Βολτα χωρις λουρι!


Didini

Member
4 Φεβρουαρίου 2012
22
0
Καλησπερα!
Η Σαντυ ειναι εξι μηνων και πριν καποιο καιρο αρχισα να την αφηνω που και που ελευθερη στο παρκο που την βγαζω βολτα χωρις λουρι για να τρεξει και να εκτονωθει. Αυτο που θελω ομως ειναι να της μαθω να μην βγαινει τους δρομους και να "φοβαται" τα αμαξια που μπορει ανα πασα στιγμη να εμφανιστουν απο το πουθενα. Μηπως μπορειται να μου δωσετε καποια συμβουλη για το πως μπορω να της μεταδωσω τον κινδυνο που μπορει να διατρεχει βγαινοντας στους δρομους και ποιος ειναι ο τροπος που θα της μαθω κατι τετοιο?
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ο πιο ασφαλης τροπος που ξερω ειναι παντα στο λουρι και ελευθερο μονο σε περιφραγμενο μερος!
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Αρχικά η νοοτροπία του έχω τον σκύλο ελεύθερο δεν είναι σωστή!
Γι'αυτό το πρώτο πράγμα που έχει να κάνεις είναι στην βόλτα ο σκύλος να είναι στο λουρί!

Αν θέλεις αν τον έχεις ελεύθερο τότε ή σε καλά περιφραγμένο χώρο ή σε ιμάντα πολλών μέτρων(20 ή 30 μέτρων) ώστε να είναι σε ημιελεύθερη κατάσταση!Βασική προυπόθεση μιας που θέλεις να εκπαιδεύσεις τον σκύλο είναι η βασική υποακοούλα που θα του κάνεις παράλληλα με την ημιελεύθερη κατάσταση που θα βρίσκεται!Την εντολή "έλα" την μαθαίνουμε σε περιβάλλον χωρίς ερεθίσματα και μετά μεταβαίνουμε σε περιβάλλον με ερεθίσματα!Δεν τον βγάζουμε έξω με αμάξια κτλ και ζητάμε να είναι υπάκουος!Σιγά σιγά χτίζεται αυτή η εκπαίδευση!
Ο κίνδυνος δεν χρειάζεται να μην μεταδωθεί αλλά χρειάζεται να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μην αφήνεις την σκύλα σου ελεύθερη γιατί ρισκάρεις πολλά πράγματα!Μπορεί να περάσει καλά και αν εφαρμόσεις εκπαιδευσούλες όταν είναι σε καλά περιφραγμένο χώρο ή σε ημιελεύθερη κατάσταση!
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
... Μηπως μπορειται να μου δωσετε καποια συμβουλη για το πως μπορω να της μεταδωσω τον κινδυνο που μπορει να διατρεχει βγαινοντας στους δρομους και ποιος ειναι ο τροπος που θα της μαθω κατι τετοιο?
Διαβασε της αυτο και δεν θα βγει στο δρομο.
http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/αντίο.κλαίρη.μου-20365/index12.html

Αν μενεις μεσα σε πολη εχε καλυτερα το σκυλι σου δεμενο και μην το αφηνεις ελευθερο παρα μονο σε περιφραγμενο χωρο. Απο το πουθενα ερχεται το κακο...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Θα συμφωνήσω με όλους τους υπόλοιπους. Αναθεώρησε και ποτέ μην αφήνεις τον σκύλο σου χωρίς λουρί παρά μόνο σε ασφαλές περιφραγμένο χώρο.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πρώτον, και να είναι εκπαιδευμένο το σκυλί νομικά πρέπει να έχεις λουρί πάνω του.
Δεύτερον, τι εμπιστοσύνη έχεις σε ένα κουτάβι?
Τρίτον, πως περιμένεις να του μάθεις κάτι εφόσον δεν το έχεις με λουρί?
 




Didini

Member
4 Φεβρουαρίου 2012
22
0
Ωραια κααταλαβα πως δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να μην την αφηνω ελευθερη στο παρκο που την παω βολτα εφοσον διατρεχει κινδυνο. Δεν ξερω απο τι ρατσες σκυλων ειναι γιατι ειναι ημιαιμη, το μονο που ξερω ειναι οτι, ειναι μεγαλοσωμη και εχει παρα πολυ ενεργεια που σαφως στο σπιτι δεν μπορει να βγαλει. Πηγαινωντας μια απλη βολτα μιας ωρας με το λουρι πρωι και βραδυ ειναι αρκετο για να εκτονωθει? Δηλαδη δεν χρειαζεται και να τρεξει?
 


Didini

Member
4 Φεβρουαρίου 2012
22
0
Clix Long Line Recall Training, 10 m: Amazon.co.uk: Pet Supplies

10μετρο πολυ πρακτικο και ελαφρυ.πρωτα ειχα σχοινι και ηταν βαρυ. σωθηκα μαυτο.
Σκεφτηκα να της παρω ενα τετοιο λουρι στο μελλον γιατι ακομα της μαθαινω να περπαταει διπλα μου. Εχοντας την ομως δεμενη και με αυτο μπορει να παιξει με τα αλλα σκυλια?
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
μαυτο παιζει ο δικος μου στο δασος με αλλα σκυλια. δεν ειναι να ρισκαρεις να σου φυγει.ολα μια συνηθεια ειναι.αλλωστε το εχω κατω δε το κραταω με το χερι για να τεντωνει .απλα ειναι τοσο μακρυ που προλαβαινεις να επεμβαινεις πατωντας το με το ποδι και ετσι δε μπορει να σου φυγει.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εχοντας την ομως δεμενη και με αυτο μπορει να παιξει με τα αλλα σκυλια?
Για ποιό λόγο να παίζει με άλλα σκυλιά?
Πιστεύεις ότι ένας σκύλος που αφήνεται ελεύθερος χωρίς περιορισμούς με άλλα σκυλιά είναι ποιοτικός χρόνος?

ps. Τώρα που είναι μικρό μη κάνεις το λάθος και του δείξεις ότι υπάρχουν πιο ενδιαφέρον πράγματα απο εσένα γιατί θα δυσκολευτείς πιο μετά στο να του κερδίζεις το ενδιαφέρον.
 


Didini

Member
4 Φεβρουαρίου 2012
22
0
Δεν ειναι σημαντικο για την κοινωνικοποιηση της να γνωριζει και να παιζει με αλλα σκυλια??? Ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλακια στο δρομο κατα τη βολτα και φαινεται πως θελει να παιξει μαζι τους κανει σαν τρελη, αλλα αυτο φτανει για να κοινωνικοποιηθει σωστα???
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σωστά κοινωνικοποιημένο σκυλί είναι αυτό που έχει μάθει να διαβάζει το περιβάλλον του και τους γύρω. Ασχολήσου με το να του μάθεις τι θέλεις απο αυτό, να του δείξους περιορισμούς και όρια. Ο καλά εκπαιδευμένος σκύλος είναι αυτός που θέλει να είναι κοντά σου και όχι να ψάχνει αλλου παρέα.
 


ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Δεν ειναι σημαντικο για την κοινωνικοποιηση της να γνωριζει και να παιζει με αλλα σκυλια??? Ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλακια στο δρομο κατα τη βολτα και φαινεται πως θελει να παιξει μαζι τους κανει σαν τρελη, αλλα αυτο φτανει για να κοινωνικοποιηθει σωστα???
Αν του επιτρέπεις κάθε φορά που φέρεται έτσι ( να χοροπηδάει για να πάει να παίξει με ένα σκύλο που είδε) : Πρώτον θα πηγαίνει να παίζει με κάθε σκύλο που είδε και όταν δεν φοράει λουρί, μιας και έτσι έμαθε, Δευτερον ''Το επιβραβεύεις για την κίνηση του αυτή'' και Τρίτον ''Δεν στέκεται στο αν εσύ του το επιτρέπεις , αλλά στο ότι αυτός ''θέλει'' ''Πράγμα που στο μέλλον θα σου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα εάν κάτι θελήσει πολύ...

Σωστή κοινωνικοποίηση είναι να έρχεται σε επαφή με τα σκυλιά ( δεν εννοώ το να χοροπηδάει επάνω τους), μονο όταν του επιτρέπεις εσύ και φυσικά όταν είναι ήρεμο και δεν το ζητάει σαν τρελό.

Είναι παρεξηγημένο το θέμα με την κοινονικοποίηση και παρερμηνεύεται πολλές φορές.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε ένα έναν εκπειδευτή που δουλεύει με γκρουπάκια, και όχι τον κάθε σκύλο ξεχωριστά...

Αν βέβαια δεν το σηκώνει η τσέπη σου, μπορείς να πάρεις ένα καλό βιβλίο πάνω σε αυτό το θέμα...

Ελπίζω να βοήθησα...
 


ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα


lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Αν δεν είναι σιγουρος οτί ακούει καλά την εντολή "έλα" δεν θα ήταν και ότι καλύτερο να τον αφήνεις ελεύθερο.
1. Μπορεί να σου φύγει
2. Μπορεί να φάει καμια φόλα απο κάτω χωρίς να το δεις
3. Μπορεί να αρπαχτεί με αλλα σκυλια
4. Μπορεί να θελήσει να παίξει με κανένα παιδάκι, να το τρομάξει και να έχεις ιστορίες με τους γονεις
Και άλλα πολλά! Αν δεν είναι περιφραγμλενος χώρος και αν δεν του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη καλύτερα να μην τον λύνεις.