Γρυλίζει κατά την εκπαίδευση στην ώρα φαγητού..


annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Μετά από κάτι επεισοδια με γρυλίσματα όταν ετρωγε το φαι του, δεν αφηνε να τον πλησιασουμε και δάγκωμα αν παίρναμε το μπολ με το φαι ... αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το Ρίκο την ώρα του φαγητού επειδή έγινε πολύ κτητικός με αυτό..
Βάζουμε λουρί την ώρα εκείνη και τον εκπαιδεύουμε να τρώει με την εντολή ''φαε'' και να σταματαει όποτε το ζητάμε για να παίρνουμε το μπολ ώστε να του φύγει η κτητικότητα με το φαγητό.. Παρ'όλες οι αντιδράσεις η άσκηση πάει καλά με το μόνο θέμα παρ'όλο που εκτελεί εντολές ''φαε'' , ''σταματα'' ... γρυλίζει σε κάποιες στιγμές σαν να χει νευρα... σαν να νιώθω να λεει ''μου σπάτε τα νευρα αφήστε με φαω''! :confused:

Εχουμε δοκιμάσει για να ηρεμήσει ώστε να μην γρυλίζει να του λέμε εντολή να μπαινει σε κατασταση υποταγής... δηλαδή ολόκληρος κάτω όμως συνεχίζει να γρυλίζει με παράπονο... πως κόβεται αυτό? Αν κάνω ''σσσ'' μόλις αρχίζει να γρυλίζει ή του φωνάξω είναι σαν να τον προκαλώ περισσότερο..
Συγγνώμη για το σεντονι και μην λέτε για εκπαιδευτή ούτε για πλάκα τετοιες μέρες δυστυχώς :(
Πόσες φορές πρέπει να κάνουμε αυτό το σταμάτα-ξεκίνα κατά την ώρα του φαγητού?
Γενικά είναι σχετικά ισορροπημένο σκυλί δεν προκαλεί άλλα προβλήματα προς το παρών..
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ξέρω πως στα videakia λένε "do not try this home" αλλά δοκίμασε να κάνεις την άσκηση που δείχνει στο πιο κάτω video ο cesar.Κάντην πολλές φορές τη μέρα όχι μόνο όταν τον ταίζεις,βάζε λιχουφιές η τροφή στο μπολ και κάνε την άσκηση.

Ακόμα κ ένα γέρικο σκυλί που έχει μάθει με το x τρόπο όλη του τη ζωή,δεν είναι αργά να αλλάξει συνήθειες.

How to avoid food and toy aggression on dogs by Cesar Milan - YouTube
 


annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Ευχαριστώ πολύ θα το τσεκάρω... το ξέρω ότι λέει μην το δοκιμάσετε κ.τ.π.... αν βλέπω ότι ξεφεύγει η κατασταση δεν πιέζω για να ρισκάρω..
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
"Ο σκύλος δεν δαγκώνει το χέρι που το ταίζει"

Πολύ σωστό και αληθές. Όταν σας δείχνουν τα σκυλιά κάποια "επιθετικοτητα" κατα την διάρκεια του φαγητού πιθανόν να μη ξέρουν ότι το χέρι σας ευθυνεται για το ότι έχουν φαγητό στο μπωλ...

Συμβουλή μου είναι να μη κοντράρεις το σκύλο. Απλά μη βιάζεσαι να πας στο δεύτερο βήμα, το οποίο είναι να του πέρνεις το φαγητό. Κάνε σωστά το πρώτο βήμα, να καταλάβει ότι εσύ τον ταίζεις και το δεύτερο θα έρθει απο μόνο του πιο εύκολα.
 


annie27mile

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
181
2
Neapolh Nikaias
Το έχει καταλάβει ποιός το ταιζει απλά μόλις αποκτήσει το φαγητό το θεωρεί δικό του και ούτε να πλησιασουν οι υπόλοιποι... τώρα ειναι καλύτερα.. το δουλεύουμε εδω και μια βδμ.
Σωστό μάλλον του κάνουμε πολλά πράματα μαζί και μπορεί να τον συγχήσαμε.. Θα παραμείνω μόνο στο ''φαε''- ''άστο'' προς το παρών...
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki