Γιατί πήρατε ή υιοθετήσατε σκύλο;


ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Πως το αποφασίσατε; Θέλατε να καλύψετε κάποιο κενό; Είχε και ο φίλος σας ένα , ε και λίγο η ζήλια λίγο η παρακίνηση απο εκείνον σας επηρέασε; Το λυπηθήκατε (δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση της υιοθεσίας καθώς μπορεί και να το λυπηθήκατε από την γυάλα του πέτ σοπ);Έτσι σας την έδωσε;
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γιατί πάντα τα σκυλιά (και τα ζώα γενικότερα) ήταν η αδυναμία μου..
Γιατί πάντα είχα σκυλιά, δεν μπορούσα χωρίς..
Γιατί ένιωθα έτοιμη να αναλάβω εξ'όλοκλήρου μόνη μου την ευθύνη ένος σκύλου..
Γιατί όταν φιλοξένησα την μικρή, δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω να γυρίσει πίσω στις συνθήκες που ζούσε..
Γιατί από το πρώτο λεπτό ένιωσα πως αυτός ο σκύλος είναι γραφτό να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με αγάπη μαζί μας,σαν μέλος της οικογένειας..
Γιατί μας είχε ανάγκη..
Γιατί την είχαμε ανάγκη..
Αυτά :)
 




Anna-Kriti

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2011
55
0
Ηράκλειο
Εμείς είχαμε ένα σκύλο όταν ήμουν μικρή και ήξερα περίπου πως είναι να έχεις, αλλά είχαν περάσει πολλά χρόνια από τότε...

Τον τελευταίο χρόνο έβλεπα όλους τους φίλους και γνωστούς να έχουν και παρατήρησα ότι κάθε φορά ανυπομονούσα να πάω σπίτι τους για να δω όχι τους φίλους μου αλλά τα σκυλιά τους....

Άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά και αποφάσισα να υιοθετήσω ένα!!!
Πλέον πιστεύω ότι θα έχω σκυλί για όλη μου την ζωή!

Υ.Γ. μόνο μία φίλη μου δεν έχει σκύλο και τις τελευταίες μέρες είναι συνέχεια σπίτι μου και παίζει με την Μπέλλα! Είναι λέει πολύ αγχολυτικό να έχεις σκύλο!!!
 




ΜάρκοςΓΔ

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
389
2
Σαντορίνη - Κερατσίνι
Εγώ προσωπικά είχα από τα 10μου σκυλιά. Ήταν ένα μέρος της ζωής μου.. Όταν λοιπόν ήρθα στην Αθήνα , έβλεπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν είχα κάτι να προσέχω-ταίζω-ξεσκατίζω-βγάζω βόλτες-και-και-και... Νόμιζα απλά το ότι έφταιγε ότι ήμουν ένα επαρχιοτάκι (από την ωραία Σαντορίνη!) και δεν θα την συνήθιζα ποτέ την μεγαλούπολη! Κατέληξα μετά από 2 ολόκληρα χρόνια ότι ήθελα έναν τετράποδο φίλο στο διαμέρισμα. Σκέφτόμουν να φέρω τον σκύλο μου από την Σαντορίνη , όμως είναι αρκετά μεγαλόσωμος για μέσα στο σπίτι (Γερμανικός Ποιμενικός) συν του ότι ζει 8χρόνια στο κήπο του σπιτιού και εδώ θα ήταν δύσκολο και για τους 2 μας να ζήσει και να προσαρμοστεί (μπορεί και να έκανα λάθος)! Και έτσι ήμουν ανάμεσα στο να υιοθετήσω κάποιο αδέσποτο ή να πάρω ένα τζακ ρασελάκι .. απέρριψα το αδέσποτο γιατί δεν ήξερα αν είμαι ικανός στο να το ''προσαρμόσω'' στα δεδομένα του διαμερίσματος και έτσι έκατσα και διάβασα κάποια βιβλία για τα τζακ να δω αν μου πάνε και τους πάω...έτσι τελικά κατέληξα και πήρα το τζακ! έχω φιλοξενήσει αρκετές φορές αδεσποτάκια επειδή τα λυπόμουν , όμως πάντα έβρισκα οικογένειες που τα ήθελαν . Σε καμία περίπτωση δεν θα τα άφηνα στο δρόμο..
 


m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Είχα σκύλο στο παρελθον και είχα αποφασίσει μετά το θάνατο του να μην τα ξαναπεράσω, αλλά έλα που μου μαζέυτηκε έξω από το σπίτι... Την πήρα αρχικά για να της βρω σπίτι αλλά τελικά όταν ήρθε η ώρα δεν μπόρεσα να την δώσω, δεν μου "πήγαινε" και έτσι βρέθηκα πάλι με σκύλο και είμαστε μια χαρά.
 






l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Νομίζω ότι επειδή οι γονείς μου ήταν φιλόζωοι, παθιασμένοι πραγματικά με τα ζώα μου πέρασαν το μικρόβιο. Όταν είχαμε έναν σκύλο και έναν γάτο σπίτι μας ο κόσμος γύρω μας νόμιζε ότι ήμασταν τρελοί, ήταν εποχές που ελάχιστοι άνθρωποι είχαν κατοικίδια (10ετία του ΄70).
Έχουμε φάει έξωση από το πρώτο σπίτι που νοικιάσαμε σε προάστειο της Αθήνας γιατί ένα αδέσποτο που ταίζαμε μπήκε στην πολυκατοικία και ο σπιτονοικοκύρης μας άρχισε να το κυνηγάει χτυπώντας τον στις σκάλες, βγήκε ο πατέρας μου έξω και τον έδειρε, τώρα έτσι που το ακούτε μπορεί να νομίζετε ότι ήταν κανένας τραμπούκος ο μπαμπάς μου αλλά καμία σχέση, του γύριζε το μάτι σε σπάνιες περιπτώσεις και δη όταν κακοποιούσαν κάποιο ζώο.
Έχουμε τρέξει σε φιλοζωικές για να σώσουμε τα αγαπημένα μας αδεσποτάκια που είχαν μαζέψει και ετοίμαζαν για ευθανασία, έχουμε σταματήσει με το αυτοκινητό μας την κίνηση στην Λ.Αλεξάνδρας για να μαζέψουμε τον πρώτο μας γάτο τον snoopy, μωράκι ακόμη , και σε όλα αυτά ήμουν παρούσα φυσικά, οπότε θα ήταν δύσκολο τώρα να μπορούσα να ζω χωρίς κατοικίδια . :)
 


mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
ειναι στο dna της οικογενειας
ο προπαππους μου ειχε σκυλους ο παππους μου ειχε κυνηγοσκυλα, ολο το σοι ειχε σκυλια γατια ,
απο τοτε που θυμαμαι τον ευατο μου ειχα ,μια σκυλο μια γατα (παντα με την προυποθεση οτι θα ειμαι καλη μαθητρια,ετσι τους παραμυθιαζα και περνουσε ο καιρος) :D Δεν μπορω να ζησω χωρις ουριτσες γιατι ετσι μεγαλωσα
 




vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Γιατι παντα υπηρχε ενας διπλα μου, ετσι εχω μαθει. Μικρος θεωρουσα οτι ολοι εχουν απο εναν και οτι τους εχουν οπως εμεις, σαν μελη της οικογενειας. Μεγαλωνοντας καταλαβα πως δεν υπαρχει Αγιος Βασιλης.
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Διάβαζα μια έρευνα πριν χρόνια για τους ανθρώπους που έχουν κατοικίδια.
Έλεγε πως το μεγαλύτερο ποσοστό είναι άνθρωποι ευαίσθητοι,εσωστρεφείς και όχι super κοινωνικοί με 1000 φίλους.
Νομίζω συμφωνώ ..
 


m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Δεν ξέρω αν είναι εσωστρεφείς και όχι πολύ κοινωνικοί πάντως σίγουρα αποτελούμε μια λίγο διαφορετική κάστα και οι υπόλοιποι δεν μας καταλαβαίνουν... αυτό έχω εισπράξει όλα τα χρόνια που έχω σκύλο, ακόμα και πολύ κοντινοί μου άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο "δεμένη" είμαι με το σκύλο, πόσο σημαντικές είναι οι ανάγκες του για εμένα, για όλους είναι απλά ένα ζώο "τι θα πάθει να μην παίξει και τρέξει μια μέρα" κλπ.
Πλέον δεν μιλάω για το σκυλί μου και τη σχέση που έχουμε σε κανένα (που δεν έχει σκύλο), πάλι καλά που υπάρχει και το forum...
Sory αν είμαι λίγο εκτός θέματος.
 


DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
37
επειδη ειναι το μονο πραγμα που ανακαλυψα πως μου ταιριαζει απολυτα χωρις αμφιβολια και απο πολυ μικρη ηλικια αν και αειμαι ατομο πολυ αναποφασιστο και ισως και γιατι υπηρχε και ενα κενο που μονο απο σκυλο γεμιζει
 




ΖΥΓΟΣ

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2011
124
0
ΑΘΗΝΑ
Το έγραψα και σε άλλο post,

Πέρα απο την ανιδιοτελή αγάπη και την συντροφικότητα που μας προσφέρει...για μένα το σκυλί είναι η πόρτα που θα ανοίξω και μου δείχνει ότι πρέπει να αγαπήσω όλα τα γήινα πλάσματα.

Κάθε μέρα στέκεται εκεί δίπλα μας γλύφοντας το χέρι μας....και σιωπηλά φωνάζει..."¨αγαπάτε τον πλανήτη μας...μωρέ."
 


raven

Well-Known Member
24 Μαϊου 2011
96
54
Κομοτηνή
Γιατι σε περιμενουν και χαιρονται το ιδιο (χαρα απο αγαπη πραγματικη) ειτε γυρισεις σε 5 λεπτα ειτε σε 10 ωρες!!!
Γιατι οταν θελησεις το-α Φιλαρακι-α σου να καθισεις και να τα "πειτε" ειναι παντα εκει!!!
Γιατι παντα σε ακουνε και ποτε δεν σε διακοπτουν!!!
Γιατι τα διαολεμενα κατα ενα περιεργο τροπο διαβαζουν-νιωθουν την διαθεση μας!!!
Γιατι σε κανουν να γελας με τις αταξιες τους και παραλληλα υπερηφανο οταν κανουν αυτο που τους εμαθες εσυ και βλεπεις το δεσιμο μαζι τους να αυξανει!!!
Και προσωπικα εγω θα πω και το κλισε "γνωρισα τους ανθρωπους και Αγαπησα τα Ζωα"



---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=41.101976,25.424034
 


betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
37
germany
Εμενα ο σκυλος απλα ηρθε στη ζωη μου κεραυνοβολα(πακετο με τον αντρα μου).
Πριν απο τον σκυλο ειχα μονο γατες,οι οποιες εμεναν στο πατρικο μου και οχι μαζι μου.
Απο τοτε που αρχισα να μενω μονη μου μονο δυο φορες φιλοξενησα κατοικιδια(μια γατα και εναν γενιοφορο δρακο).Οι επαφες μου με σκυλους ηταν μονο με καποια αδεσποτα που ταιζα.
Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν θα επαιρνα σκυλο αν ημουν μονη μου γιατι ο τροπος ζωης μου δεν θα μου το επετρεπε.
Οσο για την κοινωνικοτητα και τη εσωστρεφεια,δεν νομιζω να ισχυει.Τουλαχιστον οχι στην δικη μου περιπτωση.Δεν ειμαι το ποιο κοινωνικο ον που υπαρχει.Ισως και να φλερταρω λιγο με τη αντικοινωνικοτητα.
Ο αντρας μου δε,ο οποιος ειναι σκυλας απο τοτε που γεννηθηκε ειναι πολυ κοινωνικος και παρα πολυ εξωστρεφης.