Απόκτηση σκύλου


Panos09

New Member
16 Ιανουαρίου 2016
2
0
33
Καλησπέρα σε όλους, ως νέος στο forum ελπίζω να ποστάρω στο σωστό σημείο.

Εδώ και καιρό είμαι σε μια αναζήτηση απόκτησης σκύλου, ως άπειρος στο χώρο θα ήθελα τη γνώμη σας ώστε να προβώ στη σωστότερη επιλογή. Έχοντας Γερμανικό Ποιμενικό για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν ήμουν μικρός υπάρχεις μια προτίμηση στα λίγο πιο μεγαλόσωμα σκυλιά. Το γεγονός ότι πλέον μένω σε διαμέρισμα καθιστά δύσκολη την απόκτηση γερμανικού ποιμενικού οπότε ψάχνω κάτι εναλλακτικό. Το βασικότερο είναι ο σκύλος να νιώθει άνετα στο διαμέρισμα και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα με αυτό. Μετά από πολύ έρευνα κατέληξα στο Αkita inu. Λόγο του ότι είναι μεγαλόσωμο θα ήθελα τη γνώμη σας για το κατά πόσων είναι εύκολο να ζήση ευχάριστα σε ένα διαμέρισμα έχοντας καθημερινές βόλτες, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρα ενασχόληση με άτομα και βέβαια δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο.

Μερικές σημαντικές λεπτομέρειες. Το σπίτι είναι 100τ.μ. με δύο μεσαία μπαλκόνια, υπάρχει μια γάτα οπότε θα πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά (χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να τη κάνει γεύμα) και τέλος θα υπάρξει η βασική εκπαίδευση από επαγγελματία.

Εναλλακτικές επιλογές σε αρκετά πιο μικρόσωμα, άλλης κατηγορίας εντελώς είναι το Jack Russell, Russell Terrier, Βeagle. (Ένα βασικό κριτήριο σε όλα αυτά είναι ο σκύλος να μη κάνει το σπίτι σα να έχει περάσει ανεμοστρόβιλος και να μην γαβγίζει ακατάπαυστα χωρίς λόγο δημιουργώντας εφιάλτες στη πολυκατοικία).

Ελπίζω να μη σας κούρασα, ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 


Aziz

Active Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
41
16
30
Τα ακίτα απ ότι γνωρίζω δεν είναι και τόσο σκυλιά για σπίτι. Γι αυτά κυρίως όχι για σένα. Εκτός του αν το έχεις ώρες έξω και εκτονώνεται. Τώρα βέβαια θα σε πει περισσότερα και κάποιος που έχει αλλά και οι πιο έμπειροι! Όσο για το jack russell, αν θες σκυλί ήσυχο που να μη γαβγίζει πολύ και να μην είναι πολύ ενεργητικό, άστο, ή ετοιμάσου για υπομονή κι εκπαίδευση! :D Του κτηνίατρου μου π.χ είναι σαν άνθρωπος, αλλά όσα άλλα έχω συναντήσει είναι διαόλια!
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Τα ακιτα εγω παλι θα πω οτι ειναι σκυλια για σπιτι.Αν εξαιρεσεις το μεγεθος(αν και για μενα δεν ειναι κριτηριο επιλογης το μεγεθος,οποιοδηποτε σκυλι χωραει σε οποιοδηποτε σπιτι) και την τριχα που χανει ως σκυλι με διπλο μανδυα,κατα τα αλλα σπανια γαυγιζει,ειναι πολυ καθαρο και δεν μυριζει,δεν χρειαζεται παρα πολυ μεγαλη εκτονωση οπως αλλα σκυλια,και γενικα αν και θεωρειται ανθρωποκεντρικο σκυλι,δεν εχει προβλημα να καθισει στο σπιτι μονο του χωρις να κανει ζημιες.Φυσικα εξαρταται και στο κουταβι που θα πεσεις,τι ταπεραμεντο θα εχει και ποσο τυχερος θα εισαι,επισης ισως μπορεις να ζητησεις απο τον εκτροφεα που θα το παρεις,να σου δωσει ενα κουταβι που δεν δειχνει τοσο ζωηρο.

Αν παρεις κουταβι,η σχεση του κουταβιου με την γατα σου νομιζω πως θα εξαρτηθει απο την ιδια.Αν η ιδια το αποδεχθει και συνηθισουν να ειναι μαζι απο την αρχη,δεν νομιζω να εχεις προβλημα αργοτερα.
 
  • Like
Reactions: Aslan and GRDANE


Panos09

New Member
16 Ιανουαρίου 2016
2
0
33
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Θεωρείτε ότι μες στο διαμέρισμα ζει πιο εύκολα ένα μεγαλόσωμο σκυλί με ήσυχη προσωπικότητα όπως το Akita ή ένα μικρόσωμο με πολύ ενέργεια όπως το Beagle; Το βασικότερο είναι να εκτονώνεται με βόλτες πρωί - βράδυ και δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο χωρίς να είναι νευρικό και να κάνει ζημιές στο σπίτι. Φοβάμαι ότι το beagle ως κυνηγόσκυλο ίσως δε καλύπτετε με αυτά.
 


George.Akita

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2011
73
5
Greece
Παναγιωτη το πιο σημαντικο αν μενεις σε διαμερισμα που νοικιαζεις ειναι να μην ενοχλει τους γειτονες σου ανεξαρτητα την φυλη κ μεγεθος (οταν π.χ δουλευεις και λειπεις) , ενα ακιτα ανετα μπορει να μεινει χωρις να δημιουργησει προβλημα αρκει να υπαρχει ενα προγραμμα σταθερο βολτας 1-2 φορες την ημερα τουλαχιστον και σωστη εκπαιδευση καθως μεγαλωνει.
 
  • Like
Reactions: Beyond Wonderland


ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πρωτα απο ολα απο την στιγμη που θελεις ενα σκυλι απλα για παρεα γιατι πρεπει να κοιταξεις καποια φυλη?
Δεν υπαρχει σκυλι "εναλλακτικο του γερμανικου ποιμενικου". Το καθε σκυλι ειναι μοναδικο και εχει τη δικη του προσωπικοτητα.
Απο εκει και περα αν θελεις χαρακτηριστικα καποιας φυλης (πχ περιπου τον χαρακτηρα, μεγεθος κλπ) η αποκτηση πρεπει να γινει απο εκτροφεα και μονο.
Απο εκει και περα το Ακιτα δεν ξερω ποσο ιδανικο σκυλι ειναι για εναν αρχαριο.
Ειναι κυριαρχικα σκυλια με προσωπικοτητα.
Επισης δεν καταλαβαινω γιατι Ακιτα μπορεις να παρεις ενω γερμανικο ποιμενικο οχι..
Οπως φαινεται απο τα ποστ σου δεν εχεις ιδεα τι θελεις απο ενα σκυλο.
Συγκρινεις 3 σκυλια τελειως διαφορετικα μεταξυ τους(τζακ ρασελ, ακιτα, μπιγκλ).
Οσον αφορα τα μπιγκλ τωρα...
Προσωπικα δεν θα επαιρνα ποτε μπιγκλ οχι γιατι δεν ειναι ομορφα και καλα σκυλια, ειναι ομως πολυ..χμμ πως να το πω? κυνηγοσκυλα.
Ειναι το σκυλι που αν σου φυγει απο το λουρι βαζει μυτη κατω και μην τον ειδατε τον παναη.
Εχω ζησει 2 μπιγκλ και αυτο που εχω ξεχωρισει ειναι το τελειος ενεχλητικο τους γαυσιμα και την ξεροκεφαλια τους. Αυτο που θελουν αυτο θα κανουν και τελος.
Επισης δεν ειναι το σκυλι που το παρεις και θα παιζεται με το μπαλακι για ωρες και θα κρεμεται απο τα χειλη σου.
Η βολτα θα ειναι για εκεινο και απλα θα μυριζει οτι υπαρχει στο χωρο.
Τα τζακ ρασελ τωρα μπορει να ειναι μικρα σκυλια ομως εχουν την ενεργεια ενος υπερκινητικου σκυλου.
Ειναι πανεξυπνα , θελουν ομως και πολυ ασχολια και παιχνιδι.
Σε αντιθεση με τα μπιγκλ ειναι τα σκυλια που θα σε κοιτανε μεσα στα ματια για να τους πεταξεις την μπαλα.
Γενικα αν θελεις να παρεις καποια συγκεκριμενη φυλη θα πρεπει να ψαξεις για εναν πολυ καλο εκτροφεα, να πας, να δεις τα σκυλια του και να μιλησετε για το ταπεραμεντο τους κλπ.
Προσωπικα θα σου ελεγα μιας και δεν το θελεις για καποια συγκεκριμενη εργασια και το θελεις απλα για παρεα να πας σε μια φιλοζωικη και να διαλεξεις ενα απο τα απειρα κουταβια -ή ενηλικα- που εχει και που θα σου κανει το κλικ.
Ειδικα απο ημιαιμα γερμανικα αλλο τιποτα.
Σιγουρα εκει θα βρεις αυτο που ψαχνεις.
Παντα φιλικα :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki