ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΚΟΜΑ «ΑΝΤΙΟ»!


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Rottie δε βρίσκω λόγια να σου πω...

Αντιεπιληπτικά πρέπει να παίρνει οπωσδήποτε. Αυτό λέει η λογική μου.

Το Neurobion είναι σύμπλεγμα Β που έχει νευροπροστατευτική δράση. Αν θα τον βοηθήσει ή αν κάνει να το πάρει στην περίπτωση του, δεν ξέρω.

Κουράγιο...
 


S

SwkDoG

Guest
...Δεν έχω λόγια... :cry:

Δεν περίμενα κάτι τέτοιο να με "περιμένει" μετά την ολιγοήμερη απουσία μου...Τι να πώ?!!!... :cry: :cry:

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι...Από την αρχή ήταν μιά άνιση μάχη...Οι βλάβες που έχει υποστεί ο οργανισμός του ζώου δεν του επιτρέπουν μια ποιοτική ζωή στο μέλλον που είναι ούτως ή άλλως αβέβαιο...

Δεν χρειάζετε να μπούμε σε λεπτομέρειες τώρα...δεν μπορώ κιόλας...

Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις Rottie σε συνενόηση με τους γιατρούς που βλέπουν το ζώο...κρίμα... :cry:
 


Nefeli

Member
26 Φεβρουαρίου 2007
13
0
Τι να πω...

Τι να πρωτοπω...

Σοκ. Σύγχυση. Λύπη. Θρήνος. Μίσος.

Μίσος για το φέρων ανθρώπινη μορφή ον, που έριξε τη φόλα.

Λυπάμαι δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω άνθρωπο.

Οχι δεν είμαι καθόλου καλή με τέτοιου είδους σιχαμερά, αποκρουστικά, άρρωστα και σαδιστικά τέρατα. Του εύχομαι ολόψυχα ...να περάσει ότι περνάει τώρα το σκυλάκι.

Λυπάμαι βαθιά για το σκυλάκι, για τη Rottie, για τον επόμενο σκύλο που θα βρεθεί σ' αυτή τη θέση.

Ξέρω τι είναι να πρέπει να κάνεις ευθανασία στο ζωο σου.

Είναι μια αληθινά δύσκολη και βασανιστική απόφαση.

Μόνο που... πως να πάρεις τέτοια απόφαση. πάντα ζει μια ελπίδα στο βάθος. Ακόμα κι όταν όλα δείχνουν τελειωμένα η ψυχή δεν παύει να ελπίζει.

Πως να χωρέσει στο μυαλό τόσο ξαφνική απώλεια;

Δεν ξέρω τι να πω...

Μόνο, Rottie, κάνε κουράγιο. Σφίξε τα δόντια και κάνε κουράγιο.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συζήτησα χθες με τους γιατρούς.
Τους ρώτησα εάν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση του σκύλου μου.
Μου απάντησαν ότι είναι πολύ πιθανόν με την πάροδο του χρόνου να αρχίσει να έχει πάλι επαφή με την πραγματικότητα. Ίσως και να ξαναθυμηθεί…
Αυτό που δεν μπόρεσε κανείς να μου εγγυηθεί είναι η ασφάλεια μας. Πάντα να έχουμε να κάνουμε με ένα απρόβλεπτο rott 50 κιλών. Μου είπαν ξεκάθαρα πως είναι πολύ πιθανόν να κινδυνέψουμε στο μέλλον και εμείς και τα άλλα μέλη της οικογένειας μας. Με ρώτησαν αν είμαι διατεθειμένη να το ρισκάρω…

Δεν έκλεισα μάτι όλο το βράδυ.
Το πρωί γνώριζα την απάντηση. Όχι δεν το ρισκάρω.
Το σκυλί μου το λατρεύω, αλλά δεν μπορώ να το βάλω πάνω από τη ζωή και την ασφάλεια μας.
Τη Δευτέρα θα συζητήσω τις λεπτομέρειες…
 


gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
ROTTIE μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Άσε να περάσουν κάποιες ημέρες ίσως και μήνες. Είναι κρίμα να του κάνεις ευθανασία ξέροντας ότι τουλάχιστον 1% ο σκύλος μπορεί να αλλάξει. Οι κτηνίατροι το λένε με ευκολία ότι μπορεί να αλλάξει ο χαρακτήρας του και να σας επιτεθεί επειδή είναι ράτσας rotweiller και δεν θέλουν να πάρουν ευθύνη πάνω τους.
Εγώ στην θέση σου θα το ρίσκαρα...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τι να ρισκάρω φίλε gevkarinian…
Το σκυλί πάσχει από εγκεφαλοπάθεια. Μια φορά θα γίνει η «στραβή»...
Δεν πρόκειται για ένα μικρόσωμο σκυλί που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα σε περίπτωση επίθεσης. Πρόκειται για μια «ωρολογιακή βόμβα» που κανείς δεν μπορεί να που πει πότε θα εκραγεί…
Αν έμενα μόνη μου μπορεί και να το ρίσκαρα. Αλλά να βάλω σε κίνδυνο την οικογένεια μου? Όχι, δεν θα το κάνω…
 


gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
ROTTIE απλώς μην πανικοβάλεσε μ'αυτό που σου είπαν οι κτηνίατροι. Άσε να περάσουν μερικές μέρες ακόμα και μετά αποφασίζεις.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
o gevk μιλαει μεσα απο την καρδια του,η αληθεια ειναι οτι και γω μολις διαβασα το τελευταιο σου ποστ το ιδιο πηγα να γραψω ,αλλα κρατηθηκα,μιας και ειμαι εξω απο τον χορο....
οτι οι γιατροι θελουν να ειναι σιγουροι και μην εχουν ευθυνες εαν γινει καμια στραβη αυτο ειναι σιγουρο.swk τι λες? ειναι τοσο ευκολο οσο λεει η rottie ?frenchie?
 


gwgw

Well-Known Member
ρε παιδια, εχω στεναχωρεθει παρα πολυ...

γιατι να γινονται αυτα τα πραγματα..

στα καλα καθουμενα ενω εχεις ενα υπεροχο ζωο..να μπαινεις σε τετοιες διαδικασιες...

δε ξερω τι να πω.. εγω ετρεξα και πηρα ατροπινη να εχω παντα μαζι μου..

λυπαμαι πααρα πολυ ρε συ rottie.. αν μπορουμε να κανουμε κατι.. οτιδηποτε...πες το...
 


CARLOS

Member
14 Απριλίου 2007
13
0
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ROTTIE?ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ?ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΤΡΟΠΙΝΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Eγω δεν θα εκανα βιαστηκες κινησεις. Ευθανασια ειναι, μη- αναστρεψημη και αν??? !
Αν ειμουν η Rottie θα παρακολουθουσα τον σκυλο μου για αρκετες εβδομαδες πολυ στενα και με μεγαλη προσοχη.
Μπορει να γινει ο Iggy παλι!
Μην βιαστεις!!

Απο την αλλη καταλαβαινω, οτι καπιος δεν θελει να βαλει σε κινδυνο τον εαυτο του και τον συνανθρωπων του και σιγουρα θα ειμασταν ολοι πιο ασφαλεις σε αυτων τον κοσμο αν ολοι σκεφτονταν ετσι.

Για ενα πραγμα μονο ειμαι σιγουρη σε αυτην την περιπτοση :
Δεν θαθελα να ειμαι σε καμια περιπτοση στην θεση της Rottie και να ειμαι αναγκασμενη να παρω μια τετια αποφαση!!!
 


aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
47
Ν.ΜΑΚΡΗ
ROTTIE,ειναι δυσκολη η κατασταση,αλλα θα σου ελεγα να περιμενεις λιγο.καταλαβαινω τους φοβους σου,αλλα δεν μπορεις να το εχεις λιγο περιορισμενο ωστε να μην κινδυνευετε και εσεις και να δεις πως θα παει??
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Να πω και μια αλλη ιστορια :
Μια γνωστη μου ειχε παει την σκυλα της για στειρωση.
Αφου την πηρε πισω, μετα απο την επεμβαση και η σκυλα συνηρλθε, φεροταν πολυ παραξενα : συνεχος επιανε μυγες (που δεν υπηρχαν!!!), οθρλιαζε, φοβοταν σκιες και αλλα περιεργα.
Μετα απο αρκετη πιεση παραδεχτηκε ο κτινιατρος που εκανε την στειρωση, οτι χρησιμοποιησε κεταμινι για αιναισθητικο- και η σκυλα επαθε νευρολογηκη βλαβη. Ειχε εντονες παραισθησεις, ουρλιαζε πολυ συχνα- ηταν αλλος σκυλος.

Αλλα μετα απο λιγες εβδομαδες εγινε καλα παλι!!
Σημερα ειναι εντελος φυσιολογηκη και χαιρεται που ζει!
 


Dio

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2007
95
0
Ευχές για ότι καλύτερο

FrenchieFan said:
Να πω και μια αλλη ιστορια :
Μια γνωστη μου ειχε παει την σκυλα της για στειρωση.
Αφου την πηρε πισω, μετα απο την επεμβαση και η σκυλα συνηρλθε, φεροταν πολυ παραξενα : συνεχος επιανε μυγες (που δεν υπηρχαν!!!), οθρλιαζε, φοβοταν σκιες και αλλα περιεργα.
Μετα απο αρκετη πιεση παραδεχτηκε ο κτινιατρος που εκανε την στειρωση, οτι χρησιμοποιησε κεταμινι για αιναισθητικο- και η σκυλα επαθε νευρολογηκη βλαβη. Ειχε εντονες παραισθησεις, ουρλιαζε πολυ συχνα- ηταν αλλος σκυλος.

Αλλα μετα απο λιγες εβδομαδες εγινε καλα παλι!!
Σημερα ειναι εντελος φυσιολογηκη και χαιρεται που ζει!
Καλή η ιστορία σου Frenchie αλλα καμία σχέση με αυτά που περνάει η ROTTIE. Άλλο το να πάθει το σκυλί νευρολογηκή βλάβη απο το αναισθιτικό και άλλο να έχει πάθει όσα έπαθε ο Iggy απο δηλητήριο. Δεν συγκρίνονται αυτα τα 2. Μπορεί να μην είμαι ο έξπερτ σε τέτοιες καταστάσεις αλλά καταλαβαίνω κάπως την σκέψη της ROTTIE δεν είναι εύκολη απόφαση για κανέναν να κάνεις ευθανασία στο αγαπημένο σου ζώο, είναι λες και πας να κάνεις ευθανασία στο ίδιο σου το παιδί, είναι το απόλυτο μαρτύριο για έναν άνθρωπο, αυτές οι μέρες πιστεύω θα είναι πολύ βασανίστικες για την ROTTIE προσπαθώντας να αποφασίσει τι θα κάνει......και ROTTIE θέλω να ξέρεις ότι όλοι μας, απο ότι θα έχεις καταλάβει, είμαστε εδώ για εσένα σε ότι και αν χρειαστείς.

Ακόμα εύχομαι και εγώ να γίνει κάτι και τώρα αυτές τις μέρες να ξυπνήσεις και να βρείς το Iggy σου ξανά όπως ήταν παλιά και όλα αυτά να είναι ένας κακός εφιάλτης. Καλό κουράγιο ROTTIE.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Φίλοι μου καλημέρα.
Έχω ευχάριστα νέα. Το σκυλί μου δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης. Έπαψαν οι σπασμοί, έπαψε να τρώει χώμα και χαλίκια και με άφησε επιτέλους να τον πλησιάσω.
Οι εγκεφαλοπάθειες σε αντίθεση με τις εγκεφαλίτιδες προκαλούν μόνιμες βλάβες. Αλλά το σκυλί μου δείχνει να έχει πάλι επαφή με το περιβάλλον. Τι συμβαίνει? Μήπως δεν πρόκειται για εγκεφαλοπάθεια αλλά για κάτι άλλο?
Μπήκα σε σκέψεις…
Ένας φίλος μου γιατρός μου έδωσε μια ιδέα:

- Τα ορφανοφωσφορικά καταστρέφουν το ένζυμο «χολινεστεράση». Μήπως αυτό ευθύνεται για την κατάσταση του ζώου και όχι κάποια εγκεφαλοπάθεια?

Αυτό μου έδωσε ελπίδα. Άρχισα να ψάχνω τι είναι η χολινεστεράση και με πιο τρόπο δρουν τα οργανοφωσφορικά στον οργανισμό ενός ζώου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά:


Ένας από τους βασικότερους νευροδιαβιβαστές στους ζωικούς οργανισμούς είναι η ακετυλοχολίνη. Εστεροποιείται από το ένζυμο χολινεστεράση.
Οι οργανοφωσφορικές ενώσεις έχουν ομοιότητες με την ακετυλοχολίνη και η φωσφορική ομάδα ελκύεται από την περιοχή της εστεροποίησης της χολινεστεράσης με αποτέλεσμα να δρά σαν ανταγωνιστής.
Η φωσφορυλίοση του ενζύμου είναι μία πολύ αργή αντίδραση γιατί ο δεσμός με το ένζυμο είναι πολύ σταθερότερος αυτού της εστεροποίησης με αποτέλεσμα η αποφωσφορυλίωση του ενζύμου να θέλει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο χρόνο για να γίνει πάλι ενεργό.
Έτσι οι οργανοφωσφορικές ενώσεις δρουν σαν παρεμποδιστές στην υδρόλυση της ακετυλοχολίνης με αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση της συγκέντρωσής της.


Δηλαδή:

Οι οργανοφωσφορικές ενώσεις δρουν συνεργιστικά με την χολινεστεράση, ένα ένζυμο που είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος στους οργανισμούς. Επιδρούν στην ηλεκτρική αγωγιμότητα, δεσμεύοντας την ακετυλο-χολινεστεράση, ώστε να παρεμποδίζεται η μετάδοση των ηλεκτρικών σημάτων από το ένα κύτταρο στο άλλο ή από το κύτταρο στο όργανο αποδέκτη. Κατά συνέπεια δηλητηριάζουν το νευρικό σύστημα τόσο των ζώων, όσο και των ανθρώπων, αδρανοποιώντας το εν λόγω ένζυμο, το οποίο ρυθμίζει την ανταλλαγή σημάτων μεταξύ των νευρικών κυττάρων.

Το θετικό είναι ότι ο οργανισμός έχει την δυνατότητα να αποβάλει το δηλητήριο και να ξαναρχίσει να δημιουργεί αποθέματα χολινεστεράσης (θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας), που σημαίνει πως το νευρικό σύστημα του ζώου θα μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι σωστά.
Αυτό μας έδωσε ελπίδες…
Αποφασίσαμε να περιμένουμε λίγο και να δούμε τι θα γίνει.
Ελπίζω ο μαγκάκος μου να συνέλθει γρήγορα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως κανείς κτηνίατρος (από τους 5 που συζήτησα το θέμα) δεν μου μίλησε για αυτό το ενδεχόμενο.
Αν δεν μίλαγα με τον γιατρό φίλο μου, αυτή τη στιγμή το σκυλί μου θα ήταν νεκρό…
 




Nefeli

Member
26 Φεβρουαρίου 2007
13
0
Δεν θα μπορούσα να διαβάσω καλύτερα νέα!!!!!! :D :D :D :D

Πραγματικά χάρηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Σαν να ήταν το δικό μου σκυλί.

Με το καλό να ρθει και η πλήρης αποκατάσταση.

Είδες, τελικά δεν είναι τυχαίο που η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...
 




magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Χάρηκα πολλή για την (έστω και μικρή) βελτίωση του Iggy. Εύχομαι να φύγουν γρήγορα όλες η αρνητικές σκέψεις και να μην συμβεί σε κανέναν μας παρόμοιο περιστατικό.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ΒΑΛΤΕ ΜΟΥ EMOTICONS ..........ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


χαιρομαι πολυ κοπελια,μπραβο και απο μεναααα


(η Boxer Που ειναι? :D ) και ο admin....