Δίαιτα σε κουτάβι!!


Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλους!!!Σημερα πήγα τον Bello μου στον κτηνίατρο για μία αποπαρασίτωση και όπως πάντα τον ζυγίσαμε..είναι 8 κιλά..3 μηνών κουταβι!!Ο γιατρός είπε πως πρέπει να το περιορίσω λίγο το φαί..εγώ του δίνω την σκυλοτροφή της Royal canin το medium junior! όσο έγραφε η συσκευασία οτι πρεπει να του δίνω του έδινα(επειδή είναι ημίαιμο υπολογίσαμε οτι αφού είναι η μαμά του 16 κιλά αυτός θα γίνει γύρω στα 18-20 κιλα σαν ενήλικας)...τι δεν έκανα καλα??Μπορεί λόγω των λιχουδιών που του δίνω να πάχυνε?? δεν του δίνω πάρα πολλές..γύρω στις 5-6 την ημέρα..το σακουλάκι γράφει σε κουτάβια κάτω απο 10 κιλά μπορώ το πολύ 10 λιχουδιές την μέρα!!:confused:
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κοίτα καλά στη συσκευασια αν γραφεί μέγεθος ενήλικου σκυλιού ή κουταβιου (αν είναι το δευτερο θα έχει ποσότητα φαγητού ανάλογα με το μέγεθος αλλά και το πόσο μηνών είναι). Μερικές τροφές έχουν κάτι τέτοια παράξενα πινακάκια και είναι ευκολο να την πατήσει κανείς (δεν θυμάμαι σε ποια το είχα δει)
 


Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Επειδή και εγώ δεν ήμουν 100% σίγουρη γι'αυτό που διάβαζα ρώτησα και την υπάλληλο του pet shop και μου είπε οτι πρέπει να υπολογίζω στο περίπου πόσα κιλά θα γίνει ως ενήλικας σκύλος και μετά να δω την ποσότητα που αναλογεί σε έναν σκύλο 2-2,5 μηνών και έτσι έκανα!! και αλλού που ρώτησα σε άλλο pet shop το ίδιο μου είπανε!!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Παιδιά ο υπάλληλος του πετ σοπ έχει πολλές τροφές να θυμάται, είναι ανθρώπινο να κάνει κανένα λάθος, απλά κοιτάξτε προσεκτικά το πινακάκι και διαβάστε τι λέει. Σε άλλες τροφές γράφει το αναμενόμενο μέγεθος ενήλικου σκύλου και σε άλλες (πολύ λίγες συγκριτικά) γράφει το τωρινό μέγεθος.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Επίσης bello λάβε υπόψη σου εάν το κουτάβι είναι χοντρό ή απλά μεγαλόσωμο. Δηλαδή, μπορεί η μαμά του να είναι 16 κιλάκια αλλά μπορεί αυτός να γίνει πολύ περισσότερο γιατί ίσως πήρε από τον πατέρα!
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εσυ τρως βαση λιστας?με το υψος σου?δωσε στο σκυλι οσο πρεπει και οχι οσο γραφει η τροφη,αυτα ολα ειναι ενδεικτικα δεν ειναι πανακια το βλεπεις και αναλογα ταιζεις,εαν ο γιατρος το ειδε παχυ καλα σου ειπε να κατεβασεις την ποσοτητα,να θυμασαι παντα οτι καλυτερα προς το αδυνατο παρα προς το παχυ,
5% πανω απο το κανονικο ειναι παχυ,10% ειναι παχυσαρκο,οποτε το 1 κιλο παραπανω σε εσενα ειναι πανω απο 10% τα 800γρμ. ειναι το 10%.
Αλλα περα απο την θεωρια βλεπεις το σκυλι και ταιζεις,δεν βλεπεις το σακι.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σαφώς και βλέπω στο σκυλί, απλά η λίστα στο σακί, εμένα τουλάχιστον, μου δίνει ένα καλό μπούσουλα. Λέω να το κοιτάξει γιατί αν υπάρχει τέτοια διαφορά στη λίστα μιλάμε και για μεγάλη διαφορά και στην ποσότητα. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με το αν το κουτάβι είναι δραστήριο ή όχι αυξάνεται ή μειώνεται λίγο η ποσότητα.
να θυμασαι παντα οτι καλυτερα προς το αδυνατο παρα προς το παχυ
συμφωνώ απολύτως!
 


Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Παρακάτω έβαλα το πινακάκι που υπάρχει πάνω στην συσκευασία..Διαφωτίστε με λίγο σας παρακαλώ γιατί μπερδεύτηκα λίγο..τελικά λάθος μετέφρασα το πινακάκι??Omaroc όταν λες "δωσε στο σκυλι οσο πρεπει και οχι οσο γραφει η τροφη" πως το εννοείς ακριβώς το πρέπει??:confused: συγνώμη για την ασχετοσύνη..πρώτη φορά μεγαλώνω κουτάβι :)
 

Attachments



agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
εγώ καταλαβαίνω, πόσα κιλά είναι το σκυλί; πόσο μηνών;τόση ποσότητα δίνω.
δηλαδή 3 μηνών - 8 κιλα (λιγότερο από 175 γραμ. χωρισμένο σε τρεις δόσεις, απ'αυτό που λέει από κάτω για 2-5 μηνών)
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εγω θα εδινα γυρω στα 270γρ χωρισμενα σε 3 δοσεις. Αν ειναι παχυ, κοψε λιγο. Ο πινακας ειναι ενδεικτικος, παιζει ρολο ο σκυλος και ο τροπος που ζει. Ταιζε απο δω και περα με το ματι...
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πολύ ωραίος με το πινακάκι. Το συγκεκριμένο λέει για αναμενόμενο βάρος όταν θα είναι ενήλικο. Αφού το υπολογίζεις για γύρω στο 18 πας κάτω από τα 18 κιλα (adult weight) (αν το υπολογίζεις για άλλο ενηλικο βάρος πήγαινε στο αντίστοιχο) και βρίσκεις τιν οριζοντια της τωρινής ηλικίας(3 μηνών) και λέει 260 γραμμάρια. Χωρίζοντας σε τρία γευματα έχεις 86,66666666 γραμμαρια ανα γεύμα. Σου είπε κι ο κτηνίατρος ότι είναι παχουλούλης ο μικρός, οπότε κόψε κάτι.
 


Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! :D Οπωσδήποτε θα του κόψω κάποια ποσότητα φαγητού!!Οι λιχουδιές επηρεάζουν το βάρος του κουταβιού???
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εεεε, να μην επηρρεάζουν κι αυτές...? Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιείες λιγότερες λιχουδιές τις οποίες μπορείς να σπάσεις σε μικρά κομμάτια. Άλλωστε αυτές δεν είναι για χόρταση, είναι για να δώσουν ένα ευχάριστο ερέθισμα στο σκυλούνι μας σαν ανταμοιβη για κατι που έκανε και μας άρεσε.
 




Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Θα το πιεί και αυτό το πικρό ποτήρι το καημένο το Μπελουλίνι...απο αύριο όλα περιορίζονται..να ρωτήσω και κάτι τελευταίο..πλέον την οικογένεια ήρθε και συμπλήρωσε η μικρή Σύλβα ένα αδέσποτο κουτάβι 45 ημερών περίπου το οποίο το ταίζω 4 φορές την μέρα..κάθε φορά που τρώει η μικρή να τον απομακρύνω τον Μπέλο ή να τον κρατάω στο ίδιο δωμάτιο??έχει μάθει να μένει την ώρα που τρώει η μικρή αλλα φοβάμαι μήπως βασανίζεται ο καημένος ή μήπως τίθεται θέμα κυριαρχίας..:-|
 


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
στις αρχές που είχα τον άρη, επειδή τα ωράριά του ήταν διαφορετικά από της ρούνης, τα τάιζα χωριστά.
όταν μεγάλωσαν και τα γεύματα έγιναν δύο, και για τα δύο σκυλιά, τα τάιζα μαζί, αλλά στις αρχές παρακολουθούσα (χωρίς να με βλέπουν) για να σιγουρεύομαι ποιός τρώει πόσο και τι. γενικά δεν είχαμε θέματα...
κάποια στιγμή που η ρούνη αδιαθέτησε το φαγητό γινόταν χώρια. και πλέον έτσι κάνω. τα ταϊζω χώρια.
το θέμα είναι, επειδή είναι κουτάβια να μην τρώει ο ένας το φαγητό του άλλου.

(βρες, μπας και γι'αυτό παχαίνει ο μεγάλος;;; μήπως "κλέβει" το φαγητό της μικρής;;; )