Βοήθεια!


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Παιδιά καλημέρα και βοήθεια. Χορήγησα την Τρίτη το βράδυ advantix στον Rock. Δεν είναι η πρώτη φορά, του είχα βάλει αρκετές φορές. Την ίδια νύχτα ξυνόταν αρκετά. Την επόμενη μέρα, το απογευματάκι-δηλαδή εχθές- τον έβλεπα ότι δεν είχε διάθεση και είχε κάτι σαν φόβο ή σύγχυση και αστάθεια. Εφαγε λίγο, ενεργήθηκε αλλά ούτε έπαιζε ούτε περπατούσε, τίποτα. Πήρα τη γιατρό του τηλέφωνο και μου είπε να τον κάνω άμεσα μπάνιο για να δούμε αν είναι απο την αμπούλα. Οντως, με το που τον έκανα, ήρθε στα ίσα του, έπαιζε, χοροπηδούσε, γάβγιζε κ.λ.π. Μου είπε ότι υπήρχε φόβος να πάθει τοξίκωση. Σήμερα το πρωί όμως, έχει πάλι κάποια απο αυτά τα συμπτώματα, σε μικρότερο βαθμό αλλά έχει μία αστάθεια και μία ψιλοσύγχυση πάλι και ξύνεται. Δεν θα πάω στη δουλειά και σε λίγο θα τον βουτήξω να τον πάω στην κτηνίατρο. Τί άλλο να κάνω;; Φοβάμαι.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Μην κάνεις τίποτα, σε λίγο θα είσαι στον γιατρό ούτως ή άλλως!
Ενημέρωσε μας.
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Μόλις γυρίσαμε.
Τον εξέτασε, μου είπε ότι επειδή είχε ήδη ένα 24ωρο την αμπούλα πάνω του, πριν τον κάνω μπάνιο, ό,τι ήταν εισχώρησε στο δέρμα του




Τα αντανακλαστικά του και η γενική εικόνα είναι μια χαρά.




Μου είπε να τον ξανακάνω ένα μπάνιο επειδή ξύνεται και ότι τα συμπτώματα της δηλητηρίασης διαρκούν 3 μέρες και ότι υπάρχει μόνο υποστηρικτική θεραπεία για την επιδερμική δηλητηρίαση απο περμεθρίνη.
Πάντως, είναι καλυτερα, με ακολουθεί, αντιδράει, έφαγε, έτρεξε να παίξει και λίγο.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Γιατί όμως αντέδρασε έτσι ο οργανισμός του αυτή τη φορά - αφου λες πως του είχες ξαναβάλει;
Από την αμπούλα ήταν σίγουρα;
Χρησιμοποιήσατε την ίδια αμπούλα - για τα ίδια κιλά; Εγινε κάτι διαφορετικό;

Περαστικά του
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Μου είπε ότι έχει δει να συμβαίνει αρκετές φορές, εκεί που ένα ζώο χρησιμοποιεί ακόμα και χρόνο την αμπούλα, ξαφνικά να του δημιουργεί πρόβλημα. Ο Ροκ πάντα είχε φαγούρα με την συγκεκριμένη αλλά τίποτα περισσότερο.... αυτη τη φορά τον πείραξε.Η γιατρός μου είπε ότι έπρεπε να την πάρω ακόμη και όταν είχε φαγούρα γιατί ούτε αυτό είναι φυσιολογικό. Θα το προλαβαίναμε πιο νωρίς, πριν εισχωρήσει.
 




stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μπορεί να συμβεί πάντως αλλεργία κάποια στιγμή σε κάτι που μπορείς να το χρησιμοποιείς καιρό (στους ανθρώπους τουλάχιστον συμβαίνει). Περαστικά σας...σου είπε την επόμενη φορά τι αμπούλα να χρησιμοποιήσεις ?
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Ευχαριστώ πολύ. Μου είπε ότι οι περισσότερες αμπούλες έχουν αυτή την ουσία. Θα δώ μήπως αρχίζω και το ψάχνω και με βιολογικά προϊόντα.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον σου έκανε αλλεργία...στη θέση σου θα άρχιζα σίγουρα να ψάχνω άλλα προιόντα, δεν θα το ρίσκαρα εκ νέου.
 






Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Αυτό που του έπαιρνα πάντα, μέχρι 4 κιλά. Οι αναλογίες που γράφεις δεν ξέρω τί είναι. Του άδειασα την αμπούλα απο σβέρκο και κατά μήκος της ράχης.
 










LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ο Ροκ πάντα είχε φαγούρα με την συγκεκριμένη αλλά τίποτα περισσότερο.... αυτη τη φορά τον πείραξε.Η γιατρός μου είπε ότι έπρεπε να την πάρω ακόμη και όταν είχε φαγούρα γιατί ούτε αυτό είναι φυσιολογικό. Θα το προλαβαίναμε πιο νωρίς, πριν εισχωρήσει.
Liana01 περαστικά!

Και εγώ όταν χρησιμοποιούσα advantix είχα παρατηρήσει το ίδιο. Αρχικά έβαζα την αμπούλα μόνο στη ράχη και δεν καταλάβαινα ότι ο σκύλος ενοχλείτε. Όταν όμως έριξα λίγο στην κορυφή του κεφαλιού της φαινόταν ότι της προκαλούσε φαγούρα (για μια-δυο μέρες έξυνε το σημείο με το πόδι της, ενώ στην πλάτη της δε μπορούσε). Το θεώρησα "φυσιολογικό". :sad:
Πιθανόν να είναι η ουσία που λες γιατί μια δυο φορές που έβαλα frontline σπρέι, όχι αμπούλα, δεν είχε την ίδια αντίδραση.

Ευτυχώς πάντως που ο Rock αντιδρά καλά.
Σιδερένιος! :)
 


Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ, είναι ήδη μια χαρά ο Ροκάκος! Φυσιολογικότατος. Εγώ το πρωί για καλό και για κακό έβαλα πλυντήριο το κρεβατάκι του, την κουβέρτα και τις πετσέτες του. Η γιατρός μου ανέφερε ότι ακόμα και την απλή φαγούρα δεν πρέπει να την αγνοούμε. Δόξα το θεό, είναι μια χαρά το ροκάκι μου!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU