Η ημιμάθεια στη χώρα μας δίνει και παίρνει...!


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η ημιμάθεια στην χώρα μας (μου την) δίνει στα νευρα
και (μου) παίρνει το κέφι

αλλά την παλευω!!!!!
 


minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
Πριν απο δυο μερες μολις ακουσα τα εξ αμαξης απο μια γριουλα που εριχνε νερο στο πεζοδρομιο απο το μπαλκονι της για να το καθαρισει, και με το που με βλεπει με σκυλο αρχιζει να μονολογει "Παλιοκοπροσκυλα, να τα ψωφησουν ολα, εχουν βρωμισει τον τοπο!".

Δεν απαντησα γιατι πρωτον σκεφτηκα οτι τζαμπα θα χαλαστω και θα ασχοληθω μαζι της, και σεβαστηκα και τα χρονια της.

Γενικα στην αρχη τσατιζομουν τοσο πολυ με ατομα που απλα ελεγαν βλακειες γιατι νομιζαν οτι κατι ξερουν, πλεον δεν προκειται να χαραμισω χρονο, και σε οσους δεν ερχονται σπιτι μου επειδη σιχαινονται αυτοι θα χασουν! Ας μεινουν στο αποστειρωμενο περιβαλλον τους με τα αποστειρωμενα μυαλα τους!
 


choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Έχω να δηλώσω ότι πριν από μερικές μερες περίφανος ιδιοκτήτης ενός πιτ-μπουλ που κατά τα άλλα είναι αξιαγάπητο σα μεγάλο κουτάβι, μου εξηγούσε πως κάνει ότι μιλάει στο κινητό την ώρα που ο σκύλος κάνει την ανάγκη του και δήθεν δεν βλέπει....

Πριν από καιρό ήμουν παρούσα στο εξής περιστατικό: Ένας ευγενέστατος κύριος βόλταρε με το σκυλάκι του και με το που πήρε αυτό θέση για να κάνει την ανάγκη του του έβαλε μία αφημερίδα από κάτω για να "πιάσει" ό,τι πέσει...! Δεν μπορείτε να φανταστείται τη καζούρα έφαγε από περαστικούς και τι γέλια επειδή ο άνθρωπος είναι ευσυνείδητος....!
εγω παλι,χθες συγκεκριμενα,ειχα βγαλει το μικρο μου βολτα και πετυχα μια κυρια με το σκυλακι της να τα κανει στο πεζοδρομιο.βγαζω λοιπον την σακουλιτσα μου και της λεω ''οριστε!''. φυσικα εγινε κατακοκκινη και φυσικα! εσκυψε και τα μαζεψε! βαρεθηκα σε καθε βολτα να εχω το νου μου,πρωτον,να μην τα πατησω και δευτερον, να μην τα φαει το χρυσο μου γιατι ειναι λιγο λιχουδης!
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
εγω παλι,χθες συγκεκριμενα,ειχα βγαλει το μικρο μου βολτα και πετυχα μια κυρια με το σκυλακι της να τα κανει στο πεζοδρομιο.βγαζω λοιπον την σακουλιτσα μου και της λεω ''οριστε!''. φυσικα εγινε κατακοκκινη και φυσικα! εσκυψε και τα μαζεψε! βαρεθηκα σε καθε βολτα να εχω το νου μου,πρωτον,να μην τα πατησω και δευτερον, να μην τα φαει το χρυσο μου γιατι ειναι λιγο λιχουδης!
Ήθελα να ήμουν από μία πλευρά να δω την έκφρασή της...ανεκτίμητη φαντάζομαι, ε? Όχι σε βρίσκω πολύ εντάξει, μια χαρά ξηγήθηκες ούτε παρατηρήσεις ούτε τίποτα και μπορεί να την έβαλες και σε σκέψεις (μεταξύ μας δεν νομίζω να ήταν τόσο εύκολο, αλλά δεν ξέρεις μπορεί και να αρχίσει να τα μαζεύει...!)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Καλά, κλασικές ιστορίες. Εγώ έχω τη μάνα μου να ρωτάει πού και πού αν θα την δαγκώσει το Μουφ στην περίπτωση που θα έρθει για επίσκεψη στην Αμερική!:shock: Και τον πατέρα μου να μου λέει για τις "ιατρικές" του ανακαλύψεις: αν αναπνέω, λέει, κοντά στο σκύλο, θα γεμίσουν οι πνεύμονές μου τρίχες (όπως γίνεται με τον καπνό από το τσιγάρο σε όσους καπνίζουν) και επομένως θα αρρωστήσω διότι δεν έχει βρεθεί, λέει, τρόπος να καθαρίζονται οι πνεύμονες!!!:eek::eek: Σ' αυτήν την περίπτωση τον ρώτησα τι θα γίνει με το Μουφ που αναπνέει κοντά μου με το μακρύ μου μαλλί που επίσης μαδάει! Έχει άραγε βρεθεί τρόπος να καθαρίζονται οι πνεύμονες του σκύλου?:p Συνηθίζουν όμως. Και οι δικοί μου τώρα με ρωτάνε συνέχεια τι κάνει το Μουφ και ακούνε ιστορίες με τις ώρες. Η συμβουλή μου είναι να τους γράψεις όλους αυτούς εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. Σιγά τώρα μην τους κάνεις μπαζιμποζούκηδες στη ζωή σου!! Αν πάντως σε ξαναρωτήσουν πώς θα κάνεις παιδί, ρώτα τους αν θα πρέπει να τους το ζωγραφίσεις (όπως λένε εδώ οι ντόπιοι ιθαγενείς) ή ξεκίνα να τους αναλύεις την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους από τη στιγμή που ένα αγοράκι θα φιλήσει ένα κοριτσάκι, μετά θα χαμουρευτούν και εν συνεχεία θα πέσει σουλουμουτούκουμ τσιτσιρί...:rolleyes:
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ελπίζω εντός ολίγων μηνών, μόνο που θα είναι άκρως βαρετό και θα ασχολείται με τους καταλόγους αφιερωμάτων των κατά τόπους ιερών της αρχαίας Ελλάδας. Θα μου αποφέρει όμως το Νόμπελ Ιατρικής διότι πρόκειται για την αποτελεσματικότερη λύση για όλους όσους πάσχουν από αϋπνίες: δεν είναι φαρμακευτικό, δε χαλάει το σηκώτι, δεν προκαλεί έξη και μπορείς να το παίρνεις όποτε θέλεις κάθε φορά που δεν μπορείς να κοιμηθείς. Διαβάζει δηλαδή κανείς δυο σελίδες και μετά πέφτει κατευθείαν ξερός για ύπνο! Αφού να φανταστείς μέχρι κι εγώ κοιμάμαι όρθια όταν το γράφω...

(Κατάλαβες τώρα, Κοκόνι μου, γιατί βασανίζομαι και δεν έχω καιρό να ασχοληθώ με τους αρχαίους σκύλους? Διότι ασχολούμαι με τους ασημένιους ταύρους αναμεσα σε πολλά άλλα τσίντζιλα, μίντζιλα και τσούκου-τσούκου-τσούκου που αναφέρονται σε ελληνικές επιγραφές... :()

Υ.Γ. Για όσους αναρωτιούνται για τη χρήση της έκφρασης "σουλουμουτούκουμ τσιτσιρί" αντί για σεξ, την αναφέρει αν θυμάμαι καλά ο Τσιφόρος που είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας μαζί με το Λουκιανό αφού σίγουρα ο ένας είναι η μετεμψύχωση του άλλου και τέτοιες ταλεντάρες παρουσιάζονται στο σύμπαν κάθε 2000 χρόνια! :)
 
Last edited:


William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
37
Πειραιας
Νομιζω πως ολα τα παραπανω post αντικατοπτριζουν την ελληνικη πραγματικοτητα και οι περισσοτεροι εχετε δικιο και δεν ασπαζεστε ''ακραιες'' συμπεριφορες.
Απο την αλλη ομως,πρεπει να σεβομαστε και αυτους(δεν εννοω κομπλεξικους,αντιδραστικους κ.λ.π.) που δεν τα πανε καλα με το θεμα ''σκυλος''.Προσωπικα εγω,δεν νομιζω να ''φιλτραρα'' ποτε τους φιλους μου μεσω του σκυλου.Αν καποιος εξ αυτων δεν συμπαθει το σκυλο μου,δεν σημαινει πως δεν ειναι καλος φιλος.Για την ακριβεια δεν χρειαζεται να τον συμπαθει,δεν με ενδιαφερει καθολου...αρκει και εμεις να ξερουμε να κραταμε τις ισορροπιες ωστε να περναμε καλα ολοι.Αν ειχα φιλο που φοβοταν παθολογικα τα σκυλια,αν εβλεπα μετα απο μια δυο προσπαθειες οτι δεν καταφερνω κατι,ειλικρινα θα περιοριζα το σκυλο καπου μεχρι να φυγει.Γιατι να πινουμε καφε και να γινεται κατασπρος απο το φοβο του;Δεν ειναι σωστο...:)

Εμενα π.χ. ,μου τη δινουν παρα πολυ οι θρησκοληπτοι και ειλικρινα δεν αναλωνομαι σε καποια θεολογικη κουβεντα μαζι τους μιας και ξερω οτι δεν θα βγαλω ακρη...αλλα και αυτοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να ''ψαχτουν'',ειτε οι αποψεις τους ειναι λαθος,ειτε σωστες(για μενα παντα).Μακαρι ολοι να ενημερωνονταν και να ''ψαχνονταν'' αλλα ειναι καθαρα προσωπικο θεμα και κανεις δεν μπορει να τους υποχρεωσει.
Κατι αναλογο συμβαινει και με τα σκυλια.Ειναι καλο να ενημερωνουμε οσο μπορουμε τους ασχετους και να μην σπαταλαμε το χρονο μας σε κοντρες ανευ ουσιας με ανθρωπους παλαιολιθικων αντιληψεων.

Πιστεψτε με,εχω γνωρισει ανθρωπους με σκυλια τελειως ακοινωνητους,χωρις παρεες και διχως τροπους.Υπαρχει και αυτη η πλευρα οπως ξερετε.
Οποτε η ισορροπια σε ολα ειναι η καλυτερη λυση,και για μας αλλα και για τον σκυλο μας.;)
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ πάλι
μετά απο χρόνια στο κουρμπέτι ( :lol: )
έχω να πώ
ότι
αν είναι φίλος μου κάποιος θα με εμπιστευτεί ότι ο σκύλος μου δεν θα τον πειράξει
και
ο σκύλος μου δεν θα τον πειράξει γιατί είναι φίλος μου
μόνο αν μου πούν για αλλεργία μπορεί να το δεχτώ-αν και όποτε το δεχτηκα δεν είδα κάποιο σύμπτωμα αν και το σπίτι μου είναι γεμάτο σκυλίσια τρίχα κλπ ακόμα κι αν κλείσω το σκυλί στο υπνοδωμάτιό μου

είμαι πεπεισμένος ότι όσοι αντιπαθούν τους σκύλους
(δεν λέω να μην τους θέλουν αγκαλιά και να μην τους αρέσει να τον χαιδευουν αλλά να έχουν πρόβλημα με τους σκύλους-ούτε λέω να τους έχει δαγκώσει σκύλος σε μικρή ηλικία και να έχουν φοβία)
δεν αξίζουν την φιλία κανενός....
νιώθω ότι έχω ακραία άποψη-και δεν νιώθω καθόλου άνετα μαζί της,αλλά δεν μπορώ να πιστέψω κάτι άλλο.....
τα σκυλιά και η συμβίωση μαζί τους είναι πιο παλιά κι απο τον τροχό.....πιο παλιά κι απο την ζωή σε πόλεις....πιο παλιά κι απο τον χόμο σάπιενς.....
δεν είναι δυνατόν να "μην γουστάρει τους σκύλους" σε σημείο να θέλει να μου επιβάλλει ο "φίλος" μου που ξέρει ότι έχω σκύλο να εξαφανίζω τον σκύλο μου για να με επισκεφτεί......

κι έχω πολλά παραδείγματα ανθρώπων που δεν είχαν σκύλο ποτέ και δεν τους ήθελαν πολύ κοντά τους όταν ερχόντουσαν σπίτι μου
που τώρα όποτε έρχονται πρώτα χαιδευουν το σκυλί και μετά με χαιρετάνε
και που σκέφτονται να πάρουν σκύλο

πρώτος πρώτος ο πατέρας μου.....που μετά απο 45 χρόνια "σκύλος μέσα στο σπίτι??????τρελλοί είστε????"
τώρα μέχρι και καρδιοαναπνευστική ανάνηψη έκανε στο τσιουαουα του που είχε φτάσει 17 χρονών και "έσβηνε" αναγκαστικά....
5 μέρες το κράτησε στην ζωή έτσι.....
και την άλλη μέρα απορούσε "τι θα κάνω χωρίς σκυλί στο σπίτι????????"
 


marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Συμφωνώ απολύτως με το William, άλλωστε νομίζω οτι ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις την άποψη κάποιου για κάτι είναι να μην του το επιβάλεις!
Προσωπικά δεν επιβάλω ποτέ τη Λήδα στους φίλους μου και απαντώ κάθε ηλίθια ερώτηση που μπορεί να κάνει ο καθένας σε θέματα βρωμιάς κτλ. Τους πετάω και κάνα και καλά επιστημονικό μέσα και δεν μπορούν να ανταπαντήσουν! Νομίζω οτι νικάω προς το παρόν!:D
Το ίδιο ισχύει και για τη βόλτα, προσέχω πολύ πού κάνει την ανάγκη της (να μην παίζουν παιδιά παραδίπλα) και εννοείται οτι τα μαζεύω. Όταν περπατάμε προσέχω να μην ακουμπήσει καν σε περαστικούς και αν χρειαστεί αλλάζω και πεζοδρόμιο. Καλώς ή κακώς υπάρχουν άνθρωποι φοβικοί και δε θέλω να εντείνω τη φοβία τους. Μάλιστα μια κυρία με ειρωνεύτηκε μιας φορά στο δρόμο επειδή έκανα στην άκρη τη Λήδα για να περάσει χωρίς να την ακουμπήσει: "Σιγά το θηρίο"! Δε βαριέσαι όμως...
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Εγω ζω μεσα σε μια παρανοια....των πεθερικων μου!!!Οταν αποφασισαμε να κρατησουμε την Μοιρα ολοι μεσα στη τρελη χαρα,το πρωτο καιρο ηταν στη αυλη και μεσα εξω(εγω με το δικο μου εχουμε ενα δικο μας χωρο στη ταρατσα),μεχρι να διαμορφωσουμε την ταρατσα για να ειναι επανω μαζι μας ηταν κατω....Οταν σε λιγες μερες εγινε αυτο,και καταλαβε οτι το σκυλι κοιμαται και μεσα στο δωματιο μας οοοο αρχισε:και με την τριχα θα κοιμαστε πω πω το σκυλι μυριζει δε ειναι για μεσα...επισης οπου βρεθουν την κατηγορουν και εμας μαζι!!!!Αλλα οταν λειπουμε ανεβαινει και παιζει μαζι της...οταν την πηραμε επανω δε μπορουσε που της την πηραμε:eek:,δλδ εξω(συγγενοις) λεει αλλα απο αυτα που κανει και νιωθει!!!Πραγματικα οτι να'ναι...καλα δε χρειαζεται να το πηγαινετε βολτα καθε μερα τοση ταρατσα εχει και τρεχει(ειμαστε υπερβολικοι):confused:....καλα δε σας λεω οταν πηρα την οδοντοβουτσα και την οδοντοκρεμα τι ακουσα!!!Οχι οτι οι δικοι μου ειναι καλυτεροι αλλα με εχουν μαθει τοσα χρονια....και εγω εχω μαθει να μην δινω σημασια σε κανεναν,ο καλος μου ομως δε το εχει μαθει και τσαντιζετε:D
Ευτυχος εμενα οι περισσοτεροι φιλοι μου εχουν σκυλο και περναμε σουπερ στο σκυλοκαφε...τωρα για τους συγγενοις δε με νοιαζει...και για τους ξενους ακομα πιο πολυ!!!!:D
 
Last edited:


choco-paido

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2010
151
0
Λαμία
Ήθελα να ήμουν από μία πλευρά να δω την έκφρασή της...ανεκτίμητη φαντάζομαι, ε? Όχι σε βρίσκω πολύ εντάξει, μια χαρά ξηγήθηκες ούτε παρατηρήσεις ούτε τίποτα και μπορεί να την έβαλες και σε σκέψεις (μεταξύ μας δεν νομίζω να ήταν τόσο εύκολο, αλλά δεν ξέρεις μπορεί και να αρχίσει να τα μαζεύει...!)
εκεί βέβαια που τα ''παίρνω'' είναι με εκείνες τις κυρίες που με κοιτάνε στο δρόμο όταν τον πηγαίνω βόλτα,λες και έχω...εξωγήινο! με ένα βλέμμα γεμάτο κακία! έτσι πέτυχα μια στο δρόμο και μόλις με κοίταξε με φρίκη, της λέω: ''μην τον πλησιάζετε!θα μου τον κολλήσετε κακία και είναι πολύ καλός!!!!!!" όπως βλέπετε είναι πάνω από τις δυνάμεις μου να συγκρατηθώ!!!!!
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Αφού τα βρίσκετε εσείς οι 3 τι σας νοιάζει ο καθένας τι λέει ακόμα και τα πεθερικά!

Εεεεεελα μωρέ τώρα...πιστεύω να ξέρεις να κάνει την χαζή σε κάτι τέτοια?:D:p
 




fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Αμα το σπίτι λάμπει και μυριζει όμορφα, απαντας χωρίς λόγια και στους επισκέπτες και στα πεθερικά και σε όλο το σόι.
χα χα παντα φυσικα καθαρο και το δικο μας(που μενει μεσα)αλλα και το δικο της που εχει!!!γενικα με την καθαριοτητα εχω ενα θεματακι..ειμαι λιγο υστερικη!!
st3li0s φυσικα και κανω πολυ την χαζη,αλλα να μην πω το δικο μου πονο:D:D!!!!
 


William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
37
Πειραιας
είμαι πεπεισμένος ότι όσοι αντιπαθούν τους σκύλους
(δεν λέω να μην τους θέλουν αγκαλιά και να μην τους αρέσει να τον χαιδευουν αλλά να έχουν πρόβλημα με τους σκύλους-ούτε λέω να τους έχει δαγκώσει σκύλος σε μικρή ηλικία και να έχουν φοβία)
δεν αξίζουν την φιλία κανενός....
νιώθω ότι έχω ακραία άποψη-και δεν νιώθω καθόλου άνετα μαζί της,αλλά δεν μπορώ να πιστέψω κάτι άλλο.....
τα σκυλιά και η συμβίωση μαζί τους είναι πιο παλιά κι απο τον τροχό.....πιο παλιά κι απο την ζωή σε πόλεις....πιο παλιά κι απο τον χόμο σάπιενς.....
δεν είναι δυνατόν να "μην γουστάρει τους σκύλους" σε σημείο να θέλει να μου επιβάλλει ο "φίλος" μου που ξέρει ότι έχω σκύλο να εξαφανίζω τον σκύλο μου για να με επισκεφτεί......

Eλα ρε συ!Ειναι καπως ακραια θεση! ;)
Δηλαδη τον Χιτλερ που ηταν ακρως φιλοζωος και ειχε παθολογικη αγαπη στον σκυλο του θα τον εκανες παρεα;; :)

Υ.Γ.Αστειευομαι φυσικα...Για να το λεει αυτο ο φιλος kokoni, μαλλον εχει διαπιστωσει καποια πραγματα,οποτε ειναι σεβαστη η γνωμη του.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν θέλω να επιβάλλω τίποτα σε κάποιον
και είμαι πολύ συμβιβαστικό άτομο (οπότε μέχρι εδώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα κάναμε πολύ καλή παρέα με τον μακαρίτη-δεν είχα κάτσει μέχρι πρότινος να σκεφτώ μιά τέτοια περίσταση)

όμως δεν είμαι και μ@#@#@5 να δεχτώ "κομπλεξικές" συμπεριφορές απο "φίλο" μέσα στο σπίτι "μου"
είπαμε αλλεργίες και φοβίες-οκ,για αρχή τουλάχιστον γιατί στην δευτερη τρίτη επίσκεψη συνήθως "έρχεται¨και η απευαισθητοποίηση

ΥΓ
μια ωραία επίδειξη σύγχρονης politically correct τοποθέτησης απο τον διαβασμένο(με την καλή έννοια) φίλο William που ακόμα να πάρει σκυλάκι και διατηρεί καλά επίπεδα ανεκτικότητας
μετά που θα το έχει και θα το λατρευει ώς κόρη οφθαλμού και θα προσπερνάει κριτικές προς το άτομο του αλλά όχι και προς τον σκύλο του......τα ξαναλέμε :lol:
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εμένα μια φορά στην πιο πάνω γειτονια απο αυτή που μένω βγαίνει μια γιαγιά και αρχίζει <αμάν με τα κοπρόσκυλα λερώνουν όπου βρουν> και δάφορα. Εγώ της λέω οτι ο δικός μου σκύλος είναι αστυνομικός σκύλος και είναι εκπαιδευμένος ειδικά να βρίσκει ποιοί σκύλοι χ&ζουνε ελεύθεροι στην γειτοινιά γιατί έχουμε καταγγελίες και ήδη έχουμε βρει τους 2 και δώσαμε κλήση 200 ευρω στους ιδιοκτήτες. Η γιαγιά μου λέει άντε να πιάσουν τόπο πια τα λεφτά που δίνουμε με τους φόρους. Όσο για το σπίτι αν οι φίλοι θέλουν να έρθουν ας έρθουν δεν προτίθεμαι να κλείσω κάπου το σκύλο για να πιουν καφέ, μπορώ να τους δω και έξω αλλά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα οι περισσότεροι έχουν σκυλιά.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.134
Μηνύματα
896.057
Μέλη
19.947
Νεότερο μέλος
Isabelmysa