυλαξη, ενα σκυλι ημιαιμο ή κακης εκτροφης μπορει να μην εχει τα απαραιτητα σωματικα και κυριως τα ψυχικα προσοντα, να μην το λεει η καρδουλα του πιο απλα. Οχι πως ειναι σιγουρο οτι θα κανει το καθαροαιμο, αλλά οι πιθανοτητες αυξανονται δραματικα. Ενα λαθος σκυλι μπορει να ειναι και επικινδυνο εκτος απο κακος φυλακας.
 


mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
δηλαδη ενα σκυλι ημιαιμο , μπορει να εκπαιδευτει και για φυλακας ? εχετε παραδειγματα γνωστου σας ?
δεν παιζει ρολο η καταγωγη του ? εαν ενα εχει μεσα και στοιχεια , κυνηγοσκυλου , πως θα το εκπαιδευσεις για φυλακα ?
 


jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Ο σκυλος φυλακας πρεπει να εχει το ταπεραμεντο και τα ένστικτα του φυλακα.
Και εκτροφικος σκυλος μπορει να μην ειναι ''καλος'' φυλακας. αυτην την απορεια θα στην λυση ενας εκπαιδευτης που ισως μπορεσει να διακρινει εαν το εχει η οχι ο σκυλος σου
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ολα τα σκυλια εκπαιδευονται. Η σωστη εκπαιδευση θα επιτρεψει στον σκυλο να βγαλει ολα τα ταλεντα του και να αναπτυξει το μεγιστο των δυνατοτητων του. Το ποια θα ειναι αυτα τα ταλεντα και οι δυνατοτητες ομως δεν μπορουμε να το κρινουμε αν δεν ζησουμε τον συγκεκριμενο σκυλο.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτό που έχει σημασία είναι να έχει ο σκύλος τα χαρακτηριστικά που θέλεις για την εργασία που ζητάς. Το τι φυλή είναι, η καταγωγή του, η εκτροφή και τα αίματα του απλά σου επιτρέπουν να πλησιάζεις όσο γίνεται τα χαρακτηριστικά που θέλεις. Πάνω απόλα όμως η ατομικότητα του κάθε σκύλου είναι αυτό που έχει σημασία.

Μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος που το μεγαλώνεις. Το τι φιλοσοφία του δίνεις. Το τι τρόπο ζωής θα ακολουθήσει. Το αν καταλάβει ότι τα πάντα κερδίζονται (=υπακοή). Για να μη το κουράζω, ναι, πιστεύω ότι μπορεί ένα σκυλί της ομάδας κυνηγιού να κάνει φύλαξη.