Εκπαίδευση Cavalier King Charles


nikmar

Member
6 Σεπτεμβρίου 2013
15
0
Kαλησπερα.
Ειμαι ιδιοκτητης ενος 10 μηνων cavalier king charles me to onoma Rubby..Ειναι η πρωτη μου φορα που εχω σκυλι..Απο την αρχη σας αναφερω πως μενω σε διαμερισμα..Σκεφτομαι εντονα τον τελευταιο καιρο το ενδεχομενο να αναλαβει την εκπαιδευση της Rubby ενας εμπειρος εκπαιδευτης..Το συμαντικοτερο προβλημα που υπαρχει ειναι πως η Rubby εμαθε να ανεβαινει στο κρεβατι μου..Για να σας προλαβω σας λεω πως απλα με νικησε..Εξαιτιας του οτι με τη Rubby μας περασαμε αρκετα προβληματα υγειας,οπως βρογχιτιδα στα ορια της βροχοπνευμονιας,τριτο αδενα στο ματι με χειρουργικη επεμβαση κτλ,αναγκαστικα τα βραδυα μας τα περνουσαμε στην κρεβατοκαμαρα ωστε να μπορω να παρακολουθω το βηχα της και το καταποσο πειραζει το ματι της..Στην αρχη κοιμοταν στο κρεβατι της..Ομως με την παροδο του χρονου αρχισε να ανεβαινει στο κρεβατι μου..Εγω την κατεβαζα ομως με ξυπναγε διαρκως με αποτελεσμα να μην μπορω να κοιμηθω..Ετσι σχεδον ενα μηνα τωρα απλα με νικησε και κοιμαται στο κρεβατι μου..Αυτο ειναι κατι που δεν το θελω οπως θα καταλαβατε..Ολα τα παραπανω,καθως και το οτι λογω δουλειας δεν εχω το χρονο να ασχοληθω σοβαρα με την εκπαιδευση της με οδηγησαν στην αποφαση να απευθνθω σε εκπαιδευτη..Και εδω χρειαζομαι τη βοηθεια σας..Θα μπορεσει ο εκπαιδευτης να βοηθησει στην διορθωση της συγκεκριμενης συμπεριφορας η η εκπαιδευση του σκυλου περιοριζεται στην εκμαθηση εντολων,κατι που φυσικα ειναι απαραιτητο για την συγκατοικηση μου με το σκυλο..?Επισης γνωριζει καποιος τις τρεχουσες τιμες για εκπαιδευση του σκυλου στο σπιτι???Και φυσικα αν καποιος εχει να μου προτεινει καποιον εκπαιδευτη απο δικια του εμπειρια θα ημουν υποχρεος..Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας και περιμενω με ανυπομονησια τη βοηθεια σας..
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Πως καταφέρατε να έχετε προβλήματαε την παίζει πιο ήπια φυλή που υπάρχει είναι απορίας άξιο..
Συνήθως γράφω απευθυνθείτε σε έναν εκπαιδευτή. Στην δική σασ περίπτωση θα πω ότι δεν χρειάζεστε εκπαιδευτή, αγοράστε ένα κρέιτ το οποίο θα έχετε στην κρεββατοκάμαρα, έχε την ρούμπυ μέσα το βράδυ και οπλίσου με υπομονή τις πρώτες νύχτες που πιθανότατα δεν θα σας αφήσει να κοιμηθείτε από τα κλάματα. Αν δεν ενδώσετε περίπου σε καμιά βδομάδα θα λυθεί το θέμα σας. Αλλά δεν θα πρέπει πουέ και για κανένα λόγο να την ανεβάσετε στο κρεβάτι ξανά.
Καλώς ήρθατε και να σας ζήσει το σκυλάκι σας. Ελπίζω να το πήρατε από εκτροφέα και να είστε τυχερή γιατί είναι μία φυλή με πολύ σοβαρα ´ προβλήματα υγείας.
 


nikmar

Member
6 Σεπτεμβρίου 2013
15
0
Νομιζω πως απο την αρχη του post προσπαθησα να εξηγησω το γιατι εχω αυτο το προβλημα.Το crate το σκεφτηκα σαν λυση,αλλα με τρομαζει λιγο η ιδεα του να κλαιει και να γαυγιζει επι μια εβδομαδα,λογω του οτι μενω σε πολυκατοικια..Για αυτο εχω σκεφτει την λυση του εκπαιδευτη οχι μονο βεβαια για τη διορθωση της συμπεριφορας αυτης,αλλα και για την εκμαθηση των βασικων εντολων..Το θεμα ειναι οτι δεν εχω την εμπειρια ωστς να γνωριζω με βεβαιοτητα αν ο εκπαιδευτης θα μπορεσει να βοηθησει στη διορθωση καποιων συμπεριφορων,η θα περιοριστει στην εκμαθηση εντολων..Καθως επισης το κοστος της εκπαιδευσης κτλ..
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
O εκπαιδευτής θα σε βοηθήσει όχι μόνο στην βασική υπακοή (εκμάθηση εντολών, βόλτας χωρίς να τραβάει κλπ) αλλά και σε όποια ιδιαίτερα προβλήματα έχει η συμβίωση σου με τον σκύλο.
Ωστόσο θα χρειαστεί και δική σου επιμονή, υπομονή, σταθερότητα και συνέπεια για να διορθωθούν. Αν δεν μπορείς π.χ. να ανεχτείς 1 βδομάδα κλάμα στο κρέιτ ο εκπαιδευτής δεν είναι μάγος για να τα διορθώσει όλα χωρίς κόπο. Χρειάζεται και πειθαρχία από μέρους σου.
Οι τιμές ποικίλουν. Υπάρχουν ομαδικά μαθήματα , το πακέτο γύρω στα 350-400 ευρώ, ατομικά μαθήματα γύρω στα 30 - 40 ευρώ η ώρα, πακέτο εκπαίδευσης από 700 ευρω και επάνω, το θέμα είναι να κάνεις και κάποια μαθήματα ιδιαίτερα για να σου δώσει κάποια tips για την επίλυση των προβλημάτων σας.
Επίσης το θέμα είναι να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή γιατί κυκλοφορούν πολλοί άσχετοι που αυτοονομάζονται εκπαιδευτές.
Καλούς εκπαιδευτές θεωρώ τον Κώστα Μαρτίνη, τον Γιάννη Απόκοτο , τον Θέο Koυτσόπουλο. Υπάρχουν σίγουρα και πολλοί άλλοι, ο καθένας μας θα σου μιλήσει από προσωπική εμπειρία.
 


nikmar

Member
6 Σεπτεμβρίου 2013
15
0
Προφανως και αυτο ειναι που με φοβιζει καθως ζουμε στην χωρα του οτι δηλωσεις εισαι..Σκεφτομουν πως η εκπαιδυση στο σπιτι ειναι ιδανικη και για την Rubby και για μενα..Με τρομαζει βεβαια αρκετα το κοστος καθως εχω στο μυαλο μου πως θα ειναι υψηλοτατο..Απο την αλλη ομως δεν θα ηθελα να παρκαρω το σκυλακι μου σε μια σχολη για ενα μηνα χωρις να ξερω τισ μεθοδους που χρησιμοποιουνται για την εκπαιδευση της..Ουτε θα ηθελα να γυρισει σπιτι και επειδη θα εχει αλλαξει περιβαλλον να κανει παλι τα δικα της..Και φυσικα θα ηθελα να παρακολουθω κι εγω τα μαθηματα ωστε να προσπαθω με επαναληψεις καθημερινες να τελοιοποιησω την εκπαιδευση της..Πιστευεις πως μπορει να γινει αυτο με κοστος κοντα στο πεντακοσαρικο η οι τιμες ξεφευγουν αν μιλαμε για εκπαιδευση στο χωρο του σκυλιου??
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Γίνεται ναι αν πχ κάνεις 10 ιδιάτερα με 40 την ώρα που είναι και αρκετά υψηλή τιμή βάσει των δικών μου εμπειριών. Μίλα με εκπαιδευτή για να έρθετε σε μία συνενόηση :)
 


nikmar

Member
6 Σεπτεμβρίου 2013
15
0
Σε ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο και τις απαντησεις σου..Οτιδηποτε αλλο σκεφτεις που μπορει να με βοηθησει εθπροσδεκτο..
 






συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Παιζει να ειναι η φυλη με τα περισσοτερα κληρονομικα θέματα...Ειδικά οταν προερχεται απο λάθος πηγη. Πολυ σοβαρα πράγματα, να ενημερωθεις για αυτα.

Μακάρι να ειναι ολα καλα, περιμένουμε φωτογραφιες!
 


nikmar

Member
6 Σεπτεμβρίου 2013
15
0
Τα γνωριζω απο οταν μου εφεραν το κουταβι.Απο την πρωτη μερα και για περιπου 2 μηνες εβηχε..Αποφασισα φυσικα να την κρατησω και να την κανω καλα..Την πηγα στο γιατρο και κατα την διαρκεια της ακτινογραφιας πεταχτηκε ο αδενας του ματιου..Επι 20 μερες την πηγαινα καθε μερα στο γιατρο για ενεσιμη αντιβιωση και οταν εγινε καλα της εκανα χειρουργειο στο ματι..Ολα αυτα μαζι με καποιες ωτιτιδες και ενα μικρο ελκος στο εγχειρισμενο ματι συμπληρωνουν το παζλ..Εδω και κανα τριμηνο ειμαστε οκ(χτυπα ξυλο).Γνωριζς και τα νευρολογικα και τα καρδιακα προβληματα της φυλης και τα αποδεχτηκα,τουλαχιστον σε θεωρητικη βαση..Εξαλλου απο την στιγμη που μπηκε στο σπιτι μου,δεν υπαρχει καμια αλλη επιλογη..Αυτο που με απασχολει τουλαχιστον τωρα ειναι το θεμα της εκπαιδευσης της..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Καλό θα ήταν, να ενημερώσεις και όποιον στο έφερε, το γιατί δεν παίρνουμε ποτέ σκύλο από pet shop και από αγγελίες. Πρέπει κάποτε, να αρχίσει να μαθαίνει ο κόσμος. Είναι αδιανόητο, στην εποχή μας, νέοι άνθρωποι, να γνωρίζουν μόνο τις βιτρίνες των pet shop και τις αγγελίες της χρυσής ευκαιρίας, ως τον ιδανικό τρόπο απόκτησης :(
 


nikmar

Member
6 Σεπτεμβρίου 2013
15
0
Θα σου πω για την δικια μου εμπειρια και το πως το εχω εγω στο μυαλο μου..Εγω το ρουμπακι στην ουσια το πηρα αρρωστο απο kennel cough..Στην συνεχεια μου εβγαλε και το προβλημα στο ματι το οποιο ειναι κληρονομικο..Βαλε επισης οτι υπαρχει αρκετα μεγαλη πιθανοτητα απο οτι μου ειπε ο γιατρος να βγει καποια στιγμη ο αδενας και στο αλλο ματι..Το μονο που μου ειπε ο πετσοπας ειναι φερτο μου πισω να σου δωσω αλλο κουταβι..Καταλαβαινετε λοιπον για τι επιπεδο ανθρωπων μιλαμε..
Αλλη αληθεια ειναι οτι ουτε εγω ηξερα τι θα πει ζωο απο πετ σοπ πριν ανοιξω την πορτα μου και δω την ρουμπυ..Τοτε εψαξα και διαβασα..
Ομως αλλη αληθεια ειναι οτι το κοστος σκυλου απο εκτροφεα ειναι,στα ματια μου τουλαχιστον,τρομακτικα υψηλο..Στην δικα μου περιπτωση πληρωσα τις συνεπειες απο την πρωτη μερα..Ενδεικτικα αναφερω πως για την θεραπεια και την εγχειρηση εχω δωσει τουλαχιστον 700 ευρω..Οποτε αν προσθεσεις και το κοστος του σκυλου προφανως και καλυπτεται το ποσο για να μου το επαιρναν απο εκτροφεα.Ο αντιλογος ομως λεει οτι γνωριζω αρκετα σκυλια απο πετ σοπ που δεν εχουν νοσησει σοβαρα τουλαχιστον μεχρι τωρα..Νομιζω λοιπον πως το δικαιο ειναι καπου στην μεση..Προφανως και οι συνθηκες διαβιωσης και εκτροφης ενοσ σκυλου στα πετ σοπ ειναι αθλιες,προφανως και τα πετ σοπ πρεπει να περιοριζονται στην πωληση τροφων και αξεσουαρ,ομως και οι εκτροφεις θα πρεπει να λογικευτουν λιγο στις τιμες τους..Απο τη στιγμη που ειναι δεδομενο οτι ο μεσος ελληνας δεν ειναι καλα ενημερωμενος,οταν ακουει οτι ενα σκυλι εχει σε ενα πετ σοπ 500 ευρω και σε ενα εκτροφεα 1400,λογικο ειναι οτι θα επιλεξει το πετ σοπ..Ετσι λοιπον τα πετ σοπ γιγαντωνονται καλως η κακως (προφανως κακως)...Αν ομως η ιδια ρατσα σκυλου εκανε στον εκτροφεα 800 αντι για 1400 τοτε τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα..Τουλαχιστον στα ματια μου..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886


Καταρχάς, η αλήθεια δεν βρίσκεται καθόλου στην μέση. Αυτή από πάνω, είναι η αφίσα της ημέρας, για το από που έρχονται τα "καθαρόαιμα" κουτάβια των pet shops. Αυτές από πάνω, είναι οι μανάδες τους. Και του δικού σου. Σ'αυτή και σε χειρότερες καταστάσεις. Το θέμα δεν είναι μόνο η υγεία του δικού σου κουταβιού. Είναι και της μάνας του. Η οποία είναι...αυτή που βλέπεις. Χωρίς καμμία αμφιβολία.

Από κει και πέρα, ρώτησες δηλαδή σε εκτροφεία και έμαθες τιμές; Για πες μας αν θέλεις, κανά-δυό παραδείγματα. Γιατί εγώ πιστεύω, ότι μ'αυτά και μ'αυτά, έχεις ήδη πληρώσει παραπάνω, απ'ότι θα το έπαιρνες καθαρόαιμο από εκτροφέα. Και στην τελική, είναι περισσότερο ηθικό το θέμα nikmar. Αν δεν μπορείς να αγοράσεις καθαρόαιμο, που δεν είναι και απαραίτητο σ'αυτή την ρημαδοζωή, τουλάχιστον, μην υποστηρίζεις, αυτό που βλέπεις στην αφίσα.
 


nikmar

Member
6 Σεπτεμβρίου 2013
15
0
Δεν μπορω ειναι η αληθεια να καταλαβω πως απο το ποστ μου συμπαιρανες οτι ειμαι υπερμαχος των πετ σοπ..Νομιζω πως αν ξαναδιαβασεις το ποστ μου θα δεις οτι γραφω πως:...''..Στην δικα μου περιπτωση πληρωσα τις συνεπειες απο την πρωτη μερα..Ενδεικτικα αναφερω πως για την θεραπεια και την εγχειρηση εχω δωσει τουλαχιστον 700 ευρω..Οποτε αν προσθεσεις και το κοστος του σκυλου προφανως και καλυπτεται το ποσο για να μου το επαιρναν απο εκτροφεα.''
Και παλι θα αναφερθω στη δικια μου εμπειρια καθως δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τις τιμες αλλων φυλλων..Οταν λοιπον πηγα τη ρουμπυ στο γιατρο,συζητησα μαζι του ωστε να υπολογισω το κοστος της θεραπειας και των 2 παθησεων του σκυλου..Ηταν μαζι με τις εξετασεις κοντα στα 700-800 ευρω..Τοτε ειχα την εναλλακτικη να γυρισω το κουταβι πισω στο πετ σοπ και να παρω αλλο,η τα λεφτα μου πισω..Κατι τετοιο ομως δεν περασε ποτε απο το μυαλο μου,σοβαρα..Τοτε ηταν που πηρα τηλεφωνο την μοναδικη εκτροφεα Cavalier στην ελλαδα,η οποια ηταν εκτος Αθηνων,η οποια ηταν ευγενεστατη και πληρως καταρτισμενη..Η τιμη ομως που μου εδωσε ηταν απαγορευτικη..1200 ευρω για την ακριβεια.
Αυτο που προσπαθω να πω εγω,ειναι πως προφανως και δεν υποστηριζω τα πετ σοπ...Ομως αν οι τιμες των σκυλιων απο εκτροφεα ηταν πιο χαμηλες,ο μεσος ελληνας θα στρεφοταν πολυ πιο ευκολα στους εκτροφεις.Με αποτελεσμα τα πετ σοπ να χανανε σιγα σιγα τις πωλησεις τους..Νομιζω πως αυτο θα ηταν μια καλη αρχη στην καταπολεμηση των πετ σοπ..Φυσικα και ειμαι υπερμαχος αυτης της λογικης..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Το αν πρέπει ή όχι, να ρίξουν τις τιμές τους οι εκτροφείς, είναι μια τεράστια συζήτηση, με πολλές παραμέτρους.

Σου πέρασε ας πούμε απ'το μυαλό, ότι μπορεί και να υπάρχει λόγος, που στοιχίζει τόσο ένα κουτάβι;
Αν το ψάξεις λίγο, θα βρεις πολλές κατατοπιστικές συζητήσεις στο φόρουμ.

Ομως...ποιά λογική λέει, ότι αν δεν έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε αυτό που θέλουμε, θα πρέπει να στραφούμε στην "κινέζικη version" του και να είμαστε το ίδιο ευχαριστημένοι;
Και μάλιστα, όταν μιλάμε για μια ψυχή!
 


nikmar

Member
6 Σεπτεμβρίου 2013
15
0
Θα μου επιτρεψεις να σου πω,οτι μιλας για ψυχες και οχι για ζακετες ωστε να τις παρομοιαζεις με ''κινεζικη'' βερσιον..
 


mountain

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2013
66
3
Τι εκανε μια φιλη μου εδω στη δουλεια. Κοιμοταν μια βδομαδα με την εφημεριδα στο χερι.Καθε φορα που καταλαβαινε οτι ανέβαινε στο κρεββατι χτυπαγε την εφημεριδα στο κρεββατι και το σκυλι έφευγε. Μην εισαι ομως ευαισθητος τοσο πολυ πχ crate. Απλα να σκέφτεσαι οτι εκπαιδευεις και δεν κακοποιεις. Τα σκυλια χρειαζονται αρχηγο και οχι εναν δημοκρατικα εκλεγμενο αρχοντα:( Εναν καλο και δικαιο αρχηγο. Eτσι θα γινει ολων σας η ζωη πιο χαρουμενη.Γιατι για σκεψου ποσο χαρουμενο θα ειναι το σκυλακι σου οταν θα το παρεις μαζι σου διακοπες και θα εχει μαθει να κοιμαται κατω και στο ξενοδοχειο η καθαριστρια δεν θα σε εκθεσει στη δ.νση για τις τριχες στα σεντονια.Αυτα να σκεφτεσαι οτι η εκπαιδευση γινεται για να περνάτε ομορφα ολοι σας.Τωρα αν εχεις παρακολουθησει εκπαιδευση στην τηλεοραση και εκει θα δεις οτι οι πρωτα απο ολα εκπαιδευονται οι ιδιοκτητες. Καλη συνέχεια