Εθνική Ομάδα Agility


Status
Κλειδωμένο θέμα

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τι curling και βλακειες! Αυτο επρεπε να γυρισει ο αλλος να βλεπουμε και κανεναν σκυλουνι!

Σοβαρα τωρα, εσεις εκει του agility, πιστευετε οτι σε αυτη τη φαση ειστε τοσοι πολλοι που σας παιρνει να εχετε και κοντρες μεταξυ σας;
Αστεια πραγματα.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ για να είμαι ειλικρινής έχω μπερδευτεί.
1) Υπάρχουν από ότι κατάλαβα 3 διεθνείς διαγωνισμοί σωστά ?
2) Στους 3 αυτούς διαγωνισμούς μπορούν να συμμετέχουν είτε ομάδες (εθνικές ή clubs) είτε μεμονωμένα άτομα με τους σκύλους τους σωστά ?
3) Σε κάποιον από αυτούς τους 3 διαγωνισμούς πρέπει να συμμετέχουν ΜΟΝΟ εθνικές ομάδες ?
4) Η εθνική ομάδα είναι κάτω από την ομπρέλα του ΚΟΕ σωστά?
5) Για να είσαι μέλος στην Εθνική ομάδα πρέπει να έχεις περάσει προκριματικούς σωστά ? (όπως στα αθλήματα των ανθρώπων).
6) Δλδ στην Εθνική ομάδα συμμετέχουν σκύλοι από όλα τα clubs που έχουν πάρει τους καλύτερους χρόνους ....και πόσα σκυλιά μπορεί να είναι ? υπάρχει όριο αριθμητικό ?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Το θέμα αφορά την Εθνική μας ομάδα.
Εγώ δεν ανήκω σε αυτήν και ούτε πρόκειται ποτέ δηλαδή :p
Μπορώ να απαντήσω μόνο, σε πολύ συγκεκριμένα θέματα, που αφορούν την ομάδα μου.

@betty coltrane όσο και να σε διασκεδάζει το θέμα, να σου θυμήσω ότι οι "εμείς εκεί του agility" είμαστε προς το παρόν, όντως μια χούφτα άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων, έχουμε κοπιάσει πολύ, για να κάνουμε το άθλημα γνωστό και να μπουν κάποιες πρώτες βάσεις. Και δεν εννοώ μόνο, την ομάδα μου, φυσικά. Και το ύφος σου, μου φαίνεται κάπως απαξιωτικό.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γνωριζει κανεις αν το agility ως "αθλημα" υπαγεται στον αθλητικο νομο;
Πιθανολογω απο την υπαρξη ομιλων οτι ισχυει....
 
  • Like
Reactions: epial




east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Το ρωταω γιατι αν ο αθλητικος νομος εχει εφαρμογη στο agility, τοτε δεν ισχυει το 2 της @stamatia παραπανω αφ ενος αφ'εταιρου καποια πραγματ ειναι ποιο "απλα".

Εν συντομια:
Ο αθλητικος νομος οριζει οτι για να συμμετασχει οποιοσδηποτε σε αγωνα πρεπει να ανηκει σε καποιο ομιλο/λεσχη (αναγνωρισμενο απο την εκαστοτε εθνικη ομοσπονδοα αθληματος *ισως κοε??) [οποτε δεν παιζει το "μεμονομενα ο καθενας με το σκυλο του] και για να συσταθει ομαδα εκπροσωπισης στο εξωτερικο (εθνικη;) πρεπει αυτη να προκυψει απο εθνικο πρωταθλημα προκυρηγμενο παλι απο την ομοσπονδια.
Τουλαχιστον ετσι το γνωριζω με εφαρμογη σε αλλα αθληματα.
Αυτο βεβαια εχει πολλα "παραθυρα" και παγιδες....
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Εν συντομια:
Ο αθλητικος νομος οριζει οτι για να συμμετασχει οποιοσδηποτε σε αγωνα πρεπει να ανηκει σε καποιο ομιλο/λεσχη (αναγνωρισμενο απο την εκαστοτε εθνικη ομοσπονδοα αθληματος *ισως κοε??) [οποτε δεν παιζει το "μεμονομενα ο καθενας με το σκυλο του]
Αυτό ισχύει.


...για να συσταθει ομαδα εκπροσωπισης στο εξωτερικο (εθνικη;) πρεπει αυτη να προκυψει απο εθνικο πρωταθλημα προκυρηγμενο παλι απο την ομοσπονδια.
Και αυτό ισχύει.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αρα υποθετω οτινυπαγεται στον αθλητικο νομο.
Βαση της παραπανω υποθεσης ο αγωνας του εξωτερικου στον οποιο συμμετεχουν οι εγχωριοι αθλητες (ειτε ως απλες συμμετοχες, ατομικα, ειτε ως επισημη εκπροσωπιση) πρεπει να ειναι αναγνωρισμενος απο την αντιστοιχη εθνικη ομοσπονδια αθληματος και ο αθλητης να εχει λαβει σχετικη αδεια απο την εγχωρια ομοσπονδια.
Κατ συνεπεια για το οποιο μπερδεμα φαινεται να εχει δημιουργηθει υπολογος κ εν μερη υπαιτιος ειναι ο κοε ο οποιος σε περιπτωση.... διαφωνιας μπορει να εφαρμοσει κ τις αντιστοιχες κυρωσεις σε ατομα αθλητες η σωματεια που προβλεπει ο νομος.
Ευκολα κ απλα.

Ξαναλεω ΑΝ ισχυει ο αθλητικος νομος.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Θαρρώ ότι η @betty coltrane εννοεί ότι επειδή είστε τόσο λίγοι που ασχολείστε στην Ελλάδα με το ατζίλιτυ και ακριβώς όπως λες κ εσύ @mareco κοπιάζετε πολύ για να κάνετε το άθλημα γνωστό, είναι αστείο να μη συνενώνεστε κάτω από αυτό τον κοινό στόχο και ήδη να υπάρχουν κόντρες, όταν δεν έχετε καν ακόμα πετύχει το βασικό κοινό στόχο όλων σας. Γιατί όπως καταλαβαίνετε, αν υπάρχουν κόντρες πριν τη σύσταση ενός αξιοδύναμου "ρεύματος" έστω, δυσκολεύει πάρα πολύ η εγκαθίδρυσή του. Και συμφωνώ με τη betty, ειδικά στο συγκεκριμένο άθλημα που με τραβάει πολύ κι ας μην το χουμε δοκιμάσει.

Βέβαια, από την άλλη, @betty coltrane, να ξέρεις ότι όπου υπάρχουν όμιλοι και ομάδες έχω διαπιστώσει πολλάκις τα τελευταία 3 χρόνια που ασχολούμαι με άλλο "άθλημα", κάποια στραβή θα γίνει έστω και χωρίς πρόθεση (ή και όχι) και κάποιες κόντρες θα δημιουργηθούν, νομοτελειακά.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Νομίζω άλλο ο ανταγωνισμός μεταξύ των clubs, που είναι λογικό να υπάρχει και που αν θες δίνει ώθηση στο άθλημα....και άλλο η εθνική ομάδα, όπου όλοι αγωνίζονται ομαδικά ...για την Ελλάδα ρε γμτ! :D
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Νομίζω άλλο ο ανταγωνισμός μεταξύ των clubs, που είναι λογικό να υπάρχει και που αν θες δίνει ώθηση στο άθλημα....και άλλο η εθνική ομάδα, όπου όλοι αγωνίζονται ομαδικά ...για την Ελλάδα ρε γμτ! :D
μην το λες αυτο.
εχει πιο πολυ ενδιαφερον να ασχολουμαστε με το ποσο μακακας ειναι ο αλλος παρα να κοιταμε να ανοιξουμε τα στραβα μας.
ετσι κανουν παντου,ετσι εχουμε μαθει,ειναι το σωστο αλλωστε βρε αδερφε.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Περα απο το "γαμωτο" και τις κοντρες (πιθανως εγωισμου) πισω απ ολα αυτα ΑΝ ειναι αναγνωρισμενα, υπαρχει νομοθεσια κ κανονισμοι.
Κατα συνεπεια οι..... αυτοβουλες (αντι) δρασεις μπορουν να εχουνε συνεπειες, αν ο αρμοδιος μηχανισμος λειτουργει.
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Για να ξεκαθαρίσω πριν γράψω το οτ,ιδήποτε δεν πρόκειται να μπω σε καμία αντιπαράθεση με κανέναν.

Οπως εχω πει πολλάκις οι κοκορομαχιες δεν ειναι το στιλ μου...

Καταρχην το Agility οπως και ολα τα υπολοιπα κυναθληματα οχι μονο ΔΕΝ υπάγονται στον αθλητικό νόμο, αλλα δεν αναγνωριζονται καν απο αυτον και οχι μονο... όποιος εχει κανει τον κοπο να μελετήσει τον 4039 θα το εχει ηδη καταλάβει.

Υπάρχουν τρεις βασικές διοργανωσεις παγκοσμίου επιπέδου: FCI, IFCS και WAO.
Υπαρχουν ομως και αλλες παγκοσμιες διοργανωσεις οπως το πρωτάθλημα για ημιαιμα, το FMBB της FCI (για τα βελγικα ποιμενικα) κλπ, στο οποίο τελευταίο ειχαμε επίσης Ελληνική ομαδα επισημα απο τον ΚΟΕ φέτος με την ίδια μέθοδο επιλογής οπως και στα υπόλοιπα φετινα πρωταθλήματα λογω συνθηκών (και που περιεργως δεν έγινε λογος για αυτή...).

Η μη ύπαρξη προκριματικων αναγκαστικά οδήγησε τον ΚΟΕ στην αμεση επιλογή σκύλων για την φετινή εθνική ομάδα με τον τρόπο αυτο.
Με το καλο του χρόνου ευελπιστούμε και περιμενουμε οτι θα διεξαχθούν προκριματικοι και η νεα εθνική ομάδα θα αναλάβει το ρολο της, διοτι τα ατομα διαφέρουν ετησίως. Ειναι λογικό καποιος με ενα σκυλο που πληροί τις προϋποθέσεις 1ον χρονο και 2ον οσο το δυνατόν λιγότερα λάθη να μην φοβάται αλλα να αποζητά τους προκριματικους!

Στο κομματι της ΙFCS οπως ειπα υπήρξε ανοιχτη πρόσκληση απο τη διοργάνωση για τη χωρα μας μεσω του Davide Codebue γιατι οι συνθηκες το έφεραν ετσι να ειναι μελος της Ιταλικής ομαδας ΙFCS, το πρωτάθλημα να διεξάγεται στην Ιταλία και να γνωρίζουν οτι το σπορ αρχίζει να ανθίζει και ο Davide λογω μόνιμης πλεον διαμονης στην Ελλάδα να μπορει να επικοινωνήσει με οσους εχουν τους σκυλους που απαιτείται. Η προϋπόθεση λογω ελλειψης προκριματικων ηταν μια: σκυλια Α2 - Α3 (senior). Ολα αυτα τα σκυλια προσκλήθηκαν. Οι προσωπικοί λογοι που οδηγησαν κάποιους να μην έρθουν δεν με αφορούν.

Οσον αφορα το ψευτοδίλημμα περι ηθικής... απλα δεν υφίσταται! Δεν συμμετεχουν κλαμπ στην εθνική ομάδα για να εξετάζεται εαν υπαγονται ατον ΚΟΕ και την FCI ή στην IFCS! Η αποστολή ειναι αποκλειστικά υπο την αιγίδα του ΚΟΕ και με τα ΑΤΟΜΑ/ΣΚΥΛΙΑ που θα επιλεχθουν για να συμμετέχουν σε αυτη ανεξαρτήτως κλαμπ που ανήκουν... με άμεση επιλογη φετος και προκριματικους Θεού θελοντος απο του χρόνου. Το εαν ενα άτομο θα οφελησει το κλαμπ του με τη επιλογή του στην εθνική ομαδα και τον προπονητή του στη φημη και διαφημιση ειναι κατι δευτερευον.

Στο καθαρά νομικό κομματι τωρα... επειδη ετυχε και γνώρισα προσωπικά τον εμπλεκομενο και ειχα το χρονο να μιλήσω μαζι του εκτεταμένα ... υπάρχει δεδικασμενο κατα το οποίο κρίθηκε παρανομη και αντισυνταγματικη η απαγόρευση απο τον βελγικο κυνοφιλικο ομιλο (και οχι απο την ιδια την FCI!!) συμμετοχης σε πρωτάθλημα της FCI επειδη ειχε προηγηθεί συμμετοχή στην IFCS.
Νομική απαγόρευση δεν υπάρχει λοιπόν... και ο ΚΟΕ το αποδεχθηκε αποστελλοντας συμμετεχοντες και εναν παγκόσμιο ασημένιο πρωταθλητη της IFCS τοσο στο FMBB '15, οσο και στο ΕΟ '15. Εφοσον λοιπόν δεν υπάρχει κανενα νομικό κόλλημα και εφοσον η ανώτατη κυνολογικη αρχη δεν εχει πρόβλημα, τα μεμονωμένα προσωπικα ηθικά προβλήματα δεν μας αφορούν.
Αφηστε που δεν θελω να σκεφτομαι οτι π.χ. η Τουμανοβα μελος της εθ. Ομαδας Ρωσιας και πρωταθλητρια WAC 2015, αλλα και μελος και της εθνικής ομαδας Ρωσιας FCI στο ΕΟ 2015 ειναι παράνομη ή ανηθικη....

Για μενα προσωπικά οσον αφορά τον ανταγωνισμό των Club ειναι γελοίο να υπάρχει οταν το Agility στην Ελλαδα ειναι ακομα στα σπάργανα (γιατι οποιος πιστεύει το αντίθετο πλανάται πλανην οικτραν). Όποιος λοιπον το τρέφει και το υποδαυλιζει απλα κανει κακό ατο σπορ.

Και για αυτο το λόγο αφου δεν εγινε τίποτα κρυφό στην επιλογή των σκύλων για το IFCS εφόσον όλοι οσοι άξιζαν να συμμετέχουν ενημερώθηκαν και στην επιλογή των σκύλων για την FCI για το 2015 ( εκ των υστέρων τουλάχιστον) οποιαδήποτε επίθεση ή μομφή εναντίων έκαστης Εθνικης Ομάδας ειναι προϊόν λανθασμενης υποκειμενικης κρίσης, ελλειψης ενημέρωσης ή/και παραπληροφορησης.

Όποιος ήταν παρον/ουσα στις επικοινωνίες με την ΙFCS το χειμώνα, στη συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων ομάδων για την συσταση κανόνων για τους προκριματικους αλλα και στη συνάντηση του ΚΟΕ όπου συμφωνηθηκε η λιστα των σκύλων για την εθνική ομαδα 2015, οπως ήμουν κι εγω σε ολα αυτά (για το τελευταίο υπαρχουν και πειστήρια χαχχα - χιουμορακι) γνωρίζει καλα ολα οσα αναφέρω παραπανω και σε προηγούμενα σχόλια.

Οπως ειπα δεν θα μπω σε προσωπικές συζητήσεις διότι δεν ειναι αυτος ο σκοπός μου. Ευχαριστώ.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γ

Καταρχην το Agility οπως και ολα τα υπολοιπα κυναθληματα οχι μονο ΔΕΝ υπάγονται στον αθλητικό νόμο, αλλα δεν αναγνωριζονται καν απο αυτον και οχι μονο... όποιος εχει κανει τον κοπο να μελετήσει τον 4039 θα το εχει ηδη καταλάβει.
Αναλυτικο το ποστ σου, αλλα η απορια μου ειναι μια επι της ουσιας:

Εφ οσων δεν εμπιπτει στον αθλητικο νομο οπως λες πως ειναι δυνατον να μιλαμε για Εθνικη Ομαδα προυποθεσεις τις οποιας ειναι (και οριζονται απο) τον αθλητικο νομο;

Επισης, αλλα πιθανολογω οτι το ξερεις ο Αθλητικος νομος δεν ειναι ο 4039 που ανεφερες αλλα ο 2725/99 τροποποιουμενος απο τον 3057/02.
 
  • Like
Reactions: Chris K.A.


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εχεις δίκιο η διατύπωση ήταν μαλλον κακή...

Το agility και όλα, μα ΟΛΑ τα κυναθηματα, δεν είναι και δεν αναγνωρίζονται από τον αθλητικό νόμο.

Για τον λόγο οι εκάστοτε κυναθητικοι όμιλοι, συμπεριλαμβανομένου του υπάρχοντος ομίλου agility και των υπολοίπων που τυχών θα δημιουργηθούν, δεν υπαγονται στη νομοθεσία περι αθλητικών σωματείων αλλά απλών μη κερδοσκοπικών ως προς τη συσταση, λειτουργία διαλυση κλπ... και δεν υποχρεούνται στο να γίνουν μέλη στην Πανελλήνια Αθλητική Ομοσπονδία, ούτε και μπορούν και να ήθελαν δηλαδή...

Οι προυπθεσεις για τη σύστηση εθνικής ομάδος agility (όπως και της ήδη υπάρχουσας εθνικής ομάδας ΙΡΟ) υπαγορεύονται από την Παγκόσμια Κυνολογική Ομόσπονδία (FCI) και τον ΚΟΕ για τα δικά της πρωταθλήματα, από την IFCS για το δικό της πρωτάθλημα κ.ο.κ.

Πέραν τούτου όμως τα κυναθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του agility, δεν αναγνωρίζονται καν από την ελληνική νομοθεσία, και ο 4039/12 κολλάει στο "και όχι μόνο..." διότι εάν μελετήσεις το σωστό άρθρο θα καταλάβεις...
 
Last edited:


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
έχω πάρα πολλές ενστάσεις και πάρα πολλά να πώ.. αλλά επειδή μου αρέσει και το χιούμορ, θα αρκεστω στο να πάρω ένα τηλ στον ΚΟΕ στο γραφείο Εθνικών Ομάδων του Αθλητικού Τμήματος.. και μετά στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών στο γραφείο Προμηθειών για χορηγία στην Εθνική Ομάδα...
για να έχει υπό την αιγίδα της Εθνική Ομάδα.. πρέπει να είναι Ομοσπονδία (ανώτατος διοικητικός οργανισμός) με δομή, γραφεία, τμήματα κτλ κτλ..για να έχει και επιτροπή Εθνικών Ομάδων.. όχι απλό σωματείο με πρόεδρο αντιπρόεδρο και μέλη σαν αθλητικό σωματείο και πολιτιστικό σύλλογο.. άπλα είναι ο μόνος εκπρόσωπος του FCI στην χώρα και κόβει και ράβει γιατί προφανώς δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία η κάποιος μηχανισμός ελέγχου.. αν δεν τα έχω καταλάβει καλά ας με βοηθήσει κάποιος που τα ξέρει καλύτερα..για να ενημερωθώ και εγώ αλλά και άλλοι αναγνώστες.. @ghelly τείνε μία χείρα βοηθείας αν έχεις time.. θενξ
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εφ οσων δεν αναγνωριζεται απο τον Αθλητικο νομο, το ανωτατο ορτανο ειναι η αντιστοιχη ομοσπονδια ομιλος..
Δλδ στην περιπτωση μας ο ΚΟΕ.
ΤΟΤΕ,
σε θεματα εθνικης εκπροσωπησης (αρα εθνικης ομαδας) πρεπει στο καταστατικο να υπαρχει ρητη μεθοδολογια επιλογης εκπροσωπων η οποια επιλογη πρεπει να επικυρωθει απο την ΓΣ των μελων (η οποια οριζεται ως ανωτατο οργανο) εγγραφως.

1.Υπαρχει στο καταστατικο το αθλημα κ η μεθοδολογια επιλογης;
2.Υπαρχει η επικυρωση απο την ΓΣ;

Γιατι εγω απο μια γρηγορη ματια που εριξα το καταστατικο του ΚΟΕ δεν οριζει καν το agillity ως δραστηριοτητα για να ισχυουν ολα τα παραπανω......
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Όπως το καταλαβαίνω απ όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει "Εθνική Ομάδα Agility". Υπάρχει Ομάδα Ελλήνων συμμετεχόντων στο IFCS μέχρι στιγμής. Όπως λέμε "ελληνικές συμμετοχές στο Paris - Dakar" και όχι "Εθνική ομάδα Rally Raid"....
Αν και όποτε υπάρξει θεσμοθετημένη οργάνωση προκριματικών για την στελέχωση Εθνικής εκπροσώπησης όπως στο IPO, τότε θα έχουμε Εθνική Ομάδα Agilitty για τις διοργανώσεις της FCI.
Μέχρι τότε, καλά κάνουν τα παιδιά και κρατάνε την ελληνική σημαία ψηλά όπου συμμετέχουν.
Και μπράβο για τις προσπάθειές τους
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Εφ οσων δεν αναγνωριζεται απο τον Αθλητικο νομο, το ανωτατο ορτανο ειναι η αντιστοιχη ομοσπονδια ομιλος..
Δλδ στην περιπτωση μας ο ΚΟΕ.
ΤΟΤΕ,
σε θεματα εθνικης εκπροσωπησης (αρα εθνικης ομαδας) πρεπει στο καταστατικο να υπαρχει ρητη μεθοδολογια επιλογης εκπροσωπων η οποια επιλογη πρεπει να επικυρωθει απο την ΓΣ των μελων (η οποια οριζεται ως ανωτατο οργανο) εγγραφως.

1.Υπαρχει στο καταστατικο το αθλημα κ η μεθοδολογια επιλογης;
2.Υπαρχει η επικυρωση απο την ΓΣ;

Γιατι εγω απο μια γρηγορη ματια που εριξα το καταστατικο του ΚΟΕ δεν οριζει καν το agillity ως δραστηριοτητα για να ισχυουν ολα τα παραπανω......
ναι, κάτι τέτοιο θέλω να πω και εγώ ίστ.. δεν χρίζει Εθνική Ομάδα ένα σωματείο.. δεν ξέρω τι αρμοδιότητες και τι καταστατικά έχουν στο εξωτερικό.. γιαυτό ρωτάω να μάθω/ουν..
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Με μονη διαφορα @sea-mol. οτι στο μηχανοκινητο (εξαιρουμενου του enduro μηχανων αν θυμαμαι καλα) αν κ πλεον υπαγεται στον αθλητικο νομο, δεν υφισταται ο ορος "εθνικη ομαδα" γιατι απουσιαζει η διαδικασια επιλογης(y)
 
  • Like
Reactions: sea-mol


Status
Κλειδωμένο θέμα