Ιδιοπαθής επιληψία


Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
49
Αθήνα
Δεν είναι εύκολη η κατάσταση σαφώς, είναι αυτό που λένε <μην σου τύχει>, κουράγιο μην σε παίρνει από κάτω και εύχομαι τα καλύτερα
 


twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Πηγα σημερα να παρω και μια δευτερη γνωμη απο εναν κτηνιατρο στην Τριπολη...Αυτο που μου ειπε ειναι οτι ακομα δεν μπορει να κανει διαγνωση χωρις να εχουν βγει εξετασεις...Μου εδωσε κατι ηρεμιστηκα για τον σκυλο και μ ειπε να τα δοκιμασω για 1 εβδομαδα διοτι πιστευει οτι μπορει να υπαρχουν καποια " Υγρα" στον εγκεφαλο του σκυλου και οτι μπορει μεσα σε 2 εβδομαδες με τα ηρεμιστηκα να τα αποβαλει ο οργανισμος απο μονος του...Η αληθεια ειναι οτι ο σκυλος με τα ηρεμιστηκα σημερα δεν εχει παρουσιασει καποια κριση και μεχρι στιγμης ολα πανε καλα...Το μονο διαφορετικο ηταν οτι ο σκυλος μ σημερα ηταν πολυ επιφυλακτικος και αγριευε ευκολα χωρις ωστοσο να δαγκωσει...
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Δεν ξερω γιατι, ισως επειδη ειμαι εξω απο το χορο, αλλα πιστευω οτι η λυση με τα ηρεμιστικα ειναι αυτη που δεν θα ακολουθουσα απο αυτες που σου δοθηκαν. Μου φαινεται ενα ατσαλο κουκουλωμα του προβληματος. Αλλα και παλι ειμαι ανιδεος με το θεμα επιληψια.

Τον εκτροφεα του σκυλου τον ρωτησες? Του ειπες τιποτα? Ισως να εχει πραγματα να σε συμβουλεψει που να μην τα ξερεις.
 


Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Προσωπικά πιστεύω πως η μεγαλύτερη συμβολή του εκτροφέα θα ήταν πρώτα - σε περίπτωση που όντως πρόκειται για επιληψία - να ενημερωθεί επισήμως απο τον Κτηνίατρο και έπειτα να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και διαχειριστικά μέτρα της εκτροφής προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα κουτάβια απόγονοι επιληπτικών γονέων .

Ως εκεί .
 




Maria_dogo

New Member
30 Σεπτεμβρίου 2012
2
0
Καλησπέρα...! Έχω κ εγώ ένα ημίαιμο dogo...και στα ξαφνικά μου παρουσίασε κρίση επιληψίας..!!! Σπασμούς...αφρούς...έκανε την ανάγκη του πάνω του...και μετά την κρίση για κάποια λεπτά δεν αναγνώριζε κανέναν...με αποτέλεσμα να μου ορμήσει...! Μέσα σε 2 ημέρες μου το ξανάκανε... κ αναγκάστηκα να τον βγάλω στο μπαλκόνι από φόβο για την οικογένεια μου...έχω και μωρά στο σπίτι...!!! Τον πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι επιληψία...κάναμε εξετάσεις...κ όλες βγήκαν υπέροχες...!!! Του ξεκίνησα τα χάπια που μου έδωσαν...αλλά τον λυπάμαι πολύ...έχει αλλάξει η συμπεριφορά του...δεν περπατάει καλά..δεν έχει όρεξη για τίποτα...κ γίνεται επιθετικός χωρίς λόγο...!!! Ξέρει κανείς...αν θα είναι για πάντα αυτό...??? Όλα...τέτοιες αντιδράσεις έχουν με τα χάπια...? Τον λυπάται η ψυχή μου...!
 






Maria_dogo

New Member
30 Σεπτεμβρίου 2012
2
0
Με τα χάπια και χωρίς κρίσεις συνεχίζει και είναι επιθετικό;
Είναι 3 μέρα με τα χάπια...και ώρες ώρες ναι...είναι επιθετικό...μου δίνει την εντύπωση ότι δεν αναγνωρίζει ποια είμαι...!!
 




mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
να ρωτήσω κάτι κι εγώ αν και δεν γνωρίζω από επιληψίες στα σκυλιά
ο πατέρας μου που εδώ και 30+ χρονια είναι επιληπτικός.

τα χάπια που σας χορήγησαν είναι ανθρώπινα? είναι κάποιο συγκεκριμένο?
συγκεκριμένα αυτά που παίρνει ο πατέρας μου είναι τα depakin
και τα οποια στις ανεπιθύμητες ενέργειες - παρενέργειες περιλαμβάνουν
την επιθετικότητα δυστυχώς αλλα και τρόμος σύγχυση και πολλά αλλα...
 


twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Απο οτι ξερω τα χαπια που περνουν οι σκυλοι ειναι ανθρωπινα....Σορρυ που εχω να κανω καιρο ποστ αλλα περιμενα πριν βγαλω συμπερασμα για το τη τελικα εγινε....Ο γιατρος που πηγα μου χορηγησε τα ηρεμιστικα για 1 εβδομαδα και απο την στιγμη που του τα κοψαμε περιμεναμε να δουμε αν ξανακανει επιληψεια στον επομενο μηνα...Εχει περασει σχεδον ενας μηνας και ο σκυλος μου ειναι οπως ηταν παλια...Ολα μια χαρα...του αλλαξα την τροφη του σε σχεση με παλιοτερα και τωρα ειναι οπως ηταν...Δεν ξερω τη εφτεξε τοτε αλλα το θεμα ειναι οτι δεν χρειαστικε να μπω σε φαρμακευτικη αγωγη...
 










28 Αυγούστου 2017
2
0
31
Μην έχεις τόσο αρνητισμό, καταλαβαίνω ότι έχεις σοκαριστεί αλλά αφού πάρεις και δεύτερη γνώμη και αν τελικά ξεκινήσεις την φαρμακευτική αγωγή θα δεις σιγά σιγά ότι τα πράγματα θα παίρνουν φυσιολογική τροπή.
Κατά την διάρκεια των κρίσεων εγώ κρατάω τον σκύλο μου γιατί νοιώθει πιο ήρεμη. Επίσης φροντίζω να είναι το κεφάλι της όρθιο μην πάθει καμιά αναρρόφηση, καταπιεί την γλώσσα της κλπ. Δεν μου τα έχει πει κανείς αυτά, μόνη μου τα κάνω γιατί έχω παρατηρήσει ότι όταν απομακρυνθώ κατά την διάρκεια της κρίσης ταράζεται. Το πρώτο σημάδι που βλέπω και ξέρω ότι θα ξεκινήσει κρίση είναι ότι τεντώνει παράξενα τα πόδια της. Ωστόσο έχει τύχει να πάθει κρίση και ώρες που λείπουμε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι ότι κάποιοι σκύλοι γίνονται επιθετικοί κατά την διάρκεια της κρίσης.
καλησπέρα, ο σκύλος μας διαγνώστηκε με ιδιοπαθή επιληψία όταν ήταν 3 ετών. Από τότε έχουμε περάσει πολλές φάσεις και δύσκολες όπως να κάνει 1βδομάδα να συνέλθει (βημάτιζε ασταμάτητα μέσα στο σπίτι, δεν κοιμόταν και πάντα έκανε grand mal και έχει φτάσει μέχρι κ 20+ κρισεις σε 24 ωρες) Κάνει κανονικά αγωγή με gardenal,epilease και στα χειρότερα τον πήγαμε στον κτηνίατρο για stedon ενδοφλεβιως. Εγινε πολύ χειρότερα βεβαια, δεν έκανε κριση μετά αλλά δεν κοιμόταν ηταν σε υπερδιέργεση. Μέσα απο ξένα γκρουπ στο fb κυρίως απο Αμερική έχω δει οτι δίνουν και αλλα φαρμακα αλλα δυστυχώς και οι 2 κτηνιατροι που έχουμε συμβουλευτεί δεν έχουν πολλή εμπειρία στο θέμα. Εχουμε χρησημοποιησει και rectal diazepam σαν emergency φαρμακο αλλα ο πατέρας μου δεν θέλει να ξαναδωσει.Πιστευει οτι τον κάνουν χειρότερα. Εσείς τι φάρμακα δίνετε αν επιτρέπεται?
 


Romeothedog

Member
27 Αυγούστου 2019
14
18
23
Παιδιά ξέρει κανείς το φάρμακο keppra για την επιληψία? Είναι ανθρώπινο αντιεπιληπτικο σε μορφή δισκίων.