Δώσε μου υπομονή και ψυχραιμία…


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
…αλλά όχι ακόμα!!

Τοσα περιεργα μου εχουν τυχει και τοσες ανοησιες εχω ακουσει από τοτε που πηρα την Ηρα, που πλεον αρχισα να πιστευω ότι φταιω εγω και πρεπει καποια στιγμη να το κοιταξω.

Σημερα πηγαμε οικογενειακως μια εκδρομουλα στον Νέστο, σε ένα κομματι στον Νομό Δράμας κοντα στο χωριο Μεσοχωρι.
Συγκεκριμενα πηγαμε στο Πελίτη, στην γιορτη ανταλλαγης ντοπιων ποικιλιων και σπορων.
http://www.peliti.gr/
Ειχε πάρα πολύ κοσμο, οι δρομοι ηταν ανοιχτοι και τα σκυλια δεμενα.

Να μην αναφερω ποσα και ποσους ανεχτηκε η Ηρα, γιατι θα ξημερωθουμε. Τελικα αυτό το σκυλι εχει αποκτησει πάρα πολλη υπομονη και παραέχει κοινωνοικοποιηθει, με τους ανθρωπους τουλαχιστον. Δεν πηγε τζαμπα που την παιρνω κάθε μερα μαζι μου στη δουλεια.

Μετα από εκει καταληξαμε στο ποταμι.

Ο Άντρακλας.
Ξαφνικα εμφανιστηκε ενας τυπος της Ελληνικης Ομαδας Διασωσης ντυμενος σαν βατραχανθρωπος αλλά χωρις βατραχοπεδιλα και με μια εξαρτηση στο στηθος που εφερε μαχαιρι, σχοινι, φακο και τα γνωστα εργαλεια διασωσης.

Εγω με την Ηρα στο λουρι. Σταματησε ο τυπος σε αποσταση ασφαλείας καπου τρια μετρα και πηρε το υφος που δεν σηκωνει αντιρρηση.
Ακολουθησε πανω κατω ο εξης διαλογος:

-Προσεχε με αυτό το σκυλι.
-Προσεχω φιλε, ευχαριστω.
-Ειπα προσεχε!
-Συγνωμη, αλλά παρατηρησες ότι το σκυλι είναι δεμενο? Τι άλλο θα ηθελες να κανω?
-Καλα, παρεξηγηθηκες τωρα που σου ειπα να προσεχεις?
-Όχι, δεν παρεξηγηθηκα, αλλά εξακολουθει να μου κανει εντυπωση.
-Κοιτα, εχω ένα μεγαλο ασπρο τσομπανοσκυλο. Αν το δεις προσεχε με το σκυλι σου.
-Ενταξει, θα προσεχω. Αλλά πού είναι το σκυλι? Ελευθερο είναι?
-Ναι. Καπου εδώ τριγυρναει.
-Και γιατι είναι ελευθερο?
-Γιατι δεν πειραζει ανθρωπους. Αλλά προσεχε μην αγριεψει ο δικος σου.
-Καταλαβα. Δηλαδη να προσεχω εγω που εχω το σκυλι μου δεμενο για να τριγυρναει το δικο σου ελευθερο και ανενοχλητο. Ενταξει, μην ανηχυσεις.

Του γυρισα την πλατη πριν καταλαβει η Ηρα ότι αρχισε να ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι και με αφησε στην ησυχια μου.


Ο γνώστης και η φιλοζωη.
Μετα εμφανιστηκε ένα ζευγαρι. Ο τυπος αμέσως με ενημερωσε ότι η Ηρα δεν είναι καθαροαιμο βελγικο γιατι δεν εχει πολύ μακριά τριχα και φυσικα καμια σχεση με γερμανικο επειδη είναι μαυρη.
Επισης η Ζηνα είναι λιγο παραξενη για τσιουάουα. Ακολουθησαν αρκετα τετοια αλλά από το ένα μπαινανε κι από το άλλο βγαινανε και δεν τα πολυθυμαμαι.

Η κοπελα ερωτευτηκε την Ηρα και πηρε την επιβεβαιωση ότι είναι φιλικη και την αδεια για να παιξει μαζι της, αλλά την προειδοποιησα ότι παιζει λιγο αγρια, γι αυτό να μην την ξεσηκωσει πολύ αλλά μονο να την χαϊδεψει.

-Δεν με πειραζει, τα αγαπω πολύ τα σκυλια! Την καλουσε και της εδινε και εντολες. Βεβαια! Η Ηρα δεν αντιδραει ουτε στο ονομα της αν το φωναξει ξενος.
Τα παιχνιδια όμως της αρεσουν και οταν το ωραιο λεπτο πουλοβερ βραχηκε (η Ηρα ειχε ηδη κανει μπανιο στο ποταμι) και στη συνεχεια τρυπησε, το ζευγαρι σταματησε αποτομα να αγαπαει τα σκυλια και σηκωθηκανε και φυγανε.


Η παιχνιδιαρα.
Παρακατω περασαμε απο μια κοπελα με ένα σκυλι αγνωστης σε μενα φυλης, λιγο πιο μικροσωμο από την Ηρα.
-Α! Πηγαινε να παιξεις με το σκυλι, του εκανε αποτομα και κατευθυνθηκαν ξαφνικα προς την Ηρα. Η Ηρα το εξελαβε σαν μαρς και σκυλος και κυναγωγος ακομα τρεχουν.
Αυτο πρεπει πραγματι να το προσεξω.

Σημερα πρεπει να με ρωτησανε τουλαχιστον πεντε αν η Ηρα δαγκΑνει, αλλά αυτό είναι λεπτομερεια. Το παράξενο είναι ότι βλεπεις μια απογοητευση όταν τους πεις ότι είναι φιλικη και δεν πειραζει κοσμο.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Κλασικές ιστορίες καθημερινής τρέλας...
Don't worry, δεν φταις εσύ! Φταίνε όλα αυτά που έχουμε συζητήσει τόσες φορές...

Αν κάνεις ανταύγειες στην Ήρα, κρεμάσεις ένα ταμπελάκι στη Ζήνα που να γράφει "ΔΕΝ είμαι τσιουάουα!" και ένα ακόμα στην Ήρα που να λέει "ΔΕΝ θέλω να παίξω!" θα λυθούν όλα :D
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.884
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο τυπος αμέσως με ενημερωσε ότι η Ηρα δεν είναι καθαροαιμο βελγικο γιατι δεν εχει πολύ μακριά τριχα και φυσικα καμια σχεση με γερμανικο επειδη είναι μαυρη.
Επισης η Ζηνα είναι λιγο παραξενη για τσιουάουα. Ακολουθησαν αρκετα τετοια αλλά από το ένα μπαινανε κι από το άλλο βγαινανε και δεν τα πολυθυμαμαι.
:D:D:D Μερικοί δεν παίζονται λέμε! Και τον Κούκη μου 500 φορές τον είπανε κοντότριχο γκόλντεν :fan:

Πάντως από ηλίθιους να φάνε και οι κότες, πριν από μερικές μέρες, κάναμε μια βολτούλα στο πάρκο και ερχόταν προς το μέρος μας μια ευσωμη κυρία ντυμένη σε ανοιχτό κόκκινο χρώμα 8-[ , ο Κούκης την κοίταξε και η κυρία σάστησε, μετά τον φώναξα και την προσπέρασε, και μου λέει η κυρία το εξής κουφό "Να του βάλετε φύμωτρο!". Καλύτερα μην πω τι της απάντησα 8-[
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλά από τέτοια να φάνε και οι κότες...Τι κάθεσαι και τσαντίζεσαι...'εχεις ακόμα να ακούσεις και άλλα...
Εδώ εγω με τα 2 golden...και κάθε φορά που βγαίνουμε έξω...πέφτει το απίστευτο γέλιο..
Σε κάποιους εξηγώ και τους δίνω σημασία...με τους "φαιδρούς"...απλά πέφτει πολύ δούλεμα...
 


kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Χαχαχαχαχα Μα αληθεια και εσυ και η Ηρα έχετε τεραστια υπομονη, όταν εβγαζα βολτα τη λυκοσκυλιτσα του πρωην μου, ειτε μαζι με αυτον ειτε μονη, ήταν παντα λυτη, και παντα ειχαμε προφανως ενα υφος που δε σηκωνε κουβεντα απο κανεναν και ποτε κανεις δε μας ειπε τιποτα, περα απο κατι τρομαγμενες κυριες που βγαζανε επιφωνηματα!! Και φυσικα αμετρητους θαυμαστες!!!
Το πρώτο δικό μου σκυλακι χαθηκε πολυ νεο απο κακο συναπαντημα με τρενο εδω και 4 χρονια. Και από τοτε ειπα θα παρω σκυλακι πάλι μονό οταν μετακομισω, κατι που το βλεπω να γίνεται πολύ σύντομα, και σκεφτομαι να παρω παλι ενα αδεσποτο, και αυτη τη φορα ενηλικο! :)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Εγώ έχω ακούσει ότι η Κάρλα (που πάντα είναι Αρσενικός!!! - προφανώς όλα τα μαύρα είναι αρσενικά παρότι η Κάρλα φοράσει συνήθως φούξια στηθόλουρα)

- Είναι κουτάβι
- Είναι κουτάβι πιτμπουλ (στάνταρ). Μια φορά ήταν και κουτάβι ντόπερμαν.
- "Είναι επικινδυνούλι εεεεε?"
- Είναι κουτάβι μπουλντόγκ (ενοούν μπόξερ)
- "Κυνηγάει ποντίκια - αυτή είναι η δουλειά του!"
- "Άμα σε αρπάξει αυτόοοοοο!"
- "Πρέπει να είναι φύλακας εεεε?"
- Είναι σαν του Κωστέτσου
 






vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Και η δικιά μου είναι με κομμένη ουρά...

Διάλογος με 2 γιαγιάδες στο δρόμο:

- Γιαγιά 1: Αυτό δαγκάνει εεε?
- Eγώ: Όχι είναι πολύ καλή - δεν δαγκώνει
- Γιαγιά 1 στη Γιαγιά 2, σκουντώντας την στον αγκώνα: Δαγκάνει σου λέω - άκου που σου λέωωωω!
 


Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Αχ, αχ, χτυπήσατε το ευαίσθητο σημείο μου! Τις παραμονές του Πάσχα ήμασταν σε ένα νησί. Έβγαζα τη μικρή μου (γκριφόν-κανίς) για βόλτα, πάντα με το λουράκι της, γιατί εξαφανίζεται αν την αφήσεις χωρίς. Βέβαια, πάντα γυρνάει, αλλά φοβάμαι πολύ τα αυτοκίνητα και φυσικά το να μη μου την κλέψει κανείς. Πάμε λοιπόν για βόλτα και βλέπω από μακρυά ένα σκυλί λυμένο να κυνηγάει μια γάτα. Είναι γνωστό στη γειτονιά, ως πολύ κακιασμένο σκυλί, γαυγίζει ασταμάτητα, ορμάει όπου βρει, αν και είμαι σίγουρη πως δε φταίει αυτό, αλλά η αφεντικίνα του. Όπως τα μάθεις, έτσι φέρονται. Έρχεται λοιπόν τρέχοντας προς τη μικρή μου, η οποία την κοιτάει και φερμάρει. Δε γαυγίζει (είμαστε κυρίες εμείς :) ) κι απλώς περιμένει. Ώστπου η άλλη σκυλίτσα αρχίζει το ασταμάτητο γαύγισμα και ορμάει στη δική μου δαγκώνοντας το αυτί της. Και φυσικά γίνεται χαλασμός Κυρίου! Παίρνω τη δική μου αγκαλιά, γιατί πάντα έχω το φόβο μήπως πάνω σε καβγά της βγάλουν το μάτι. Δυστυχώς, ήμουν μπροστά σε αντίστοιχο περιστατικό, όπου το πεκινουά του θείου μου έχασε το ματάκι της κατ'αυτόν τον τρόπο κι έκτοτε το φοβάμαι πολύ. Και νά'σου σεινάμενη-κουνάμενη η αφεντικίνα της σκύλας, να έρθει να μου ζητήσει τα ρέστα, γιατί δεν αφήνω τη μικρή μου κάτω να παίξει -και καλά- η δικιά της!! Της εξηγώ τι έγινε και φυσικά παίρνω την απάντηση "το δικό μου το σκυλί δεν επιτίθεται σε κανέναν! Αλλά εσύ θέλεις να έχεις το δικό σου σαν μπιμπελό!" Φυσικά τα παίρνω κι αρχίζω!! Σημειωτέον, όπως σας προείπα, ότι η σκυλίτσα της είναι γνωστή για τις κατά καιρούς επιθέσεις που έχει κάνει σε παιδάκια, για να μην πω για τα γατιά της περιοχής!
"Ωραία φιλόζωη είσαι" μου λέει η μανδάμ, "μόνο το δικό σου σκυλί αγαπάς"! Της απαντώ: "Για να καταλάβεις αν είμαι φιλόζωη ή όχι, πρέπει να αφήσω τα σκυλιά να κομματιαστούν; Έτσι θα αποδείξω τη φιλοζωϊα μου;; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι;; Το να έχεις το σκυλί σου χωρίς λουράκι, είναι εντελώς ανεύθυνο, την στιγμή που ξέρεις ότι επιτίθεται σε ό,τι βρει μπροστά του! Άσε που μπορεί να πεταχτεί σε κανένα αυτοκίνητο και να το πατήσουν". Δεν περίμενα φυσικά να καταλάβει η μανδάμ. Απλά έφυγα πολύ εκνευρισμένη. Έμαθα όμως, πως αν δεν αφήσω το σκυλί μου να φαγωθεί με ένα άλλο (που στην τελική, μπορεί η δική μου να τραυμάτιζε την άλλη σκύλα!!), τότε ΔΕΝ είμαι φιλόζωη....
 


Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Βέβαια, πολύ θα ήθελα να την δω τη "φιλόζωη", αν είχα βγάλει το Αμέρικαν Μπούλντογκ μου χωρίς λουρί και του ορμούσε η δικιά της (αν και είναι τόσο καλός, που δε θα έκανε κάτι, αλλά λέμε).. Τελικά, το να έχουμε ένα κατοικίδιο δε μας καθιστά αυτομάτως και ευσυνείδητους φιλόζωους..
 


kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
΄Αρη μου το πόσο χαίρομαι τις περιγραφές σου δεν λέγεται!
΄Οσο για τη Ζήνα "που είναι παράξενη για τσιουάουα", μου θύμισε έναν "γνώστη" παππού πέρυσι το καλοκαίρι στις διακοπές μας. Στο διπλανό τραπέζι ο παππούς, έκανε μάθημα στους υπόλοιπους και με ύφος..."το βλέπετε αυτό? είναι μπασταρδάκι πίντσερ (ναι, πίντσερ το είπε). Γι αυτό είναι άσπρο, τα πίντσερ είναι μαύρα"
Εσύ λοιπόν έχεις ένα παράξενο για τσιουάουα, κι εγώ ένα μπασταρδάκι πίντσερ!
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εμένα η λώρα είναι η "λάσσυ" :p

Αν κ έχω να πω ότι η συμπεριφορά τέλευταία όλων όσων συναντάμε στη βόλτα καθημερινά είναι επίπεδα πάνω από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, πάμε αρκετά θα έλεγα (γιαγιάδες με εγγονάκια έρχοναι να χαϊδέψουν τη "λάσσυ" -όπως είπαμε κ πριν-:D, μπαίνουμε μαζί σε καταστήματα, ΔΕΝ αλλά ζουν πεζοδρόμιο όταν μας βλέπουν κ όλο κ πιο σπάνια ακούμε το "κάτσε καλά Γιαννάκη, γιατί θα σε πάω στο σκύλο αν σε φάει"...:paja1:
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
την διαφημηση με τον νεαρο που τρωει παγωτο στην παραλια και εχει το σκυλακι του ησυχο και του φωναζει η αλλη να δεσει το θηριο του,την θυμαστε?εμενα παντως το καλυτερα να μασας παρα να μιλας που λεει η διαφημηση δεν μου βγαινει ρε γαμωτο!
ξεκινω δηλαδη ηρεμα αλλα μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι σε χρονο dt και αρχιζω τις...ευλογιες:)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
την διαφημηση με τον νεαρο που τρωει παγωτο στην παραλια και εχει το σκυλακι του ησυχο και του φωναζει η αλλη να δεσει το θηριο του,την θυμαστε?εμενα παντως το καλυτερα να μασας παρα να μιλας που λεει η διαφημηση δεν μου βγαινει ρε γαμωτο!
ξεκινω δηλαδη ηρεμα αλλα μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι σε χρονο dt και αρχιζω τις...ευλογιες:)
Ε μα πήγες και συ και πήρες σκύλο γκοτζίλα! Πάρτε ρε ένα από αυτά τα Softex να δείτε άσπρη μέρα!
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Αρη εχεις εναν χαρισματο τροπο αφηγησης ,ισως θα πρεπει να σκεφτεις σοβαρα να γραφεις γενικοτερα αν δεν το κανεις ηδη

και για να μην ειμαι εκτος θεματος αλλα εντος ,θα σας πω οτι εχω βαρεθει οπως και εσεις να ακουω τους ειδημονες του δρομου,καποιες φορες απανταω σωστα και προσπαθω να εξηγησω, καποιες αλλες απανταω λακωνικα,καποιες αλλες δεν απανταω καθολου και καποιες αλλες απανταω προκλητικα,εξαρταται απο τον τροπο του γνωστη-ενημερωτη αν θα απαντησω ως φιλοζωος ως ανθρωπος ως εκτροφεας ή σαν σκυλα που δεν εχω κανει κοινωνικοποιηση
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το πρωι εχω συνηθως καποιες αναλαμπές μνημης, οπότε θυμηθηκα μερικα από την αξιολογηση του γνώστη.

Τα κιλα της Ηρας λοιπον, όπως την εκοψε με το ματι, είναι λιγα για γερμανικο αρσενικο. Για να μην ξεχναμε, όπως ηδη ανεφερε καποιο μελος, ότι όλα τα μαυρα είναι αρσενικα. Τελικα είναι ψιλολίγα και για θηλυκό.
Το υψος όμως είναι καλο, ετσι πρεπει να είναι, χαμηλη για να σερνεται ευκολα.

Όταν η γυναικα μου του ειπε ότι τα σκυλια ζουν αρμονικα και η Ηρα δεν ενοχλει την Ζηνα, το συμπερασμα ηταν ότι η Ζηνα, με το ταμπεραμεντο του τσιουάουα, εχει σιγουρα επιβληθει στην Ηρα, η οποια την αποδεχεται ως αρχηγο. Μπορει όμως όταν η Ηρα μεγαλωσει να θελει να παρει την αρχηγια.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εμένα η λώρα είναι η "λάσσυ" :p

Αν κ έχω να πω ότι η συμπεριφορά τέλευταία όλων όσων συναντάμε στη βόλτα καθημερινά είναι επίπεδα πάνω από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, πάμε αρκετά θα έλεγα (γιαγιάδες με εγγονάκια έρχοναι να χαϊδέψουν τη "λάσσυ" -όπως είπαμε κ πριν-:D, μπαίνουμε μαζί σε καταστήματα, ΔΕΝ αλλά ζουν πεζοδρόμιο όταν μας βλέπουν κ όλο κ πιο σπάνια ακούμε το "κάτσε καλά Γιαννάκη, γιατί θα σε πάω στο σκύλο αν σε φάει"...:paja1:
Εμείς είμαστε ντόπερμαν.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Και δυστυχώς ακούμε ακόμα συχνά το "κάτσε καλά γιατι θα σε φάει ο σκύλος".... τελευταία φορά ήταν σ'ενα κάστρο στη Μεσσηνία οπου το άτακτο παιδάκι είχε μπαστακωθεί και δεν ήθελε να ξεκουνήσει... η Ελληνίδα Μάνα: "Ελα γρήγορα, γιατι θα σε φάει!!!".... τη πρώτη φορά συγκρατήθηκα κι εκανα την κουφή, τη δεύτερη αγριοκοίταξα τη μάνα, αλλά δεν είπα τίποτα, την τρίτη δεν κρατήθηκα και της είπα οτι ο συγκεκριμένος σκυλος δεν τρώει παιδάκια (ηταν άλλωστε δεμένος), αλλά οτι ουτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τέτοιες τακτικές για να μαζέψει το παιδί της, γιατι θα του δημιουργήσει φοβίες με τα σκυλια.... με κοίταξε σαν το χάνο και και μετά είπε "οχι μα δεν καταλάβατε, δεν είπα τετοιο πράγμα.... "..... κιχ μετα απ'αυτό..... δεν ξαναβγαλε κουβέντα για το σκύλο στην υπόλοιπη περιήγηση....... νομίζω οτι θα το ξανασκεφτεί την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει το σκύλο για εκφοβισμό....
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Ναι ρε συ, αλλά δεν σε θλίβει το οτι αυτές οι μάνες είναι νέας γενιάς; Νέοι άνθρωποι. Είναι δυνατόν να σκέφτονται έτσι και για τα ζώα αλλά και για τις τακτικές διαπαιδαγώγησης; Εγώ απογοητεύομαι πολύ και δεν είμαι καθόλου ανεκτική σε παρόμοια σχόλια. Σε μεγάλους ανθρώπους να δώσεις κάποια ελαφρυντικά αλλά στους νέους...;
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.884
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ναι ρε συ, αλλά δεν σε θλίβει το οτι αυτές οι μάνες είναι νέας γενιάς; Νέοι άνθρωποι. Είναι δυνατόν να σκέφτονται έτσι και για τα ζώα αλλά και για τις τακτικές διαπαιδαγώγησης; Εγώ απογοητεύομαι πολύ και δεν είμαι καθόλου ανεκτική σε παρόμοια σχόλια. Σε μεγάλους ανθρώπους να δώσεις κάποια ελαφρυντικά αλλά στους νέους...;
Εσένα τι σε παραξενεύει, αν σκέφτεται έτσι μια γιαγιούλα που μεγάλωσε με σκυλιά γατιά και γελάδια, γιατί να μη σκέφτεται μια "νέα μαμά" που δεν είχε ούτε καναρίνι;