Η Κύπρος δολοφονεί αθώα ζώα!


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
http://www.protothema.gr/content.php?id=9367


Η Κύπρος δολοφονεί αθώα ζώα!



26 Μαΐου 2008, 17:50

της Δήμητρας Αιγινίτη

Κάθε 15 ημέρες πάνε για «ευθανασία» περίπου 20 με 30 υγιέστατα σκυλιά, ηλικίας από 2,5 μηνών έως και 10 χρονών. Η χρήση του όρου «ευθανασία» στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφώς λανθασμένη, αφού «ευθανασία» γίνεται σε ζώα τα οποία πάσχουν από ανίατες νόσους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνουμε λόγο για δολοφονία!

Ο… δήμιος, που είναι το ίδιο το κράτος της Κύπρου, μπορεί να έγινε πρόσφατα μέλος της Ε.Ε., όμως η αποτρόπαιη συμπεριφορά του απέναντι σε αθώα πλάσματα, είναι σκέτη ντροπή. Δεν είναι δυνατόν με τη βούλα του νόμου κάθε εβδομάδα να στοιβάζονται 20 – 30 σκυλιά, κάθε ηλικίας και ράτσας, σε κλουβιά του Δημοτικού Κυνοκομείου της Κύπρου στο καταφύγιο του Αραδίππου και να χάνουν έτσι απλά τη ζωή τους επειδή το κράτος δεν μεριμνά για τα στοιχειώδη. Σύμφωνα με την απαράδεκτη νομοθεσία της Κύπρου, τα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται από τους δρόμους, αν δεν δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες εντός 15 ημερών, εκτελούνται. Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και εκείνα τα οποία θεωρούνται κατοικίδια και φέρουν μικροτσίπ, χάνουν τη ζωή τους διότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν σκάνερ για να δουν σε ποιον ανήκει ο σκύλος. Οι εκτελέσεις άτυχων ζώων συντροφιάς σίγουρα δε συνιστούν πολιτισμένη κοινωνία, και γι’ αυτό θα πρέπει πλέον να ασκηθούν έντονες πιέσεις για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

Το protothema.gr μίλησε με την επιθεωρήτρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κύπρου κυρία Τούλα Ναθαναήλ η οποία τονίζει ότι: «Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, αφού η κυβέρνηση δεν αλλάζει τη νομοθεσία περί θανάτωσης. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι απαράδεκτο και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να συμβαίνει. Εγώ έχω ήδη υιοθετήσει 40 σκυλιά τα οποία φροντίζω στη φάρμα που έχω και απλώς ελπίζω να βρεθούν ανάδοχοι γονείς ώστε να μπορέσουν να ζήσουν αυτά τα πλάσματα».

Σε λίγες ημέρες 20 ακόμη ανυπεράσπιστοι καθαρόαιμοι σκύλοι ράτσας (μπόξερ, λαμπραντόρ, κόλεϊ, κυνηγετικά κ.α) αλλά και γλυκύτατα ημίαιμα σκυλιά, θα έρθουν αντιμέτωπα με τον… δήμιο της Κύπρου. Την ίδια στιγμή σε ιδιωτικό καταφύγιο μέσα στη Λευκωσία, υπάρχουν 400 ακόμη μελλοθάνατα σκυλιά, αφού το κυπριακό κράτος δεν διατίθεται να μεριμνήσει με κρατικά προγράμματα για τη στείρωση και την επανένταξη των άτυχων ζωντανών.

Αν επιθυμείτε να σώσετε κάποιο σκυλάκι από την «ευθανασία» παρακαλώ επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα :

00397-99023462 (κυρία Τούλα Ναθαναήλ, Κτηνιατρική Υπηρεσία Κύπρου)

00397-99326045 ( κυρία Στέλλα Στυλιανού, εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου Αργος στην Κύπρο)
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Θα ηθελα να εκφραστω ελευθερα προς την Kυπρο,αλλα σεβομαι τα μελη του forum. :evil: :evil: :evil: :evil:
 




Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
46
Αθηνα
Τι μπορουμε να κανουμε;

Απλα τους τηλεφωνουμε και λεμε στειλτε ενα λαμπραντορ πχ :?: :?: :?:
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Αν θες να υιοθετησεις ναι,επικοινωνεις με τα τηλ.
Αυτό είναι που επείγει.Δεν ξλέρω αν τα φερνουν Αθήνα..αλλά για να το γραφουν..

Θα ετοιμάσουμε κ online συγκέντρωση υπογραφών για να στείλουμε διαμαρτυρίες σε Ευρωπαϊκή Ενωση,Κύπρο και Υπουργεία,με το αίτημα ν αλλαξει αυτός ο απαρχαιωμένος νόμος.
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Mόνο στην Κύπρο ισχύει αυτό?
Σε πιο προηγμένα κράτη πόση παράταση χρόνου έχουν? Δεν (ευ)θανατώνονται σκυλιά στη Γερμανία π.χ ή στην Αγγλία?
Στις ΗΠΑ αυτό συμβαίνει σε πολλές πολιτείες, δια της γνωστής μεθόδου του μπόγια...
Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει?
 




ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
LaMb0fGod said:
Θα ηθελα να εκφραστω ελευθερα προς την Kυπρο,αλλα σεβομαι τα μελη του forum. :evil: :evil: :evil: :evil:

Εκφράστου ελεύθερα,τέτοιοι απολίτιστοι που είμαστε νομίζω ότι μας αξίζει :evil: :evil: :evil:
ο κωδικός για Κύπρο είναι 00357- και όχι 00397(διόρθωση)
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Αγαπητοί Φίλοι,

Βοηθήστε τα αδέσποτα της Κύπρου με την συμμετοχή σας στο πιό κάτω ηλεκτρονικό ψήφισμα.


http://www.PetitionOnline.com/af0001md/



Τα αδέσποτα στην Κύπρο έχουν πολυ χειρότερη τύχη από τα ζώα της Ελλάδος. Υπάρχει φιλοζωϊα και εθελοντισμός αλλά δεν είναι τόσο οργανωμένοι όσο είμαστε εδώ με αποτέλεσμα η ιδιωτική πρωτοβουλία να είναι αδύναμη. Ετσι αλωνίζουν οι μπόγιες των Δήμων που μαζεύουν ακόμα και από τις αυλές των σπιτιών ζώα, ανεπιθύμιτα από γείτονες ή ακόμα και ιδιοκτήτες. Τα κρατάνε μόλις 15 μέρες και αν δεν βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει μέσα στο διάστημα αυτό, τα θανατώνουν. Προγράμματα υιοθεσίας δεν υπάρχουν και δεν ασχολείτε κανένας με το θέμα σοβαρά με αποτέλεσμα τα περισσότερα να έχουν άσχημο τέλος.



Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε και σας παρακαλώ όπως προωθήσετε το link όπου νομίζετε ότι θα ανταποκριθούν θετικά.



Με εκτίμηση



Γρηγόρης
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
μπορεί να έχουν και οι ΗΠΑ αλλα εκεί έχουν και τεράστιες ομάδες εθελοντισμού που προσπαθούν να προωθήσουνε τα αδέσποτα ζώα σε οικογένειες..,εδώ υπάρχουν και για κάθε ράτσα ομάδα διάσωσης,τουλάχιστον για τα westie έχουν..
http://www.westieclubamerica.com/rescue/
 


oceansblue

Active Member
4 Ιανουαρίου 2009
25
0
Παιδιά, ότι και να πείτε γι' αυτό το θέμα, έχετε δίκαιο και ντρέπομαι για αυτή μας την κατάντια. Δυστυχώς όμως η κατάσταση αυτή δεν επικρατεί ΜΟΝΟ στις τάξεις του σκύλου, αλλά γενικά στα ζώα γενικότερα. Προσωπκά έχω καταλάβει αυτή την κατάσταση από τότε που ασχολίθηκα με το πρώτο μου ενυδρείο. Γι' αυτό τον λόγο έχω επισημάνει σε σημερινό μου ποστ ότι "ίσως κοιμώμαστε και σε αυτον τον τομέα στην Κύπρο".

Το να αλλάξεις αυτές τις νοοτροπίες χρειάζεται δυστυχώς χρόνος και σωστή παιδεία από την οικογένεια, το σχολείο, την κοινωνία. Πράγμα που εδώ θα πάρει ΠΟΛΛΛΛΛΥΥΥΥΥΥΥ χρόνο να γίνει, αν γίνει. Τουλάχιστον οι ζωόφιλοι που υπάρχουν ίσως "παρασύρουν" και κάποιους άλλους στην προσπάθεια. Από το κράτος βασικά, προσωπικά δεν περιμένω τίποτε εκτός βέβαια από την τυπική θέσπιση του νόμου από τη βουλή. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Τέλος πάντων, το θέμα αυτό είναι τρομερά μεγάλο στη χώρα μας.:mad::(:confused:
 


Diogenes

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
155
0
32
Κομοτηνή
Είναι δεν είναι τρομερά μεγάλο έγώ και ελπίζω οι περισσότεροι σε αυτό το Φόρουμ να πάρουνε αυτό το λινκ για να γίνει έστω γνωστό..
1400 signs δεν αρκούν σίγουρα;)
 


christos k

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2011
89
0
Nicosia - Cyprus
Noμιζω τα πραγματα δεν ειναι ετσι πλεον. Υπαρχουν νομιζω μεγαλες ομαδες εθελοντον που προστατεύουν τα ζώα,και ολο το θέμα υιοθεσίας στην Κύπρο εχει παρει μεγαλο βαθμο σημασίας.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Το ευχόμαστε κι εμείς, από το 2008 που δημοσιεύθηκε το θέμα, να έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα προς το καλύτερο ;):D
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Παντως στο φατσοβιβλιο φαινεται οτι δεν εχουν αλλαξει πολλα.... ολο αγγελιες με επερχομενες ευθανασιες σε καταφυγια της Κυπρου συνανταω...
Δεν ξερω τι ειναι αληθεια και τι οχι... αλλα ειναι μια ασχημη εικονα....