Θα ήθελα ένα Jack Rassell 2 μηνών.


johnny123

Active Member
24 Φεβρουαρίου 2014
36
0
Χμμμ... Αυτό το «θέλω παρέα τα απογεύματα» δε μου χτυπάει καλά. Δλδ τώρα από βαρεμάρα και μοναξιά ψάχνεις κάτι να ασχοληθείς. Όταν δε θα προλαβαίνεις να διαβάζεις και να πηγαίνεις φροντιστήρια μέχρι τις 10 τι θα κάνει ο σκύλος τα απογεύματα; Το πρωί θα είσαι στο σχολείο και το απόγευμα στα φροντιστήρια ή θα διαβάζεις.

Γιατί δε βρίσκεις ανθρώπινη παρέα να κοινωνικοποιηθείς; Γιατί δεν αρχίζεις κάποιο ομαδικό άθλημα; Έστω να βγαίνεις στην πλατεία να κάνεις skate ή να αράζεις με συνομήλικους...

Τα αδέσποτα δε μας είπες γιατί τα αποκλείεις και στρέφεσαι σε εκτροφεία...
Δεν το εννοούσαν ακριβώς έτσι αυτό.δεν ειναι απο βαρεμάρα.........ειναι ότι μου αρέσει να ασχολούμενοι γενικά με σκύλους.μου αρέσει η βόλτα τους το παιχνίδι τους....
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Τι θα πει κουβαλάνε αρρώστιες; Αν εννοείς παράσιτα, με μια αγωγή έχουν καθαρίσει. Για τα πιο σοβαρά σίγουρα θα ενημερωθείς από αυτόν που θα σου το δώσει, αλλά και θα έχεις την ευκαιρία να το πας στον κτηνίατρο για ένα τσεκάπ.

Μπες στο zοakia.gr να δεις πόσα αδέσποτα μικρά θα βρεις. (sorry για το spam)

Ωστόσο, θα σου πρότεινα να πάρεις ενήλικο σκύλο και ίσως μεσήλικα. Το όφελος είναι διπλό. Από τη μία θα μπορέσεις να διαλέξεις με βάση τον ήδη διαμορφωμένο χαρακτήρα του και από την άλλη θα είναι πιο ήρεμος και όχι διαβολάκι της Τανζανίας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να αράζετε και να κάνεις τη δουλίτσα σου για περισσότερες ώρες (που θα σου χρειαστούν σίγουρα τα επόμενα χρόνια).
 


johnny123

Active Member
24 Φεβρουαρίου 2014
36
0
Το σκεφτόμαστε.Άρεσαν στους γονείς μου τα golden retriever αν και όταν μεγαλώνουν γίνονται τεράστια.Επίσης μπορείς να μου εξηγήσεις λιγάκι την διαφορά καθαρόαιμου golden retriever με ημίαιμου και από πόσο μέχρι πόσο μπορεί να κοστίσει?Γιατί αν είναι πολύ ακριβό ίσως υιοθετίσουμε ένα αδέσποτο.Αλλά και φθηνά να είναι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Δεν μπορώ να σου εξηγήσω τη διαφορά καθαρόαιμου-ημίαιμου, γιατί δεν είναι ρομποτάκια τα σκυλιά. «Ζαβά» σκυλιά βρίσκεις ανεξαρτήτως κληρονομικότητας.

Το κόστος βλέπω ότι σας προβληματίζει πολύ. Αν τα οικονομικά σας είναι στενά καλύτερα να το σκεφτείτε διπλά. Δεν είναι μόνο το κόστος κτήσης, είναι και το κόστος της standard κτηνιατρικής περίθαλψης, της στείρωσης, της έκτακτης κτηνιατρικής περίθαλψης, του φαγητού, των παιχνιδιών, των αξεσουάρ, του groomer, του εκπαιδευτή...

Αν είναι να καταλήξετε με σκύλο, είναι πολύ προτιμότερο να σώσετε μία από τις παρατημένες ψυχούλες που θα περάσουν πολύ χειρότερα στο δρόμο ή στο καταφύγιο. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κυνόφιλος που δεν του κάνει κλικ ούτε ένα από τα ζωάκια που έδειξα στο παραπάνω site. Την ίδια αγάπη θα πάρεις κι από αυτά, ίσως και μεγαλύτερη, γιατί θα εκτιμήσουν ότι επιτέλους έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους και ένα αφεντικό να τα προστατεύει. Και θα έχεις ήδη ένα κομπόδεμα για να τα (μπόλικα) έξοδα που θα έχει στην αρχή. Τέλος, μην ξεχνάς ότι τα ημίαιμα έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά την υγεία και ζουν περισσότερο, δυνητικά γλιτώνοντάς σε από επισκέψεις στον κτηνίατρο.
 
Last edited:


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Σίγουρα διάβασες τα θέματα που σου έχουν παραθέσει;

Βλέπω πως σε απασχολεί πολύ το κόστος αγοράς του σκύλου και μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν έχεις υπολογίσει ότι το ποσό που μπορεί να κοστίζει ένα σκυλί από εκτροφείο με pedigree, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ξοδέψεις κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Το σκυλί της φίλης της μαμάς δεν το αναφέρω καν και άλλες τέτοιες περιπτωσεις θα έπρεπε να τις έχεις βγάλει από το μυαλό σου. Αλλά μάλλον με τα θέματα που λέω πιο πάνω δεν ασχολήθηκες.
Πριν καν έχεις το σκυλί στα χέρια σου, το βασικό σου ζήτημα είναι πως θα σου βγει φτηνό το golden, τι θα κάνεις αν τυχόν προκύψει κάποιο ιατρικό πρόβλημα και χρειαστούν χρήματα;
 


Afroditi&Silva

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
83
0
Θεσσαλονίκη
Γιαννη, λαβε πολυ σοβαρα υποψην ολα αυτα που σου λενε εδω περα.

Το προβλημα σου δεν πρεπει να ειναι το καθαροαιμο, το ημιαιμο, και το ποσο θα κοστισει η αγορα του.
Ειναι οοολα αυτα που σου λενε τα παιδια.
Και πιστεψε με, τα εξοδα που ακολουθουν ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα που θα δωσεις για να τον παρεις.

Θελει εμβολια, τσιπακι, χαπια αποπαρασιτωσης, αμπουλες, τροφη, ποτιστρες, ταιστρες, κολλαρα, λουρακια, παιχνιδια, κλουβι μεταφορας, ολα αυτα κοστιζουν αρκετα.

Κι εγω απο μικρη ηθελα ενα σκυλο, ποτε δε μου τον πηραν οι γονεις μου για τον α ή τον β λογο, που 20 χρονια μετα τα βαζω κατω και βλεπω οτι ειχαν δικιο.

Πριν υιοθετησω τη μικρη μου, ελιωσα το φορουμ, ειδα βιντεακια θετικης εκπαιδευσης, διαβασα και διαφορα βιβλια, θεωρησα οτι ημουν ετοιμη, αλλα.. μονο αυτο δεν ημουν!

Το κουταβι ειναι μεγαλη ευθυνη.
Ειναι ενα χνουδωτο μπαλακι ολο ενεργεια, ακουραστο, με μια κυστη που δεν κρατιεται παραπανω απο μιση ωρα τον πρωτο καιρο, με ορεξη να εξερευνησει: θα δαγκωσει επιπλα, ριχταρια, τα χερια σου, τα παντελονια σου, κλπ κλπ.
Θα πρεπει να αφιερωνετε καθημερινα χρονο ολοι οικογενειακως οχι μονο για τη βολτα αλλα και για να του μαθετε πραγματα.
Και πιστεψε με, το να κανεις ενα κουταβι να συγκεντρωθει αποκλειστικα σ εσενα, ειναι πολυ δυσκολο στην αρχη.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.649
7.754
Κάθε σκυλος , ημίαιμος ή καθαρόαιμος, μπορεί να έχει απρόβλεπτα έξοδα.
Η τιμή αγοράς του είναι μόνο η αρχή όταν πρόκειται για καθαρόαιμο.
Αν πάρεις καθαρόαιμο και σου τύχει κάτι, όπως έτυχε στον δικό μας και χρειάστηκε χειρουργείο το οποίο κόστισε 1500 ευρώ τι θα κάνετε;
Θα μου πεις θα παίρνουμε πάντα την χειρότερη εκδοχή; Kαλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας όλες τις εκδοχές και να είμαστε προσγειωμένοι ως προς τις ανάγκες ενός σκύλου.
 


gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
47
Nea Smirni
www.facebook.com
Γίνανε τα νεύρα μου τσαντάλια πάλι πρωϊ-πρωί... Μου είχε ξεφύγει το θέμα...

Γιάννη... Πριν διαβάσεις οτιδήποτε από τα παρακάτω, σου γράφω το ρεζουμέ: ΕΙΣΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ!!!!!

Και είσαι ακατάλληλος όχι λόγω ηλικίας μόνο αλλά λόγω χαρακτήρα, λόγω παιδείας, λόγω αντίληψης, λόγω τεμπελιάς, λόγω οικογενειακής κατάστασης... λόγω... λόγω.... λόγω!

Καταρχήν η διάθεση σου για ενασχόληση, μάθηση κλπ φαίνεται με το καλημέρα!
Κάνεις εγγραφή «έτσι ξερά» σε ένα σκυλοφόρουμ και χωρίς να μπεις στη διαδικασία να διαβάσεις, να ενημερωθείς (γενικά για σκυλιά, για την ράτσα που σε ενδιαφέρει κλπ), ψάχνεις για έτοιμη τροφή κάνοντας ερωτήσεις του στυλ «πόσες φορές την ημέρα πρέπει να βγάζω τον σκύλο βόλτα»…. Πλάκα μου κάνεις??? Ούτε καν τα βασικά δεν έχεις μπει στη διαδικασία να διαβάσεις και θέλεις να στα δώσουν έτοιμη τροφή?

Δεύτερον… Έχεις «επιλέξει» ράτσα ξεκάθαρα μόνο από την εξωτερική εμφάνιση μιας και στην συνέχεια φάνηκε ότι δε γνωρίζεις τίποτα και χρειάστηκε απίστευτα λίγη προσπάθεια για να κάνεις στροφή 180 μοιρών στην αναζήτηση.

Τρίτον… Λες ότι έχεις πείσει τους γονείς σου (προσωπικά δεν το πιστεύω) να σoυ αγοράσουν το κουτάβι και ότι έχεις μαζέψει και 380€ για τα πρώτα έξοδα… Στα καπάκια ψάχνεις για καθαρόαιμο golden retriever με 300€!!!!!!!!!!!!!! Τι έγινε?? Δεν θα σου το αγοράσουν τελικά οι γονείς σου?? Που πήγε το budget οεο??????

Τέταρτον… Η μαμά σου με την αντίληψη ότι τα αδέσποτα δεν πρέπει να τα παίρνουμε γιατί κουβαλάνε ασθένειες είναι επίσης ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για σκύλο. Αφού το πιστεύεις και εσύ, είσαστε στο ίδιο επίπεδο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.

Πέμπτον… Το ότι «βαριέσαι» τα απογεύματα που λείπουν οι γονείς σου και είσαι μόνος σου και δεν έχεις τρόπους να περνά η ώρα σου, είναι ο ηλιθιότερος των λόγων για να πάρεις σκύλο (by the way… η κόρη μου που είναι 14 ετών – μαθήτρια του 20 όπως ισχυρίζεσαι ότι είσαι και εσύ – δεν έχει χρόνο να αναπνεύσει. Απορώ πως εσύ έχεις τόσο χρόνο).


Το σκεφτόμαστε. Άρεσαν στους γονείς μου τα golden retriever αν και όταν μεγαλώνουν γίνονται τεράστια. Επίσης μπορείς να μου εξηγήσεις λιγάκι την διαφορά καθαρόαιμου golden retriever με ημίαιμου και από πόσο μέχρι πόσο μπορεί να κοστίσει? Γιατί αν είναι πολύ ακριβό ίσως υιοθετίσουμε ένα αδέσποτο.Αλλά και φθηνά να είναι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι.
Δεν ξέρω τι να πρωτο-σχολιάσω…. Είναι σίγουρο ότι κάνεις πλάκα. Αλλιώς έχεις και θέματα IQ… Να σου εξηγήσεις κάποιος την διαφορά ενός καθαρόαιμου golden-retriever με έναν ημίαιμο golden-retriever????????????? Τι είναι το «ημίαιμο golden retriever»?? Είναι ράτσα???

Το από «πόσο μέχρι πόσο» και το «και φθηνά να είναι θα συνεχίσουμε»…. Δεν ξέρω τι να σου πω… Αυτά συνήθως ξεκινάνε από κάνα 20άρικο το κιλό και ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος ανεβαίνει.



Ας μας πει βέβαια την θεωρία του, δεν είναι κακό, αλλά γιατί επιμένουμε, ότι είναι καλή ιδέα να αποκτήσει γενικώς σκύλο, έστω και αδέσποτο;

Γεια σου ρε Μαράκι… Για άλλη μια φορά to the point!!!



το σκέφτομαι γράφεται με αι
Βάζοντας στο παιχνίδι και το «υιοθετίσουμε» παραπάνω ή και τα «ανυσηχώ», «λοίπουν», «ασχολούμε» κλπ που έχει γράψει ο φίλος μας σε άλλα σημεία, σίγουρα το 19 δεν το είχε στην ορθογραφία. Μάλλον για την γυμναστική το κόβω…
 








gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
47
Nea Smirni
www.facebook.com
Βρε gefil δεν έχεις εκτονωθεί ακόμα ε? χαχαχαχαχαχ :D
Μια χαρά έχω εκτονωθεί... Και το γυμναστηριάκι μου το πήγα εχτές και ο σκύλος μου με έχει βγάλει δύο τεράστιες βόλτες εχτές το βράδυ και σήμερα το πρωί. Super εκτονωμένος είμαι.... Π@π@ριές δε μπορώ να διαβάζω άλλο...
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
- Επίσης παρακαλώ όλα τα μέλη να ακολουθούν όσο το δυνατό τους κανόνες του διαλόγου και της ευγένειας, χωρίς ακρότητες.

-Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε οι δημοσιεύσεις να μην αποτελούν προσωπική επίθεση σε άλλα μέλη.Παρακαλούμε να υπάρχει στοιχειώδης ευγένεια και να τηρούνται οι κανόνες διαλόγου.

απ τους κανονισμους....
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
- Επίσης παρακαλώ όλα τα μέλη να ακολουθούν όσο το δυνατό τους κανόνες του διαλόγου και της ευγένειας, χωρίς ακρότητες.

-Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε οι δημοσιεύσεις να μην αποτελούν προσωπική επίθεση σε άλλα μέλη.Παρακαλούμε να υπάρχει στοιχειώδης ευγένεια και να τηρούνται οι κανόνες διαλόγου.

απ τους κανονισμους....
Πολύ ευγενικό σχόλιο...
 


gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
47
Nea Smirni
www.facebook.com
- Επίσης παρακαλώ όλα τα μέλη να ακολουθούν όσο το δυνατό τους κανόνες του διαλόγου και της ευγένειας, χωρίς ακρότητες.

-Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε οι δημοσιεύσεις να μην αποτελούν προσωπική επίθεση σε άλλα μέλη.Παρακαλούμε να υπάρχει στοιχειώδης ευγένεια και να τηρούνται οι κανόνες διαλόγου.

απ τους κανονισμους....
Αν από όλο αυτό το thread σε ενόχλησε η δική μου παρέμβαση.... I rest my case!
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πολύ σωστό το ποστ της mareco για τα ημίαιμα! Ένας σκύλος, είτε καθαρόαιμος είτε ημίαιμος, έχει ορισμένες στανταρ ανάγκες και απαιτήσεις. Με την ίδια ευκολία/δυσκολία που θα καλύψει τις ανάγκες του πρώτου θα καλύψει και του δεύτερου.

Το κόστος αγοράς δεν είναι τίποτα μπροστά στα κανονικά έξοδα του σκύλου και όσοι έχουν σκύλο, ασχέτως ράτσας και μεγέθους, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Προσωπικά το 1/4 των επισκέψεων που κάνω στον κτηνίατρο κάθε χρόνο είναι έκτακτες για θέματα που εμφανίζονται απο το πουθενά συν τις εγχειρίσεις, τα φάρμακα κλπ που εκτός της στείρωσης, τα τελευταία 7 χρόνια μόνο έκτατα είναι.
 


zacharoula

Member
5 Αυγούστου 2013
18
2
Γιάννη, δυστυχώς με κάνεις να αναθεωρώ.
Στην οικογένεια υπάρχει πλήρη άγνοια και κόντεψαν να πέσουν τα μαλλία μου με το "αδέσποτο = κουβαλάνε αρρώστειες οπότε άκυρο", ενώ αμέσως μεσά το ξανασκέφτηκες και είπες οτι ίσως θα μπορούσες να αποκτήσεις και ένα πρωήν αδέσποτο.
Στο ζουμί... Αλλάζεις γνώμη κάθε πέντε λεπτά και πολύ φοβάμαι οτι θα κάνεις το ίδιο και με το σκύλο μόλις δεις τις απαιτήσεις του.
Επειδή θίγεις συνέχεια το οικονομικό...Το σκυλί εκτός απο την τροφή, θέλει εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, μικροτσίπ, παιχνίδια, κρεβάτι και εκπαίδευση με το καλημέρα σας! Δεν είναι επομένως μόνο η αγορά (λες και μιλάμε για κανένα κινητό).

Επίσης, μόλις μεγαλώσει λίγο, πρέπει να στειρωθεί. Θα πρέπει επίσης να του κάνετε εξετάσεις αίματος κάθε χρόνο. Στην διάρκεια της ζωής του μπορεί να βγάλει προβλήματα υγείας που θα είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τα θεραπεύσεις και αυτό σημαίνει κτηνίατρος και φάρμακα. Με λίγα λόγια, το σκυλί θέλει χρήματα και αν δεν έχεις, θα σας γονατίσει. Τα 300 ευρω που αναφέρεις συνέχεια, είναι τα έξοδα που θα έχετε σχεδόν ΚΑΘΕ μήνα για το σκύλο. Και όσο πιο μεγαλόσωμο, τόσο πιο πολλά (αλλιώς τρώει ένα τσιουάουα κι αλλιώς ένας γπ.)

Επίσης, μακριά απο σκυλιά καταφυγίου. Ήδη έχουν περάσει πολλά και ο νοών νοείτω...

Και απο προσωπική εμπειρία... Έχω ένα μαλτέζ κι ένα πρώην αδέσποτο. Το πρώτο υποφέρει συνεχώς απο ωτίτιδες, αλλεργίες και ρήξη ισχύου που σημαίνει οτι είμαστε κάθε λίγο και λιγάκι στον γιατρό και σε φαρμακεία. Το δεύτερο, πέρασε μόρβα σαν κουτάβι (και οχι επειδή ήταν αδέσποτο) το οποίο έχει αφήσει επίσης προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς κάτι που μας αναγκάζει να είμαστε συνεχώς σε εξετάσεις και με ένα εκπαιδευτή μόνιμα στο σπίτι κι ακόμα δεν ξέρω τί θα γίνει.

Πριν αποκτήσεις σκύλο, ΔΕΝ μπορείς να τα γνωρίζεις όλα.

Δεν είναι όλα όπως τα βλέπεις στις ταινίες.
 
Last edited:


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Επειδη το νεφελάκι θεώρησε οτι τον μισώ... ΟΚ ναι εχεις δικιο, Τζώνυ ή όπως σε λένε, μισώ την νοοτροπια σου, αυτή που αρνείσαι να καταλάβεις, οσο μαλλιάζει γλώσσα μας, που αρνεισαι να ενημερωθεις....

οποτε πάρε ενα tamagotchi που ειναι οικονομικότερο και τη βγάζει με μια μπαταριούλα.... που δεν κουβαλάει ασθένειες.... κ που θα γεμίσει τα ατέρμονα απογευματα μοναξιάς που βιώνεις....

να βγαίνουν και σε χρώματα για να μην βαρεθεις τη μονοτονια Tamagotchi to return as iPhone and Android app - Telegraph
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Επειδη το νεφελάκι θεώρησε οτι τον μισώ...
θα βγω οφ αλλα....
κραταω αυτο γιατι σε καποιο θεμα με ακιτα λεγαμε ολοι οτι ειναι το νεφελακι κλπ και της την πεσαμε ολοι (ας πουμε).
πριν κατι μερες που ειχαμε βγαλει τους κοπρους με τον stathis4 ανακαλυψαμε εκεινο το νεφελακι που τελικα δεν ηταν αυτη και ειχε παρει σκυλακι απο εκτροφεα και σταματησε να μπενει λογω αυτης της επιθεσης οπως ειπε.
το λεω απλα για να μην βιαζομαστε καμια φορα.
δεν το λεω για εσενα προσωπικα γκελυ.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
θα βγω οφ αλλα....
κραταω αυτο γιατι σε καποιο θεμα με ακιτα λεγαμε ολοι οτι ειναι το νεφελακι κλπ και της την πεσαμε ολοι (ας πουμε).
πριν κατι μερες που ειχαμε βγαλει τους κοπρους με τον stathis4 ανακαλυψαμε εκεινο το νεφελακι που τελικα δεν ηταν αυτη και ειχε παρει σκυλακι απο εκτροφεα και σταματησε να μπενει λογω αυτης της επιθεσης οπως ειπε.
το λεω απλα για να μην βιαζομαστε καμια φορα.
δεν το λεω για εσενα προσωπικα γκελυ.
πλέον ο όρος νεφελάκι αναφερεται στα τρολλς..
πώς την ανακαλύψατε ομως αφού τελικά δεν ηταν αυτή?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.930
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95