Επίθεση σκύλο στο αφεντικό του....προβληματική συμπεριφορά ή ατυχές συμβάν;


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Απ ότι καταλαβα ο σκύλος δεν αναγνωρίζει αφεντικο, συνεπως δεν έχει επαποθέσει την εμπιστοσύνη του σε κανεναν.
Με τον εκφοβισμο κινδυνευει να σταματησει να προειδοποιει πριν "δαγκωσει".

Εμενα μου άρεσε η πρόταση της liajoe που βρίσκεται εδώ
Αρχηγος Σεβασμος φοβος ή τιποτα απο τα δυο
Ρίξε μια ματια!
 


Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Συμφωνώ πολύ με μαρέκο. Δυστυχώς επειδή ο σκύλος γίνεται επιθετικός προφανώς θα χρειαστεί εκπαίδευση.
Και αφού δεν έχεις την δυνατότητα πρέπει να βρεις μια λύση όποια κ αν είναι αυτή.
Κ εγώ ποτέ δεν είχα επιθετικό σκύλο, αλλά είναι δύσκολα μονοπάτια αυτές οι συμπεροφορές και με λάθος κινήσεις ίσως ρισκάρεις κάποιο δάγκωμα κλπ.
Αν όχι εκπαίδευση, τουλάχιστον συζήτα με εκπαιδευτή να σε συμβουλέψει, το νομίζω απαραίτητο, και δεν κοστίζει πολύ, ίσως και κάποιοι να το κάνουν δωρεάν.
 


ArZi

Active Member
1 Νοεμβρίου 2009
36
0
Λαρισα / Δραμα
Κατ'αρχας ευχαριστω για τις τοσο αμεσες απαντησεις.Μου εχεις ξαναδωσει και παλιοτερα συμβουλη Λαυρεντη και σε ευχαριστω:)
mareco αυτο ειναι ακριβως που σκεφτομαι και γω..Αν δω οτι δεν διορθωνονται αυτες οι συμπεριφορες θα αναγκαστω να τον δωσω,πρωτα απ'ολα γι αυτον και μετα για μενα..Απλα θελω να εξαντλησω τα περιθωρια πρωτα.Γιατι περα απο τα σκηνικα αυτα μιλαμε για εναν καταπληκτικο σκυλο τον οποιο αγαπαω οσο τπτ αλλο!

Θα μπορουσα να γραφω μεχρι αυριο οοολα τα καλα του και τις υπεροχες στιγμες που εχουμε,αλλα δεν εχουν νοημα τωρα.Και πραγματικα εχω προσπαθησει πολυ με αυτο το πλασμα..Ξερω ομως οτι εχω κανει λαθη..

Τελοσπαντων.Εχει κανα2 βδομαδες που τον πηγα πανω στον μπαμπα μου γιατι ειχα τρεξιματα και μονιμως εφευγα απο Λαρισα.Ειχε την αυλαρα του και ενα αλλο χαζοσκυλο παιζανε ολη μερα,και ανθρωπους που τους ξερει.Θα μου πεις γιατι δεν τον αφηνω εκει..1)Δεν τον κραταει ο μπαμπας μου και 2)ξερω οτι δε θα του δινουν την σημασια που πρεπει..
Σαββατο πρωι θα παω να τον παρω οποτε και θα δω πως θα πανε τα πραγματα...

Θα σας ξαναενοχλησω παντως σιγουρα για πιο..εξειδικευμενες συμβουλες!!!:)
Και παλι ευχαριστω παιδια και συγνωμη για το τεραστιο ποστ προσπαθουσα να δωσω συνολικη εικονα..

ΥΓ. Δεν προλαβα να διαβαζω παρα τις 2 πρωτες απαντησεις παιδια και πρεπει να φυγω για δουλεια.Θα επιστεψω το βραδακι οποτε και τα ξαναλεμε..
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Αν δω οτι δεν διορθωνονται αυτες οι συμπεριφορες θα αναγκαστω να τον δωσω, πρωτα απ'ολα γι αυτον και μετα για μενα..Απλα θελω να εξαντλησω τα περιθωρια πρωτα.Γιατι περα απο τα σκηνικα αυτα μιλαμε για εναν καταπληκτικο σκυλο τον οποιο αγαπαω οσο τπτ αλλο!
Να προσέξεις, όμως, κάτι: Η μακαρίτισα η προηγούμενη σκύλα μου, ενώ αγαπούσε όλο τον κόσμο, υπήρχε ΜΟΝΟ ένας άνθρωπος (ο τότε φίλος της μικρής κόρης μας), που από κάποια στιγμή και πέρα, όταν εκείνος έμπαινε στο σπίτι, δεν μπορείς να φανταστείς πως έκανε: Μίγμα τεράστιου φόβου (ερχόταν πάντα δίπλα μου) και τεράστιου θυμού. Αν αυτός έκανε ένα βήμα πιο κοντά της, θα τον έσκιζε. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά.

Επίσης, τονίζω αυτό που σου είπε ο lawrence-gr και στο λέω με άλλα λόγια: Καμιά φορά, υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή μας, που έρχονται και παρέρχονται, παρότι (στην αρχή) νομίζουμε ότι θα μείνουν για πάντα. Ο σκύλος σου, όμως, είναι "οικογένεια". Σου έχει εμπιστευτεί τη ζωή του...
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Και φυσικά και ΔΕΝ έχει δοκιμαστεί αρκετά σε αυτόν τον ρόλο, που καμία σχέση δεν έχει με την δουλειά του ή την επιλεκτική αναπαραγωγή που γινόταν για την δουλειά του. Τα τσοπανόσκυλα κοιμούνται (από ΠΟΛΥ μικρή ηλικία) με τα πρόβατα, και εκείνα είναι η οικογένειά τους.
Dr Μου, οφείλω να πω ότι διαφωνώ μαζί σου στο συγκεκριμένο θέμα!
Με μεγάλη βεβαιότητα υποστηρίζω ότι στην χώρα μας τα σκυλιά αυτά έχουν δοκιμαστεί σοβαρά εδώ και αιώνες σε τρεις κατά βάση τομείς φύλαξης!
Το προφανές, φύλαξη του κοπαδιού, φύλαξη χώρου και φύλακες της οικογένειας του βοσκού, υπήρχαν πάντα σκυλιά που δεν ακολουθούσαν το κοπάδι κατά την μετανάστευσή του αλλά έμεναν πίσω στα μαντριά και στα χωριά για αυτή την δουλειά!Οι σχετικές αναφορές είναι παραπάνω από αρκετές και το έχω δει και προσωπικά, στα σύγχρονα χρόνια πλέον.....
Επίσης, αν και σε αρκετές άλλες κτηνοτροφικές κοινωνίες, πχ Τουρκία, συνηθίζεται να εντάσσεται ο σκύλος από κουτάβι στο κοπάδι που θα φυλάει και να αποκόπτεται από την ανθρώπινη παρουσία, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι νομάδες σπάνια έως καθόλου το εφάρμοζαν αυτό!
 
Last edited:


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Το προφανές, φύλαξη του κοπαδιού, φύλαξη χώρου και ως φύλακες της οικογένειας του βοσκού, υπήρχαν πάντα σκυλιά που δεν ακολουθούσαν το κοπάδι κατά την μετανάστευσή του αλλά έμεναν πίσω στα μαντριά και στα χωριά για αυτή την δουλειά!
2) Επίσης, αν και σε αρκετές άλλες κτηνοτροφικές κοινωνίες, πχ Τουρκία, συνηθίζεται να εντάσσεται ο σκύλος από κουτάβι στο κοπάδι που θα φυλάει και να αποκόπτεται από την ανθρώπινη παρουσία, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι νομάδες σπάνια έως καθόλου το εφάρμοζαν αυτό!
1) Από το αρκετό διάβασμα που έχω ρίξει, το επιβεβαιώνω ανεπιφύλακτα.

2) Σωστός! Από εκείνα τα μέρη, μόνο ο Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας είχε τόσο στενή επαφή με το χωριό και την οικογένεια, όσο τα Ελληνικά Ποιμενικά.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Να πω απλα και στην Τουρκια το ιδιο κανουν.Αλλαζουν τα σκυλια για να ξεκουραζονταικλπ.Δεν εχουν την πολυτελεια να εχουν αλλον για το κοπαδι και αλλον για το σπιτι.Τα ιδια σκυλια που κοιμοντουσαν με τα προβατα τα ιδια οταν γυριζαν φυλαγαν το σπιτι.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Yasemin, επειδή σίγουρα έχεις ασχοληθεί περισσότερο από εμένα με τα Κάνγκαλ και τους κτηνοτρόφους στην Τουρκία!
Ισχύει αυτό που έχω διαβάσει, από αρκετές πηγές οφείλω να ομολογήσω, κι έγραψα παραπάνω, ότι εκεί συνηθίζουν να "εντάσσουν" το κουτάβι σχεδόν από όταν απογαλακτιστεί στο κοπάδι για να δεθεί περισσότερο με αυτό;
 


silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Δύο πράγματα σημαντικά από εμένα. Επειδή έχω και εγώ βρεθεί σε παρόμοια θέση, ο σκύλος καταλαβαίνει απόλυτα πότε φοβάσαι, πότε πανικοβάλεσαι, ποτε είσαι ήρεμη, ποτε έχεις νεύρα, πότε τον λυπάσαι. Δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις με "ματιές" - φωνές.

Στα μυαλό του απλά προσπαθείς ίσως να τον κοντράρεις.

1.Όταν θες να τον "τιμωρήσεις", σβήσε τα πάντα από το μυαλό σου... μηδέν συναίσθημα... τι κάνει γρυλίζει? κατέβασε τον κάτω, απομάκρυνε τον και ας χτυπιέται κάτω σαν το χταπόδι. Ο "αρχηγός" δεν το συζητάει. Αν είναι κάπου και πας εσύ και σου γρυλίζει, ανάγκασε τον να σηκωθεί (χωρις να σημαίνει ότι τον εκδικήσε), τράβα το χαλί π.χ. που κάθεται, ή κάνε το νο2. απλά μην τον αφήνεις ευκαιρία να εκδηλώσει τέτοια συμπεριφορά.
Να μάθει πως κάποιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στην παρέα σας. Κανένας σκύλος δεν θέλει να μένει μόνος του. Οπότε θα σταματήσει να τις κάνει.

2. Όταν νοιώθεις ότι δεν πολυ θέλει να τον πειράξεις να τον χαιδέψεις κλπ, μην κάθεσαι και τον κοιτάς, πάρε ενα παιχνίδι και άστον να έρθει αυτός σε εσένα, άνοιξε το ψυγείο ότι του κεντρίζει το ενδιαφέρον.
Να μάθει ότι η παρέα μαζί σου είναι ενδιαφέρουσα και ότι έχει κάτι να κερδίσει.

Υπομονή σε όλα, ο σκύλος δεν θα αλλάξει σε 1 μέρα και συνέπεια. Μην τον λυπάσαι, να λυπάσαι που αν δεν μπορείτε να τα βρείτε θα πρέπει να τον δώσεις.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Και βεβαια ισχυει.Πρεπει να δειτε μωρα κανγκαλ αγκαλια με προβατα και κατσικια.
Απλα λογω του χαρακτηρα τους ευκολα γυρνανε στην οικογενεια και τους βλεπουν και αυτους σαν κατι που πρεπει να προστατεψουν.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
κ εγω εχω τις καλυτερες εντυπωσεις απο τσομπανι παντως...ηταν κ ο πρωτος μου σκυλος που ειχα αρχισει να ενδιαφερομαι για την εκπαιδευση του κτλ...πολυ πιτσιρικος βεβαια τοτε...πρεπει να ημουν 10-11 χρονων...αλλα μονο καλα εχω να θυμαμαι κ οχι μονο απο μας.ολη την γεννα που ειχε κανει η μανα του μαξ ηταν σε σπιτια γνωστων κ ολοι ειχαν να πουν τα καλυτερα!ενα μονο κακο ειχε,την κοντρα με αλλα ζωα κ δυστυχως κανα δυο φορες μα την εκανε απο την αυλη κ καυγαδησε.την μια μασησε το συρμα,την αλλη εσκαψε κ βγηκε....ο,τι ναναι...κατα τα αλλα,θεωρω οτι ειναι υπεροχα σκυλια.θυμαμαι κ με τις ξαδερφες μου που ηταν 6-7 χρονων,το σκυλι ηταν πουδρα!

κ οπως ειπατε κ πιο πριν...πολυ υπνος!!!!!!!!ολη την ημερα υπνος κοντα μας κ το βραδυ ανα περιοδους θυμαμαι σηκωνοταν απο την πορτα μας μπροστα που ξαπλωνε ,εφευγε για λιγο κ ξανα εκει μπροστα.τον καταλαβαιναμε γιατι με τον παραμικρο ηχο απο μεσα η ουρα χτυπουσε στην πορτα...!τι ωραια πραγματα θυμηθηκα τωρα..... ο μαξουλης μου....θα ψαξω να βρω φωτογραφια να σας τον δειξω!σαν ασπρος κεφτες ηταν!
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
@ptf!!!
Που είσαι ...ρε?
Βροντοφώναξε κι εσύ τη γνώμη σου για το αν είναι καλός φύλακας οικογένειας ο Ε.Π.!!!
 


ArZi

Active Member
1 Νοεμβρίου 2009
36
0
Λαρισα / Δραμα
Για αλλη μια φορα σας υπερευχαριστω ολους(στη δουλεια ειμαι μεν,φανταστειτε ποση δουλεια εχω δε!!!)

aggelili πολυ ενδιαφερον το ποστ στο οποιο με παρεπεμψες,το "ρουφηξα" και διαβασα για πραγματα που σκεφτομουν κατα καιρους ουτος η αλλος.Απλα αυτο που προσπαθουσα ηταν να καταλαβω οσο καλυτερα γινεται τον δικο μου σκυλο ωστε να συμπεριφερομαι αναλογα(ακομα το προσπαθω δλδ..)

Johnk καταλαβαινω τι εννοεις αλλα δεν ειναι τοσο σοβαρο το θεμα(ευτυχως).Στο πρωτο θεμα τονισα τις ασχημες μεταξυ τους φασεις.Ευτυχως ειναι πολυ λιγοτερες απο τις καλες.Τον αγαπαει τον Αρη και το δειχνει,απλα..δεν τον σεβεται οσο θα επρεπε,και τον ανταγωνιζεται ανα διαστηματα.
Και σε αυτο φυσικα φταιει ο Αρης γιατι ποτε δεν ασχοληθηκε μαζι του οσο θα επρεπε και δεν εχει προσπαθησει αρκετα ωστε να χτισουν καλη σχεση..
Παντως σιγουρα δε θα "πουλουσα"ετσι ευκολα τον Κουκι λογω του Αρη.Υπαρχουν σκεψεις και για κατι σοβαρο,ναι,αλλα δεν εχει σημασια αυτο.Το θεμα ειναι να προσπαθησει και αυτος να χτισει σωστη σχεση μαζι του.Διαφορετικα δεν ευθυνεται ο Κουκι!

Silk σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες..Και προς αυτη την κατευθυνση προσπαθουσα να φερομαι τελευταια με τις μαγκιες του,αλλα προφανως πρεπει να γινω ακομα πια αυστηρη και απολυτη σ'αυτες τις συμπεριφορες..Για να δουμε τι θα δουμε..
(θα κοιταξω εν τω μεταξυ να περασω και καμια φωτο του για να δειτε για τι πλασμα μιλαμε!!):)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.887
Arzi λυπάμαι, αλλά εγώ θα σε στενοχωρήσω λίγο ακόμα. Θεωρώ ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος από την εκπαίδευσή του. Επρεπε στην ηλικία του να είναι ελέγξιμος. Φοβάμαι ότι παρασύρεσαι από τις καλές στιγμές του και την αγάπη σου γι' αυτόν και απλώς καθυστερείς την απόφαση, που κάποια μέρα θα κληθείς να πάρεις ούτως ή άλλως. Ελπίζω να μην έχει μεσολαβήσει μέχρι τότε, κάποια πολύ κακή στιγμή. Θα σε συμβούλευα να μην χάσεις άλλο χρόνο. Να του βρεις ένα καλό σπίτι και αν έχεις το κέφι και τον χρόνο, αργότερα παίρνεις έναν λιγότερο απαιτητικό μπαγάσα. Δυστυχώς, δεν κάνουν όλοι οι σκύλοι για όλους τους ανθρώπους και ακόμη πιο δυστυχώς, η αγάπη μόνο δεν αρκεί :)
 


ArZi

Active Member
1 Νοεμβρίου 2009
36
0
Λαρισα / Δραμα
Το ξερω φιλε μου,τα εχω σκεφτει ολα οσα λες..
Και πιστεψε με τπτ απο οσα ακουσω δε θα με στεναχωρησει περισσοτερο απο τις ιδιες μου τις σκεψεις τον τελευταιο καιρο..
Παρόλα αυτα θελω να δωσω μια ευκαιρια,και σε μενα και σε αυτον..
Απλα περιμενω να δω πως θα ειναι τα πραγματα απο μεθαυριο που θα τον εχω παλι σπιτι..αν δω οτι αυτες οι συμπεριφορες συνεχιζονται..θα το σκεφτω πολυ σοβαρα..

Μολις ανεβασα και φωτο του παντως!!Αν δεν βαριεστε..περαστε μια βολτα να το δειτε:)
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Οικογενειακός φύλακας. Τι ακριβώς εννοούμε; Σκύλος που φυλάσσει την οικογένεια;
Τότε ναι. Ο Ε.Π. είναι οικογενειακός φύλακας.
Αν όμως εννοούμε έναν εύκολο στο "χειρισμό" και υπάκουο σε όλους σκύλο, που δεν θα διεκδικήσει, δε θα μουλαρώσει, και θα ανεχθεί τα πάντα τότε μάλλον όχι. Ο Ε.Π. δεν είναι οικογενειακός φύλακας.
Και θα προχωρήσω στην επόμενη ερώτηση:
Τι εννοούμε λέγοντας Ελληνικός Ποιμενικός;
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
συμφωνω μαζι σου.+ το δευτερο σκελος αναφερεται στην οικογενεια πιστευω κ οχι στον σκυλο.αν η οικογενεια που προκειται να παει ενας ε.π εχει διαθεση να "σκανιαζει" τον τσομπανι,τοτε αυτη δεν κανει για ελληνικο ποιμενικο.αν δεν εχει ιδεα απο σκυλο,τοτε ναι,παλι δεν κανει για ε.π.αν ολα γινονται οπως πρεπει ομως,τοτε σαφως κ κανει για οικογενεια.το προβλημα ειναι στην δικη μας συμπεριφορα ,οχι στου σκυλου αποκλειστηκα.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Αν πρόσεξες, έγραψα όλες τις φορές φύλακας της οικογένειας!
Κι αυτό του το καθήκον το εκτελεί σωστά, κατ' εμέ τουλάχιστον!
ΑΝ είναι εύκολος ή δύσκολος στον χειρισμό είναι άλλη υπόθεση!
Σε ποιες οικογένειες ταιριάζει είναι κι αυτό άλλη υπόθεση!
 




katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω έχω ένα παράδειγμα δύο ΕΠ που τα έχει μία οικογένεια φίλων μου, με δύο παιδιά και 4 γάτες και δύο yorkies Μένουν εκτός Αθηνών και τα σκυλιά τα έχουν από κουτάβια
Τα έχουν μεγαλώσει με πολύ αγάπη, χάδια, κλπ Τα σκυλιά αυτή τη στιγμή είναι δύο χρονών και πραγματικά με έχουν εντυπωσιάσει Απίστευτοι χαρακτήρες , παιζουν όλη μέρα με τις γάτες και τα μικρόσωμα , κοιμούνται πολύ και είναι απίστευτα κοινωνικά σκυλιά με τους καλεσμένους της οικογένειας και ιδίως με τα μικρά παιδιά Αν σου ανοίξουν τα αφεντικά τους τη πόρτα είσαι φίλος τους χωρίς πρόβλημα
Το βράδυ όμως ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ να πλησιάσεις το κτήμα
Δεν ξερώ αν έτσι πρέπει να είναι οι ΕΠ,αλλά προσωπικά τα θεωρώ πολύ ισορροπημένα σκυλιά
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki