Βοήθεια για σκύλο με κουταβάκι (στη μέση του δρόμου) κοντά στα λουτρά Βόλβης


illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Καλώς σας βρήκα πάλι, μετά από καιρό.

Χθες πηγαίνοντας μια μικρή εκδρομή από Θεσσαλονίκη προς Ασπροβάλτα, μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης/Καβάλας, συνάντησα ένα λευκό σκύλο που είχε ξαπλώσει στη μέση αυτής της λωρίδας κυκλοφορίας.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο στον χάρτη (40.64828, 23.43906), λίγο μετά την Απολλωνία και τα λουτρά Βόλβης

Δυστυχώς σε αυτή την περιοχή υπάρχουν πολλά ταλαιπωρημένα σκυλιά (από Πανόραμα και πέρα) και αρχικά νόμισα ότι γύρευε τη ζέστη του οδοστρώματος. Επίσης δεν είχα καθόλου φαγητό να του δώσω για να το απομακρύνω από το οδόστρωμα.

Μόλις έφτασα στο πρώτο σουπερμάρκετ αγόρασα κροκέτες, κεράσματα και νερό για να του βάλω να φάει.

Επιστρέφοντας στο ίδιο σημείο δυστυχώς διαπίστωσα ότι η σκυλίτσα καθόταν στη μέση του οδοστρώματος προστατεύοντας το κουτάβι της, που δεν πρέπει να είναι πάνω από 3 εβδομάδων.

Μόλις με είδε και σταμάτησα αμέσως σηκώθηκε και ήρθε προς το μέρος μου (ευτυχώς δεν είχε αμάξια εκείνη τη στιγμή), με ακολούθησε στην άκρη στη δεξιά πλερά του οδοστρώματος (προς Ασπροβάλτα) όπου έχει χώρο για στάθμευση και το κουτάβι παραπατούσε πηγαίνοντας προς το αντίθετο ρεύμα αρχικά, μέχρι που στο τέλος ήρθε προς το σημείο που τους είχα βάλει φαγητό και νερό.

Η σκυλίτσα πρέπει να είχε κάνει πολλά κουτάβια (πρόσφατα ή/και στη ζωή της), όλες της οι θηλές κρέμονταν και ήταν σαφώς ταλαιπωρημένη, απελπισμένη για φαί, προσεκτική με ανθρώπους αλλά καθόλου επιθετική.
Έμοιαζε με λευκό boxer (ή με κυρίαρχα στοιχεία αυτού), μεσαίου μεγέθους.

Κάποιος μάλλον τη παράτησε εκεί, γιατί το κουτάβι δεν μπορεί να περπάτησε και να την ακολούθησε εκεί από άλλο σημείο (εκτός αν πήγε και γέννησε καπου εκεί και τα υπόλοιπα κουτάβια δεν επιβίωσαν)

Αν είχα αυλή θα τα έπαιρνα εκείνη τη στιγμή γιατί ήταν από τις περιπτώσεις που και χρειαζόταν άμεση βοήθεια και κινδύνευε λόγω του σημείου που κούρνιαζε...κι άντε την ημέρα, αν το κάνει αυτό και τη νύχτα, πολύ αυξημένος ο κίνδυνος για τον ίδιο τον σκύλο κ το κουτάβι αλλά και τους οδηγούς.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πηγαίνω κάθε μέρα, μάλλον θα μπορέσω να πάω αύριο ξανά, αλλά αν μένει κανείς κοντά στη περιοχή ή στη Θεσσαλονίκη ή αν γνωρίζει κάποια φιλοζωική οργάνωση τοπική που θα μπορούσε να βοηθήσει, θα ήταν πολύ ωφέλιμο.

Στους οικισμούς τριγύρω μάλλον άσκοπο να ζητήσει κανείς βοήθεια, λόγω της κατάστασης με τα αδέσποτα και γενικά τα σκυλιά εκεί.
Νομίζω πως είδα και ένα κέντρο εκπαίδευσης σκύλων λίγο πιο πίσω στον δρόμο, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κονέ με προσωπικό εκεί να βοηθήσει.

Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφία, βιαζόμουν μη βγει στο οδόστρωμα πάλι η σκυλίτσα, περιμένοντας περισσότερο φαγητό (αν και ~1κ κιλό κροκέτες, ευτυχώς μικρού μεγέθους που είδα ότι μπορούσε να μασήσει κ το μικρό θα την κρατήσει για λίγο)

Εχω σβήσει και τον λογαριασμό facebook εδώ κα 10+ χρόνια και δεν μπορούσα να βρω κάποια σχετική σελίδα και να δημοσιεύσω κάποια αγγελία βοήθειας εκεί.
 
Last edited: