Δυσκολία στο να μάθει που να κάνει τις ανάγκες του!


cookie vanilla

New Member
15 Ιανουαρίου 2010
1
0
Καλημέρα σε όλους σας. Είμαι καινούργια στην παρέα. Έχω ένα μαλτεζάκι θηλυκό 3 μηνών την cookie. Την έχω ήδη 1 μήνα. Βρίσκω δυσκολίες στην εκπαίδευση για την τουαλέττα της. Ενώ στην αρχή ήταν "κυρία" και πήγαινε στην πάνα της, τώρα μου κάνει κουτσουκέλες και κάνει πιπί όπου νά'ναι (εκτός βέβαια από το καλαθάκι της). έχω τρελλαθεί να βάζω ξύδι και να σφουγγαρίζω. Ο κτηνίατρος μου είπε να την τιμωρώ αλλά ένα βιβλίο που έχω για τα μαλτέζ γράφει πως η τιμωρία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Τί να κάνω; ¨εχετε καμμιά συμβουλή;;
 
Last edited:






kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Να σου ζήσει!
Κατ΄αρχάς ψάξε στο φόρουμ, υπάρχουν πολλά ανάλογα θέματα.
Το μόνο που έχω εγώ να προσθέσω, είναι να προσπαθήσεις όσο γίνεται να έχει πρόγραμμα στις ώρες φαγητού και βόλτας για τουαλέτα. Συγκρεκριμένες, σταθερές ώρες. Και το λέω γιατί κι εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα πρόσφατα. Ο μικρός μου έμαθε πολύ γρήγορα τα της τουαλέτας και ήμουν πανευτυχής μέχρι πριν δυο τρεις μήνες. ΄Οπου χάσαμε τη μπάλα, άρχισε να τα κάνει μέσα στο σπίτι! ΄Οχι πάντα βέβαια, αλλά συνέβαινε. Μέχρι που πριν δέκα μέρες ανακάλυψα την αιτία...όταν γύριζαν τα παιδιά από το σχολείο τον έπαιρναν κάτω στον παππού και ο παππους τον τάιζε!Οπότε, αφενός κακομάθαινε σε ψαράκια και φιλετάκια , αφετέρου απορρυθμιζόταν καταπως φαίνεται το στομαχάκι του και δεν κρατιόταν μέχρι το βράδυ που τον βγάζω εγώ.
Μόλις το πήρα είδηση και ζήτησα να σταματήσουν (όπερ και εγένετο:D), ο μικρός κύριος! Δεν ξαναλέρωσε μέσα στο σπίτι. Βγαίνει βόλτα 06.10 το πρωί και επτά το βράδυ. Τρώει στις έξι και πηγαίνει λίιιιγο πίσω στην ωρα τα Σ/κ που σηκώνομαι ελάχιστα πιο αργά.
Αυτά:)
 


Bianca*

Active Member
19 Ιανουαρίου 2010
26
0
καλωσηρθες λοιπον...να σου πω την αληθεια μου ειναι αρκετα να νωρις για να περιμενεισ το σκυλακι σου να μαθει να τα κανει μονο εξω απο τωρα...θεωρητικα η περιοδος που θα δεις αποτελεσματα ειναι 4-6 μηνων και αυτο με την προσπαθεια και την υπομονη να μν τελειωνουν ποτε!καλο κουραγιο λοιπον και να σου ζησει!:)
 


Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Eγω θα σου ελεγα να εχεις τον νου σου για κανα 10 λεπτο μετα το φαι παιχνιδι νερο και υπνο , τοτε θελουν να κατουρησουν , οποτε βγαζε τον εξω με λουρακι και λεγε του "πιπι" ή κατι παρομοιο ωστε απο την μια να συνδεσει τις λεξεις και απο την αλλη να μαθει οτι το εξω ειναι καλο ... η επιβραβευση (με χαδια) εννοειται...