Ενας χρόνος με το αδέσποτο


gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Τέτοιες μέρες πριν έναν χρόνο αποφασίσαμε να αποκτήσουμε έναν σκύλο.
Ως γνήσιος Ελληνάρας εγώ ήθελα έναν τεράστιο καθαρόαιμο αρσενικό κέρβερο και μάλιστα κουτάβι ώστε να τον περάσω από στρατιωτική εκπαίδευση!
Η σοφή σύζυγος επέμεινε ότι πρέπει να σώσουμε ένα αδέσποτο από κάποια φιλοζωική ασχέτως φύλλου, ηλικίας μεγέθους και «φυλής».
Αφού έχασα στην επιχειρηματολογία συμφώνησα να επισκεφτούμε διάφορες φιλοζωικές και εάν μου αρέσει κάποιο σκυλάκι, να το πάρουμε.
Ξεκινήσαμε λοιπόν τα τηλέφωνα στις φιλοζωικές της περιοχής μας, για να ρωτήσουμε εάν υπάρχει κάποιο σκυλάκι διαθέσιμο για υιοθέτηση.
Αφού μας απάντησαν θετικά άμεσα επισκεφτήκαμε την πρώτη για να δούμε την νεαρή θηλυκή σκυλίτσα που μας είχαν περιγράψει.
Όταν φτάσαμε είδα από μακριά μια μικρόσωμη «γύρω στα 13 κιλά» σκυλίτσα να ξαπλώνει εμφανέστατα ταλαιπωρημένη κάτω από ένα δέντρο. Ήταν σίγουρα μικρή σε ηλικία αλλά όχι και κουτάβι. Ίσως ενός με ενάμιση ετών. Μόλις την πλησιάσαμε το σκυλάκι συγκέντρωσε δυνάμεις για να σηκωθεί και να μας κάνει χαρές.
Αμέσως η σύζυγος ξετρελάθηκε με το σκυλάκι που μας κοιτούσε με τα πιο αθώα και γλυκά ματάκια. «Αυτήν θέλω μου είπε»
Ούτε να σκεφτώ δεν ήθελα. Δεν είναι αρσενικό, δεν είναι πάνω από 60 κιλά, δεν είναι κουτάβι, δεν είναι καθαρόαιμο και δεν μοιάζει καθόλου με Ντόπερμαν, Ροτβάιλερ, Ελληνικό Ποιμενικό , Μέγα Δανο κτλ κτλ κτλ.

Ήρθε λοιπόν η κοπέλα της φιλοζωικής και μας λέει.
«Α! Τούτη η μικρή είναι περίπτωση. Την βρήκαμε έγκυο, της κάναμε έκτρωση και την στειρώσαμε. Πέρασε όλο το προηγούμενο χειμώνα μόνη της στο βουνό και είχαμε και χιόνια φέτος. Η αγέλη των αδέσποτων δεν την δέχτηκαν ποτέ. Δύσκολο χειμώνα πέρασε η μικρή»

Δεχτήκαμε λοιπόν να την πάρουμε την μικρή δοκιμαστικά για λίγες μέρες για να δούμε εάν θα μπορέσουμε να την φροντίσουμε και εάν θα προσαρμοστεί στο σπίτι. Είχαμε κάποιες ανησυχίες του τύπου «Θα γαβγίζει; Θα μας φάει τα έπιπλα; Τι θα κάνει όταν θα λείπουμε για δουλειά; Θα μας λερώνει; Κτλ κτλ κτλ.»
Επίσης και εμείς όπως όλοι οι μισθωτοί, λείπουμε πολλές ώρες στην δουλειά και γυρνάμε το βράδυ πτώμα οπότε…θα τον αντέξουμε τον σκύλο;
Αρκετούς μήνες μετά έχοντας την «Κούκλα» μαζί μας στις διακοπές σκεφτόμασταν πόσο τυχεροί είμαστε που το σκυλί μας «Δεν γαβγίζει, Δεν τρώει τα έπιπλα, Δεν έχει πρόβλημα να είναι μόνο του πολλές ώρες κτλ κτλ κτλ»

Τώρα έναν χρόνο μετά την υιοθεσία της κατάλαβα ότι κάναμε λάθος.
Δεν είμαστε τυχεροί. Απλώς αγαπάμε το σκυλί μας.
Διότι το σκυλί μας δεν είναι όπως νομίζουμε. Και γαβγίζει, και ζημιές κάνει, και λερώνει, και μαδάει. Επίσης μας ξυπνάει από νωρίς για να πάει βόλτα, θέλει χάδια τις πιο δύσκολες ώρες, θέλει περίπατο 2 με 3 φορές την ημέρα, θέλει βούρτσισμα, θέλει ξύσιμο, θέλει γιατρό, φάρμακα, τροφή, μόνιμη εκπαίδευση, παιχνίδια, λουράκια ταυτότητες τσιπάκια, τσίχλες μπισκότα, κάθε τόσο κόψιμο στα νύχια και ενίοτε μπάνιο στην μπανιέρα.

Επίσης θέλει 2 με 3 φορές την εβδομάδα βόλτα στο βουνό ή στο πάρκο για να παίξει και με τα άλλα σκυλάκια.

Βλέπεται το σκυλάκι μας όπως έχω αναφέρει και σε άλλο πόστ ήταν και παραμένει άκρως φοβικό. Που σημαίνει ότι για πολλούς μήνες «και συνεχίζουμε» έπρεπε να δουλέψουμε στην αυτοπεποίθηση του με υπομονή και αγάπη.

Έτσι λοιπόν από εκεί που ήθελα ένα αρσενικό, τεράστιο, επιβλητικό, κυρίαρχο, φύλακα, καθαρόαιμο σκύλο, όπου αφού τον εκπαιδεύσω δεν θα χρειαζόταν και ιδιαίτερη φροντίδα (είπαμε σκεφτόμουν σαν ελληνάρας) τελικά κατέληξα σε ένα μικρούλη θηλυκό άκρως φοβικό ημίαιμο σκυλάκι με το οποίο ασχολούμαστε όλη μέρα(που λέει ο λόγος) και που τον τελευταίο χρόνο μας έχει διδάξει μοναδικά μαθήματα ζωής.

Δεν είμαστε λοιπόν τυχεροί που ο αδέσποτος που σώσαμε μας βγήκε όπως τον θέλαμε και μας βόλεψε.
Όχι, είμαστε τυχεροί που την δεχτήκαμε σπίτι μας, και μας έκανε να ρυθμίσουμε όλοι μας τον τρόπο ζωής μας ώστε να μπορούμε να ζήσουμε μαζί με αγάπη και να ευτυχίσουμε.

Για μένα λοιπόν δεν υπάρχουν πλέον ερωτήματα του τύπου
Αδέσποτο ή Καθαρόαιμο, Κουτάβι ή Ενήλικο, Αρσενικό ή Θηλυκό, Ήσυχο ή Άγριο.

Υπάρχει το ερώτημα είμαι αρκετά ώριμος και έτοιμος να το φροντίσω και να το αγαπήσω;

Υ.Γ Έναν χρόνο μετά η Κούκλα εκτελεί άψογα «ΕΛΑ-ΚΑΤΣΕ-ΜΗ-ΧΕΡΙ»
Εκτελεί ικανοποιητικά «ΞΑΠΛΑ- ΠΑΝΩ &ΚΑΤΩ στα τοιχάκια του πάρκου»
Έχει ιδιαίτερο ταλέντο στο Dancing!
Κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς λουρί στο πάρκο και στο βουνό αφού δεν ξεκολλάει από δίπλα μας.

Και αναγνωρίζει από μακριά και μας προστατεύει από τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα κατσικάκια που κυκλοφορούν στις στάνες. Αμέ!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Μπράβο σας βρε παιδιά. Είδες τι ευλογία είναι τα άτιμα; Σε κάνουν να νοιώθεις τύψεις που δεν σου είχαν περάσει καν από το μυαλό μέχρι τώρα στην ζωή σου και που δεν ζεις μόνος σε ένα βουνό ή νησί ακόμη καλύτερα, να τα μαζέψεις όλα κοντά σου. Επειδή ανήκουμε στην ίδια περίπου "συνομοταξία", να σας πω ότι και με δεύτερο τέτοιο ψυχάκι στο σπίτι, είναι ακόμη καλύτερα... :-\":cuniaoo::-\" Δεν είναι διπλός μπελάς. Είναι διπλή χαρά. :):):)
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να'στε καλά και σεις κι η Κούκλα σας! :) Ακόμα όμως δε σας έχουμε δει σε σκυλοβόλτα!!! Ελπίζω να τα καταφέρετε στην επόμενη, να γνωριστουν επιτέλους και τα φοβικά μας μεταξύ τους!! :) Που ξέρετε, μπορεί να γεννηθεί ειδύλλιο!!! :)
 


maltezzzz

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2009
243
0
Συγχαρητήρια σε εσάς και εύχομαι να ζήσετε κι άλλες πολλές όμορφες στιγμές με την κούκλα σας!!!Η ιστορία σας είναι πολύ όμορφη!!!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Και αναγνωρίζει από μακριά και μας προστατεύει από τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα κατσικάκια που κυκλοφορούν στις στάνες. Αμέ!
To σημαντικότερο!!!:D:p:D


ΕΠίσης, έχω να καταγγείλω την kopritis ότι συγκεκαλυμμένα ζητάει νύφη για τον Γκογκολ.....:cuniaoo::cuniaoo:

Τέλειες αυτές οι ιστορίες με αίσια κατάληξη!!!!!!!:D:D
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΕΠίσης, έχω να καταγγείλω την kopritis ότι συγκεκαλυμμένα ζητάει νύφη για τον Γκογκολ.....:cuniaoo::cuniaoo:
!:D:D
Ο Γκογκόλ θελει βαρβατίλα, όχι κοριτσάκι!!!! Προτιμάει ψηλούς, νταβρατωμένους, βουνίσιους, μαλλιαρούς τσοπάνηδες!!!:D :D :D
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
από τα πιο γλυκά και σοφά post που έχω διαβάσει :)

εσείς οι απο πάνω συγκρατηθείτε!!σας διαβάζουν και μικρά παιδιά, χαχαχαχαχαχα :D:D:D:D:D
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως επειδή πολλοί ρωτάνε πως να διαλέξει κανείς αδέσποτο, και τους λέμε τη διαδικασία (να γνωρίσουν το σκυλί, να ρωτήσουν κτλ κτλ), εγώ επιμένω πάντα οτι οπως σε όλες τις γνωριμίες, παίζει και ο παράγοντας "κλικ"..... καλό θα ήταν όλες οι επιλογές να γίνονταν με τη λογική και το μυαλό, αλλά δε λέιτουργούμε πάντα έτσι (και κατα τη γνώμη μου η ζωή είναι καλύτερη έτσι, κι ας κάνουμε βλακείες καμιά φορά.... αρκει να αναλαμβάνουμε ΠΑΝΤΑ τις ευθύνες μας)..... καμιά φορά το βλέπεις, το ερωτεύεσαι και το παίρνεις. Και κάνεις και λίγο το σταυρό σου, γιατι δεν είναι όλα τα σκυλιά εύκολα. Και οπως είπε και ο gvaikousis "πρεπει να είσαι έτοιμος και ωριμος να το φροντίσεις και να το αγαπήσεις". Κι ας μη σου βγει τέλειο..... γιατι κι εσύ δεν είσαι τέλειος, γιατί να είναι αυτό?
 






Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Με συγκίνησες.. Μου θύμισες την περίπτωση με μένα και τη μικρή μου :)
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και μένα μου θυμίζεις, με μεγάλη συγκίνηση την εποχή που μελετούσα με ζήλο τις λεπτομέρειες των φυλών που ενδιέφεραν κι εσένα. Θέματα υγείας, θέματα συμπεριφοράς, εκτροφεία κλπ.
Και τον Ιανουάριο 2005, στη χιονισμένη γειτονιά, η κόρη μας βρήκε σε μια κούτα ένα κουταβάκι, ούτε κάν 1 μηνός... Το βράδυ που γύρισα σπίτι της έθεσα προθεσμία 1 εβδομάδα να βρει οικογένεια για το σκυλάκι. Τελεία και παύλα:cool:!
Και, εν τω μεταξύ, έπρεπε να το πάω στο γιατρό για να δούμε την υγεία του... Και, εν των μεταξύ, η 1 εβδομάδα έγινε 5 ολόκληρα χρόνια... Και το κουταβάκι αυτό έγινε η Νίνα, το 5ο μου παιδί, η ευλογία μου. Η Νίνα δεν είναι πιά μαζί μας, από τα Χριστούγεννα. Και τότε κατάλαβα, ακόμα πιό πολύ, πόσο την είχα αγαπήσει. Μεγάλη θλίψη, τεράστιο κενό...
Μας συγκίνησε πολύ, όλους, το post και μας έδειξε πως είναι η καρδιά των πραγματικών ανθρώπων:)
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τι να πω..
Πράγματι από τα πιο ωραία post του forum..

Μαθήματα ζωής..
Αυτά είναι..!!!:)


p.s. πολύ σημαντικό και αυτό που είπε η κοπρίτης..
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συγχαρητηρια! Μπραβο και στην Κουκλα!
Εμενα μου θυμισες τι ηθελα εγω. Η μονη διαφορά ειναι οτι εγω παντα ηθελα θυληκο...
 


happydreamer

New Member
29 Απριλίου 2010
3
0
41
korydallos
Οντως απο τα καλύτερα ποστ...Μπράβο στην γυναίκα σας κατ' αρχήν που κατάφερε να σας πείσει...και ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε εσας που πειστήκατε και δεν επιμεινατε στην αρχική σας απόφαση!!!!....Να ζήσετε πολύ όμορφα χρόνια με την Κούκλα σας!!