Αρσενικό Bull Terrier 3 ετών ψάχνει ένα καλό σπίτι


Status
Κλειδωμένο θέμα

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
ο ιδιοκτήτης το βρήκε όταν ήταν ενός έτους.
Δεν προσδοκώ ότι θα είναι καθαρόαιμος. Ο συγκεκριμένος από τη φωτογραφία και μόνο είναι λατρεία κι αν με ρωτάς να διαλέξω ανάμεσα σε ένα σκύλο που χαρίζεται και μπορεί να μην είναι καθαρόαιμος και σε έναν που μπορεί να πάρω από άσχετο εκτροφέα και να έχει άλλα προβλήματα και να κλαίω και τα λεφτά μου προτιμώ το πρώτο. Έτσι κι αλλιώς, πάντα με ημίαιμα είχα εμπειρία και ήταν όλα υπέροχα σκυλιά.

Ναι, θέλω καθαρόαιμο ΒΤ, αλλά ακόμα ούτε το Μούι έχω δει για να εκφέρω γνώμη ούτε με κάποιο εκτροφέα μίλησα για να μου πει μια τιμή για κουτάβι.

Αυτό που λες για το ότι τον βρήκε δε σημαίνει ότι είναι ημίαιμος και γι' αυτό τον παράτησαν. Σημαίνει ότι ο άνθρωπος που τον είχε ήταν ηλίθιος. Γιατί αν μου τύχαινε να αγοράσω ή να αποκτήσω ένα σκυλί και μετά συνειδητοποιούσα ότι δεν είναι καθαρόαιμο δε θα το πετούσα στο δρόμο προφανώς. Άρα κατ'εμέ δεν είναι λογική η σκέψη παρατημένο=ημίαιμο.

Εκτός αυτού, ο άντρας μου όταν ήταν πιτσιρίκος βρήκαν με την αδερφή του ένα κουτάβι λύκο κάτω από ένα κάδο. Το μάζεψαν σπίτι και του βγήκε καθαρόαιμο και απίστευτος φύλακας επίσης. Τυχερά είναι αυτά θα μου πεις :)

Αρη, είναι εντελώς ακατανόητη αυτή σου η δημοσίευση.

Στο παρόν thread, μιλάμε για έναν σκύλο, που για τον οποιοδήποτε λόγο, πρόκειται να μείνει χωρίς σπίτι, ανοίγεται ένα παράθυρο αισιοδοξίας με την φίλη που ενδιαφέρεται, η οποία θα έχει βεβαίως την ευκαιρία να τσεκάρει από κοντά τον σκύλο όσο θέλει και να αποφασίσει αν της κάνει.

Και έρχεσαι εσύ τώρα και μας σχολιάζεις τι;
Αν ο σκύλος είναι καθαρόαιμος;
Θα μας τρελλάνεις τελείως;
Αυτό που είπα και παραπάνω. Δε θα σκάσω αν είναι καθαρόαιμος από τη στιγμή που δε θα ρισκάρω χρήματα για την αγορά του. Αν είναι βέβαια, θα είμαι υπερτυχερή. Ό,τι και να είναι αν το αγαπήσουμε τελείωσε το θέμα. Γι' αυτό και κανόνισα συνάντηση. Μπορεί να μη μείνω ευχαριστημένη για άλλους λόγους, αλλά όχι για την καθαροαιμία του. Άλλωστε και ο spyv είπε ότι η μούρη του μια χαρά είναι για ΒΤ. Τα υπόλοιπα από κοντά.

Αν δεν βγάλω άκρη επανέρχομαι στην αναζήτηση σωστού εκτροφέα...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Λοιπόν... για να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.

1) Ο σκύλος προφανώς και δεν έχει χαρτιά. Διαφορετικά θα επρόκειτο για αγγελία εκτροφείου και όχι για δική μου αγγελία.

2) Ο σκύλος είναι BT σε κεφάλι και σώμα με βάση αυτά που έχω δει στα BT (εκθέσεις και στο δρόμο) - υποθέτω ότι τα "χοντρά λάθη" τα πιάνω. Σε μια μικρή απορία που είχα ότι δεν είναι extreme καμπυλομούρης απάντησε συμφορουμίτης ότι μια χαρά είναι η καμπύλη του. Εκ των υστέρων και ρωτώντας άκουσα ότι υπάρχουν 2 σχολές, αυτή της της "μεγάλης" καμπύλης και αυτή της πιο ισορροπημένης. Εάν αυτό ισχύει, το εν λόγω μοντέλο ανήκει μάλλον στη δεύτερη.

3) Ο σκύλος δίνεται για το λόγο ότι ο ιδιοκτήτης του αναγνωρίζει (σε αντίθεση με πολλούς άλλους... συχνά και κατά δήλωση κυνόφιλους) ότι δεν μπορεί να του παρέχει το χρόνο ενασχόλησης που θα πρεπε. Τα περί οικονομικών - αν έχει ή δεν έχει να τον ταϊσει - παρακαλώ πολύ να εκλείψουν διότι:

α. Κανείς δεν κάνει κουμάντο στην τσέπη κανενός.
β. Διάγουμε περίοδο όπου κανείς μας δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο και που και πως θα βρεθεί και αν θα ψάχνει το κατοχικό παστέλι για να επιβιώσει. Οπότε ας μην λέμε μεγάλες κουβέντες.

Τέλος, τέταρτον και όχι σχετικά με τη δική μου αγγελία εδώ (το σκυλί αυτό δεν κινδυνεύει στο δρόμο) έχω να πω:

Όλοι αυτοί που κόφτονται για το χαρακτηρισμό "καθαρόαιμο" σε αγγελίες υιοθεσίας ας ρίξουν λίγο τους τόνους. Aς αφήσουν αυτούς που μαζεύουν, ταϊζουν, περιθάλπτουν τα "μη καθαρόαιμα" καθαρόαιμα να κάνουν την ήδη πολύ δύσκολη εθελοντική δουλειά τους με τις λιγότερες δυνατές δυσκολίες.

Aααα ναι... και μόλις βρεθεί σοβαρός ενδιαφερόμενος ας μην του το βγάζουμε από τη μύτη...
 
Last edited:


lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
mad00lini πιστεύω σου έχει κάτσει πολύ καλή ευκαιρία !!!!!!!!!!!!!!!!!! ο σκύλος είναι τέλειος με βάση τα δικά μου κριτήρια (δεν είμαι και εκτροφεας) και πολύ κοινωνικώς από ότι αναφέρει και ο vrmode !!! στη θεση σου θα ειχα παει κιολας να τον δο απο καντα!!! Εγω μενω ΒΟΛΟ και απο ότι καταλαβαίνεις μου είναι λίγο δύσκολο να τον πάρω λόγο οτι θελει ο άνθρωπος να τον βλέπει που και που και λογικο μου ακούγετε 2 χρόνια ζήσανε μαζι δεν ειναι και λίγα!!
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Παιδιά ευχαριστώ για την υποστήριξη. Όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου ότι και να μου πουν δεν πτοούμαι. Από την ώρα που κανόνισαμε τη συνάντηση έχω τρελαθεί από τη χαρά μου. Σαν παιδί που περιμένει το χριστουγεννιάτικο δώρο! Μακάρι να πάνε όλα καλά. Να είναι ο Μούι αυτό που θέλουμε κ να είμαστε κ εμείς οι κατάλληλοι γι'αυτόν. Αργεί πολύ η Κυριακή;;;;;
 








blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Εύχομαι να πάνε όλα καλά, και να μην βιαστεί κανείς όσον αφορά την τελική απόφαση.
Και μια μικρή λεπτομέρεια...τα μπουλάκια είναι πολύ συναισθηματικά σκυλιά, δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη τους και τους το δείχνουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Οπότε madollini εξαρτάται από εσένα το πόσο θα δεθεί ο σκύλος μαζί σου. Έχεις το προτέρημα στην συγκεκριμένη περίπτωση ότι εδώ έχεις να κάνεις με ένα ολοκληρωμένο σκυλί, το οποίο από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενα της vrmode, είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Βασικότατο αυτό. Αν δεν κάνεις τα τρελά λάθη μαζί του το σκυλί θα προσαρμοστεί μια χαρά μαζί σου και σε 1 εβδομάδα θα σου δώσει την εντύπωση ότι..γνωριζόσαστε από πάντα. Καλή επιτυχία και πάλι.
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ο Μούι από τις δύο ώρες που κάτσαμε μαζί του μου φάνηκε πολύ καλύτερος απ' αυτό που νόμιζα ότι θα συναντούσα.

Καταρχάς, από μορφολογικής άποψης είναι τέλειος κατ' εμέ. Πανέμορφος, πολύ δυνατός, "νταής" και καθαρόαιμος (ΧΑ!). Αυτό μας το επιβεβαίωσε ιδιοκτήτης τριών bull terrier που ήρθε να μας δώσει τα φώτα του, να'ναι καλά το παιδί. Ο ιδιοκτήτης του Μούι μας ενημέρωσε ότι ήταν ήδη τσιπαρισμένος, αλλά δεν είναι καταγεγραμμένα τα στοιχεία του πουθενά. Πολύ πιθανόν να έχει τσιπαριστεί στην Αγγλία γιατί ο κτηνίατρός του είπε πως οι αριθμοί αντιστοιχούν σ' αυτούς της Αγγλίας. Τι να σας πω κι εγώ; Δεν ξέρω περισσότερα πράγματα!

Η συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της βόλτας ήταν ενδεικτική βέβαια, αλλά σίγουρα έδειξε ότι είναι ένας σκύλος ήρεμος, φιλικός, παιχνιδιάρης και ΠΟΛΥ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Συνήθως αδιαφορούσε για τους ανθρώπους που ήταν γύρω του (εκτός από κάποιες εκρήξεις λατρείας προς τη Βάσω/vrmode) και είχε πάρει από πίσω τις δύο θηλυκές Γαλλίδες. Δεν τον ένοιαζε αν του πετούσες το μπαλάκι, δεν τον ένοιαζε να παίξει με άλλα σκυλιά. Είχε φάει σκάλωμα απλά και ακολουθούσε κατά πόδας τις μικρές. Ενίοτε τις γαύγιζε κιόλας για να τον προσέξουν και μόλις η Carla γυρνούσε να τον κοιτάξει, αυτός τρόμαζε! Είχε πολύ γέλιο ο μπαγάσας.

Τα "προβλήματα" είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης. Δυστυχώς ΔΕΝ έχει μάθει να τα κάνει έξω και έχει το κλασικό κακό να διαλύει ότι πιάσει στο στόμα του. Θέλω να πιστεύω ότι παρ'ότι είναι σ' αυτήν την ηλικία υπάρχει φως στο τούνελ. Θα ρωτήσω σε άλλο θέμα τι μέθοδο πρέπει να ακολουθήσω για την περίπτωσή του.

Το θέμα μας προς το παρόν είναι να δεχτεί ο ιδιοκτήτης του να μας τον δώσει. Γιατί είναι και γι' αυτόν δύσκολο να τον αποχωριστεί. Και για το Μούι φυσικά που θα αλλάξει περιβάλλον. Ευελπιστώ να έχω ευχάριστα νέα και σύντομα!
 




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.559
5.971
Πειραιάς
madoolini, χαιρομαι που η πρωτη σου επαφη με τη φυλη ηταν θετικη οπως αποδειχτηκε :).

το να κανει την αναγκη του εξω να εισαι σιγουρη πως με δικη σου επιμονη και πιστη θα λυθει ως προβλημα, δεν εχω αμφιβολια γι΄αυτο, πρεπει ομως να προσπαθησεις (ισως αρκετα) και θα εχεις σιγουρα αποτελεσματα.

να ξερεις πως ενα ενηλικο σκυλι, εχει και ενα ωριμο μυαλο να το συνοδευει, οσο ανωριμες συμπεριφορες και αν παρουσιαζει ;) .
να θυμασαι επισης οτι οι σκυλοι και οι χαρακτηρες που εχουν ειναι σε μεγαλο βαθμο μια αναπαραγωγη των βιωματων τους . ειναι στο χερι σου να της αποβαλλει τις κακες συνηθειες . μη σε αποτρεψει κατι τετοιο .

τι εννοεις ακριβως οταν γραφεις οτι διαλυει ο,τι πιασει το στομα του ;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Mad00lini αν τελικά ο ιδιοκτήτης το δώσει είσαι οπλισμένη με αρκετή υπομονή για να τον μάθεις να τα κάνει έξω; Γιατί αυτό μόνο χρειάζεται, υπομονή. Σαν να ήταν κουτάβι θα αρχίσεις από την αρχή. Και απαντώντας εδώ σε μια ερώτηση που έκανες σε άλλο σημείο θα σου πω ότι εφόσον μασουλάει πράγματα το κρέιτ θα βοηθήσει πολύ και στα δύο "προβλήματα". Πάντως και τα ενήλικα σκυλιά μαθαίνουν. Αλλά ας δούμε πρώτα αν θα τον πάρεις και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε σε ότι μπορούμε μετά!
 
Last edited:


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
τι εννοεις ακριβως οταν γραφεις οτι διαλυει ο,τι πιασει το στομα του ;
Ότι τρώει ότι πιάσει στο στόμα του. Ακόμα και το μαξιλάρι που του βάζουν για να ξαπλώσει. Γρατζουνάει πόρτες, μασουλάει πόδια από καρέκλες,...

Σαν να ήταν κουτάβι θα αρχίσεις από την αρχή.
Αυτό είπα και στον ιδιοκτήτη του όταν μου είπε ότι θα με δυσκολέψει πάρα πολύ. Ότι θα είναι σαν να παίρνω ένα κουτάβι (σε σώμα σκύλου 30 κιλών!) και θα του μάθω κάποια πράγματα από την αρχή. Με τη μόνη διαφορά ότι θα χρειαστώ ίσως και περισσότερη υπομονή γιατί είναι ήδη καλομαθημένος-απείθαρχος.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Μήπως οι άνθρωποι που το έχουν δεν έχουν χρόνο να το βγάζουν μεγάλες βόλτες;
Aν είναι αυτό και από βαρεμάρα έκανε ζημιές (που είναι πολύ πιθανό γιατί συνήθως συμβαίνει αυτό) τότε θα λύνεται αυτό το πρόβλημα με εκτόνωση.
 
Last edited:


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, πολύ πιθανόν. Ο ιδιοκτήτης του δεν ασχολήθηκε όσο θα έπρεπε με ένα τέτοιο σκυλί και το ξέρει..Βασικά πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματά του από κει πηγάζουν.
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Με το καλό να λυθούν όλα τα σχετικά θέματα και να παραλάβετε το σκύλο σας.

Δε θα επιμείνω φυσικά, αλλά επειδή δε μασάω ούτε τα λόγια μου για κανέναν αυτές τις τοποθετήσεις
Όλοι αυτοί που κόφτονται για το χαρακτηρισμό "καθαρόαιμο" σε αγγελίες υιοθεσίας ας ρίξουν λίγο τους τόνους. Aς αφήσουν αυτούς που μαζεύουν, ταϊζουν, περιθάλπτουν τα "μη καθαρόαιμα" καθαρόαιμα να κάνουν την ήδη πολύ δύσκολη εθελοντική δουλειά τους με τις λιγότερες δυνατές δυσκολίες.

Aααα ναι... και μόλις βρεθεί σοβαρός ενδιαφερόμενος ας μην του το βγάζουμε από τη μύτη...
κράτα τις για αλλού. Δεν με αγγίζουν και δεν με ξέρεις. Αν και κάτι με τρώει να σου απαντήσω πως και γιατί αποφασίζω να υπερασπιστώ τη θέση μου, δε θα το κάνω εδώ, αλλά θα δοθεί η ευκαιρία να το κάνω αναπτύσσοντας επιχειρηματολογία κι όχι οσφραίνοντας το κλίμα για επιμείνω σε μια ρητορεία που νομίζει ότι αποστομώνει αλλά είναι αρκετά αφελής.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Ναι, πολύ πιθανόν. Ο ιδιοκτήτης του δεν ασχολήθηκε όσο θα έπρεπε με ένα τέτοιο σκυλί και το ξέρει..Βασικά πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματά του από κει πηγάζουν.
Πάντως μπράβο στον άνθρωπο που σκέφτεται και το καλό του σκύλου του. Είναι πολύ δύσκολη η απόφαση που έχει να πάρει και εμένα όλο αυτό μου βγάζει υπευθυνότητα και αγάπη για τον σκύλο του. Καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμέναμε και αναγκαζόμαστε να παρουμε δύσκολες αποφάσεις.
 


mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ορίστε και μια φωτό που κατάφερα να τον βγάλω :) Φυσικά πίσω από την Pepper. DSC01041..jpg
 






Status
Κλειδωμένο θέμα