Διατροφή χαμηλού προϋπολογισμού


Ηλίας-Χρήστος

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2011
54
0
Καλησπέρα παιδιά,
Καλώς σας βρήκα.Λοιπόν, έχω ένα βέλγικο ποιμενικό 2,5 μηνών και του δίνω μια σκυλοτροφή ισπανική ( δεν θυμάμαι όνομα) 1,5 ευρώ το κιλό ενέργειας απο ένα μαγαζί που πουλάει χονδρικά!
Το σκυλάκι κάνει μαλακά κόπρανα συνεχώς και μυρίζουν άσχημα,μήπως φταίει η σκυλοτροφή ή του δίνω πολύ? Τον ταίζω 2-3 φορές την μέρα 3-4 χούφτες!Καμία φορά του δίνω και κόκκαλα .Εάν φταίει η τροφή μπορείτε να προτείνετε μια οικονομική σκυλοτροφή γιατί προσπαθώ να το συντηρώ με το χαρτζιλίκι που έχω ως φοιτητής!
 


Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Καλησπέρα και καλωσήρθες!!Θεωρώ οτι ειναι πολύ μικρός για κοκκαλα, εγώ δεν δινω ουτε στον δικό μου που ειναι 2μιση χρονών. Μπορεί να του προκαλέσει πρόβλημα στο στομάχι και στο εντερο. Ειναι κουτάβι κ ειναι φυσικό να κανει μαλακά κόπρανα, οταν λες μυρίζουν ασχημα???Κακάκια μωρού ειναι...πως θες να μυρίζουν???Εχει κανει εμβόλια, αποπαρασίτωση???Το σκυλάκι θέλει τροφή κουταβιού, ανάπτυξης.
 


Ηλίας-Χρήστος

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2011
54
0
Εντάξει δεν θα ξανα δώσω κόκκαλα,έχει κάνει το 1ο εμβόλιο,έχει πάρει χάπι για σκουλίκια και αυτήν την Δευτέρα έχουμε ραντεβού για το 2ο του.Η σκυλοτροφή που του δίνω είναι ανάπτυξης έχει 30 % πρωτείνες αλλα δεν την τρώει με όρεξη...
 


Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Ωραία.Αφου λοιπον θα πας στον γιατρό μπορείς να τον ρωτήσεις και για τα κόπρανα και για την τροφή με βάση τα συστατικά που αναγράφονται. Επίσης σε οτι αφορά την ποσότητα σίγουρα η τροφή θα γράφει πάνω πόσο να του δίνεις με βάση τα κιλά του κουταβιού. Οπότε κοιταξε το.
Τώρα για το αν τρώει ή οχι την τροφή αν έχει γενικά διάθεση το κουτάβι και απλά δεν καλοτρώει την τροφή -δλδ να μην έχει κατι παθολογικο απλά να μην του άρεσει η τροφή- θα την φάει γιατί καποια στιγμή θα πεινάσει. Ισως είχε καλομάθει και στα κοκκαλα απο θέμα νοστιμιάς ή αν του έχεις δώσει ποτέ κατι αλλο μαγειρευτο.
 


minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
Καλύτερα να προτιμήσεις μια καλύτερη τροφή για κουτάβια τώρα που είναι στην ανάπτυξη και κατεβάζεις το κόστος της σκυλοτροφής αφού κλείσει χρόνο το κουτάβι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τρέφεται σωστά και καλά τώρα που μεγαλώνει! Η τροφή που του δίνεις είναι χύμα?
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Παρε μια καλη τροφη για λιγους μηνες οσο ειναι κουταβακι και ας σου στοιχισει λιγο παραπανω. Μετα μπορεις να του δωσεις την Optima απο τα Lidl αν του ταιριαζει κιολας.
Κοκκαλα μονο ωμα ή βρασμενο ενα λεπτο και μονο μοσχαρι.
Καλως ηρθες.
 








BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλώς μας ήρθες Ηλία και (?) Χρήστο.

Κάθε τροφή έχει δικές της δοσολογίες. Προσπάθησε την επόμενη φορά που θα πάρεις την τροφή να δεις πάνω στο τσουβάλι πόσο λέει να δίνεις. Υποθέτω του πέρνεις χύμα, γιαυτό ψάξε πάνω στο τσουβάλι να δεις πόση τροφή πρέπει να δίνεις για τα κιλά του σκύλου. Πάντως αυτό που λένε τα παιδία να το έχεις υπόψειν. Τώρα που είναι κουτάβι μη ψάχνεις την φτηνότερη αλλά αυτή που σε αντέχει να πάρεις.

Κόκκαλα δίνουμε μόνο ωμά μοσχαρίσια για τα δόντια. Δεν θα σου πρότεινα να δίνεις κόκκαλα για τροφή.

Για την μυρωδιά και την αφή στα κόπρανα φταίει η τροφή.
 




Ηλίας-Χρήστος

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2011
54
0
Όντως την τροφή τημ παίρνω χύμα, απο ένα σάκο 15 κιλο ασπρο με μώβ γραμμές,έαν είναι πάω να κοιτάξω σε κανα 10 λεπτο και σας λέω!Κόκκαλα του δίνω την κυριακή επειδή ψήνουμε,κυρίως απο μοσχάρι,αλλά πολύ μικρα κομμάτια με αρκετό κρεας πάνω.Τώρα θα μπορούσα να δώσω 20-30 ευρώ το μήνα για σκυλοτροφή.Εγώ την παίρνω ανα 5 κιλά και μου κρατάει 3 βδομάδες σχεδόν άρα ξοδέυω ένα 15 ευρο το μήνα!Αυτή η τροφή απο το Lidl είναι καλή???

Με λένε και Ηλία και Χρήστο(τάμα) :)
 






Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σε μια καλη τροφη θα χρειαζοσουν τα μισα.
αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς οι τροφές δεν περικλείουν τυποποιημένα τα ίδια ποσά ενέργειας.

Πάντως για την τροφή άπαξ και δεν αναγράφει συστατικά μόνο εκατοστιαία χημική δε μου λέει τίποτα.

Η ερώτηση είναι απλή και σου τέθηκε παραπάνω κι επειδή ίσως να μην την πρόσεξες να στην κάνω κι εγώ ξανά:
πόσα μπορείς να δίνεις μηνιαίως για τη διατροφή του σκύλου;
 










greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
51
Πατρα
Τα μαλακα και δυσοσμα κοπρανα κατα μεγαλο ποσοστο δεν προερχονται απο τα κοκκαλα, αλλα απο την ξηρα .
Αλλαξε του τροφη και πειραματισου .Η optidog εχω ακουσει απο τα μελη πως ειναι πολυ καλη για τα χρηματα της οπω και η brit (νομιζω καπως ετσι λεγεται) ειναι και στα χρηματα περιπου που διαθετεις.