Εμβόλιο (ετήσιο) - να το κάνω?


mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Γεια σας παιδιά,

Πλησιάζει ο χρόνος που θα πρεπει (?) να του κάνω τον ετήσιο εμβολιασμό του, αλλά αναρωτιέμαι αν πρέπει να το κάνω καθώς έχω διαβάσει (εδώ στο φόρουμ) ότι οι εταιρείες συνιστούν τριετία και ότι ο ετήσιος εμβολιασμός είναι κόλπο των κτηνιάτρων. Δεν θέλω με τίποτα να τον επιβαρύνω αλλά από την άλλη δεν θέλω φυσικά να τον θέσω σε κίνδυνο από έλλειψη εμβολίου. Τί λέτε? Ο σκύλος είναι 26 μηνών και το εμβόλιο είναι να γίνει τον άλλο μήνα. Τον προηγούμενο χρόνο το είχε κάνει κανονικά. (κάνει τώρα και θεραπεία με Vibramycin για ερλιχίωση όπως έχω γράψει σε άλλο θέμα, η οποία έχει ακόμα δεκαπέντε περίπου μέρες, δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποια σημασία, αλλά η ερώτηση για τον ετήσιο εμβολιασμό του με απασχολεί άσχετα με αυτό)
 






kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βρες ένα κτηνίατρο που να εμπιστεύεσαι, και συζήτατο το θέμα. Ο σωστός κτηνίατρος θα σε συμβουλέψει χωρίς να σκεφτει τα έξτρα 25 ευρώ που θα σου πάρει . Σε κάθε περίπτωση το κάθε εμβόλιο αντιμετωπίζεται διαφορετικά και ανάλογα με τις συνθήκες υπο τις οποίες ζει ο σκύλος. Υπάρχουν πάντως κτηνίατροι που δεν συνιστούν ετήσιους εμβολιασμούς.

Υπάρχουν επίσης και οι εξετάσεις για τα σχετικά αντισώματα (αλλά δεν ξέρω πόσο κοστίζουν και αν αξίζει τον κόπο) πριν γινει ο επανεμβολιασμός του σκύλου, ωστε να μη γίνονται "τζάμπα" εμβολιασμοί.
 




blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Allegro εσύ θέλεις να κάνεις το σκυλί σου "λυσσάρικο" για αυτό τις έχεις κόψει τις κακές συνήθειες!! Άσε που τον συλλογισμό μου τον ενισχύει και αυτό που διάβασα σε άλλο θέμα ότι δίνεις στο σκυλί ΩΜΑ! (just jokking, μην παρεξηγήσε, και αν μπορείς βάλε και καμιά πρόσφατη φώτο να δω το "λυσσάρικο" ;) )
Δεν απαντήθηκε όμως η ερώτηση του φίλου, σε σκύλο δηλωμένο είναι ή όχι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την λύσσα ετησίος;
 


etlave

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2009
110
0
livadeia
Για τον εμβόλιο της λύσσας έχει 3ετή ισχύ.
Το αν είναι υποχρεωτικό κάθε χρόνο πιστεύω ότι είναι κόλπο κτηνιάτρων(25€).
Δεν γνωρίζω όμως η νομοθεσία τι λέει.
Για τα υπόλοιπα αν και τα έκανα μετά τον χρόνο αμφιβάλω αν χρειάζονται.Βασικά τα έκανα λόγω ερχομού των παιδιών.Είμαι όμως της γνώμης ότι τα φορτώνουμε τζάμπα τα σκυλιά μας κάθε χρόνο.
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν χρειαζεται ο ετησιος εμβολιασμος. Τα εμβλια εχουν διαρκεια τρια χρονια. Μονο για λυσσα λεει ο νομος για καθε χρονο και ας ειναι καλυμενο. Αυτο μονο που κραταει λιγοτερο απο τρια χρονια, για την ακριβεια 6 μηνες, ειναι για την λεπτοσπειρωση.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Διαφωνώ. Μερικά εμβόλια είναι κάθε δυο, άλλα κάθε τρία χρόνια, άλλα είναι ετήσια και άλλα κάθε εξάμηνο. Π.χ. στο Ιλλινόι που έχουμε ειδική νομοθεσία που καλύπτει κάθε εμβόλιο μετά από σύσταση της Κτηνιατρικής Σχολής, τα εμβόλια της λεπτοσπείρωσης και Lyme's Disease γίνονται κάθε χρόνο και μάλιστα το πρώτο σε δυο δόσεις μέσα σε διάστημα τεσσάρων βδομάδων. Της Bordetella (Kennel Cough) κάθε έξι μήνες, της λύσσας κάθε τρία και κάποια άλλα ανά δυο χρόνια. Καλύτερα να μην παίρνουμε αποφάσεις σύμφωνα με το τι διαβάσαμε και ακούσαμε, αλλά θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις έναν κτηνίατρο που να τον εμπιστεύεσαι.

Τέλος, μην γράφετε τα όσα γράφετε για τη λύσσα διότι εξαρτάται σε ποιο εμβόλιο της λύσσας αναφέρεστε. Υπάρχουν τριετή και υπάρχουν και ετήσια. Δε γνωρίζουμε ποιο εμβόλιο έκανε στο σκύλο του το μέλος που ξεκίνησε το νήμα.
 


etlave

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2009
110
0
livadeia
...Τέλος, μην γράφετε τα όσα γράφετε για τη λύσσα διότι εξαρτάται σε ποιο εμβόλιο της λύσσας αναφέρεστε. Υπάρχουν τριετή και υπάρχουν και ετήσια. Δε γνωρίζουμε ποιο εμβόλιο έκανε στο σκύλο του το μέλος που ξεκίνησε το νήμα.
Δίκιο έχεις.Λάθος που δεν το ανέφερα πριν.
Υπάρχουν και ετήσια και 3ετή.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρε παιδιά, προφανώς δε μιλάμε για ετήσιους εμβολιασμούς για τα τριετή εμβόλια! Μη λέμε τα αυτονόητα. Λέμε αν τα ετήσια χρειάζεται όντως να έιναι ετήσια.