Απροκλητη επιθεση.


Status
Κλειδωμένο θέμα

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Όταν λέω όμορφα εννοώ σε περίπτωση που δοθεί να το έχει κάποιος που θα φροντίζει τις ανάγκες του σκύλου και όχι να τον έχει δεμένο κάπου και όποτε του έρθει να θυμάται πώς έχει σκύλο.Όσον αφορά την συμβουλή μην το αφήνει μόνο του με τα παιδιά δεν έχει να κάνει σχέση με το περιστατικό αλλά με τον όρο εμπιστοσύνη,απο την στιγμή που θα το κρατήσει προφανώς δεν θα τον πολύ εμπιστεύεται απο εδώ και πέρα τον σκύλο που μπορεί παλιότερα να τον άφηνε μόνο με τα μικρά αφού ήταν φιλικός μαζί τους όπως πρέπει.Όπως και να έχει διαβάζοντας σχόλια σαν το δικό σου που πετάς έτσι την λέξη ευθανασία σαν να είναι κάτι φυσιολογικό δεν μ αρέσει.
 
Last edited:


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
φιλε ψυχραιμια.σε καμια περιπτωση μην δωσεις τον σκυλο.απλα προσεχουμε λιγο παραπανω κ δεν αφηνουμε μονα τα παιδια.μιλα με εκπαιδευτη κ ψυχολογο για την μικρη.

εγω απο ο,τι καταλαβα,το σκυλι δεν καταλαβε σε ποιον την επεσε.απο εκει κ υστερα,σιγουρα εχουμε ολοι αποψη ,αλλα κανεις δεν εχει την γνωση η την εμπειρια για κατι τετοιο.

θα ελεγα πως θελω να κλειδωθει το θεμα,για να μην ακουστει καμια αλλη αποψη που θα χαλασει η θα οδηγησει καπου τον ιδιοκτητη.πρεπει να τον προστατεψουμε απο λαθος κρισεις.ψυχραιμια!δεν ειναι αναγκη να απομονωσεις το ζωο.θα τρομαξει κ η μικρη ετσι.
 
Last edited:


kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Nάσσο φίλε μου, Νάσσο αδερφέ μου !!

Ρε γαμώτο προχθές σαν πολλές άλλες φορές μιλαγαμε στο τηλ και τώρα αυτό??? :( :( :(

Θα σου πω κάτι που το θυμάσαι και το θυμάμαι, και σαφώς κανένα μέλος δεν έχει ούτε ιδέα και δεν γνωρίζει και δεν έχει και σημασία κιόλας !! ...γιατί έτυχε στα ''πρώτα σημάδια'' να είμαι ο πρώτος που είχα δείγματα του Fidelakou...

Κάνε μία αναδρομή στην περασμένη έκθεση του ΟΚΑ, που ο fidelacos δεν είχε δείξει ΟΥΤΕ ένα σημάδι επιθετικότητας ή αστάθειας ΠΟΥΘΕΝΑ μα πουθενά...μέχρι τότε ....!!!

Θυμάσαι όταν σε πλησίασα με τον Cargo από μακριά και ο Fidel ήταν μέσα στο crate ξάπλα?????
Mέσα στην έκθεση είχε εκατοντάδες σκυλιά και δίπλα στον fidel και εκτός crate ή και άλλα crate με σκυλιά αλλά και πάρα πολλές πολλές παρουσίες δίπλα - παραδίπλα και γενικά....ΕΚΘΕΣΗ ΟΚΑ... Απλά και χωρίς πολλά πολλά, της PoYt@Ν@ς δηλαδή !!!!!!Μέχρι τότε ο FIdelacos όσο τον είχα ''κόψει'' από μακριά ήταν απόλυτα ήρεμος και χαλαρός !!! μέχρι τότε όμως.....

Θυμάσαι που πλησίασα με τον Cargo να χαιρετηθούμε???...
...και μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, ο Fidelacos εκτινάχθηκε σαν κανόνι και ''εσκισε'', στην κυριολεξία σαν ΚΛΩΣΤΕΣ τις ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ εγκοπές του crate??? και πέρασε το κεφάλι του έξω ...απ το crate????, και τελευταία στιγμή μπήκες εσύ μπροστα του??? (για να μην επιτεθεί στον Cargo ???) ο Cargo βέβαια, αν και σε απόσταση αναπνοής έμεινε ατάραχος ΠΑΝΤΕΛΑ και παρακολουθούσε την ''επίθεση'' αναίσθητος και με κουνιστή ουρίτσα...(μετά έψαχνες νομίζω για πένσα, για να ''ράψεις'' ξανά με κάποιο τρόπο το crate και να ''μαγκώσουν'' οι εγκοπές του και να κλείσει το στραβωμένο μέρος)....

Θυμάσαι τι σου είχα πει?? ''Ρε Νάσο κάτι δε μ'αρέσει, θα υπάρξει ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα στο μέλλον, πρόσεχε τον και δες τι φταίει... κατι τι γίνεται...'' (ακόμα και τότε ούτε εσύ το είχες αποσαφηνίσει)....
Το είχα δει ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί διάβασα την ''ανούσια'' επίθεση του Fidel με ανύπαρκτο λόγο-αιτία και τη γλώσσα του σώματος του!!!

Τα λόγια μου ήταν : ''Νάσο, δώσε μεγάλη προσοχή ...ΜΕΓΑΛΗ προσοχή ...κάτι δεν πάει καλά ρε συ ! Είναι ο σκύλος σου ''διάβασε'' τον !!!!

Θυμάσαι τι μου είχες πει??? Μου είχες πει: ''Ρε φίλε πρώτη φορά μου το έκανε , δεν μου το έχει ξανακάνει, δεν το περίμενα, δε ξέρω γιατί το έκανε !!!

Νάσο,
ταπεινή και φτωχή μου άποψη, όπου αν θες την παίρνεις και την πετάς στα σκουπίδια....κάτι ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ και πρέπει να το αναζητήσεις εσύ γιατί εσύ ζείς με το Fidelako , αλλά, ΚΑΤΙ, σε βάθος παλαιού χρόνου γυρνώντας στο παρελθόν το ''έχασες''......... και διέφυγε της αντιλήψεώς σου !
Δεν είναι μεμπτό και ΔΕΝ είναι κατακριτέο γιατί ο καθένας μας θα μπορούσε να το πάθει, γιατί είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ !!
Κάτι που δεν έβλεπες ήταν σε διαδικασία ''εκκόλαψης'' και ''αναρρίχησης'' , κάτι έβραζε ΑΣΧΗΜΑ (θυμάσαι προχθές που μιλάγαμε στο τηλέφωνο και σου είπα για ένα ''αδερφάκι'' της ''οικογένειας'' για κάτι που είχα δει, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, από 6 μηνών????

Νάσο, χωρίς να θέλω να σε τρομοκρατήσω υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα.
Η κτηνώδης δύναμη του Fidel σε συνδιασμό με την ''ξεροκεφαλιά'' της φυλής μας για να φέρουν εις πέρας οτιδήποτε κρίνουν απαραίτητό, όταν γουστάρουν, και ΟΠΟΤΕ γουστάρουν μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ανάλογα την περίπτωση !!!! Το ξέρεις, bullmastiff έχουμε., Αν τύχαινε να απουσιάζεις εκείνο το ΓΑΜΗΜΕΝΟ κλάσμα του δευτερολέπτου και η κουκλίτσα σου ήταν μοναχούλα της???? :( :(,,,Ξέρεις τι θα είχε συμβεί?????? Ξέρεις πότε ένα ζώο ''στοχεύει'' στο πρόσωπο??? και κατόπιν στο λαιμό??? ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ Nάσσοοοοοοοοο!!! ΠΑΕΙ για κάτι πολύ χειρότετο γαμώτο,,,,,,,,:( :(
Νάσο, χωρίς να θέλω να σε τρομοκρατήσω υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα.
Μόνο εσύ, έστω και ''ύπουλα'' ,μπορείς σε φάσεις που μπορεί να ''ξαναστραβώσει'' κάτι να ''παίξεις'' τον FIdel στα ίσια και να τον ''συμμαζέψεις αν τον πετύχεις ''μπόσικο''!!!

Δεν υπάρχει ειδικός εδώ στην Ελλάδα που να μπορεί να σε κατατοπίσει για τη συμπεριφορά του FIdel...OYΔΕΙΣ, μην πιστέψεις σε παπαρολογίες και θέσεις σε κίνδυνο την οικογένεια και τα μωράκια σου αν ''υποτροπιάσει'' πάλι ο Fidelakos
ΔΕΝ είναι δουλειά εκπαιδευτού αυτή !!!

Η μόνη που ίσως μπορεί να σε κατατοπίσει και να σε ''προσανατολίσει'', ίσως, να είναι η Μαρία η Γκινάλα, αλλά ίσως σου προτείνει να μεταβείς στο εξωτερικό με το σκύλο ''ΠΑΚΕΤΟ'' γιατί ΜΟΝΟ εκεί υπάρχουν ειδικοί ψυχολόγοι, ψυχιάτροι, κοινωνιολόγοι και συμπεριφεριολόγοι για σκύλους με ''τραβηγμένα'' θέματα ψυχολογίας που ''πέρασαν'' τα όρια και πήγαν στο άλλο άκρο !
Ο Fidel χρίζει άμμεσα τέτοιας παρακολούθησης και θεραπείας και ΑΝ....επανέλθει , μπορεί ποτέ ξανά... Αλλά ποτέ δεν χάνουμε την ελπιδα μας και δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια μας!!!!
Απευθύνσου στη Μαρία τη Γκινάλα και αυτή θα σε παραπέμψει σε ειδικούς !! Εδώ στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑΝ τέτοια κατάρτηση και όποιος σου πει ότι : ''θα το δούμε'' ή ''κάτι θα κάνουμε'' ή ''θα το διορθώσουμε'' ή ''όλα γίνονται εκτός απ του σπανού τα γένια'' ..... ΚΑΙ λεφτά θα πάει να σου φάει και ΤΙΠΟΤΑ δεν θα κάνει !!!

Η λύση ΑΝ υπάρχει είναι ΜΟΝΟ στο εξωτερικό, αν υπάρχει.......Γιατί εκεί υπάρχει μόνο τέτοια κατάρτιση αυτού του σημείου αναφοράς και επιπέδου !!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ......
Γιατί δυστυχώς ρε Νάσο, :( :( ο Fidelakos εικάζω ότι το ''κουβαλάει'' απ τα ''γονίδια'' του, ξέρεις τι λέω τα έχουμε πει , ξέρεις τις απόψεις μου !!!
Ξέρουμε τι λέμε και συννενοούμαστε !!!
 
Last edited:
  • Like
Reactions: ant and alexxela


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
εγω απο ο,τι καταλαβα,το σκυλι δεν καταλαβε σε ποιον την επεσε
Δεν επρεπε οστοσο να το καταλαβει, πριν μπιξει τα δοντια του???
Και εμενα μου εχει τυχει να κλοτσισω/πατησω/μαγκοσω κατα λαθος εναν απο τους σκυλους μου.
Η ΜοναΛιζα σε αυτες της περιπτοσεις γυριζει αστραπιαια και αρπαζει οποιων ειναι απο πισω/διπλα της, επειδη παντα νωμιζει οτι αυτο φταει. Οταν βλεπει οτι ειναι ενας απο μας, σταματαει επιτοπου!!!! Οσο τσαντισμενη και ξαφνιασμενη και να ειναι!
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν απαντηθηκε ομως η ερωτηση μου. Αν δεν ηταν η κορη και ηταν καποιος ξενος ενηλικος, θα ηταν επιτρεπτο να αντιδρασει ετσι σε ενα αγγιγμα? Αντιδραει ετσι ενας ισορροπημενος σκυλος με γερα νευρα?
Πάλι δε θα ήταν επιτρεπτό.... αλλά θα ήταν πιο εύκολο να το αντιμετωπίσεις, αν η επίθεση δεν είχε στόχο το παιδί σου. Είμαι σίγουρη οτι αυτό το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα από μένα, ως πατέρας.

Αχ, βρε παιδιά... πραγματικά ένα από τα πιο δυσάρεστα θέματα που έχω διαβάσει ποτέ στο φόρουμ. :(
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Το θεμα δεν ειναι γιατι το εκανε , τουλαχιστον σε πρωτη φαση , αλλα να μην το ξανακανει , οποτε τα δυο μπουκετα λιγα ητανε για μια τοσο σοβαρη περιπτωση αν θες την γνωμη μου .

Η αιτια ειναι δευτερευον θεμα και αφορα εσενα ως ιδιοκτητη για να καταλαβεις τι συμβαινει , για τον σκυλο ομως η επιθετικοτητα στους δικους του κοβεται αμεσως .
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
Καθομουν εξω στο κτημα με τον σκυλο και τον χαιδευα.Απο την αλλη πλευρα πλησιασε η κορη μου, δεν την ειδε, μολις απλωσε το χερι της να τον χαιδεψει στην πλατη , εκεινος χωρις την παραμικρη ενδειξη, ορμηξε πανω της και στοχευσε το προσωπο, καθως ειχε γονατισει η κορη μου και ετσι ηταν στην ευθεια.
θα προσπαθήσω να δώσω μια ερμηνεία με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες, απο αυτό που έχω δεί πολλές φορές να γίνεται σε μια τέτοια στιγμή (που χαιδευω εναν δυναμικό σκύλο και κάποιος άλλος πλησιάζει) πιστευω οτι ο λόγος της "διόρθωσης" ήταν η ζήλια,
το σκυλί δεν ήθελε να χαλάσουν οι στιγμές που ζούσε με το αφεντικό του, εαν ήταν άλλος σκύλος που δέχθηκε την επίθεση θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπιση και η ερμηνεία της επίθεσης, επειδή όμως η επίθεση αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως ενα παιδί χρειάζεται "σοφή" αντιμετώπιση.

αυτή είναι μόνο μια ερμηνεια για την επίθεση που δίνω με βάσει του τι εχω δεί ο ίδιος, μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν γνωρίζω τον σκύλο, ούτε βέβαια προσπαθώ να τον δικαιολογήσω απλώς προσπαθώ να τον ερμηνεύσω. Εαν αποφασίσεις να τον κρατήσεις τελικά η πρόληψη πρέπει οπωσδήποτε να εχει προτεραιότητα.
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εννοειται οτι δεν προτεινω κατι για τον συγκεκριμενο σκυλο,λεω τι θα εκανα εγω σε παραπλησια περιπτωση που θα συνεβαινε,απο την στιγμη που ανοιχτηκε το θεμα.
εγω παντως πιστευω οτι ηξερε πολυ καλα οτι την επεφτε στο παιδι ο σκυλος γιατι τον χαιδευες και γιατι αποφασισε να δοκιμασει να ανεβει πανω απο αυτο,εκμεταλευομενος τη φαση..
και δεν μπορω να διανοηθω οτι δεν ηξερε οτι η μικρη ερχοταν απο πισω..
αν ειναι δυνατον,στο σπιτι σας εισασταν..δεν ξερει ο σκυλος ποιοι βρισκονται εκει και στον κηπο και δεν νιωθει ποιος πλησιαζει απο πισω ?
προσωπικα ενας τετοιος σκυλος δεν θα μου ελειπε,οπως δεν θα μου ελειπε οποιοςδηποτε εκανε κακο στο παιδι μου και συγνωμη αλλα μιλαμε για σκυλο τωρα ,ετσι?
αν ηταν μικροσωμο σκυλι που οπως και να χει δεν μπορει να κανει ζημια σοβαρη,θα εκανα οσα προτεινουν περι εκπαιδευσης,ψαξιματος,υπομονης,ψυχραιμιας και ολα τα αλλα,σε μεγαλοσωμο σκυλο που εχει δειξει τοσες φορες δειγματα,οχι.
εννοειται -και κατακρινετε με οσο γουσταρετε-,πως θα ετρωγε τετοιο ξυλο στο καπακι που θα χρειαζοταν γιατρο μετα,οχι για εκδικηση μα για να καταλαβει πως τετοια που θελει να κανει και κανει,δεν γινονται ,
ειτε ηταν μικροσωμος ειτε μεγαλοσωμος.
ναι,καποιες φορες πολλα που εχουν να κανουν με το παρελθον μας εχουν ξεφυγει ,ναι,μπορει να ειναι και γονιδιακο το θεμα,ναι μπορει να ειναι και οργανικο,ναι καποιες φορες υπαρχουν και απλα κωλοχαρακτηρες στα σκυλια (χωρις παλι να αναφερομαι στον συγκεκριμενο σκυλο)
και ενταξει,παντα κατι φταιει...
εγω δεν θα ασχολιομουν με το τι και γιατι φταιει,με τον επομενο μου σκυλο,ναι,
με αυτον που εκανε κατι τετοιο στο παιδι,οχι.
ο φιντελ την ειχε πεσει καποτε και σε εναν γαιδαρο?θυμαμαι καλα?
 
Last edited:


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το περιστατικό, σε συνδυασμο με τα προηγούμενα, μπορεί να δείχνει έναν σκύλο που δεν έχει ισορροπημένο χαρακτήρα. Συμβαίνει σε όλες τις φυλές,χωρίς απαραίτητα να είναι λάθος ανατροφής η χειρισμού από τον ιδιοκτήτη του. Απλά θέμα κατασκευής . Η στείρωση, η απομόνωση, η επανεκπαίδευση η ότι άλλο προτείνει ένας εκπαιδευτής δεν θα λύσει το πρόβλημα, απλά θα το περιορίσει. Νάσο, δεν φταίς εσύ και σίγουρα δεν φταίει η μικρή. Θα μπορούσε να είχε συμβεί και με τη γυναίκα σου η κάποιο φίλο σου. Δεν θα ήθελα επουδενί να βρεθω΄στη θέση σου και να πρέπει να πάρω μια απόφαση για έναν σκύλο που αγαπάω και έχω μεγαλωσει από μωρό. Αλλά από την άλλη προέχει η ασφάλεια της οικογένειας σου.
Περαστικά στη μικρή σου...
 


peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Νασούλη, τώρα το είδα το θέμα σου.
Η αλήθεια είναι ότι όταν βρεθήκαμε στην Αίγινα είδα ένα πολύ ισοροπημένο σκυλί και τώρα που το διάβασα αυτό έπεσα από τα σύννεφα.
Ανέχτηκε χωρίς εξάρσεις στον χώρο του τον δικό μου που έπαιζε με την Αντιόπη και έδειχνε να ζηλεύει κιόλας που δεν ήταν παρέα τους στα παιχνίδια.
Το γιατί το έκανε εγώ στη θέση σου δεν θα πολυπροσπαθούσα να το αναλύσω.
ΤΟ ΕΚΑΝΕ, αυτό από μόνο του φτάνει για να φύγει.
Είσαι απ' όσο έχω καταλάβει ένας σωστός οικογενειάρχης και δε νομίζω ότι αξίζει να πάρεις το ρίσκο να σου φύγει κατά λάθος κάποια στιγμή από το μέρος που θα τον έχεις περιορισμένο.
Ούτε νομίζω ότι πρέπει να περάσεις στα παιδιά σου ότι τον διώχνεις για αυτό που έκανε.
Μπορεί και στο μυαλό τους να περάσει ότι ο κακός μπαμπάς διώχνει από το σπίτι όποιον κάνει παράπτωμα σοβαρό.
Μην ξεχνάς ότι τα παιδιά όπως είναι λογικό θα τον υπεραγαπάνε και κάποια στιγμή που θα λείπεις μπορεί να την κάνουν την αταξία τους και να του ανοίξουν του καημένου που είναι μόνος του.
Θεωρώ δεδομένο ότι η μικρή πρέπει να πάει σε κάποιον καλό ψυχίατρο - ψυχολόγο και να σας συμβουλέψει αυτός με ποιον τρόπο πρέπει να απομακρυνθεί ο Φιντέλ.
Ίσως άν μπορεί να τον κρατήσει για ένα μικρό διάστημα ο Αντρέας και να πηγαίνεις που και που τα παιδιά να βλέπουν ότι ο φιλαράκος τους περνάει καλά, και μετά βλέπεις τι θα κάνεις.
Περαστικά στη μικρούλα και εύχομαι ότι καλύτερο για όλους.
Σου έχω εμπιστοσύνη και ξέρω ότι θα κάνεις το καλύτερο.
 
Last edited:


Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα.
Πρώτα γρήγορα περαστικά (ψυχικά & σωματικά) χωρίς "σημάδια" στη κόρη σου.

Μετά:
.Πως βρήκες τη δύναμη να του κάνεις μετά Β.Υ.;;, με άγριες διαθέσεις, έστω για τιμωρία.
.Δυο μπουνιές που έφαγε, δεν λεει τίποτα, ποιο πολύ πόνεσες ΄και τιμωρηθήκες εσύ παρα ο σκύλος σου.
.Δεν θεωρώ πως ο σκύλος σου το έκανε έτσι ξαφνικά, χωρίς να έχει δώσει κάποια σημάδια απο ποιο παλιά, είτε σε άτομα της οικογένειας σου ή σε άλλους.
.Το αν θα τον κρατήσεις ή όχι, δεν μπορώ να σου το προτείνω εγώ ούτε κανείς άλλος. Είναι καθαρά θέμα δικό σας. Χρειάζεται ώριμη σκέψη και καλό ζύγισμα.
Αν θα τον έχεις σε αποξένωση και απομονωση απο την οικογένεια με μόνο σκοπό τη φύλαξη, σκέψου, τι μπορεί να αλλάξει σταδιακά. Τα ένστικτα, η καλλιέργεια αυτών πλέον με άλλο τρόπο και απαίτησεις.
.Θα ακούσεις πολλά και πολλά, απο πολλούς "ειδικούς" εδω στην Ελλάδα. Θέλει υπομονή και όχι γρήγορες αποφάσεις. Ποιος μπορεί να σου πει με σιγουριά με "εγγύηση" ότι έτσι είναι ή έτσι δεν είναι, και τι θα γίνει ή δεν θα γίνει στο μέλλον;;.
.Επίσης μου κάνει εντύπωση που σε υπάκουσε ο σκύλος με τις φωνές σε λίγα δευτερόλεπτα....
.Θεωρείς πως ήταν άμυνα;;;Θεωρείς πως ήταν επίθεση;;;Θεωρείς πως ηταν ξάφνιασμα;;; Τι θεωρείς πως ήταν αυτη η συμπεριφορα;;; Κάτι συγκεκριμένο, λίγο απο όλα ή κάτι τυχαίο;; Του δίνεις ελαφρυντικά του σκύλου ή όχι;;
.Μήπως στο παρελθόν έχει δείξει κάτι παρόμοιο και δυστυχώς το επιβράβευσες αντι να το σταματήσεις;;;
.Πραγματικά η ζημιά που θα μπορούσε να γίνει, δεν μπορούμε να την αναλογιστούμε.
.Για να βρεις την αιτία, γιατι το έκανε αυτό, χειάζεται πολύ ηρεμία, ανάλυση, παρατήρηση, αναδρομή στο ιστορικό του, και παρατήρηση εσενα και του σκύλου σου απο τρίτους ανθρώπους. Θέλει πολύ χρόνο και πείσμα, και μπορεί βέβαια να μην σε οδηγήσει πουθένα συγκεκριμένα.
.Τσέκαρε κιόλας απο πλευράς κτηνιάτρου (όραση, ακοή, άλλα προβλήματα που μπορεί να έχει), αν και δεν νομίζω πως έχει κάτι. Έτσι για να σου φύγει η απορία.
.Σίγουρα θα ακούσεις, ότι αν το είχε κάνει ο δικός μου, θα του είχα δώσει μιε μα το δίκανο, θα τον πέταγα στο δρόμο, θα τον σκότωνα απιετόπου κλπ κλπ κλπ κλπ.. Έξω απο το πρόβλημα όμως είναι όλοι χαρούμενοι.

Δεν επιθυμώ να γίνω κατακριτής ή επικριτής, δικαστής ή δικηγόρος. Είναι όμως περίεργο αυτό που έγινε, και δεν θεωρώ πως ήταν τρονακτικές συμπτώσεις όλο αυτό που έγινε. Επίσης δεν μπορώ να σου πω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου.

Πάντυως ειμαι εδω παρών όσο μπορώ να σε βοηθήσω, όσο μπορώ και όσο αυτό είναι εφικτό.
 




galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Εχει δειξει αλλη μια φορα ''αντιδραση'' που την ερμηνευσαμε σαν διορθωση στον μικρο μου γιο οταν τον πειραζε την ωρα που ετρωγε το κοκκαλο του.
το θεωρησατε φυσιολογικο δηλαδη αυτο,το να διορθωσει ο σκυλος τον μικρο??
και τι κανατε?
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν ηταν ξενο το παιδι, θα ειχατε τωρα και μηνυσεις και αποζημιωσεις και ο σκυλος θα πηγαινε στον καιάδα με δικαστικη αποφαση.

Αν ο σκυλος κατεβαζε τελειως το προσωπο της μικρης, θα ελεγε καποιος εδώ μεσα «κατσε και σκεψου το ψυχραιμα και είναι κριμα για τον σκυλο»?

Στο θεμα απαντησαν πολλα μελη, διαφορετικων επιπεδων εμπειριας και ευαισθησιας. Υπαρχει κανείς που θα δεχοταν να παρει τον σκυλο? Οριστε, ας απαντησει.

Πρεπει να δοθει άλλη τετοια ευκαιρια σε αυτόν τον σκυλο?

Αν στις γραμμες του σκυλου υπαρχουν προγονοι απροβλεπτοι με αναλογη συμπεριφορα, ο εκτροφεας είναι εγκληματιας ή απλά εγληματικα επιπολαιος και ασχετος. Αλλά μαλλον αυτό δεν το μαθουμε ποτέ, εκτος αν συμβει κατι παρομοιο σε αλλον γνωστο ιδιοκτητη που εχει καποιον αδερφο του σκυλου.
 
Last edited:


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι το αν θα φύγει ο σκύλος ή όχι είναι καθαρά δική σου απόφαση. Μην βάλεις το παιδί σε τέτοια διαδικασία και μην <παρασυρθείς> συναισθηματικά από την απόφαση της μικρής. Για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσεις για να ενημερώσεις την μικρή σου ..μάλλον υπάρχουν κάποιοι άλλοι που ξέρουν να πουν περισσότερα.
Δύσκολες στιγμές και η έλλειψη εμπιστοσύνης πια προς τον σκύλο τις κάνει δυσκολότερες, όπως και τις αποφάσεις οι οποίες όμως πρέπει να παρθούν.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι το αν θα φύγει ο σκύλος ή όχι είναι καθαρά δική σου απόφαση. Μην βάλεις το παιδί σε τέτοια διαδικασία και μην <παρασυρθείς> συναισθηματικά από την απόφαση της μικρής.
Σωστήηηηηηηηηη
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Πανω απ'ολα περαστικα στο κοριτσακι σου! Δεν ειμαι γονιος αλλα δεν θα ηθελα να βρεθω ποτε σε τετοια θεση. Και κατανοω οτι ενας γονιος δεν θα σκεφτει τιποτε αλλο περα απο το παιδι του. Ελπιζω τα σημαδια να μην ειναι ιδιαιτερα στην κορη σου κι αν δεν ειστε σιγουροι, βρειτε εναν καλο πλαστικο χειρουργο που να ξερει πως να περιποιηθει τετοια τραυματα οσο ειναι φρεσκα ωστε να μην αφησουν σημαδια.

Αποψη περι εκπαιδευσης δεν τολμω να εκφρασω διοτι ειμαι ισως ο πλεον ακαταλληλος και δεν νομιζω οτι σου χρειαζεται κιολας μιας κι απ'οτι εχω καταλαβει απο εδω μεσα εχεις εμπειρια. Εγω θα εκανα αυτο που προτεινε η Αλεξια, εξετασεις για τον θυροειδη του πρωτα, θα τον στειρωνα (αν και ισως δεν παιξει πλεον κανεναν ρολο μιας και ο σκυλος ειναι ενηλικος) και θα τον κρατουσα υπο περιορισμο αφου εχεις ηδη διαμορφωμενο κενελ χωρις να τον εχεις δυστυχισμενο. Και τις βολτες του και τα ολα του και αστον να εκετελει και χρεη φυλακα οπως πολλοι ειπαν. Εσυ τον μεγαλωσες και εισαι ο πλεον ισως καταλληλος να τον χειριστεις απο εδω και περα με εξτρα προσοχη και συνεση καλυτερα απο τον καθενα.

Ευχομαι να αποφασισεις με καθαρο μυαλο και να πραξεις οτι το καλυτερο για ολους σας. :)
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ενταξει,8 χρονων ειναι το παιδι,νομιζω αρκετα ωριμο ωστε να καταλαβει οτι απλα οι γονεις αποφασιζουν για την ασφαλεια του,οπως σε τοσα αλλα καθημερινα πραγματα,αλλα και παιδι ακομη και καθε αντιδραση του θα ειναι φυσιολογικη ...τι τροπος δηλαδη πιο σωστος,υπαρχει για να το πει αυτο,που πρεπει να τον αναζητησουμε σε ψυχολογους?
(εγω παντως οταν αναφερομαι σε περιορισμο,δεν εννοω σε κενελ του τυπου δυο επι δυο τετραγωνικα,λεω σε διαμορφωμενο περιφραγμενο ,μεγαλο χωρο,με το κενελ του μεσα)
 
Last edited:




Status
Κλειδωμένο θέμα