ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Παιδιά καλησπέρα σας. Αντιμετωπίζω περίπου ένα χρόνο πρόβλημα με τους γείτονες , μένουμε σε αντικριστά διαμερίσματα. Το πρόβλημα ξεκίνησε απο την πρώτη φορά που καταλάθος μας έφυγε το τρελομπουλντοκάκι μου ανοίγοντας την πόρτα και μπήκε στο σπίτι των απέναντι έκανε μια βόλτα τρέχοντας και επέστρεψε πάλι στο σπίτι μας αφού βέβαια των κηνυγούσαμε όλοι.
Την δεύτερη φορά πάλι ξέφυγε απο την μητέρα μου την ώρα που άνοιγε ο απέναντι την πόρτα του και τον αρπάξε απο το τζίν για παιχνίδι.Για να μην σας κουράζω όλο αυτο το καιρό δέχομαι παρατηρήσεις απο τον απέναντι γιατι η γυναίκα του φοβάται τα σκυλιά μέχρι λυποθημίας "λέει". Πλέον μετά απο μια τρομάρα ακομά σήμερα που πήρε η γυναίκα του γείτονα νομίζοντας οτι θα πεταχτεί ο σκύλος μου έξω απο το σπίτι την ίδια ώρα που έβγαινα και εγώ απο το σπίτι μου, με απείλησε-δήλωσε οτι θα μου κάνει καταγγελία.
Ενημερωτικά ο σκύλος μου δεν πετάχτηκε εξω απλά η κυρία νόμιζε και νομίζοντας φοβήθηκε μπήκε μεσα και κλειδώθηκε κιόλας. Δεν ξέρω σε αυτή την περίπτωση πως να αμυνθώ και τι πρέπει να περιμένω εναντίων μου αλλά και ενάντια σε όλη μου τη ζωή το Τόμμυ μου. Μια βοήθεια και γνώμη σας παρακαλώ απο όσους κατέχουν.. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ τι θα έκανα:
1. Θα φρόντιζα να μην "ξαναξεφύγει" κατα λάθος ο σκυλος
2. Δεν θα τον έδινα ποτέ ξανά στη μανα μου ή σε οποιονδήποτε άλλο δε μπορεί να τον χειριστεί.
3. Θα τον εκπαίδευα σε όλα και κυρίως στην επαναφορά (συνιστώ σφυρίχρα καλέσματος!:D:D Δουλεύει τέλεια..... δες το σχετικό θέμα... γυρίζει φυσέκι ο σκύλος πίσω!). Το κυνηγητο δε δουλεύει για να γυρίσει ο σκύλος σε σενα. Το αντιθετο δουλεύει (κινήσου αντίθετα, κανε θόρυβο και θα σε κυνηγήσει αυτός)
4. Αν οι γείτονες είναι συνεργάσιμοι, θα τους έδειχνα τις καλές μου διαθέσεις να λυθεί το προλημα, προτείνοντας μια συνάντηση γνωριμίας με το σκύλο. ΔΕΝ θα το έκανα αν δεν είμουν 100% σίγουρη για την άψογη συμπεριφορά του σκύλου.

Αυτά από μένα!

ΥΣ: Εχε υποψη σου οτι παρολο που είναι αδιανόητο για μας, κάποιοι ανθρωποι φοβούνται τόσο τα σκυλιά που δε μπορούν να σκεφτούν λογικά. Ετσι είναι οι φοβίες. Κάνε την πρώτη συζήτηση με τους γείτονες χωρις το σκύλο μπροστα!
 
Last edited:


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Συγγνώμη που θα σου φανώ σκληρός αλλά το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι απέναντι από το σκυλάκι σου κι όχι εσείς από τους απέναντι!
Πρώτα από όλα, πρέπει οπωσδήποτε να εκπαιδεύσεις το σκυλάκι σου να μην πετάγεται έξω όποτε ανοίξεις την πόρτα!
Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να ανέχεται τον σκύλο μας να κάνει βόλτες στο σαλόνι του, πόσο μάλλον να δαγκώνει το πατζάκι του!Ένας λόγος παραπάνω που πρέπει να προσέχουμε με καποιον που έχει φοβια με τα σκυλία όπως τα περιγράφεις!
Αν θέλουμε οι γείτονές μας να μας σέβονται θα πρέπει να τους σεβόμαστε κι εμείς!

Με την καταγγελία, πάντως, η αστυνομία νομίζω ότι αρχικά θα σου κανει συστάσεις να περιορίσεις τον σκύλο και τέτοια!
Πρέπει να δείξεις θέληση να αλλάξουν τα πράγματα και να το εξηγήσεις στους γείτονές σου!
Ελπίζω να ρυθμιστούν όλα και να επανέλθει η καθημερινότητά σας στο φυσιολογικό!:)
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Βάλε στην πόρτα ένα ξύλο εξωτερικά ύψους 50 εκατοστών και καθάρισες.

Μπορείς να πάρεις και καλό ξύλο καθώς και να το βάλεις με ωραία πηχάκια αριστερά δεξιά συρταρωτό να μπαινοβγαίνει όταν θές να σύρεις πχ κάτι ...

Δείξτο στους γείτονες και πές τους επειδή και εγώ φοβάμαι τις αράχνες και σας καταλαβαίνω ότι δεν έχετε λογική μέσα σε τόσο φόβο κοιτάχτε τί έκανα για σάς δεν πρόκειται να πεταχτεί ποτέ πιά :D

Οπως θα σου πεί και η Rottie αργότερα ο νόμος είναι υπέρ σου (αν και ΚΑΝΕΝΑΣ σκύλος δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται το κακομαθημένο σκυλάκι που ... αρπάζει για παιχνίδι και κάνει agility στο σαλόνι :rolleyes:) να στο διώξει αν δεν παραβαίνεις κάποιους συγκεκριμένους κανόνες δεν μπορεί.
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Δεν με ενοχλούν αν είναι σκληρές η υπέρ μου. Είμαι άνθρωπος που αγαπάει την αλήθεια πολύ όποια κι αν είναι. Απλά να διορθώσω κάποια πραγματάκια.

1)Δουλεύω πάρα πολύ με το μικρό μου Τόμμυ και επειδή τον αγαπάω αλλα και γενικά μεσα στα ενδιαφέροντα μου σαν άνθρωπος είναι και η εκπαίδευση αυτών.

2)Καταλαβαίνω απόλυτα την φοβία και την σέβομαι ξέρω πως είναι, δεν μου φαίνεται παράλογη, αλλά την χρησιμοποιούν για να κάνουν τελικά πραγματικότητα την διαίσθηση του σκύλου που εδώ και 2 χρόνια απο την αρχή που ήρθαν δίπλα μας δεν τους πήγε με τίποτα ενώ, είναι κοινωνικότατος και αυτό που λέμε "μπουνταλάς" αλλά και πάλι πάω πάσο θα μου πείτε δεν παύει να είναι ζώο με ένστικτα.

3)Σαφώς και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται τον σκύλο μου στο σαλόνι του έστω και μια φορά ! Η αλήθεια είναι οτι έχουν πρόβλημα γενικώς ,υπάρχουν 2 ακόμα ένοικοι που χρησιμοποιούν το ασανσέρ με τους σκύλους τους ,όποτε ο ενλόγο γείτονας ανεβοκατεβαίνει με τις σκάλες μην κολλήσει τίποτα μέσα απο το ασανσέρ. Η δε σύζηγος γενικά συμπεριφέρεται φοβούμενη τα πάντα και εμάς τους τρείς ενοίκους δεν μας λέει ούτε καλήμερα μας αντιμετοπίζει σαν λεπρούς,με ή χωρίς το σκύλο μας , πηγαίνοντας τοίχο τοίχο και απο μακρυά πολύ επιδεικτικά.

4)Δεν τον αφήνω σε κανέναν το σκύλο και στις δύο περιπτώσεις βρισκόμουν σπίτι. Στην περίπτωση με το πατζάκι και την μητέρα μου , "λάθος μου" διέφυγε της δικής μου προσοχής οτι η πόρτα είχε μείνει ανοιχτή και κατόπιν ο σκύλος ήταν δίπλα στη μάνα μου.

5)Για όσες φορές, τις 2 παραπάνω δηλαδή, ενόχλησα με το σκυλάκι μου τον βρήκα και του ζήτησα συγνώμη . Το γέλοιο έίναι στο χθεσινό σκηνικό, που ο ενλόγο Κύριος έκανε την παρατήρηση και την δήλωση για τον εισαγγελέα δείχνοντας αγανακτισμένος απο τη φοβία της γυναίκας του και όχι απο το σκύλο μου, βρισκόμουν πίσω απο το σκιλάκι μου το είχα προλάβει δεν είχε βγεί έξω ήταν ΜΕΣΑ στο σπίτι μου και απλά το κρατούσα απο το λουρί όταν άνοιξε η απέναντι πόρτα και μόνο στο φόβο και στο πανικό της όπως άνοιξε έκλεισε και κλειδώθηκε κιόλας.

Κοιτάξτε γενικώς είμαστε πολύ ήσυχοι άνθρωποι και συνεννοήσιμοι εδώ και 25 χρόνια στην ίδια πολυκατοικία, έχουμε γίνει όλοι μια μεγάλη οικογένεια ,αλλά και σαν άνθρωπος δεν ασχολούμαι με φασαρίες και δεν μου αρέσει. Θα ντρεπόμουν να του κάνω παρατηρήσεις συνέχεια και εγώ για οτιδήποτε με ενοχλεί κι εμένα. Παρόλα αυτά απο οτι βλέπω εδώ και δυο χρόνια φαίνεται οτι πέσαμε στην περίπτωση "αλαφροΐσκιωτων" που λένε στη πατρίδα μου. Το σέβομαι αλλά μέχρι πότε? Δεν μπορώ να είμαι συνεχώς υπόλογος επειδή είμαι ιδιοκτήτρια σκύλου. Κάπως πρέπει να ενημερωθώ και να αμυνθώ.
Εννοείται βέβαια ότι πλέον φοβάμαι και για πιθανή φόλα στο Τόμμυ.

Θα προσπαθήσω να ρωτήσω αλλά και να διαβάσω για την εκπαίδευση επαναφοράς να την ξανακάνουμε αλλά δεν ξέρω και πως να τον αποτρέψω τον σκύλο να μην πλησιάζει αντικείμενα που του πετάνε. Δεν το συνηθίζει αλλά δεν τον έχω εκπαιδεύσει γι' αυτό.

Σας ευχαριστώ όλους σας κι εγώ και ο μικρός Τόμμυ.
 
Last edited:


1 Απριλίου 2009
15
0
43
Πειραιά
Εχω αντιμετωπίσει δύο περιπτώσεις παρόμειες με την δική σου. Η μία είναι όταν μιά φορά έβγαζα βόλτα την Dolo, περιμένοντας το ασανσερ, κρατώντας μια αρκετά μεγάλη σακούλα σκουπιδιών και προσπαθόντας να πιάσω το λουρί του σκύλου ανοίγει η πόρτα του κάτω διαμερίσματος και ο σκύλος αρχίζει και τρέχει προς εκει. Ευτύχως η Dolo είναι η μασκότ της πολυκατοικίας και την καλοδέχτηκαν κιόλας. Επίσης μιά άλλη φορά βρέθηκα σε μια φίλη και ανεβαίνοντας στο διαμέρισμά της μαζί μου στο ασανσέρ ήταν μια κυρία που κρατούσε απο το χέρι ένα ζωηρό πιτσιρίκι περίπου 3 χρονών. Βγήκαμε και οι τρέις μασ στον ίδιο όροφο (όροφος με τουλάχιστων 5 διαμερίσματα)
και ενώ κατευθυνόμουν προσ την πόρτα τησ φίλης μου ανοίγει μια άλλη πόρτα και το πιτσιρίκι φεύγει από το χέρι της γιαγιάς και χώνετε έτσι στα καλά καθούμενα στο διαμέρισμα. Η άλλη κυρία που έφευγε από το διαμέρισμά της έβαλε τισ φωνές στην γιαγιά λέγοντας της "για μάζεψε το κακομαθημένο σου κυρά μου" και άλλα τέτοια :eek:. Τελικά εκεί κατάλαβα ότι υπάρχουν ανθρωποι και άνθρωποι, σκυλιά και σκυλιά, παιδιά και παιδιά κτλ. Αλλά στην τελική οι ενήλικοι φτιάχνουν την κοινωνία, τα παιδιά και τα σκυλια εκπαιδεύονται απο αυτούς. Είναι ευθύνη μας να τα εκπαιδεύσουμε ώστε να μην ενοχλούν κανέναν (μαμούχαλο). Η ελευθερία η δικιά μας και του σκύλου μας και του παιδίου μας τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου. Συγνώμη για την πολυλογία, σε θέματα εκπαιδευσης και αποφυγής της συμπεριφορας αυτής νομίζω σε καλύψαν οι προλαλλήσαντες.
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Καλημέρα σε όλους τους φίλους και σε εσένα Dolores' mommy..
Σίγουρα έχω παραδεχτεί τις ευθύνες μου και το λάθος μου μόνο εκεί που έφταιγα. Απλά το μόνο που τόνισα και προσπαθώ να πώ είναι πως απλά δεν ανέχομαι απειλές για εισαγγελείς όταν το σκυλάκι μου βρίσκεται μέσα απο τη πόρτα του σπιτιού μου.Γιατί προχθές αυτό έγινε το Τόμμυ τον κρατούσαμε δυό άνθρωποι μέσα στο ΔΙΚΟ μου σπίτι με την πόρτα ανοιχτή. Αν θέλήσουμε να το δούμε και αλλιώς εγώ μπορεί να είμαι "τρελή" κ να θέλω να έχω δεμένο το Τόμμυ κοντά στην είσοδο και όλη μέρα τη πόρτα του σπιτιού μου ανοιχτή. Θα δέχομαι και πάλι απειλές?? :p:D

Τέλος των όλων άκουσα όλες τις συμβουλές σας , έβαλα μια μεγάλη πέρκολα περιορίζοντας το Τομμυ μου, οπότε δεν έχει και πρόσβαση στη πόρτα του διαμερίσματος, απο χθές κιόλας εκπαιδευόμαστε στη σφυρίχτρα επαναφοράς όπως επίσης ανέχομαι και τους "πειραγμένους" γείτονες γιατί απο την κακία τους όλες τις ώρες κοινής ησυχίας χτυπάνε και κοπανάνε οτιδήποτε υπάρχει σε μεσοτοιχία προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδια. Φίλη μου τελικά είναι έτσι όπως τα λές άνθρωποι και άνθρωποι. Ας περιμένω λοιπόν απο εδώ και πέρα να δώ για τι άλλο θα βρούν να φαγωθούν.

Φιλιά πολλά απ'τα μουσούδια του Τόμμυ και ένα μεγάλο ευχαριστώ.
 


1 Απριλίου 2009
15
0
43
Πειραιά
Καλημέρα σε όλους τους φίλους και σε εσένα Dolores' mommy..
Σίγουρα έχω παραδεχτεί τις ευθύνες μου και το λάθος μου μόνο εκεί που έφταιγα. Απλά το μόνο που τόνισα και προσπαθώ να πώ είναι πως απλά δεν ανέχομαι απειλές για εισαγγελείς όταν το σκυλάκι μου βρίσκεται μέσα απο τη πόρτα του σπιτιού μου.Γιατί προχθές αυτό έγινε το Τόμμυ τον κρατούσαμε δυό άνθρωποι μέσα στο ΔΙΚΟ μου σπίτι με την πόρτα ανοιχτή. Αν θέλήσουμε να το δούμε και αλλιώς εγώ μπορεί να είμαι "τρελή" κ να θέλω να έχω δεμένο το Τόμμυ κοντά στην είσοδο και όλη μέρα τη πόρτα του σπιτιού μου ανοιχτή. Θα δέχομαι και πάλι απειλές?? :p:D

Τέλος των όλων άκουσα όλες τις συμβουλές σας , έβαλα μια μεγάλη πέρκολα περιορίζοντας το Τομμυ μου, οπότε δεν έχει και πρόσβαση στη πόρτα του διαμερίσματος, απο χθές κιόλας εκπαιδευόμαστε στη σφυρίχτρα επαναφοράς όπως επίσης ανέχομαι και τους "πειραγμένους" γείτονες γιατί απο την κακία τους όλες τις ώρες κοινής ησυχίας χτυπάνε και κοπανάνε οτιδήποτε υπάρχει σε μεσοτοιχία προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδια. Φίλη μου τελικά είναι έτσι όπως τα λές άνθρωποι και άνθρωποι. Ας περιμένω λοιπόν απο εδώ και πέρα να δώ για τι άλλο θα βρούν να φαγωθούν.

Φιλιά πολλά απ'τα μουσούδια του Τόμμυ και ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Αγαπητή φίλη, κανείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα από νομικής άποψης και το λάθος που έκανες το είχα κάνει κι έγώ όπωσ σου εξήγησα. Εύχομαι να σπάσουν όλοι οι υδραυλικοί σωλήνες των διπλανών σου και να σηκωθούν να φύγουν οι βλαμένοι στενόμυαλοι.
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Αγαπητή φίλη, κανείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα από νομικής άποψης και το λάθος που έκανες το είχα κάνει κι έγώ όπωσ σου εξήγησα. Εύχομαι να σπάσουν όλοι οι υδραυλικοί σωλήνες των διπλανών σου και να σηκωθούν να φύγουν οι βλαμένοι στενόμυαλοι.

χααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχ
καλόοοοοο
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Όχι!Όχι!!!
Να μην σπάσουν τα υδραυλικά!Μπορεί να περάσει υγρασια και δίπλα και να τρέχουν κι εκείνοι!!!!:p:p

@Mousoudofatsa
Αν εσύ έχεις κάνει αυτό που πρέπει ώστε να μην μπορεί να βγει ο σκυλάκος σου δεν βλέπω το λόγο να ανεχθείς την παραξενιά και αγένεια των γειτόνων...
Εκτός κι αν θεωρείς ότι έχουν πρόσβαση στην βεράντα σας ή σε κάποιον αλλο χώρο που μπορεί να βγαίνει ο σκυλάκος χωρίς επιτήρηση δική σας και τους θεωρείς ικανούς να του ρίξουν καμία φόλα...Τότε αλλάζει η υπόθεση και λογικά πρέπει να μελετήσεις διαφορετικά την υπόθεση και να δράσεις αναλόγως!:rolleyes:
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Φίλοι μου καλοί οι δίπλα "εξωγήινοι" έχουν πρόσβαση στο μπαλκόνι μου μας χωρίζει ένα κάγκελο μόνο . Το καλό είναι οτι ευτυχώς μου έκοψε και τον περιόρισα και απο εκεί να μην βγαίνει σε εκείνη τη μεριά του μπαλκονιού ο μουσούδος μου οπότε όπως καταλαβαίνεται στο μόνο που δεν έχουμε περιοριστεί όλη η οικογένεια, ακόμα, είναι να τραβάμε το καζανάκι μας!!!:D Στο τέλος θα μας πάνε και γι αυτό στον εισαγγελέα:D. Ευτυχώς που το Τομμυ είναι ήσυχο και δεν γαυγίζει. Μόνο όταν βλέπει τη φάτσα τους τρέχει πανικόβλητος μέσα να μου το πει ο καημένος..
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και τι σου λέει? «Μαμά, μαμά, η κυρία του διπλανού διαμερίσματος με κοιτάζει με μισό μάτι και φοβάμαι! Πες τηηηηηηςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!» :rolleyes::D


Κατά τα άλλα,
Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε πουθενά. Περιοριστείτε απλά στο σπίτι σας και όχι σε κοινοχρήστους χώρους και διαμερίσματα γειτόνων. Όσο έχετε εσείς δικαίωμα να διατηρείτε στην οικία σας 2 σκύλους ή δυο γάτες ή ένα σκύλο και μια γάτα, άλλο τόσο έχουν δικαίωμα οι γείτονες σας να μην θέλουν να τους ενοχλούν τα ζώα σας.
Στο μπαλκόνι μπορείτε κάλλιστα να βάλετε μια καλαμωτή ή κάτι παρεμφερές στο διαχωριστικό κάγκελο έτσι ώστε να μην έχετε οπτική επαφή με τους διπλανούς.
 


cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
λίγο πολυ οταν μενεις σε πολυκατοικια εχεις προβλημα απ'οτι καταλαβαινω αλλα οχι μόνο και σε μονοκατοικια με τυχιο να μην ενοχλεις κανεναν παλι βρισκονται οι τρελοι,εγω εχω 2 εμπειριες.Στην Πατρα οπου μενω μονη,εμενα σε μια πολυκατοικια,με οικογενειες και ελαχιστους φοιτητες,οταν πηρα το σκυλακι μου ξεκινησαν γκρινιες,επειδη εμενα στον 3 πηγαινα με το ασανσερ και ενα ωραιο πρωι μου λεει ενας αντιπαθητικος κυριος απο τον πρωτο "να μην βαζεις το σκυλο στο ασανσερ γιατι το βρωμιζει,χανει τριχες και φερνει σκουπιδια,και δεν μπορουμε να πληρωνουμε καθαριστρια για καθε μερα"λεω και εγω ενταξει,και τον προσπερναω,(αυτος ο κυριος δεν χρησιμοποιουσε ποτε το ασανσερ,και ο σκυλος μου δεν βρωμιζε το ασανσερ)οποτε συνεχισα να χρησιμοποιω το ασανσερ αφου το πληρωνα για συντηρηση και ολα,εχω το ιδιο δικαιωμα με ολους,μια αλλη μερα εβγαινα απο την πολυκατοικια και ο γιος του εν λογου κυριου βλεπει το σκυλο μου,και βαζει τις φωνες και ξαναμπαινει στο αυτοκινητο,σαν τρελο εκανε..μια αλλη κυρια της πολυκατοικιας ενω γυρνουσαμε απο την βολτα μας,τον ειχα παρει επιτηδες αγκαλια για να μην ενοχλησει κανεναν μου λεει"Α!ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ?" με μια κακια και μια ειρωνια που μου ηρθε να της δωσω μια να την κανω ενα με το πατωμα,αυτα ειχα στην πολυατοικια,οσο για τη μονοκατοικια,στην Κερκυρα,μενει διπλα μας μια κυρια(για να μην εκφραστω αλλιως)την ενοχλουσαν τα σκυλια επειδη γαυγιζαν(γαυγιζαν μονο οταν ενιωθαν κινδυνο,η καποιος ανεπιθυμητος μεσα στο σπιτι)και ετσι αυτη η κυρια αποφασισε οτι ο μονος τροπος για να απαλλαγει απο αυτο το θορυβο να μας δηλητηριασει το λυκοσκυλο μας,ετσι το ελυσε το προβλημα της η κυρια.Συμπερασμα?δεν βγαζεις ακρη με τετοιους ανθρωπους,καλυτερα να αδιαφορεις,και να προστατευσεις το σκυλο σου απο τετοιους ανθρωπους:(
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Και τι σου λέει? «Μαμά, μαμά, η κυρία του διπλανού διαμερίσματος με κοιτάζει με μισό μάτι και φοβάμαι! Πες τηηηηηηςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!» :rolleyes::D


Κατά τα άλλα,
Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε πουθενά. Περιοριστείτε απλά στο σπίτι σας και όχι σε κοινοχρήστους χώρους και διαμερίσματα γειτόνων. Όσο έχετε εσείς δικαίωμα να διατηρείτε στην οικία σας 2 σκύλους ή δυο γάτες ή ένα σκύλο και μια γάτα, άλλο τόσο έχουν δικαίωμα οι γείτονες σας να μην θέλουν να τους ενοχλούν τα ζώα σας.
Στο μπαλκόνι μπορείτε κάλλιστα να βάλετε μια καλαμωτή ή κάτι παρεμφερές στο διαχωριστικό κάγκελο έτσι ώστε να μην έχετε οπτική επαφή με τους διπλανούς.

Όσο για το οτι φωνάζει μαμά δεν θα το έλεγα γιατί δεν ειμαι σκύλα προσπερνάω:) και αναλύω οτι ο σκύλος τρέχει ανήσυχος μέσα έξω και κλαίει, γαυγίζει ελαφρώς.

Συμφωνώ με όλους τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που πρέπει να διατηρούμε όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων με μόνο μια διαφορά. Όταν οι γείτονες δεν τηρούν τους πρέποντες κανόνες ΕΕΕΕΕΕΕΕ τότε ενοχλούν το σπίτι ΜΑΣ , ΕΜΑΣ , και το ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ:mad:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί δεν τηρούν τους κανόνες οι άνθρωποι και γιατί θεωρείς οτι ενοχλούν εσάς και το σκύλο σας? :confused:
Απ’ ότι κατάλαβα εσείς τους ενοχλήσατε (από απροσεξία ή όχι δεν έχει σημασία). Οι γείτονες σας έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι για διάφορους λόγους δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το σκύλο σας. Δικαίωμα τους είναι!

Αν σεβαστεί ο ένας τα δικαιώματα του άλλου και υπάρξει στοιχειώδης κατανόηση, είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα συνεννοηθείτε και θα καταφέρετε να συνυπάρξετε αξιοπρεπώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε άσκημα ξεμπερδέματα (καβγάδες, διαφωνίες, καταγγελίες, υγειονομικό, αστυνομίες, δικαστήρια, έξοδα, μετακόμιση). Όσο πιο νωρίς το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο για όλους. ;):)
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Πάντως το ότι η γειτόνισα έκλεισε την πόρτα και την ...κλείδωσε!!! :D:D:D τα λέει όλα.Μήπως διαδώσατε στη πολυκατοικία σας οτι ο Τόμμυ σας ληστεύει ανήμπορες γριούλες?
 


mousoudofatsa

Active Member
22 Ιουλίου 2008
32
0
αθήνα
Να πάνε στο καλό και να μην μας γράφουν. Αν διαβάσεις παραπάνω όσο αφορά το σκύλο μου το τακτοποίησα το θέμα απο εκεί και πέρα η δική τους βλακεία, να μην πω τίποτα χειρότερο, στον εγκέφαλο δεν έχει όρια. Το θεωρείς σωστό να κάνεις φασαρία και να ανησυχείς ολόκληρη πολυκατοικία μεσημεριάτικο και καθημερινά επειδή είμαι ιδιοκτήτρια σκύλου? Δεν νομίζω:rolleyes:.
Τελοσπάντων όπως και να έχει τους έχω πολύ ανεξίτηλα γραμμένους. :D:D

Όσο για το κλείδωμα ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να νομίζουν οτι θα γίνει ο σκύλος γραμματόσημο να περάσει απο κάτω απο τη πόρτα τους.:eyecrazy::eyecrazy::dohh:](*,)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Θα μπορούσες ενδεχομένως να πιάσεις φιλίες με τη γειτόνισσα και να τη βοηθήσεις να ξεπεράσει την κυνοφοβία της?
 


Rentina - Marley

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2009
133
1
Thessaloniki
Αγαπητέ φιλε νομίζω ότι ο Rottie και
πολλοί άλλοι σου το λένε / λέμε Καθαρά
ότι όσο Εσύ / εμείς που έχουμε Κατοικίδια τόσο όμως και ο υπόλοιπος κόσμος που δεν έχει Έχουν όλοι τα δικαιώματα τους.

Εμείς τα ανάλογα Δικαιώματα και Υποχρέωσις και αυτοί τα ανάλογα.

Όμως εμείς Έχοντας Κατοικίδια έχουμε ακόμη μια Υποχρέωση να προστατεύουμε τους Ανθρώπους που δεν μπορούν για διαφορους λόγους να ανεχτούν κάποιο Ζώο.

Άρα Μάλλον εσύ ο Ίδιος από Απροσεξία στα Δικαιώματα του Γείτονα σου Ξεκίνησες Ας το πω μια κόντρα.

Άρα με Σεβασμό προς τον συνάνθρωπο σου πρέπει να του Ζήτησης και συγγνώμη αλλα και να τον Προστατέψεις από το Κατοικίδιο σου με κάθε τρόπο.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως Έτσι απλά μπορούμε να χαρακτηρίσουμε κάποιους
Ανθρώπους με τόσα Κοσμητικά Επίθετα επειδή δεν μπορούν τα ζωάκια !!!
το θεωρώ Ανεύθυνο από μέρους μας.
 
Last edited:


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Θα μπορούσες ενδεχομένως να πιάσεις φιλίες με τη γειτόνισσα και να τη βοηθήσεις να ξεπεράσει την κυνοφοβία της?
Αυτό δεν γίνεται. Η μάνα μου είχε φοβία με τα σκυλιά για ολόκληρη τη ζωή της και μόνο που τα έβλεπε από απέναντι έτρεχε να κρυφτεί. Αν η γυναίκα έχει σοβαρή φοβία (δηλαδή φόβο που δεν εκλογικεύεται), καλύτερα να την αφήσει στην ησυχία της για να μην βρει το μπελά της. Πάντως για ενημέρωση η μητέρα μου είχε κάνει δικαστήριο στους γείτονες της στην πολυκατοικία που έμεναν στον ίδιο όροφο και είχαν δύο λυκόσκυλα γιατί της είχαν γαυγίσει όταν ανέβαινε τις σκάλες ( αν και τα κρατούσαν από λουρί) αλλά καταλαβαίνετε από τον τρόμο που ένιωθε, ήθελε να τα διώξει. Έχασε πανηγυρικά!